Jump to content
Naimisiin.info

Pilaako alkoholin puuttuminen juhlista tunnelman?


Miss_Jones

Recommended Posts

sukulaisilla tarjoilujen lisäksi omat pullot autoissa.

Minullekin tuo oli uutta vielä muutama vuosi sitten, mutta mies on opettanut että häihin on todella törkeää ja epäkohteliasta mennä ilman omia viinoja vaan boolia juomaan. Boolia vain maistellaan, ja omia juomia sitten juodaan siihen päälle jos tahtoo oikein kunnolla juoda. Se on enemmänkin sääntö kuin poikkeus että kaikilla on omat pullot mukana.

Link to comment
Share on other sites

mutta mitenkäs sen nyt kutsuihin viehkeästi laittaisi että OPM (oma pullo mukaan)... ???

eli tajuan sen että moni ajattelee juhlissa viinaksia saavansa eikä ehkä varaa rahaa siihen että itse joutuisi viinaksensa maksamaan. voi elämä. joskus tuntuu että ei ehkä pitäisi pitää häitä  ollenkaan, kun pelottaa että ihmiset pitävät juhliamme säälittävinä!

Me laitettiin kutsuun liitteeksi ns. juhlaohjesääntö, jossa kerrottiin myös, ettei me aiota tarjota kuin ruokajuomat (vesi, maito, kotikalja), mutta että viinaksia voi kyllä ostaa paikan päältä baaritiskiltä - jokaisen omaan piikkiin, for sure  8) Tietääkseni kukaan ei kyllä käynyt loppujen lopuksi hakemassa sieltä yhtään mitään.  ;D

Meille tällainen järjestely sopi kaikista parhaiten&luontevimmin, ja häitä on jälkeenpäin kovasti paljon kehuttu Ihaniksi  :-X Paljon riippuu vieraista, tottakai, mutta ei ne häät ole sen takii tuomittu epäonnistumaan, EI TODELLAKAAN, jos alkoholia ei tarjoilla...  ::)

Link to comment
Share on other sites

tämä kyllä kaipaa häihin alkoholia. kyse ei ole pelkästään kännäyksestä - mitä on esimerkiksi pihvi ilman kunnon punaviiniä  ??? kysehän on myös yksinkertaisesti makunautinnoista. piimät ja maidot ovat arkijuomia - alkoholi skumppineen tekee juhlan tunnun! ymmärrän kyllä pariskuntien huolen, joiden suvussa esiintyy esim. alkoholismia  :'( silti tuntuu kummalta, että alkoholitarjoilua pitäisi sivuuttaa kokonaan MUUTAMAN ongelmaisen takia.

onneksi omassa suvussani/kaveripiirissä ei ole pahemmin alkoholin väärinkäyttäjiä, joten uskon juomatarjoilun ainoastaan piristävän tunnelmaa ja täydentävän ruokaelämyksiä, joihin haluamme satsata  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Sama kysymys pyörii minunkin mielessäni. En pelkää sitä, etteikö juhlista voisi tulla hauskoja ilman alkoholia, vaan sitä, että ihmisten kummeksuva asennoituminen alkoholittomuutta kohtaan pilaa muuten hyvän tunnelman  :(.

Meillä myös lähisuvussa alkoholiongelmaisia, joiden en haluaisi pilaavan suurta päiväämme tökeröllä kännikäytöksellään ja pahimmassa tapauksessa riidanhakuisuudessaan (kaiken lisäksi näiden alkkisten ex-puolisot ovat tulossa samoihin juhliin...).

Tällä hetkellä suunnitelmissa on tarjota alkoholittomat tervetuliaismaljat, ja ruoan kanssa kotikaljaa ja mahdollisesti tuttavien valmistamaa viiniä (meidän hääviiniä, jonka pullottaisimme koristeellisiin pulloihin ja tekisimme itse etiketit).

Link to comment
Share on other sites

Meillä eräs alkoholiongelmainen oli pilata häämme ja valitti suureen ääneen kun ei ole viinaa tarjolla eikä ollut sitä mahdollista edes ostaa paikan baarista, koska olimme näin päättäneet. Muut vieraat kiittelivät hyvää päätöstämme olla tarjoamatta alkoholia. Kyllä se tunnelma tulee ihan muusta kuin alkoholista, koska muut vieraamme viihtyivät erinomaisesti.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ei millään pahalla mutta pilaa. Suomalainen on niin jäykkä, että ilman viinaa ei pysty juhlimaan ja siis itsekin juon muutenkin tosi harvoin alkoholia ja kun otan otan siltikin aika niukasti, mutta kaikki häät joissa ollaan oltu viimeisten vuosien aikana ja joissa viinatarjoilu on tökkinyt niin kyllä ne häät on menneet aika nuiviksi. sitä häihin mennessä odottaa, että tarjoilua on vaikkakaan ei aio vetää överiksi. se vaan on sosiaalinen tapahtuma, ja siellä on jäykkää kun on paljon vieraitakin ihmisiä ja pitäisi 'käyttäytyä' joten kyllä se tunnelmaa parantaa kun saa ne kielen kannat auki. en suosittele jollette halua nähä vieraitanne hapannaamaisina. ja jos taas laitatte maksullisen baarin, ilmoittakaa siitä kutsussa! se vasta kurjaa onkin kun siihen ei ole osannut mitenkään varautua.

mutta kukin tavallaan. meidän häissä tingitään ihan mistä muusta vaan mutta ei viinasta. katsotaan mikä on lopputulos.

Link to comment
Share on other sites

Aika monet ihmiset odottavat, että häissä tarjotaan alkoholia. Näin ainakin meidän suvuissa. Vaikka ei olisikaan kyse mistään pään täyteen vetämisestä, niin kyllä monet mielellään juovat alkoholia häissä. Kyllä mä luulen, että jos me jätettäis viinat tarjoamatta, niin saatais tyrmistyneitä kommentteja vierailta. Ja kai se vaikuttaa siihenkin, että kuinka pitkään ihmiset jaksaa häissä olla. Oon ollu juhlissa, joissa boolia oli tarjolla suht vähän, eli tarkoitus oli, että vieraat saisivat pari lasia boolia per nuppi, ei että he voisivat ottaa kännit. No booli loppu tietty vieraiden mielestä kesken, vaikka kaikki olikin saanut sitä niin paljon kuin oli ollut tarkoituskin. Sitten kyseltiin, että eikö sitä ole enempää, eikä tuntunut menevän perille, että siinä oli kaikki mitä tulossa on.. Se on kyllä inhottavaa, jos viinasta tulee se illan tärkein juttu. Vaikka kyllä tää on aika pitkälle nimenomaan sukukohtaista, eli mihin ollaan oman suvun juhlissa totuttu. Ikävä kyllä meillä ollaan totuttu tarjoamaan alkoholia häissä :-/

Link to comment
Share on other sites

Tässäkin asiassa on monta huomioon otettavaa seikkaa, mm. alkoholiongelmaiset, uskonnolliset syyt ja lapset. Mutta valitettavasti juhlat on aika "kuivat" ilman alkoholia. Tässä suvussa olisi katastrofi jos häissä ei saisi viinaa!

Link to comment
Share on other sites

Viime kesään asti en ollut ollut yksisääkään häissä, joissa alkoholi olisi kooknaan puuttunut, enkä toisaalta myöskään yksissäkään, joissa kukaan olisi ollut humalassa, eli aika miedolla alkoholitarjoilulla häät ovat menneet. Vaikka alkoholia on kaikissa häissä ollut jonkun verran, tunnelma on vaihdellut aivan valtavasti. Niukkoja ja tylsiä, sekä todella lämminhenkisiä ja rentoja, eikä kyse ole ollut alkoholista. Viime kesänä olin sitten kokonaan alkoholittomissa häissä. Myönnän, että siellä oli vähän tylsää, mutta se ei johtunut alkoholin puutteesta, vaan ylipäätään ohjelman vähyydestä.

Meillä alkoholia tulee vain morsiusmaljaan. En usko vieraiden odottavan alkoholia sen enempää, tai ainakaan pettyvän millään lailla. Ystäväpiirissä on pidetty usein tosi hauskaa yhdessä, eikä alkoholia ole ollut mukana juuri koskaan. Tuon suuren päiväni tahdon muistaa kirkkaasti myöhemminkin, ja toivoisin, että vieraatkin voisivat muistella sitä hyvillä mielin. Lisäksi meidän hääjuhlamme on seurakunnan leirikeskuksessa, jossa paikan järjestyssäännöissä alkoholin nauttiminen on kielletty. Morsiusmaljaan oolemee saaneet luvan.

Lisäisin vielä sellaisen jutun, että haluan tässäkin asiassa olla tietyllä tavalla itsekäs, koska aika helposti tahtoisi tehdä häät, jotka miellyttäisivät vieraita. Ja haluankin toki, mutta viihdymme sulhasen kanssa paremmin ilman alkoholia, ja tiedän, että kaikki vieraat varmasti pärjäävät ilmankin, ja ovat aika epäjäykkiä luonnostaankin. Joten jos joku vieraista odottaisikin viinaksia, pidämme kuitenkin omaa tapaamme pitää hauskaa tärkeämpänä, kun kyseessä ovat omat häämme.

Link to comment
Share on other sites

Kannattaa ilman muuta ilmoittaa häävieraille ajoissa mikäli baari on auki ja vieraat itse kustantavat juomansa....on ollut ikävä huomata tämä vasta hääpaikalla kun rahaa on mukana ainoastaan taksimatkan verran.

Ja jos järjestää täysin alkoholittomat häät, on myöskin syytä varautua siihen että vieraat poistuvat aikaisin....näin se vaan on tässä maassa.

Mikäli oman pullon mukaantuominen on ok ja suotavaa, pitää tästä myös ilmoittaa vieraille. Oli tylsät suvihäät viime kesänä kun kaverin häitä tanssittiin maalla keskellä "ei mitään", alkumalja oli ainoa alkoholipitoinen juoma (boolia ei voinut laskea tähän se oli todella laimeaa ja sitä oli vain lasillinen per vieras) ja me muut vieraat saimme sivusta katsella kun bestman ja kaaso seurueineen juhlivat oman pullon voimalla koska olivat varautuneet paremmin kun me muut :(

Ikävä kyllä näistä häistä jengi lähti jo häävalssin jälkeen vaikka juhlien piti jatkua yömyöhään.

Link to comment
Share on other sites

Meidän tapauksessa pilaa, koska luvassa on nuorekkaat ja rennot häät tunnelmaltaan niin alkoholia yksinkertaisesti tarvitaan (mutta kohtuus kaikessa tietty!!!!).

Link to comment
Share on other sites

Ainakaan meidän häitä alkoholin puuttuminen ei tule pilaamaan. Kyllä se on yksittäisten henkilöiden omista asenteista kiinni. Sulhon suvussa on jo yhdet häät ollut, jossa oli vain alkumaljat ja sieltä ei kukaan lähtenyt aikaisin pois vaikka juhlat alkoivat muutenkin aikaisin. Juhlat olivat tosi hyvin onnistuneet ja tunnelma oli loistava. :-X

Mielestäni muutenkin tuntuisi omituiselta tarjota alkoholia enemmän kuin alkumaljat, kun kumpikaan meistä ei juo paljoa. Olisi omituista toimia omissa häissä miellyttäkseen pelkästään yksittäisiä vieraita, joiden juhlatunnelma on kiinni ilmaisista juomista, eikä meidän häiden juhlimisesta.

Link to comment
Share on other sites

Mielestäni muutenkin tuntuisi omituiselta tarjota alkoholia enemmän kuin alkumaljat, kun kumpikaan meistä ei juo paljoa. Olisi omituista toimia omissa häissä miellyttäkseen pelkästään yksittäisiä vieraita, joiden juhlatunnelma on kiinni ilmaisista juomista, eikä meidän häiden juhlimisesta.

Samat sanat. Meille tulee alkumaljat ja ehkä boolia illemmalla. Juhlapaikassamme tulee todennäköisesti olemaan baari A-oikeuksilla (juhlapaikkaa ei vielä varattu), josta halukkaat voivat ostaa alkoholia omaan laskuunsa. Tai tällaiset ovat ainakin tämän hetken suunnitelmat ;).

Link to comment
Share on other sites

No ei tietenkään alkoholin puuttuminen tunnelmaa pilaa. Kyllä se siihen vaikuttaa millaiset häät ne on, mutta eri ihmiset haluaa niin eri asioita. On silläkin muuten aika paljon väliä tarjoaako alkoholia hienona viininä ruuan kanssa vai boolia tanssin oheen. Minä viihtyisin ihan hyvin holittomissa häissä, mutta en välttämättä jaksaisi tanssia aamuyöhän asti. Joten riippu ihan häitten muusta ohjelmasta se kaivataanko viinaksia.

Meille niitä kyllä tulee; kaverit matkustaa meidän häitten takia toiselle puolen maata ja jää yöksi, joten me halutaan että menovettä riittää aamuun asti ;D

Link to comment
Share on other sites

Kyllä ne juhlat omien henkilökohtaisten kokemuksieni mukaan vähän nuivemmat ilman alkoholia tuppaavat olemaan. Ohjelma kylläkin vaikuttaa myös asiaan suuresti !!

Link to comment
Share on other sites

En sanoisi että alkoholin puuttuminen pilaa automaattisesti juhlat. Mutta itse uskon ettei holittomat ja holilliset häät tunnelmaltaan ole ihan samanlaiset, ja tosiaan myös tunnelma joka häihin halutaan merkitsee tässä asiassa myös. Meille tulee rennot häät ja tarkoitus olisi että kaikilla on hauskaa, tanssitaan paljon ja koitetaan tutustuttaa suvut keskenään, ne kun eivät toisiaan tunne lainkaan niin juhlat ilman alkoholia voivat tulla kovinkin jäykiksi... varsinkin kun suvut ovat aika erilaiset. ;)

Meille tulee kirkosta juhlapaikalle siirryttäessä (kuvaus siinä välissä) odottelujuomaa, onnittelumalja, ruuan kanssa viinit ja kahvin ja kakun kanssa konjakit/liköörit ja tietty boolia on sitten saatavilla ruuan jälkeen koko illan. Kyllä meidän tapauksessa olen varma että alkoholi piristää kummasti juhlia.  :)

Link to comment
Share on other sites

Alkoholin tarjoaminen tai tarjoamatta jättäminen riippuu varmasti eniten hääparin ja vieraiden alkoholinkäyttötavoista. Vastakkain ovat toistaiseksi olleet "vieraiden juottaminen känniin" tai "ei alkoholia" -linjat, mutta normaali, sivistynyt välimuoto on unohtunut.

Nautimme itse hyvästä ruoasta ja siihen kuuluvista juomista, ja olemme seurueinemme tottuneita hyviin illallisiin ja lounaisiin. Omaan tyyliimme kuuluu juhlistaminen shampanjalla tai kuohuviinillä ja miellämme viinin tai oluen ruoka- ja seurustelujuomiksi. Kunnon illallisen kruunaa kahvi ja avec. Emme näin ollen voisi kuvitella omia juhliamme ilman alkumaljaa tai ruoan tarjoamista ilman viiniä tai kahvin tarjoamista ilman avecia. Toki alkoholittomia juomia on myös tarjolla.

Tarjottuamme riittävän monta kierrosta näitä ruokajuomiksi katsomiamme juomia, on vierailla mahdollisuus ostaa baarista omalla kustannuksellaan juomansa loppuillan ajan. Juomakierroksia tarjoamme riittävästi, mutta ei liikaa, loppu on jokaisen omalla vastuulla. Booleja emme tarjoile, koska emme sellaisia yleensä juo.

Tällä tyylillä olemme itsekin olleet toisten häitä viettämässä hyvällä menestyksellä. Olemme olleet vieraana toisenlaisissakin häissä, ja vaikka tyyli ei niin ole meitä miellyttänyt, on tärkeintä, että hääpari itse on häihinsä tyytyväinen.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Meillä tarjoillaan vaan alkumaljat ja muuten ei alkoholia ollenkaan. En usko, että se tunnelmaa pilaa, koska meidän ystävät ja sukulaiset osaa varmasti pitää hauskaa ilman viinaakin. Itse ei sulhon kanssa juoda yleensä muutenkaan paljon, joten ilmotettiin vanhemmillekin heti, että häihin ei tule viinaa. Kaikkien mielestä on ollut ihan ok ja uskon, että mukavalla porukalla saadaan mukavat häät aikaiseksi ilman viinaakin :)

Link to comment
Share on other sites

Ei anneta pilata. Onnittelumaljan jälkeen meidän juhlissa ollaan "vesilinjalla". Pikemminkin voisin kuvitella, että alkoholin tarjoaminen meidän häissämme saattaisi ennemmin pilata tunnelman kuin sen puuttuminen.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee alkoholittomat häät. Täysin. Ei edes tervetulomaljoja. Piste.

Olen ollut monissa alkoholittomissa häissä, jotka olivat aivan mahtovia, ei tullut pätkääkään tylsää.

Nyt on kuitenkin vielä edessä selitys sulhasen perheelle, he tuskin tätä päätöstä ymmärtävät, heillä kun viini ja kuohari todella kuuluvat juhliin. Minulla on kuitenkin lähisuvussani muutama kuiva alkoholisti, joita en todellakaan tahdo kiusata (enkä heidän perheitään) mutta jotka tahdon paikalle ovathan he minulle rakkaita.

Itse nautimme viinistä ja oluesta silloin tällöin - eikä ole gintonicin voittanutta ;) uskon kuitenkin että meidän häistä tulee mukavat ja nautittavat ilman alkoholiakin.

Link to comment
Share on other sites

Pohdiskelemme ankarasti tarjoammeko ollenkaan alkoholia. Alkumaljat ainakin tulevat olemaan aivan alkoholittomat. Boolia harkitsemme, mutta toisaalta pelkään että alkoholi aiheuttaa vain ongelmia. Suvusta löytyy roppakaupalla alkoholisteja, joiden tiedän vaihtavan reippaasti viihteelle heti kun pöytään ilmestyy juomista. Toisaalta olemme itse täysin umpiraittiita.

Kiva kuulla että moni muukin jättää ainakin melkein kokonaan alkoholin pois. Tiedän ettei häistä saa tekemälläkään tylsiä, tuskin siis haittaa alkoholin puutekaan.

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan sovittu, ettei makseta vieraiden juominkeja tervetuliasmaljaa enempää. Talossa on kyllä A-oikeudet, ja ollaan ajateltu, että vieraat saavat itse ostaa juomansa jos sitä vältäämättä tarvitsevat. Tähän päätökseen tulimma, koska rahareikien lisäksi vieraiden joukosta löytyy myös henkilöitä, jotka eivät ole koskaan kuulleet alkoholin kohtuukäytöstä. Ja mitään örveltämistä en rupea omissa häissäni katsomaan/kuuntelemaan.

Eagle

Link to comment
Share on other sites

Minusta ei pilaa, ei missään nimessä.

Veljeni häät viime kesänä olivat aivan loistavat, vaikka edes alkumalja ei ollut holia. Tilassa oli sitten myöhemmällä illalla baari, josta sai OMA kustanteisesti ostaa. Meneltelmä oli hyvä, ja koska vieraita oli melkoisesti, olisi viinojen tarjoaminen ollut aivan liian kallista.

Omalta kohdaltani voin sanoa, että kun en käytyä alkoholia ollenkaan, sitä tuskin häissäni tulen tarjoamaan.. ::) tässä on nyt vielä aikaa sitä asiaa pohtia, mutta sen pohtiminen tarviikin aloittaa alussa sillä mies saattaa olla eri mieltä.. Ei hänkään ota kuin pari kertaa vuodessa, ja satunnaisia saunakaljoja mutta hän haluaisi tarjoilua häihimme.. :-/

Link to comment
Share on other sites

alkoholittomat häät voivat olla ihan ok. ihmettelen kuitenkin asennetta, ettei alkoholia tarjota siksi, että hääpari ei sitä juo. samalla periaatteellahan voisi jättää esim. lihat tarjoamatta, jos hääpari tunnustautuu kasvissyöjiksi. ei kai vieraiden tarvitse noudattaa samaa ruokavaliota kuin juhlakalujen  ??? meidän häihin tulee ilmeisesti jotain homejuustopitoista ruokaa (esim. perunapaistos) ja tämä morsio vihaa kyseistä juustoa. mutta ei se ole mun mielestä silti mikään syy olla tarjoamatta useimpien kutsuttujen suurta herkkua!

ymmärrän kyllä, jos hääpari on esim. absolutisteja, eivätkä tahdo katsella kännistä porukkaa juhlissaan. mutta ei kai se estä tarjoamasta lasia viiniä ruuan makua korostamaan, kun monet siitä kuitenkin niin pitävät  ???

edit: kirjoitushäirä  :P

Link to comment
Share on other sites

Oletko ihan varma, että kaikki vieraat pitävät homejuustosta?

suurin osa meidän kavereista pitää kyllä, vuosien kokemuksella  :) ja siis tuleehan sitä ruokaa paljon muutakin... pointti oli vaan se, että kyllä kai jotain ruokaa/juomaa nyt voi tarjota, vaikka siitä ei itse pitäisikään. etenkin kun se on vain pieni osa kattausta  :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...