Jump to content
Naimisiin.info

Pilaako alkoholin puuttuminen juhlista tunnelman?


Miss_Jones

Recommended Posts

Meidän häissä ei tule olemaan alkoholia. Maljakin hoidetaan alkoholittomasti. Me ei itse juoda, suurin osa kavereistakaan ei joko juo ollenkaan tai hyvin vähän. Osa sukulaisista saattaa hämmästellä, mutta omat yo-juhlanikin olivat alkoholittomat, ja haluamme häistämme oman näköisemme. Kaiken lisäksi sulhasen puolelta oikeastaan kaikki vieraat tulee suhteellisen pitkän matkan päästä, joten sekin vaikuttaa asiaan. Olen ollut useissakin häissä, joissa oli alkoholin suhteen nollatoleranssi, eikä tunnelmassa ollut mitään valittamista. Mutta kaikkihan riippuu niin ihmisistä. Meillä tunnelma ei varmasti tule olemaan ongelma, hyvä fiilis tehdään muulla kuin viinalla.

Link to comment
Share on other sites

Alkoholin puuttuminen ei todellakaan pilaa tunnelmaa, hauskaa on ollut erilaisissa juhlissa sekä ilman alkoholia että myöskin sen kera.

Omissa häissämme tarjoamme onnittelumaljaksi kuohuviiniä, sekä alkoholittomana maljana raparperijuomaa kuplilla terästettynä. Ruoan kanssa tarjotaan sekä viinejä että olutta. Käytämme itse aika vähän alkoholia, mutta hyvälle juhlavalle aterialle kuuluu mielestämme kyllä viini tai kunnon olut. Sulho pitää ehkä vielä enemmän oluesta ruokajuomana.

Olemme varanneet viinejä ja olutta hiukan reilummin, jos jollekin alkoholi vielä maistuu ruokailun jälkeenkin. Onhan siinä kumminkin koko pitkä ilta aikaa. Monet ystävämme käyttävät alkoholia vähänlaisesti ja vieraissa on myös paljon lapsiperheitä. Booli on alkoholitonta, jotta kaikki voivat sitä juoda. Myöhemmin illalla saatamme terästää hiukan boolimaljan sisältöä, mikäli sitä kaipaillaan ja ihmiset jaksavat juhlia. Itse en ole mikään erityinen alkoholillisen boolin ystävä, harvoin on viinabooli ollut mikään erityinen makuelämys  ;D

Mutta jos joku tietää jonkun oikein hyvän ohjeen, niin mielellään otetaan vastaan.

Link to comment
Share on other sites

Taas viime viikonloppuna sen huomasi, että alkoholin puuttuminen ei välttämättä pilaa tunnelmaa (yleensä sitä tunnelmaa ei vielä edes ole, kun ihmiset istuvat tuppisuina jäykkinä tuoleissaan), mutta alkoholitarjoilu nostaa kummasti sen tunnelman pikaisesti kattoon. Kaikista holittomista häistä (missä minä olen ollut) ovat vieraat lähteneet pois jo hyvin aikaisin, heti ruoan jälkeen. Kun ei sitä tunnelmaa ole ilman rentoutusta syntynyt. :P

Link to comment
Share on other sites

Vastaus kysymykseen: ei todellakaan välttämättä! Itse ajattelisin pikemminkin niin, että viinojen kanssa läträäminen sen tunnelman varmemmin pilaa kuin alkoholittomuus. Enkä tarkoita nyt sivistyneesti ruokailun yhteydessä viinin siemailuun tottunutta porukkaa. Mielestäni tunnelmaa luovat sopivasti hyvä taustamusiikki, kiva ohjelma ja hääväen rempseä asenne - alkoholittomat häät eivät todellakaan välttämättä tarkoita sitä, että vieraat istuvat tuppisuina pöydissään eikä huumorille ja hauskuudelle ole sijaa! Jos olisimme itse olleet huolissamme vieraiden suhtautumisesta alkoholittomiin häihin olishan kutsuun voinut laittaa: ilmaisia kännejä haikailevat älkööt vaivautuko tms.  ;D Mutta kukin omalla tyylillään eikös juu. Hääparinhan päätettäviähän tällaiset asiat ovat.  :)

Link to comment
Share on other sites

Meille ei tule alkoholia. Jos joku omiaan juo, niin ei haittaa. Emme juo kumpikaan itse, ja suvussakin sellaisia on aika vähän joita juominen kiinnostaa. Ja tiedän heidät tuntien, että hekin voivat hienosti olla selvin päin yhden lauantaipäivän, vaikka joillekin kenties maistuisikin.

Link to comment
Share on other sites

No joo, pistä sata toisilleen vierasta ihmistä pieneen tilaan ja tarjoa niille vaan ruokaa niin aika hiljasta on.  :) Varsinkin meitin sukulaisten kanssa.

Eli kyllä pilaisi.

Jonkun toisen juhlia ei varmaankaan pilaisi.

Link to comment
Share on other sites

Samaa mieltä Rebekkamarian kanssa  :) Itse lähdettiin yhdistä viinattomista häistä melkeen jo ennen kakkukahveja pois kun oli suoraan sanottuna niin tylsää. Ja monet muutkin sieltä lähtöä tekivät. Mä en halua että meidän häistä vieraat lähtee alkuillasta keskustan pubeihin istumaan. Mä haluan häihin rennon tunnelman ja täällä Suomessa siihen auttaa viinatarjoilu  ;)

Link to comment
Share on other sites

Riippuu niin kovasti vieraista. Olen ollut monissa häissä, joissa on ollut hauskaa ilman viinaakin. Kun porukka tuntee toisensa ja on tottunut muutenkin viettämään vapaa-aikansa ilman alkoholia, ei viinan menekki ole/olisi ollut suuri, vaikka sitä oli(si ollut) tarjollakin. Juhlat eivät ehkä ole venyneet aamuyöhön, mutta ainakaan minua se ei ole haitannut. En edes pidä liiasta valvomisesta.

Toiset porukat sitten tarvitsevat viinaryyppynsä kyetäkseen pitämään hauskaa.

Jokainen varmasti tuntee omat vieraansa parhaiten, ja osaa arvioida onko viinattomuus ongelma vai ei.

Link to comment
Share on other sites

Riippuu ihan siitä mistä roikkuu. Itse olen ollut muutamissa kavereiden häissä, alkoholia on kai tarjolla ollut, mutta kun olen ollut autolla, niin enpä ole edes asiaan huomiota kiinnittänyt ja menoa ei ole millään lailla haitannut. Hyvää ruokaakaan en viinillä pilaisi (itse inhoan viinien makua). Omiin kekkereihin on tulossa alkumaljoiksi 0.7 päärynäsiideriä (sopii kaikille, myös alaikäisille ja kuskeille) ja illaksi teen parikymmentä litraa boolia (kustannusarvio n. 60 e) ja kutsuun oli laitettu, että omat eväät sallittu, ettei kukaan olettaisi meidän kännejä tarjoavan. Meillä kutsuttuja 30 henkeä ja kotona pidetään. Itselle sitten ladon kaapin täyteen siideriä, että saan pikkaisen päätä sekoitettua ja jaksan katsella noita vieraita, joilla kenties on ne omat eväät mukana :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Heippa, tämähän on mielenkiintoinen keskustelufoorumi! Ekaa kertaa täällä ja häät tulossa ensi syksynä, päätettiin niistä tänään! :) Jännittää kovasti kaikki suunnittelu ja täältähän saa hyviä vinkkejä.

Olemme myös ajatelleet tuota alkoholipuolta.. Kallista touhua, mutta jotenkin tuntuu siltä että juomat ovat kuitenkin osa juhlia, ainakin kaveripiirissämme.

Yksi hauska juttu oli kaverini häissä, kun heillä oli pöydällä vesipulloja, joissa oli hääparin omat etiketit! Niissä oli kuvia hääparista ja matkoilta jotka he olivat yhdessä tehneet. Tämä oli mukava keskustelunaihe pöydässä ja halukkaat saivat pullot muistoiksi kotiin... loistava idea jonka ainakin itse haluan toteuttaa.

Noh, tästäpä pikkuhiljaa nukkumaan, hyvää illanjatkoa kaikille!

-P

Link to comment
Share on other sites

meidän häät menee varmaan sit pilalle jos alkoholin puute tekee tylsät bileet. no ei se mitään, juhlat ovatkin lyhyet, päättyvät jo kuuden aikaan ja suurin osa sukulaisista lähtee viimeistään silloin. hirveitä juomareita ei oo, paitsi ehkä me kaks :) joten tuskin pilaa, äipän puoli on ainakin puheliasta sorttia :) ja jos joku ei halua jäädä kakulle, joka tarjotaan noin kello 17, voi voi. jäävätpähän ilman aivan ihanaa kakkua :) siitä täytyy viel keskustella onko omatkaan juomat sallittuja kun ollaan seurakuntatilassa...ruuankin kaa tarjotaan varmaan kotikaljaa ja maitoa/piimää sekä tavallista vettä.

Link to comment
Share on other sites

Sehän riippuu ihan siitä minkälaista tunnelmaa juhlissa tavoitellaan. Jos tavoitteena on rauhallinen, arvokas ja lämminhenkinen tunnelma niin alkoholittomuus edesauttaa parhaiten tunnelman syntymistä. Jos tavoitteena on rempseä ja vapautunut tunnelma, niin sitä edesauttaa varmaan alkoholin kohtuullinen tarjoilu. Jos tavoitteena on villit ja railakkaat häät niin viinaa pitää kaataa vieraiden kurkusta reilummin tunnelman saavuttamiseksi.

Link to comment
Share on other sites

Ei pilaa  ;D Itse en juo ja silti yleensä minulla on juhlissa hauskempaa kuin monilla muilla. Emme aio häihimme alkumaljoja ja kahvin kanssa tarjoiltavaa konjakkia enempää alkoholia (osaksi myös kustannussyistä) ja silti uskon että häistämme tulee todella hauskat ja vauhdikkaat. Tietysti riippuu ihmisistä pilaako vai ei, mutta jos pari ei itse pahemmin juo niin miksi ihmeessä pitäisi muille niitä ostaa?!?

Tämähän suomalaisissa on vikana, että oletetaan että aina pitää olla viinaa!! ei kai se ikinä muuksi muutu jos ei kukaan uskalla olla erilainen ja pitää hauskaa ilman..koska (voi olla yllätys monille) Hauskaa VOI pitää täysin vesiselvänäkin  ;D ;D

itsestäni on usein erittäin alentavaa kun on juhlissa ja haluaa alkoholittaman juoman, huonommin järjestetyissä sitä lähdetään jostain hakemaan, lasi on aina erilainen että varmasti erottuu hyvin joukosta..

Kaikki eivät myöskään tykkää viineistä ja olen ollut parissakin häissä joissa ruokajuomana oli ainoastaan viiniä (tai eri pyynnöstä vettä). Kaikki rohkeasti pitämään juuri sellaiset häät kuin itse haluaa, miettimättä sitä mitä suku sanoo jos ei saakaan viinaa.

me merkataan jo kutsuun että voi tulla autolla..ja varmasti jokainen kutsumamme ihminen tulee siitä huolimatta. Jos jättää häät väliin vain alkoholin vuoksi niin jo on köyhä elämä. Mutta kukin tyylillään  ;)

Link to comment
Share on other sites

Meillä alkon tarjoilu rajoittui alkumaljoihin ja konjakkiin kahvin kanssa. Minusta häämme olivat oikein onnistuneet ja tunnelma sekä vapautunut että rento. Tosin, kutsuimme paikalle vain lähimmät ihmiset, emme naapureita, kummin kaimoja tai isovanhempien työkavereita. En itse sylje lasiin mutta häihin en halunnut mitään ryyppyjuhlan tuntua. Se pilaako alkottomuus juhlien tunnelman, riippuu vieraista ja siitä millaisen tunnelman haluaa.

Link to comment
Share on other sites

Minusta on outoa sanoa, että miksi juuri SUOMALAISET haluavat että juhlissa on alkoholia. MONISSA muissa maissa ei edes mietitä tarjotaanko juhlissa alkoholia, koska se on itsestäänselvyys. Suomalaiset osaavat olla vaan niin juntteja, etteivät osaa ajatella muuta kuin että joko ollaan kokonaan ilman tai että sitten ne kaikki vetää pään täyteen. Meidän häissä tasan kaksi ihmistä oli hieman humalassa, vaikka juotavaa oli tarjolla yllinkylllin ilmaiseksi.

Link to comment
Share on other sites

Ei se nyt varsinaisesti pilaakaan mutta tylsat bileet voivat olla. Ja kylla mina ihan mielellani menisin alkoholittomiin haihin jos sellainen kutsu tulisi, mutta tuskin koviin myohaan jaisin. Tosin riippuu ja roikkuu niin paljon haista ja muista vieraista.

Eiko voisi esimerkiksi tarjota jotain suht laihaa boolia sen sijaan etta vetaa tiukan ei alkoholia linjan? Vieraat luulevat saavansa alkoholia ja haaparin ei tarvitse hermoilla etta homma menee ranttaliksi. Kaikki tyytyvaisia  :)

Link to comment
Share on other sites

Samoilla linjoilla useimpien kanssa: alkoholin puuttuminen ei pilaa juhlia, mutta kovin pitkäksi ilta ei veny. Mielestäni sopivat viinit kruunaavat aterian ja hyvin valittu avec kahvin. Itse useimmiten alkoholittomia nauttivana toivoisin, että myös alkoholittomiin juomiin panostettaisiin, eikä tarjolla olisi vain maitoa, mehua, kotikaljaa ja hanavettä jääpaloilla. Laadukas kivennäisvesi ilahduttaisi suuresti.

En muuten ymmärrä alkoholin ja viinan rinnastamista, koska myös viinit ovat alkoholijuomia, mutta kovin kaukana pontikan tapaisista viinoista. Ei kaikkien alkoholijuomien tarkoituksena ole hankkiutua umpihumalaan, vaan juoda voi myös kohtuudella ja nautiskellen.

Link to comment
Share on other sites

Ei pilaa,meillä tarjottiin ainoasteen se tervetulo shamppanja ja ei muuta alkoholia,ravintolassa oli juhlat ja toisella puolen (erillinen huone) missä oli baari

muutama vieraista sitten tilasi itse itselleen ruuan kanssa oluen mutta kun joutui itse maksumieheksi niin tämä onneksi rajoitti hyvin paljon juomista...itse olin heti sitä mieltä että ei tarvisi koko baarin olla auki mutta suostuin sitten lopulta kun miehen kaverit niin kovin toivoivat,ehtona tälle sanoinkin että ovat sitten selvinpäin kun juhliin tuleevat (sillä mun isällä niin paha ongelma että pelkäsin hänen muuten ottavan tästä nokkiinsa jo dokaavan TAAS itsensä "pöydän alle" kuntoon)

Eli juhlat meni tosi hyvin ja kaikki oli todella tyytyväisiä järjestelyihin.Muutenkin kun miehen suku sitten taas oli hyvin uskonnollista niin olisin ollut tosi nolossa tilanteessa jos mun suku räkä poskella ja miehen suku hoilottaa virsiä. ;D

MUTTA :-/

polttareista voin sitten ainakin OMALTA kohdaltani sanoa että jos ei alkoholia niin se pilaa tunnelman eikä kukaan tule kun SUOMALAISET JUNTIT EI MUKA OSAA VIETTÄÄ KIVAA ILMAN  >:(VIINAA...minä tappelin viimeiseen asti kaasoni kanssa asiasta,hän sitä mieltä että siellä PITÄÄ OLLA VIINAA kun kuuluu perinteisiin ja plääp plääp pläää ja minä taas sitä mieltä että voi sitä hauskaa pitää ilman viinaakin.

Itse en halunnut "ryyppypolttareita" koska en muutenkaan juuri juo ja toiseksi olin silloin raskaanakin joten ei paljon kiinnostanut OMISSA polttareissa alkaa huolehtimaan vieraista joten jäi sitten polttarit pitämättä.

No tämäkin on tietysti hyvin vahvasti asenne kysymys,joku toinen tietää että hauskanpitoon ei alkoholia tarvitse mutta toiselle se sitten näyttääkin olevan "pakonomainen" tarve vaikka ensin kiistääkin sen

Link to comment
Share on other sites

Ehkä hiukan OT mutta tuossa muutamat sanoivat tarjoavansa ainoastaan alkumaljan ja avecin, mikä minusta tuntuu hiukan nurinkuriselta. Tai siis jos tarjoaisimme vain jonkin alkoholijuoman, se olisi aivan ehdottomasti tietenkin viinit ruoan kanssa. Edes yksi lasillinen. Minusta juhlat ovat todella arkiset jos ruoalla ei saa viiniä. Henkilökohtainen mielipiteeni.

Link to comment
Share on other sites

meille ei viiniä tuu tipan tippaa, ei ees alkoholitonta. me emme juo ensinnäkään viiniä, ja osa kutsutuistakaan ei juo. jos saisimme oikeasti valita, sulho jois jaffaa ja meikä pepsi maxia :) mutta vesilinjalla taidetaan mennä. tämä on vain mielipiteeni, ja tiedän ensi kesänä toiset häät joissa juodaan takuulla viiniä, toivottavasti eivät kuitenkaan pakota. morsian kun rakastaa viiniä, ja sulhokin juo kun morsian käskee :D

Link to comment
Share on other sites

Minusta on outoa sanoa, että miksi juuri SUOMALAISET haluavat että juhlissa on alkoholia. MONISSA muissa maissa ei edes mietitä tarjotaanko juhlissa alkoholia, koska se on itsestäänselvyys.

Hyvä pointti, Minttu06.

Meillä oli taannoisissa häissämme tarjolla alkumalja (kuohuviini) ja sen jälkeen ruoan kanssa ja seurustelujuomana puna- ja valkoviiniä sekä hyvää ranskalaista siideriä, ja ratkaisu oli erittäin onnistunut. Kukaan ei ollut mitenkään selkeästi päihtynyt, mutta moni taas sopivasti iloisella ja hilpeällä juhlatuulella ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...