Pilaako alkoholin puuttuminen juhlista tunnelman?


Miss_Jones

Recommended Posts

Terve,

tällainen kysymys... törmäsin joissakin keskusteluissa kommenttiin alkoholista, että sen puuttuminen pilaisi häätunnelman.

Omalta kohdaltani voin sanoa, että me voisimme pitää joko hyvin mini-mini -häät(vain vanhemmat ja sisarukset) tai sitten väh. 100 hengen karkelot (vanhemmilla suuret suvut).

Jos kyseessä olisi sadan hengen pippalot, alkoholia saisi varata melkoisesti. Koska toisen puoliskon isän virka-asema kertakaikkiaan estää omat keitokset, joutuisimme rakkaani kanssa konkurssiin jos joutuisimme ostamaan viinakset Alkosta. Ulkomaan reissu alkoholin hankkimiseksikaan ei ole aivan halpaa lystiä...

Minusta siis tervetuliaisjuomien hankkiminen on ihan ok, mutta sitten olen kyllä sitä mieltä, että itsensä humalaan juominen tapahtukoon kunkin vieraan omasta pörssistä, jatkoille morsiuspari voisi osallistua ainakin alkuillasta?

Vai mitä mieltä olette? Pilaako alkoholin puuttuminen juhlista todellakin tunnelman?  :o

Link to comment
Share on other sites

Näin mekin ensin ajattelimme, että jätämme alkoholin (onnittelumaljaa lukuunottamatta) kokonaan pois ja syynä tuohon mietiskelyyn oli nimenomaan tuo raha-asia. :( Meillä ei ole tulossa kuin noin 30 hengen häät mutta silti sillekin määrälle tarjoaminen tuntui melkosen kalliilta. :-/ Asiaan toki vaikutti myös se, että senhetkinen juhlapaikka joka meillä oli varauksessa, omaa anniskeluoikeudet eikä sinne näin ollen ole omien juomien kanssa asiaa. Lisäksi tuo paikka perii 10€/pullo "korkkausrahaa" :o :o joten tulisi aika pirun kalliiksi!

Pari viikkoa sitten löysimmekin toisen juhlapaikan erään tutun kautta ja sinne saamme viedä omat viinakset eikä mitään korkkausrahoja peritä. Näin ollen vaihdoimme juhlapaikkaa ja siinä samassa päätimme kuitenkin tarjoilla myös alkoholia.

Luin myös sen ketjun missä alkoholittomia häitä pohdiskeltiin ja yleinen käsitys näyttäisi olevan, että porukka odottaa häihin tullessaan että alkoholia on tarjolla. Omia häitämme kun ajattelen, voisi tunnelma olla rennompi jos pikkasen viinaksia on tarjolla. Siinäpä syyt meidän ratkaisuumme.

Mutta, toki te pidätte sellaiset häät kuin haluatte ja ne voivat olla, ja varmasti ovatkin, aivan yhtä ihanat olipa siellä viinaa tai ei. :-X Toivottavasti löydätte kivan ratkaisun. :)

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestäni häitä ei pilaa viinan puute... Me ei tarjoilla muuta kuin alkoholillinen alkumalja, jotka sitä haluavat. Juhlapaikassamme on baari auki, joten vieraat saavat ostaa itse viinansa. Asiasta emme ilmoita etukäteen vieraille. :) Mutta jos joku kysyy, niin sitten kerromme miten menetellään, mutta kutsuohin ei asiasta mainita.

Link to comment
Share on other sites

Toisaalta, joskus myös viinan tarjoaminen voi pilata häät jos on sukulaisilla siihen taipumusta...

Selvennykseksi sen verran että korkkausraha tarkoittaa ravintolan "palvelumaksua" siinä tapauksessa että juhlaväki tuo juomansa itse. Eli mahd. säilytys ja kylmennys, avaus ja tarjoilu. Korkkausrahaa ei peritä silloin kun juomat tilataan ravintolalta normaalisti. Korkkausraha on silloin jo laskettu katteisiin mukaan.

Biologinen tosiasia on, että alkoholi vähentää estoja ja irrottaa kielenkantoja, eli omalta osaltaan rentouttaa tunnelmaa. Minä tarjoaisin vähintään pari juomaa, esim. kohtuullisen tiukan odottelumaljan ja sitten normaalin onnittelumaljan, mihin voitaisiin tarjota vielä toinen "täydennyskierros".

Ainut tilanne missä en välttämättä tarjoaisi alkoholia alkuun, olisi sellainen, missä ihmiset tuntevat toisensa jo hyvin ja olisivat jo siksi valmiiksi puheliaita, esim. luokkakaverit tai lähisukulaiset.

Link to comment
Share on other sites

Toisaalta, joskus myös viinan tarjoaminen voi pilata häät jos on sukulaisilla siihen taipumusta...

Ainut tilanne missä en välttämättä tarjoaisi alkoholia alkuun, olisi sellainen, missä ihmiset tuntevat toisensa jo hyvin ja olisivat jo siksi valmiiksi puheliaita, esim. luokkakaverit tai lähisukulaiset.

On myös tilanteita, että viinan tarjoaminen aiheuttaa "liiallista puheliaisuutta" eli toisin sanoen riitaisuutta... Meillä sulhasen suku ei kestä viinaa, ja siksi ei voida tarjota muutakuin alkumalja ja loput omalla rahalla... Emme myöskään ilmoita asiasta etukäteen näille alkoholiasietämättömille henkilöille, koska he istuisivat auton takana ja joisivat omasta pullosta. Olisi nimittäin aika noloa, jos joutuisimme heittämään sulhasen suvusta puolet pihalle...  :-/ Mutta jos meidän häissämme kaikki pystyisivät nauttiman alkoholista asiallisesti, niin tarjoilisimme aivan varmasti viiniä ruoan kanssa ja mahdollisesti viel booliaki... :)

Link to comment
Share on other sites

Pilaako alkoholin puuttuminen juhlista todellakin tunnelman?

Ei pilaa.

yleinen käsitys näyttäisi olevan, että porukka odottaa häihin tullessaan että alkoholia on tarjolla.

Tämä riippuu varmasti hyvin pikälti vieraiden taustoista. Itse en koskaan odota mitään - no, hääkakkua ehkä... ;D Eli viihdyn ihan yhtä hyvin oli viinaa tahi ei.

- -

edit: Lisään vielä, että minusta se on pikemminkin vieraan moka, jos automaattisesti olettaa, että häissä saa viinaa. Melkein sama asia kuin että kaikissa häissä pitäis aina olla se karjalanpaisti ja "vegeruuille" tai muille ihanille erikoisuuksille sitten nyrpistellään. ;)

Link to comment
Share on other sites

Meidan haissamme (n.100 hloa) ei alkomahoolia tarjottu paivan virallisten osuuksien aikana ollenkaan, vain tervetuliaismaljan verran.

Illalla, rannalle siirtyessamme (rannalla oli tanssilava, savusauna, kota yms.) avattiin "boolihanat" ja kannettiin olutta vieraiden nautittavaksi. Monella vieraalla oli oma taskumatti tms. silla tiedossa oli pitkaan kestavat juhlinnat johon mielestani jokainen voi varustautua parhaaksi katsomallaan tavalla... Alkoholia itse tarjosimme sen verran ettei kellaan ollut kuiva suu ja meidan ostamat juomat loppuivatkin jossain valissa yota, lopuista sai vastata vieraat itse, silla ei haiden jarjestajien tarkoituksena & velvollisuutena ole juottaa vieraita umpihumalaan...tai humalaan ollenkaan.

Alkoholin puute ei mielestani pilaa juhlatunnelmaa, meilla oli ainakin hyvin mukavat juhlat myos paivasaikaan jolloin tarjolla oli korkeintaan kotikaljaa  ;). Vahan tosin loukkasi se, etta porukka ravasi autoillaan horppimassa "salapulloista" ja varsinkin kun anopin ekat kommentit juhlapaikalle saapuessa oli, etta "mista taalta saa olutta"  ::)

Ehka se sitten on vain niin, etta suomalaiset ovat juomakansaa (ei pida tietenkaan yleistaa), silla joillekin on vaikeaa pitaa hauskaa ja nauttia juhlista ilman pisaraa pullosta... tieda hanta ??

Mutta mun mielesta ei pitaisi huolia siita etteiko haat olisi onnistuneet "ei alkoholia tarjolla" juhlina! Juhlien nautittavuuteen ja onnistumiseen vaikuttaa ensisijassa ilmapiiri ja se onni, mika esim. haaparista hehkuu  ;) Joten toivottelen hauskaa haasuunnittelua kaikille! Ja tietenkin hyvaa huoletonta mielta itse tarkeaan paivaan!

Link to comment
Share on other sites

En sanoisi että alkoholin puuttuminen pilaa tunnelmaa, mutta oman kokemukseni mukaan alkoholihäät ja alkoholittomat häät on vaan tunnelmaltaan kovin erilaisia. Molemmissa on siis hyvä ja huonot puolensa (vapautunut ja iloinen meno vs. ylilyönnit, kalleus; sivistynyt tunnelma vs. jäykkyys jne).

Riippuu kyllä ihan vieraista että mitä odottavat; pitkälle yöhön kestävää railakasta juhlimista vai rauhallisempaa yhdessäoloa. Ja onko esim. itselle väliä sillä onko ruuan kanssa tarjolla viiniä vai kotikaljaa jne...Eli kannattaa mitkä asiat on itselle tärkeitä, minkä tyyppisen juhlan haluaa.

Mutta jos tuota alkoholin kalleutta pohtii, niin ensi kesää ajatellenhan tilanne on heti jo helpompi kun hinnat kotimaassakin alenee, plus että tuontirajoitukset (taxfree) höllentyy merkittävästi, eli yhdellä reissulla saa tuotua paljon enemmän kuin ennen. Yksi säästövinkki on muuten myös kotiviinin tms. käyttö; semmoinen valmistus kun kuitenkin on ihan laillista. Meillä esim. oli kotitekoista valkoviiniä boolin pohjana.

Link to comment
Share on other sites

En minäkään sanoisi, että puuttuminen pilaa tunnelman (voi sitä olla hauskaa ilmankin), mutta kyllä itse aina häihin (tai mihin tahansa muihin juhliin) mennessäni oletan, että jonkinlaista alkoholitarjoilua on. En tarkoita, että menisin aina vetämään kännit toisten piikkiin, mutta se vain on hyvä seurustelujuoma, saa kielenkannat irti ihmisiltä ja tanssijalan vipattamaan. Niinpä me aiomme tarjota n. 250 vieraallemme alkumaljat, viiniä ruoan kanssa ja boolia iltasella.

Link to comment
Share on other sites

Guest prinzessin

Kyllä itse voin sanoa, että alkoholin puuttuminen tuttavan häistä pilasi tunnelmaa. Oli alkumaljat (desi kuohuviiniä lasissa), eikä sen jälkeen mitään. Olisin kuvitellut paikalla olevan viiniä ruoan kanssa, vaan ei ollutkaan kuin vettä. Lisäksi kyseessä oli tanssihäät (morsiuspari lavatanssin "ammattilaisia"), joten suurin osa suvusta sitten liukeni tanssin alkaessa. Soita siinä sitten lähes tyhjälle salille...

Oltaisiin varattu taskumatit mukaan, jos olisi tiedetty. Kohtuullinen alkoholinkäyttö sopii mielestäni tilanteeseen. Suurin osa meidän porukasta oli aika jäyhiä tanssimaan, alkoholi olisi rentouttanut. Tilassa ei ollut baaria ja paikka oli "keskellä ei mitään", joten tilanteeseen ei löytynyt helpotusta. Jäi kaikesta huolimatta hieman ikävä maku niistä häistä. Vaikka morsiuspari oli lavatanssin ammattilaisia, ei se meinaa sitä, etteivätkö vieraat voisi tarvita hieman "rohkaisua".

Link to comment
Share on other sites

Selvennykseksi sen verran että korkkausraha tarkoittaa ravintolan "palvelumaksua" siinä tapauksessa että juhlaväki tuo juomansa itse. Eli mahd. säilytys ja kylmennys, avaus ja tarjoilu. Korkkausrahaa ei peritä silloin kun juomat tilataan ravintolalta normaalisti. Korkkausraha on silloin jo laskettu katteisiin mukaan.

Juu, mutta kun (tässä meidän tapauksessa) juhlapaikka ilmoittaa hankkivansa viinit asiakkaan toiveiden mukaan ja veloittavansa sitten Alkon hinnan+10€ "korkkausrahaa, niin mitä muita vaihtoehtoja jää? Tuossa kyseisessä paikassa ei ole mitään listaa tai ehdotelmaa heidän omista alkoholeistaan, koska sellaisia ei ole. :(

Link to comment
Share on other sites

Ehka se sitten on vain niin, etta suomalaiset ovat juomakansaa (ei pida tietenkaan yleistaa), silla joillekin on vaikeaa pitaa hauskaa ja nauttia juhlista ilman pisaraa pullosta... tieda hanta ??

Tätä nimenomaan tarkoitin kun mainitsin "yleisen käsityksen, jossa porukka odottaa häihin tullessaan että alkoholia on tarjolla". :)

Link to comment
Share on other sites

Se riippuu niin paljon vieraista..... Henk.koht. tiedän, että jos meillä ei olisi alkoholia häissä tarjolla, jäisivät juhlat varmaankin kohtuullisen lyhyiksi. Meillä kuitenkin on alkoholia tarjolla ja tiedän, että ainakin osa kavereista jaksaa sen voimalla juhlia kanssamme yöhön. Kyse ei ole pelkästään vieraiden pitämisestä juhlissa, vaan siitä, että meidän mielestämme tämän tyyppisiin juhliin kuuluu juhlajuomat, tämä ei kuitenkaan koske muita kuin meidän juhliamme eli jokainen tekee tavallaan.

Link to comment
Share on other sites

Mielestäni se riippuu todella paljon vieraiden ihmistyypistä. Esim. jos paikalla on kaksi toisilleen vierasta sukua ja kummatkin edustaa jäyhää ja hiljaista perisuomalaista tyyliä, voi juhlatunnelma olla vähän jäykkä. Silloin alkoholi saattaa olla hyvä keino juhlistaa ja rentouttaa tilannetta, kunhan vain voitaisiin pystyä välttymään näiltä myöskin perisuomalaisilta ylilyönneiltä.

Toisaalta taas sivistynyttä ja muutenkin avointa ja iloista porukkaa alkoholin puuttuminen ei latista, vaan juhlista saa aivan yhtä iloiset, hauskat ja ehdottomasti perskännittömät.

Itse mietin myös tätä alkoholin jättämistä kokonaan pois, varsinkin kun en itse siitä ilojuomasta niin paljoa perusta, mutta sukulaisia miettiessäni tulin siihen tulokseen, että meillä alkoholia on tarjottava, ainakin jonkun verran yli tervetulomaljan.

Kukin siis oman ja vieraidensa tyylin mukaan  :)

Link to comment
Share on other sites

toi alkoholihomma on vaikea. meidän alueelta kyselemissämme paikoissa kaikissa on omat oikeudet. pienen porukan takia emme edes harkinneet nuorisoseurantaloja tms. joiden kanssa kai nuo viina-asiat hoituvat helpommin kun sopii pitopalvelun kanssa.

minua harmittaa se kalleus. me tarjoamme alkumaljan ja kahvin kanssa konjakin/liköörin. kun tiedustelimme boolin hintaa, ilmoitettiin että mukillinen boolia maksaa 5€!!! ja boolissa kun on se että ei ikinä voi tietää mitä siinä on. vaikka sanottaisiin sen vahvuus tai itse vietäisiin resepti, ei silti voi olla varma onko booli sitä mitä pyytää... mutta boolia kun pitäs sitten olla tosiaan aika monta mukia/henkilö. ei kehtaa sanoa että jokaiselle kaksi mukia. ja sekin sitten maksaa jo sen vinkkupullon verran...

eli ei ole kyse siitä ettenkö haluaisi tarjota alkoholia ihmisille, minä uskon että meidän porukka osaa hoitaa homman kotiin eivätkä joisi itseään aivan 'käsitykseen', mutta kun ei vaan ole varaa. en tiedä, varmaan bestmanilla ainakin on konjamiinipullo mukanaan, mutta mitenkäs sen nyt kutsuihin viehkeästi laittaisi että OPM (oma pullo mukaan)... ???

eli tajuan sen että moni ajattelee juhlissa viinaksia saavansa eikä ehkä varaa rahaa siihen että itse joutuisi viinaksensa maksamaan. voi elämä. joskus tuntuu että ei ehkä pitäisi pitää häitä  ollenkaan, kun pelottaa että ihmiset pitävät juhliamme säälittävinä!

Link to comment
Share on other sites

Guest Mika Vanhala
Terve,

tällainen kysymys... törmäsin joissakin keskusteluissa kommenttiin alkoholista, että sen puuttuminen pilaisi häätunnelman.

Ei se pilaa tunnelmaa, mutta ei mitään isompia bileitä kyllä ole odotettavissa. Jengi lähtee kahvin jälkeen kotiin

Jos kyseessä olisi sadan hengen pippalot, alkoholia saisi varata melkoisesti. Koska toisen puoliskon isän virka-asema kertakaikkiaan estää omat keitokset, joutuisimme rakkaani kanssa konkurssiin jos joutuisimme ostamaan viinakset Alkosta. Ulkomaan reissu alkoholin hankkimiseksikaan ei ole aivan halpaa lystiä...

Minusta siis tervetuliaisjuomien hankkiminen on ihan ok, mutta sitten olen kyllä sitä mieltä, että itsensä humalaan juominen tapahtukoon kunkin vieraan omasta pörssistä, jatkoille morsiuspari voisi osallistua ainakin alkuillasta?

Vai mitä mieltä olette? Pilaako alkoholin puuttuminen juhlista todellakin tunnelman?  :o

Järjestäkää juhlat sellaisessa paikassa, missä on baari, josta voi ostaa omalla rahalla juomaa,  se on ihan kelvollinen keino. Sumppakaljat vain tervetulijaisiksi ja pari kaatoa viiniä.

Toinen vaihtoehto on tietenkin, että keittelee ne pontikat ja huutaa sitten lavan reunalta, että kaikille muille, paitsi appiukolle on puhelu tuolla nurkan takana ;)

Mika

Link to comment
Share on other sites

Meidän noin 60 hlö:n kemuissa tarjotaan toki onnittelumalja ja sitten ruoan kanssa ihan kotikalja, vesin, mehu, maito jne. Illemmalla kun kakkukahvit syöty, tehdään varmaan pari suht mietoa boolia pikkusuolasen kanssa. Minun suvussa on useita sellaisia, jotka eivät osaa ottaa viinaa ( nimimerkillä pilalle menneet joulut, rippijuhlat jne)...eli en todellakaan halua, että omissa häissäni joudun sellaista katsomaan. Toisaalta en itsekään halua viinan turruttavan sellaisen päivänä päätä. Muutama lasillinen boolia kyllä rentouttaa ihan varmasti tarpeeksi. Booli tehdään kuitenkin, mutta tosiaan sen verran mieto, ettei osa ihan kännissä kekkuloi niistä juomista ainakaan!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me haluaisimme järjestää alkoholittomat häät. Emme kumpikaan käytä alkoholia muutenkaan paljoa ja suvut taas vetävät kuin sienet.drinka.gif

Juhlapaikalle tulee kuitenkin baari, josta vieraat saavat itse ostaa..Ajattelimme, että booleja ei tarvittaisi vaan alkumaljat saisivat riittää..(baarin lisäksi)

Mutta...Kaaso oli heti sitä mieltä, että viinaksien puuttuminen pilaa tunnelman ja tulee sanomista, jos pitää itse ostaa juomat...

Ja niinpä sitten ajattelimme, että tarjoamme ne boolit ja sitten lisäksi saavat ostaa baarista.

Kalliiksihan se boolikin tulee, mutta olen silti myös vähän sitä mieltä, että kyllä se alkoholi keventää tunnelmaa ja helpottaa toisilleen vieraiden sukujen tutustumista toisiinsa.

Itselläni on aina hauskaa ilman alkoholiakin..(se on tää syntymäkänni) dunce.gif

Link to comment
Share on other sites

Eipä pilannut viinan puute meidän häitämme, päinvastoin. Saimme paljon kiitoksia monilta, että olivat lämpimimmät ja vapaantuneimmat häät, joissa he olivat ikinä olleet. Tosin tähän vaikutti taatusti monet asiat. Juhlat tosin loppuivat aika aikaisin, koska vihkiminen oli jo klo 12 ja joukossa oli pitkänmatkalaisia ja pienten lasten kanssa juhlivia. Meille se sopi hyvin, koska poistuimme sopivaan aikaan, kun juhlamieli oli vielä korkealla, ja pääsimme viettämään hääyötä sopivan aikaisin  :-X

Link to comment
Share on other sites

Ei ole ainakaan ennen pilannut. Sukulaisteni häissä ei olla tarjottu alkoholia alkumaljoja enempää eikä porukka ole omilla pulloillaankaan ravannut ja hauskaa on ollut.

Eräissäkin häissä vanhempi väki valitti juhlien railakkuutta vaikka kukaan ei ollut kännissä.

Sitten taas erään kaverimme häissä oli baari auki ja porukka näkyi sitä aktiivisesti käyttävän ja omillakin pulloilla ravaavan, mutta tunnelma oli silti mielestäni melkoisen viileä ja kankea.

saattoi tietysti johtua siitä kun olin tottunut näihin selväpäisiin riehakkaisiin pippaloihin.

Link to comment
Share on other sites

Mielestäni ei pilaa, tätini mennessä naimisiin vastaanotto oli seurakuntasalissa jossa oli ruokailut ja alkoholiton onnitteluamalja, sen jälkeen oli jatkot halukkaille ravintolassa

(suvussa monta alkoholitonta) jossa oli varattuna pöytä, kaikki maksoivat omat juomansa ja hyvin meni kukaan ei valittanut,

Me teemme samalla tavalla paitsi että ekan kierroksen tarjoamme vieraille ja loput omasta pussista, vieraat voivat sitten vielä jäädä vaikka aamuseen jos haluavat ja me pääsemme pois ajoissa ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Tämä on kyllä jännä aihe... Oman sukuni häissä ei ole yleensä juomia paljon tarjoiltu ja häät on vedetty läpi ilman kännejä. Siksi olikin ylläri, kun olen nyt ollut kaksissa sulhon puolen häissä ja molemmissa on sukulaisilla tarjoilujen lisäksi omat pullot autoissa. Minusta se oli jotenkin typerää tai outoa ainakin. Sulhoni serkkutyttökin käveli hääpaikalla juhlapuvussaan minttuviinapullo kädessä. Tosi mautonta. Kyllä hääjuhlasta pitäisi pystyä nauttimaan ja iloitsemaan ilman viinaakin. Tämä on vain minun mielipiteeni. Omien häidemme juomasuunnitelmia ei olla vielä lyöty lukkoon, mutta mahdollisesti tarjoamme vieraillemme ainoastaan onnittelumaljat. Mikäli tähän päädytään, haluan lisätä asiasta kutsuun tai muuhun vinkin vieraille samaan tyyliin kuin ystävämme. Heidän kutsussaan mainittiin, että he toivovat ettei heidän juhlassaan nautita alkoholia niin kauan kuin he ovat itse paikalla (rähinään taipuvaisuutta suvussa...). No, katsotaan nyt mihin päädytään...

Link to comment
Share on other sites

Meidän häissä ei tarjottu alkoholia laisinkaan, koska lähisuvussa on kaksi nyt - mutta kuinka kauan? - kuivilla olevaa alkoholistia (joita ei voinut jättää kutsumattakaan). Alkumaljana oli alkoholitonta kuoharia, joka täytti tehtävänsä.

Tunnelma oli iloinen jä lämmin, eikä tarvinnut pelätä mitään riitoja, räyhäämistä tai isän liikutusitkua  ;) .

Häiden jälkeen suurin osa kavereista lähti jatkoille hääyöhotellimme, jossa syötiin iltapalaa ja juotiin vähän viiniä - kukin omaan laskuunsa. Mukavaa oli! Jos toisaalta joku koki alkoholittomat juhlamme tylsiksi tai jäykiksi, eiköhän hänen kannata mennä itseensä ja miettiä omia juhlimistottumuksiaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä tarjotaan vain alkumalja, vieraat voivat ostaa baarista halutessaan omaan piikkiinsä viinaksia. Kumpikaan meistä ei juo juurikaan alkoholia, emmekä näe mitään syytä juottaa vieraitamme känniin. Siinä ei ole meidän mielestä mitään nautittavaa. Ehkä alkoholi vapauttaa tunnelmaa jne. mutta kaikissa tähän asti järjestämissämme juhlissa ei mitään alkoholia ole tarjoiltu ja aina on ollut hauskaa. Ne, joiden mielestä alkoholi kuuluu häihin, voivat ostaa sitä itse. Meistä selvin päin on paljon hauskempaa! ;D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...