Miss_Jones

Pilaako alkoholin puuttuminen juhlista tunnelman?

296 viestiä aiheessa

Alkoholi ei kuulu meidän elämään millään tavalla, enkä koe, että ratkaisu ois elämää pilannut.  ::) Meidän häihin ei myöskään tuu alkoholia ja uskon kyllä vakaasti, että se ei häitä pilaa. Ja juhlat jatkuu myöhäiseen saakka ilmankin.  :-*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllähän se alkoholittomuus "vähän" tuttavan viimekesäisistä häistä fiilistä laski  :(. Alkumaljakin oli mehua. Istuttiin kuin sillit suolassa ventovieraiden ihmisten pöydässä ja katseltiin pitkästyttävää ohjelmaa. Minkäänlaista musiikkia ei ollut, saati tanssia. En tiedä, oliko kellään sitten hauskaa. Meillä ei ainakaan. Mies kyllästyi aivan totaalisesti  ;). Tiedän, että morsian taitaa olla absolutisti, mutta eikö vieraita varten olisi voinut olla jotain pienimuotoista alkoholitarjoilua..

En jäänyt kaipaamaan mitään kännäystä, mutta kyllä sitä olisi pari lasia boolia tai siideripullollinen maistunu  ;).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei pilaa, meille varataan kirkosta sali jossa ei alkoholia nautita, läheinen suku tulee noin 50 henkilöä ja kaikki tuntevat toisensa. Alkujuomaksi on alkoholitonta elyseetä ja siinä kaikki.

Emmekä ole taipuvaisia viinaksiin. Ruoka on tilattu pitopalvelusta ja ohjelmaa riittää niin uskoisin vieraiden viihtyvän, sitten vielä monella on lapset mukana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä alkoholin puuttuminen ei pilaa tunnelmaa  :)

Tarkoitus olisi et meidän häissä tarjotaan vain alkumaljat.

Häihimme kutsutaan 30 läheisintä ihmistä, monet heistäkään eivät liiemmin alkoholista välitä...ja ne vähäiset jotka alkoholia haluaisivat, ovat sen perään liikaakin.

Meidän tapuksessa on kaikkien kannalta parempi ilman alkoholia, ettei tule kännirähinöintiä pilaamaan häitämme.

Uskon että ne jotka kutsumme häihimme ymmärtävät miksi näin ja tuskin tulee sitä vaivautunutta tunnelmaa koska kaikki tuntevat toisensa entuudestaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alkoholittomuus ei pilaa ainakaan minun juhlafiiliksiä. Jos alkoholittomissa häissä on tylsää, syynä ei välttämättä ole juuri se promillien puuttuminen verestä, vaan esim. liian iso ja toisilleen outo juhlakansa, tylsä/jäykkä ohjelma tai sen puuttuminen, ihmisten käsitys- ilman viinaa ei hauskaa jne. Tähän mennessä olen ollut yli kymmenissä häissä, enkä muista kuin kahdet häät, joissa a-tarjoilu. Tunnelmassa en kyllä huomannut ikinä mitään eroa.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei! Meillä on myös onglemia päättää tuon alkoholipolitiikan kans. Meillä nähkääs suku jakautuu täysin kahtia alkoholiin suhtautumisessa: Toinen suku on suurelta osin absolutisteja, heidän juhlissaan ei koskaan ole mitään alkoholia, johtuen suurelta osin siitä, että suvussa on ollut ongelmia alkoholistien kanssa, ja yksi alkoholisti (nykyään raitis) on joukossa edelleen. Alkoholilla on siis paha kaiku heidän korvissaan. Toinen suku taas luultavasti olettaa alkoholia tarjoiltavan, he kun sitä mielellään juovat...heiltä kyllä onnistuisi varmasti kohtuudella ottaminenkin. Kaverit ovat sitten vähän siltä väliltä:)

Eli emme vielä ole päättäneet, tarjoilemmeko mitään muuta kuin alkumaljat. Ite haluisin ruuan kanssa siideriä (en ole viinin ystävä), mutta en sit tiedä minkä hintaiseksi tulisi tarjota ruuan kanssa viinit+siideriä+olutta, juhlapaikkana on hotelli ja vieraita n.100, joten KALLIIKSI, luulis. Boolia ei luultavasti tule, koska emme halua, et kukaan rupeaa ryystämään, jos alkoholia tarjoillaan, niin ruuan kanssa, pelkästään juhlaluomana, ei tarkoituksena juottaa vieraita känniin. Hotellin baari on kyllä sitten vaihtoehto niille, jotka haluaa juoda enemmän.

Onko joku muu tarjoillut ruokajuomana viinien lisäks esim. siideriä tai olutta? Minkä hintaiseksi tuli?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja jotenkin tuntuisi tökeröltä ilmoittaa / tai vielä tökerömmältä olla ilmoittamatta, että "Bar is Open" - vieraiden omakustannushintaan. :-?

Eivät kaikki vieraat varustaudu paksulla kukkarolla häihin.

Ja kyllä hyvään ruokaan kuuluu viini. Unohtamatta kuitenkaan niitä, jotka eivät juo alkoholia.

Limua / kivennäisvesiä pitää löytyä runsaasti.

Itse ajattelen, että kun vieraita kutsutaan, niin kaikki myös tarjotaankin.

Ja jotta jäykät suomalaiset saadaan tanssilattiallekin, tarjoamme myös boolia / olutta / siideriä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ja jotenkin tuntuisi tökeröltä ilmoittaa / tai vielä tökerömmältä olla ilmoittamatta, että "Bar is Open" - vieraiden omakustannushintaan. :-?

Eivät kaikki vieraat varustaudu paksulla kukkarolla häihin.

Ja kyllä hyvään ruokaan kuuluu viini. Unohtamatta kuitenkaan niitä, jotka eivät juo alkoholia.

Limua / kivennäisvesiä pitää löytyä runsaasti.

Itse ajattelen, että kun vieraita kutsutaan, niin kaikki myös tarjotaankin.

Ja jotta jäykät suomalaiset saadaan tanssilattiallekin, tarjoamme myös boolia / olutta / siideriä.

Olen samaa mieltä! Se pilaako holittomuus häät vaiko ei riippuu porukasta. Jos vieraat on tiukkapipo vanhoillislestadiolaisia tai absolutisteja niin ei se viinan puute tietenkään mitään pilaa. Sanoisin kuitenkin että useimmille suomalaisille häät ilman viinaa on...öh, mites sen nyt sanois kauniisti, erilaiset häät? ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Ja paitsi porukasta, riippuu alkoholin vaikutus häiden tunnelmaan myös juhlan luonteesta. Johonkin päivällä järjestettävään kahvittelutyyliseen tilaisuuteen ei alkoholia oikein kaipaa, mutta tuntuisi vähän hassulta osallistua isoihin ja pitkään jatkuviin tanssihäihin pelkän veden voimalla. Ja kuten jotkut on täällä jo huomauttaneet, olisi ehkä hieman koomista istua hienosti koristellussa salissa, parhaimpiinsa pukeutuneena syöden jotain sisäfilettä ja siemaillen mehua... Kun niitä hyviä alkoholittomiakin oikeasti on, mutta Suomessa niitä jostain syystä pidetään ihan turhana rahanmenona ja hirveänä pröystäilynä.

Kaikista tärkeintä on mun mielestä kuitenkin se, että hääjuhla on hääparin näköinen ja myös juomapolitiikka noudattelee hääparin tapoja ja toiveita. Jos hääpari on vaikkapa tiukan linja raittiusmiehiä, en kummastelisi juurikaan jos häissä ei olisi ruokajuomia kummempia holillisia tarjolla tai nekin olisi korvattu muilla juomilla. Yhtä oudolta tuntuisi mennä häihin, joissa viineistä ja siidereistä nauttiva hääpari olisi sukulaisten tai kavereiden painostuksen alla pakotettu luopumaan kaikesta alkoholitarjoilusta. Tämänpä takia kehottaisin siis kaikkia pareja valitsemaan sen linjan, mikä itsestä tuntuu hyvältä ja olla välittämättä sen kummemmin vieraiden eriävistä näkemyksistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuo alkoholiasia herättää paljon mietteitä puolesta ja vastaan. Monille maljat kuuluvat juhlaan ja sopivassa määrin asia on ihan ok. Jossain juhlissa alkoholitarjoilu on eräs ohjelmanumero. Meillä tulee olemaan alkoholittomat häät, sen vuoksi koska vietämme itse raitista elämää nykyisin. Tuntuisi kovin oudolta häissä vieraita varten hankkia juomat, koska emme sitä arkenakaan tee. O

lemme suunnitelleet hienostuneen, alkoholittoman onnittelumaljajuoman ja korvaamme puuttuvan alkoholin muutoin maukkailla juomilla.

Emme katso alkoholin puuttumista ongelmaksi vieraidenkaan osalta, sillä heistä suurin osa on itsekin raittiita.

Enkä usko, että alkoholittomuus pilaa juhlatunnelmaa, häät suunnitellaan muutoin mukavaksi, lähipiirin juhlapäiväksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kaikista tärkeintä on mun mielestä kuitenkin se, että hääjuhla on hääparin näköinen ja myös juomapolitiikka noudattelee hääparin tapoja ja toiveita.

Olen täysin samaa mieltä!Olen itse ollut sekä häissä, joissa on ollut todella runsas alkoholitarjoilu että häissä, joissa juomat on pitänyt ostaa itse. Itse suosin ensimmäistä vaihtoehtoa, sillä mielestäni varsinkin ruokahäihin kuuluu myös juomatarjoilu. Hyvät viinit täydentävät aterian ja kuuluvat asiaan. Eihän alkoholia tarvitse olla niin paljon, että vieraat hoippuvat umpitunnelissa, mutta sen verran, että tunnnelma on vapautunutta ja vieraat viihtyvät.

Omissa häissäni tarjoillaan todennäköisesti alkumalja, ruokaviinit ja kahvin kanssa avec (2 vaihtoehtoa, konjakki ja kermalikööri). Lisäksi ainakin boolia, ehkä myös olutta ja siideriä. Juhlien on tarkoitus jatkua puolilleöin asti, ja kuten täällä on useamman kerran mainittu, alkoholittomat juhlat loppuvat kahvin ja kakun jälkeen...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kai tähänkin pitää ottaa minunkin kantaa. Meidän suku on kans sitä että morsiamen lähisukulaisista löytyy alkoholin väärinkäyttäjiä (jotka sitten kännissä rupeavat avautumaan ja riitelemään) ja sulhasen lähisukulaiset sitten taas juovat nuppinsa niin turvoksiin että sammuvat lopulta (pientä riidanhakuisuutta sielläkin havaittavissa).

Kyllä meilläkin pohdittiin tätä alkoholijuttua pitkään ja oltiin tosi pitkään sillä linjalla että täysin alkoholittomat häät. Nyt myönnyttiin senverran, että tarjotaan se alkumalja ja ruoan kanssa viiniä 1-2 lasia. Illaksi suunnittelimme boolia, mutta niin että joku täysjärkinen sitten huolehtii sen "vahvuudesta"...eli aikasta mietoa boolia, janojuomaksi lähinnä, ei ryyppäysjuomaksi.

Viinien ja viinojen ja oluiden yms. tarjoaminen illalla on täysin poissuljettu, toi booli on ainoa mitä tarjotaan ja tietty vettä/limuja yms.

Me on yritetty rekrytoida nää alkoholistit touhuamaan (yks grillaa, toinen huolehtii jostain muusta) pitkin iltaa että niillä olis joku syy pysyä selvänä.

Mitään erityistä syytä meillä ei kyllä ole tarjota alkoholia. Vieraistasuuri osa on sukulaisia rapakon toiselta  puolen (ja paljon lapsia) joten periaatteessa ihan yks hailee miten viihtyvät, kunhan vaan ei tuu näitä pahoja ongelmia.

Itse me ei käytetä alkoholia ku vähän ja esmes. viiniä ei mieheni juo ollenkaan, koskaan. Eikä oluttakaan juoda kumpikaan. Eli tässä me taivutaan pitämään häitä jotka ei oo meidän näköiset, sääli. Painostuksen alla...:(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei pilaa alkoholin puuttuminen juhlista tunnelmaa, mutta uskoisin, että vähän piristäisi , jos edes jotain alkoholillista olisi tarjottavana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me tarjoamme myös vain alkumaljat ja ruuan kanssa maito, mehu, vesi ja kotikalja. Meillä tuli vastaan budjetti tuossa juoma-asiassa, joten juhlapaikalla on baari ja jokainen ken haluaa niin saa juoda omalla kustannuksella. Miten asian ilmottaisi nätisti/hauskasti kutsun mukana? :-?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alkoholin puuttuminen latistaa helposti häitten tunnelman. Ainakin minulla on sellaisia kokemuksia. Oltiin pari vuotta sitten yksissä häissä, joissa juomatarjoilu koostui alkumaljasta, vedestä ja kotikaljasta. Ruokaa ennen seremoniamestari ilmoitti, että muita juomia sai jokainen itse hakea (ja maksaa) baaritiskiltä, josta ei mieheni suureksi harmiksi löytyny edes kunnon konjakkia!

Meno oli melko latteaa ja jossain vaiheessa iltaa saimme vihiä paikan takapihalle parkkeeratusta autosta ja sen peräkontista, jossa olikin sitten kaikkea oluesta kirkkaisiin. Harmillista oli se, että peräkontista ei kerrottu kovin monelle eli suurin osa väestä istuskeli tylsistyneinä kuivin suin. No, istuipa sitten loppuillasta muutkin, kun baarimikko tuli ilmoittamaan, että laittaa oman baarinsa (eli juhlapaikan) kiinni, jos peräkontti ei sulkeudu.

Paras siis panostaa juomatarjoiluun ja jos ei halua tarjoilla baarihinnoilla, pitää häät jollain työväentalolla tms. Ja se, mitä ei pidä unohtaa, on viisasten juoma eli vesi! Viime kertaisissa häissä, joissa oltiin, oli joka pöydässä vesikannu. Ei tarvinnu viiniä litkiä janoon ja vaikka juoma ei loppunut kesken, porukka oli ihan asiallisissa tunnelmissa.

Iiris77: Saanko kysyä, miksi kutsutte ihmisiä, joiden viihtyminen ei teitä kiinnosta? Jos rapakon takana olevat sukulaiset on kaukaisia, onko niitä pakko kutsua? Toivoisin itse ainakin, ettei minua kutsuttaisi häihin, joihin en oikeasti ole tervetullut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääjuhlamme on ravintolassa, jossa on a-oikeudet, emmekä siis voi viedä omia juomia mukanamme. Ravintolahintaisten juomien tarjoaminen koko illan ajan tulisi aivan tolkuttoman kalliiksi, joten olemme suunnitelleet tarjoavamme alkumaljat sekä ruokaviinit.

Olemme suunnitelleet kertovamme kutsun mukana menevässä lisätietokirjeessä, että ruokajuomana tarjotaan viiniä, mehua, maitoa ja vettä, ja muita juomia juhlaväki voi oman makunsa mukaan hakea omakustannehintaan ravintolan baarista. Mies vielä suunnitteli keskustelevansa baarin juomavalikoimista etukäteen, jotta siellä on varmasti myös kunnollisia väkeviä (konjakkia, viskiä, vodkaa) sekä olutta ja siideriä myynnissä. Kyseessä on tasokas ravintola, joten baarin valikoima ei sinänsä huoleta, mutta olisi ikävää, mikäli joku vieraista ei sieltä saisikaan haluamaansa juomaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voisi olla kyllä aika tylsää jos ei saisi alkoholia juhlissa. Itseäni ei kauheasti haittaa pitääkö se itse ostaa vai ei, mutta haluan että alkoholin juomiseen on mahdollisuus. Ikinä en ole ollut humalassa kenenkään häissä, mutta minusta viini esimerkiksi kuuluu juhlaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vielä lisänä että jokaisen hääparin tulisi muistaa että ne juhlat on järjestetty vieraille, jotka on sinne pyydetty kutsuilla. Niiden viihtyvyydestä pitää huolehtia ja ottaa huomioon esim. erityisruokavaliot. Miksi jokainen morsian aina toitottaa että pidetään oman näköiset häät, tietenkin jokaisella parilla on omannäköiset häät. MUTTA juhlat edelleenkin järjestetään vieraille, naimisiin voi mennä kahdestaankin, vai mitä? Me kun järjestelimme häitä niin meillä ajatuksena oli se että juhlat ovat semmoiset missä on huomoitu vieraat ja heidän viihtyvyys. Menu ja juomatarjoilu (sekä alkoholiton että alkoholillinen) oli ajateltu vieraiden näkökulmasta ei meidän. Jos me olisimme ajatelleet vaan itseämme, meillä olisi ollut tarjolla vaan vettä, kuivaa siideriä ja olutta. Jos siis järjestätte häitä ja kutsutte niihin vieraita niin järjestäkää ne häät niin että niissä on ajateltu vieraita eikä vaan teitä itseänne!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ No sanotaanko näin, että ymmärrän täysin, jos absolutistipari haluaa järjestää alkoholittomat häät. Sitä sen sijaan en ymmärrä, että muiden ihmisten takia joko jätetään juomatarjoilu kokonaan pois tai väkisin sellainen järjestetään (keskustelut alkoholistisukulaisista ravintolahäissä, janoisista kavereista seurakuntahäissä jne.). Jos vieraat eivät voi hyväksyä juhlakalujen elämäntapaa, kutsusta voi myös kieltäytyä. Aika erikoista noin muutenkin olisi, jos jossain paikassa tai tilaisuudessa viihtyminen olisi yksinomaan alkoholitarjoiluista kiinni...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla tökkii itsellä kaikkein eniten "ei oo varaa" -perustelu. Ja ennen kuin hermostutte, lukekaa loppuun asti  ;)

Ravintolahäissä ei olekaan varaa, tämän ymmärrän. Sitäpaitsi kutsuun voi laittaa, että juomaa saa ostaa itse. Tämä on ehdoton etu, sillä juomaa haluavat saavat sen itse hankittua fiksusti. Tätä vaihtoehtoa en mitenkään kritisoi, kunhan vieraat ovat ratkaisusta etukäteen tietoisia.

Mua ärsyttää se, että kutsutaan koulun jumppasaliin 300 vierasta, joille tarjotaan nakkikeittoa. Eli haalitaa liikaa vieraita budjettiin nähden. Jos ei ole varaa, niin ehkä voisi tinkiä vieraiden määrästä? Jos ei tarjota alkoholia "kun ei ole varaa", niin ei sitä kukaan mitenkään fiksusti saa itse itselleenkään järjestettyä. Eli tässä ei ole tuota "ostan itse baarista" -vaihtoehtoa.

Meillä ei ole varaa, ja häät on suunniteltu 40 henkilölle. En tarkoita, että kaiken tarjoilun pitäisi olla priimaa, mutta kuitenkin  :-? Jos kutsun kotiini vieraita, en tarjoa heille eilistä pyttipannua mikrossa lämmitettynä.  ;D Me kutsumme vähemmän vieraita, jotta voisimme tarjota edes siedettävää laatua.

Ja vielä tarkennuksena: alkoholitarjoilun poisjättäminen ei mielestäni välttämättä latista tunnelmaa tai tee juhlista epäonnistuneita. Vastustan vain hääparien itsekeskeistä ajttelutapaa tyylillä "me halutaan et kaikki ihmiset tule meidän häihin, ja törkeetä tuoda joku viinipullo lahjaks. Mut siis kyllä alle tonnin budjetilla pitäis selvitä. Mun puku maksaa 800€"  ::) Ja tämä oli nyt sitä sarkasmia sitten. Elkee hermostuko.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jonkun toisen juhlissa ehkä ei, mutta meidän omissa häissä kyllä!  ;D Ollaan molemmat sitä mieltä, että meidän häissä ei tarvi olla kuivin suin ja kustannuksista vastaamme me itse, ei vieraat. Jos me ei tarjottais alkoholia, niin ne juhlat ei olis meidän näköiset ja vieraillakin olis todennäköisesti tylsempää. Mutta kukin tyylillään! Meidän mielestä alkoholi nostaa juhlatunnelmaa.

Itse en ole alkoholittomissa häissä ollut, mutta jos sellaisiin joskus kutsu tulee, niin en tietenkään jättäisi sen takia menemättä. Kunnioittaisin myös hääparin toivetta siten, etten asiasta nurisisi saatika naukkailisi mistään taskumatista. Uskon, että raittiit häät voivat olla mukavat ja tunnelma hyvä ja vapautunut alkoholin puutteesta huolimatta, mutta se ei oo kuitenkaan meitä varten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ja vielä tarkennuksena: alkoholitarjoilun poisjättäminen ei mielestäni välttämättä latista tunnelmaa tai tee juhlista epäonnistuneita. Vastustan vain hääparien itsekeskeistä ajttelutapaa tyylillä "me halutaan et kaikki ihmiset tule meidän häihin, ja törkeetä tuoda joku viinipullo lahjaks. Mut siis kyllä alle tonnin budjetilla pitäis selvitä. Mun puku maksaa 800€"  ::) Ja tämä oli nyt sitä sarkasmia sitten. Elkee hermostuko.

No, me tarjoamme mieluummin kolmen kierroksen noutopöydän viineineen kuin rajattomasti alkoholia ja pienen iltapalan. Vieraita kutsutaan hieman yli sata, ja rahaa palaa ruokiin ja juomiin tällä "säästölinjallakin" nelisen tonnia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Olen samaa mieltä! Se pilaako holittomuus häät vaiko ei riippuu porukasta. Jos vieraat on tiukkapipo vanhoillislestadiolaisia tai absolutisteja niin ei se viinan puute tietenkään mitään pilaa. Sanoisin kuitenkin että useimmille suomalaisille häät ilman viinaa on...öh, mites sen nyt sanois kauniisti, erilaiset häät? ;D

Ihanasti sanottu Sussuli  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
No, me tarjoamme mieluummin kolmen kierroksen noutopöydän viineineen kuin rajattomasti alkoholia ja pienen iltapalan. Vieraita kutsutaan hieman yli sata, ja rahaa palaa ruokiin ja juomiin tällä "säästölinjallakin" nelisen tonnia.

Et kai luullut, et kommenttini oli sinulle tarkoitettu? Ei ollut...  :-/

Kuten sanoin aiemmin, ei kyse ole alkoholista pelkästään. Alkoholin poisjättämisellä voidaan tarjota vieraille vaikka laadukas bändi. Kritisoin vain yleisellä tasolla (ehkä vähän OT) liiallista säästöbudjettimeininkiä.  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä myös ravintolahäät, joissa vieraille tarjoillaan meidän kustannuksella ainoastaan ruokaviinit. Aiomme ilmoittaa kutsussa reilusti, että tätä on tarjolla ja loput kukin voi omalla kustannuksellaan hankkia baaritiskiltä. Ja tiedän, että tuossa paikassa on varmasti halukkaille tarjolla juuri sitä, mitä he haluavat. Ei siis pelkkää olutta ja siideriä. Myös useimmissa saamissamme hääkutsuissa on selkeästi ilmoitettu, jos häät ovat alkoholittomat tms.

Ja todella haluamme panostaa ruokaan juoman sijaan. Vieraita meillä on tarkoitus kutsua n. 90, joka on jo mielestäni kohtuu paljon. Tähän päädyimme myös siksi, että osa vieraista todella vetää ilmaista viinaa aivan liikaa ja alkaa tämän jälkeen tasan varmasti haastaa riitaa. Alkumaljan haluamme alkoholittomana sen vuoksi, että kaikki saavat saman juoman tuolloin. Olen lisäksi seurannut jonkin kerran vierestä  kauhistuneita ihmisiä, jotka eivät terveydellisistä syistä voi alkoholia nauttia. Kauhistuneita siksi, etteivät alkolliset ja alkottomat olekaan niin yksiselitteisesti erotettavissa, edes tarjotinta kannattelevan henkilön taholta. Kannattaa siis huomioida tämäkin kaiken kiireen keskellä.

Kukin tapaus tyylillään. Välillä on vaan vaikea tehdä niin, että kaikilla olisi hyvä olla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään