Miss_Jones

Pilaako alkoholin puuttuminen juhlista tunnelman?

296 viestiä aiheessa

Kaikki häät missä olen ollut ovat olleet alkoholittomat lukuun ottamatta yksiä ja voinpa jopa sanoa, että alkoholi itse pilaa häätunnelman. Itse omiin häihini en halua alkoholia laisinkaan eikä halua sulkkikaan. Monet ovat kehuneet miten hieno asia on että voimme piää sellaiset häät. On se niin mukavaa ktsella kun joku örveltää ja konttaa pitkin pihoja, ihana päivä juu, mikäs siinä jo tykkää -.-' juu ja no ei kaikilla onneksi ole sellaisia vieraita kuitenkaan. :D

meidän häiden alkoholittomuus ei johdu absoluuttisuudesta tms mutta mieluummin niin että kun häihin tulee lapsiakin niin ei alkoholia ja mielestäni se ei kuulu muutenkaan häihin, vaikka suurin osa suomalaisista onkin täysin eri mieltä... Illalla kylläkin pidämme sitten jtkot, joihin tulevat vain harvat ja valitut, kaikki täysi-ikäisiä Siellä alkoholi kylläkin on mukana, omin eväin tosin, että niitä me ei aleta kustantamaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vastauksena / vastakysymyksenä vain ja ainoastaan otsikkoon (eli muuhun jutusteluun en ole vielä perehtynyt):

Eikö ole huolestuttavaa, jos juhlien tunnelma on kiinni siitä, tarjotaanko alkoholia vai ei??

Meillä on alkoholipitoinen onnittelujuoma, ei mitään muuta alkoholia. Se onnittelumaljakin saattaa vielä muuttua alkoholittomaksi. Siitä huolimatta uskon, että meidän häissämme kyllä tunnelma on silti korkealla. Sinne tullaan juhlimaan sitä, että meistä tulee aviopari, ei ryyppäämään. :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meille ei tarjoilla alkoholia päivällä yhtään...illalla siten alkaa iltajuhlat jossa on boolia yms. tämä kyllä sen takia kun minun sukuni on uskovasita porukkaa niin halutaan kunnioittaa heitäkin eikä koko päivää viinan kans läträtä.. toisaalta myös meille iso säästö kun illalla vasta tarjolla ja sillon vierasmäärästä on enää reilu kolmasosa jäljellä :girl_smile: joten budjettikysymys myös!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä taasen viinien ja ruuan tuntemus kuuluu jo ammattiin. Me molemmat olemme kokkeja, eikä kumpikaan voisi kuvitella tarjoavansa häämenua ja pelkkää kotikaljaa ja maitoa (niitäkin toki löytyy)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kyllä viini ruualla oli itsestäänselvyys. Sitä tarjoiltiin kulutuksen mukaan. Sitten ruuan jälkeen väki osti baarista itse. Ylilyöntejä ei tapahtunut, vaikka ilta oli pitkä ja osalle suvusta alkoholi maistuu reilumminkin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielestäni alkoholin määrä häissä ei vielä kerro mitään häiden luonteesta. Jos alkon puute tulee vieraille yllätyksenä, ja paikalla on monta nuorta rällästäjää, niin varmasti latistaa vähän tunnelmaa. Ainakin, jos tunnelma on muuten jäykkä. Toisaalta liika viina tekee tunnetusti niiiiin onnistuneet juhlat (not! Tämäkin moneen kertaan nähtynä).

Meistä ei kumpikaan itse juo, mutta häävieraat huomioiden päätimme, että on fiksu linja antaa tarjolle vähän viinaksia. Lähinnä alkumaljat ja booli olisi tarkoitus hankkia. Jos olisimme päätynyt holittomiin häihin, olisimme varmasti informoineet vieraita siitä. Olisivatpahan osanneet varautua taskumatilla. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tulee juhlaohjeistukseen maininta siitä, että huoletta voi tulla juhlaan autollakin. :) Ja juhlien luonne on sellainen, että ei oikein niitä taskumattejakaan hyvällä katsota. Jos joku kokee, ettei voi juhlia kanssamme selvin päin, niin ehkä on parempi, että hän vastaa hääkutsuun kieltävästi. :girl_smile:

Juhla ei tosin kestä pitkälle iltaan, eli jatkoille voi kukin mennä tahollensa, jos sille tuntuu. :) Alkoholi ei vain kuulu tämän perheen juhlintaan. Meistä kumpikaan ei ole absolutisti, mutta ei meillä viinapullotkaan kovin taajaan tyhjene (paitsi viimeksi parin minuutin aikana täysi litranen kossupullo lavuaariin, kun tarvittiin juuri keitetylle sekamehulle pulloa).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä shamppanja-alkumalja ja viinit ruoan kanssa on ihan itsestäänselvyys. Hyvä ruoka ja viini kuuluvat mielestäni yhteen ja hyvä viini korostaa ruoan makuja.

Kahvin kanssa tulee konjakkia ja vieraat saavat nauttia viinin lisäksi myös oluesta ja siideristä mikäli viini ei maistu ja tottakai holittomiakin vaihtoehtoja on tarjolla (vettä, kivennäisvettä, limsaa)

Olen kerran ollut häissä joissa ei tarjoiltu alkoholia ja tunnelma oli todella jäykkä kun tuntemattomat ihmiset ei sitten oikein keksineet mitään juteltavaa eikä ohjelmaakaan kovasti ollut. Ihmeteltiin myös miksi kukaan ei tanssi...

En missään nimessä halua häistäni örvelluskekkerit, mutta muutama lasi viiniä antaa kummasti potkua seurusteluun ja ehkäpä tanssilattiallekin saadaan hiukan vipinää.

Sellaisetkin häät on koettu jossa vieraat saivat itse ostaa juomansa baarista. Tässä ei sinänsä mitään vikaa, mutta tästä ei kutussa mainittu ja maksuna kävi ainoastaan käteinen jota ei sitten ollut mukana... Olisi ollut kiva tietää etukäteen tällaisesta järjestelystä niin olisi osannut varata käteistä mukaan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse en alkoholia käytä, joten en halua sitä myöskään häihini. Mieheni haluaa kyllä vähintään avecin kahvin vierelle, mutta siihen saa jäädä. En osaisi kuvitellakaan, että kun rahasta on muutenkin tiukkaa, alkaisimme maksamaan vieraille tuhottomia määriä alkoholia (kaksi lasillista kertaa suurempi joukko on jo tuhoton määrä, itselleni ainakin :girl_smile: )! Enpä silti tiedä, että meidän suku ainakaan kovin hiljaiseksi kävisi vaikkei alkoholia olisikaan tarjolla. :girl_haha: Eli vastaukseni ketjun kysymykseen "Ei, mielestäni" :girl_smile:

Tavoitteena on järjestää laajalle kaveripiirille hieman myöhemmin sitten omat kekkerit ja niissähän tuo viina tulee virtaamaan, yllättäen kun opiskelijapiiristä suurin osa tunnetaan. Siellä alkoholin puuttuminen pilaisi tunnelman. :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eihän tähän voi antaa mitään yksiselitteistä vastausta, riippuu niin monesta asiasta! Kyllähän varmaan useimmat suomalaiset olettavat hääkutsun saatuaan, että alkoholitarjoilua on tiedossa, ellei toisin kutsussa mainita. Myönnän, että itsekin hölmönä olettaisin, vaikka eihän se mikään itsestäänselvyys olekaan. Tämä siitäkin huolimatta, että en ole mikään alkoholin ylin ystävä ja itse en todellakaan sitä tarvitse. Tällaiset olettamukset lienee peruja siitä, mitä itse olen nähnyt ja mihin "tottunut". Kenen juhlat sitten alkoholin puuttuminen pilaa, kenen juhlia taas ei.

Mielestäni pelkästään tällaisen keskusteluaiheen olemassaolo todistaa kaikkien olevan varsin tietoisia tästä useaan otteeseen mainitusta tosiasiasta, että suomalaisethan pääasiallisesti ON alkoholiin menevää kansaa ja monessa tilanteessa nimenomaan viihtyvyys voi olla kiinni siitä. Jo pelkästään tästä syystä meidän häissä tullaan tarjoilemaan alkoholia. :D Tarkoitus ei kuitenkaan ole juottaa jengiä kaatokänniin.

Aloin tässä juuri kelaamaan näitä ihmisiä tässä keskustelussa, jotka eivät tarjoa häissään alkoholia rahansäästösyistä.. Jos valtaosa vastauksista taipuu siihen suuntaan, että kyllä, alkoholin puuttuminen voi pilata juhlat, niin harkitsetteko siinä tapauksessa sittenkin alkoholin tarjoilua?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on juuri se tilanne, että juhlapaikassamme on A-oikeudet, ja olemme ajatelleet vieraiden voivan itse ostaa juomansa baarista. Juhlapaikan vuokra ja ruuat tulevat jo hyvin kalliiksi, ja kun vieraita tulee olemaan todennäköisesti reilusti yli 100, ei budjettimme millään riittäisi enää esimerkiksi viinin tarjoamiseen ruuan kanssa, yksi lasillinen maksaisi 6 euroa. Itse en edes pidä mistään kamalasta örveltämisestä häissä, ainakaan vielä päivällä/alkuillasta kun paikalla on lapsiakin, joten mielestäni järjestely sopii hyvin. Alkumaljat aiomme toki tarjota, mutta tuskin muuta alkoholia. Kuitenkin yksi kaasoistani jonka kanssa puhuin asiasta, totesi että aika kuivat häät on, ei ihmisillä ole välttämättä varaa ostaa juomis baarihinnoilla... Mietin, että tulevatko kaverit häihin todella ilmaisen viinan perässä?!!?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kuitenkin yksi kaasoistani jonka kanssa puhuin asiasta, totesi että aika kuivat häät on, ei ihmisillä ole välttämättä varaa ostaa juomis baarihinnoilla... Mietin, että tulevatko kaverit häihin todella ilmaisen viinan perässä?!!?

Kauhea sanoa, mutta jotkut saattavat tulla. Siihen en sitten puutu että ovatko ne mitään todellisia kavereita/ystäviä. Olen ollut tällaisissa häissä joissa toisen juhlakalun muutamaa kaveria tuntui paljon enemmän kiinnostavan "omat pippalot" juhlatilan takaosassa juomien kanssa kuin ohjelmanumeroiden tai häävalssin seuraaminen tai esimerkiksi kahville tulo.

Vastauksena ketjun otsikkoon, alkoholin puuttuminen ei pilaa juhlien tunnelmaa ainakaan multa itseltäni. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen kyllä toisaalta sitä mieltä että jos joku ilmaisen viinan perässä ainoastaan tulee, sitten on paras olla tulematta kokonaan. Olen myös ollut vieraana häissä, joissa sulhasen kaverit alusta saakka keskittyivät ainoastaan juomiseen ja olivat varanneet JÄRKYTTÄVÄN määrän omia juomia mukaan, "kun ei näissä bileissä kuitenkaan tarjota muuta kun jotain boolia"...

Minusta alkoholin puuttuminen ei todellakaan pilaa juhlia, mutta joidenkin mielestä sitten siis ehkä..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ensismmäisen viestin + viimeisen sivun lukeneena vastaan.

Mielestäni pelkästään tällaisen keskusteluaiheen olemassaolo todistaa kaikkien olevan varsin tietoisia tästä useaan otteeseen mainitusta tosiasiasta, että suomalaisethan pääasiallisesti ON alkoholiin menevää kansaa ja monessa tilanteessa nimenomaan viihtyvyys voi olla kiinni siitä.

No minusta tämän keskustelun perusteella ei voi sanoa että suomalaiset ovat yhtään sen enempää viinaan meneviä kuin muutkin kansat. Itse en ainakaan kovin helposti voisi kuvitella että yhtään etelämmäksi (keski ja etelä-Euroopassa) mennessä voisi edes kuvitella syövänsä juhlaruokaa ilman viiniä. :girl_haha: Voihan olla että minulla on väärä käsitys, mutta olen käsittänyt viinin olevan ihan "normaali" ruoan kanssa tarjoiltava juoma...

Joten itse en lähtisi järjestämään juhlia, joissa ruoan kanssa ei tarjoiltaisi viiniä. Itse en kyllä viinejä edes juo, kun en mausta niin välitä (spriteä mulle! :girl_haha: ) mutta jotenkin se kuuluu asiaan. Tuntuisi että herkulliset ruoat menevät "hukkaan", jos jotain häränsisäfilettä pitäisi tarjota vieraille veden tai maidon kanssa. :girl_impossible: Ei, ei ei. Meillä tarjotaan viiniä, sekä kuohuvaa (alkumaljana Fresitaa, ainut viini josta pidän :-X ), punaista että valkoista.

Mahdollisesti isä haluaa tarjota vieraille avecit kahvin kanssa ja boolia tehdään loppuillaksi.

Viininmenekin mukaan lasketaan boolin prosentteja alaspäin, jos tuntuu olevan liian villi meininki menossa...

Vielä ei ole tiedossa tarjotaanko myös siideriä&kaljaa, riippuu pistäydytäänkö Virossa vai ei. Viinit kun eivät ole kovin paljon halvempia sillä kuin alkossa ja täältä tulee edestakaisin ajoa yli 1000km, lisäksi laivamatka niin ei välttämättä ole kannattavaa.

Vastaan siis kyllä, alkoholittomuus pilaisi meidän häiden tunnelman, koska tiedän monen tulevan vieraan olevan samaa mieltä itseni kanssa siitä, että viini kuuluu hyvän ruoan seuraksi. Onnittelumaljana voisi ollakin alkoholiton juoma ja loppuilta olisi mahdollista antaa vieraiden ostaa itse juomansa, mutta viinistä ruoan kanssa ei mielestäni voi tinkiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
meidän häiden alkoholittomuus ei johdu absoluuttisuudesta tms mutta mieluummin niin että kun häihin tulee lapsiakin niin ei alkoholia ja mielestäni se ei kuulu muutenkaan häihin, vaikka suurin osa suomalaisista onkin täysin eri mieltä... Illalla kylläkin pidämme sitten jtkot, joihin tulevat vain harvat ja valitut, kaikki täysi-ikäisiä Siellä alkoholi kylläkin on mukana, omin eväin tosin, että niitä me ei aleta kustantamaan :)

OT: Ei kyllä ihmetytä, että Suomessa ollaan niin humalahakuisia juomareita, kun siitä alkoholista tehdään niin hirveä tabu. Mitä pahaa siinä on, jos lapset näkevät aikuisten juovan (sivistyneesti) viiniä ruoan kanssa? Örvellys on sitten tietysti toinen asia, mutta eihän alkoholin tarjoilu = örveltäminen. Meillä oli ainkin häissä ihan riittämiin viiniä ja sen jälkeen saattoi vielä ostaa omia, mutta silti kaikki osasivat käyttäytyä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No ei pilannut ainkaan meidän häitä! Juhlijoina oli sekä melkoisia alkoholin kuluttajia että absolutisteja. Miehini kuuluu jälkimmäiseen porukkaan, itse taas juon silloin tällöin ruokajuomana. Meillä oli kyllä alkumalja, mutta muuten oli holitonta koko juhla.

Tunnelma oli katossa koko juhlan ajan ja kaikilla oli hauskaa, mitä olemme kuulleet. Olemme kuulleet jopa kommentin, että "häissä oli hauskaa vaikkei tarjottu edes alkoholia!"

Sen sijaan tarjolla oli Herra Hakkarais-limsoja, jotka maistuivat niin lapsille kuin aikuisillekin! ^_^

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Pilaako alkoholin puuttuminen juhlista todellakin tunnelman?  :o

Karun yksinkertainen vastaus: kyllä pilaa.

Ja sitten vähän lievennystä kommenttiini :rolleyes: : Jos nyt ei halua suoraan käyttää sanaa "pilaa" niin kyllä alkoholin puuttuminen minustä vähintäänkin muuttaa (hää)juhlan tunnelmaa. Alkoholitarjoilun tarpeellisuus riippuu varmaan aika paljon siitä millaiset häät morsiuspari haluaa järjestää. Kahvittelukekkereillä alkoholitarjoilu ei minusta ole mitenkään välttämätöntä. Silloin ajatuksena kai onkin, että ihmiset vain käyvät onnittelemassa, seurustelevat hetken, juovat kahvinsa ja poistuvat varsin pian (näin kärjistetysti ilmaistuna). Jo odotukset siis tällaisissa juhlissa ovat aika erilaiset kuin iltapippaloissa. Jos taas halutaan myöhään yöhön jatkuvat rennot ja iloiset tanssihäät, niin tosiasia taitaa olla se, että kyllä (suomalais)vieraille täytyy olla ilolientä tarjolla, jotta "jaksaa" juhlia vielä kakun leikkauksen jälkeenkin.

Toisaalta minusta vaikuttaa vähän siltä, että alkoholittomat häät järjetävät parit tosiasiassa haluavatkin häihinsä näistä "perinteisistä suomalaisista häistä" poikkeavan tunnelman, joten lopputulos saattaa hyvin olla tunnelmaan juuri sellainen kuin He toivoivat...

Tuntuisi että herkulliset ruoat menevät "hukkaan", jos jotain häränsisäfilettä pitäisi tarjota vieraille veden tai maidon kanssa. :girl_impossible:

--

Vastaan siis kyllä, alkoholittomuus pilaisi meidän häiden tunnelman, koska tiedän monen tulevan vieraan olevan samaa mieltä itseni kanssa siitä, että viini kuuluu hyvän ruoan seuraksi. Onnittelumaljana voisi ollakin alkoholiton juoma ja loppuilta olisi mahdollista antaa vieraiden ostaa itse juomansa, mutta viinistä ruoan kanssa ei mielestäni voi tinkiä.

Komppailen kyllä ihan täysin Tinakeijua!

En sano, että hääparin tulisi kustantaa esim. ravintolahäissä vieraidensa KOKO juopottelu, mutta kyllä minusta ainakin sen verran tulee olla valmis sijoittamaa, että ruuan kanssa olisi tarjolla edes laisillinen viiniä. Musta on suoraan sanottuna aivan käsittämätöntä se, että (vielä nykyäänkin) jengi panostaa hirmuisilla summilla upeisiin häämenuihin ja sitten sen kanssa on tarjolla juomana jotain maitoa ja vettä!! Siis oikeesti!! :o Joku tähän nyt todennäköisesti toteaa, että "kun en itsekään juo viiniä niin en aijo sitä häissänikään tarjota". -> Noh jooo, voihan asian kai sitten niinkin ajatella... :unsure: Itsekkyys on maailman pahe...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

JOO-O kyllä ruuan kanssa tulee olla viiniä tarjolla ja alkumaljat on toinen josta en tinkisi henk.koht todellakaan!!! loput illan "ryypiskelyt" on mielestäni ihan ok jokaisen juhlijan maksaa itse, näin tulee olemaan myös meidän häissä :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen samoilla linjoilla, että kyllä ainakin alkumalja ja ruokajuomat olisi hyvä olla. Me tarjoamme vieraillemme juomat alusta loppuun asti, mutta tätä en kuitenkaan näe mitenkään pakollisena.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alkumalja ja ruokaviini meillä, ei muuta alkoholia. Joku sitä on ryöhkeästi minulta vaatinut, mutta nehän on meidän häät!

Juokoot juhlien jälkeen, me haluamme juhlistamme mukavat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Niin juu, juhlathan eivät voi olla mukavat jos alkoholia tarjoillaan.. ;) Kaikki kun eivät ördää, vaikka sitä juomaa olisi tarjolla kuinka.

Vastauksena topicin kysymykseen, niin kyllä pilaa. Jos edes ruoan kanssa ei tarjolla ole muuta kuin mehu, maito ja vesi, latistaa se kyllä hääaterian fiilistä. Mulle taas sillä ei ole merkitystä, onko alkumalja holillinen vai holiton, koska itse en edes skumpasta välitä. Koko illan juominkeja ei ole kenenkään pakko tarjota, mutta omissa häissämme alkoholia on varattu kyllä riittävästi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei todellakaan pilaa! Itse nautin lasillisesta viiniä niin ruuan kanssa kuin illalla hyvän kirjan seurana, mutta ei sen puuttuminen minun mielestäni pilaa ruokaa eikä tunnelmaakaan. Veden puuttuminen ruokajuomien joukosta sen sijaan pilaisi minun ruokailuni vaikka viiniä olisikin (ärsyttää juhlat joissa on tarjolla vaan maito, kotikalja ja limppari/mehu, kun taas vesi pitää erikseen pyytää tai hakea kraanasta).

Olen myös sitä mieltä, että viini sopii ruokajuomaksi vaikka juhlissa olisikin lapsia paikalla. Alkoholin ei tarvitse olla mikään tabu ja hyshys, kun sitä käytetään sivistyneesti. Lasten vanhempien oma päätös on sitten se juovatko itse.

Juhlat voivat tietysti myös olla mukavat vaikka alkoholia tarjoiltaisiinkin. Kaikki eivät tietenkään örvellä, mutta täytyy rehellisesti myöntää, että morsiamena minun tunnelmani pilaisi jo se yksikin idiootti joka juo päänsä niin täyteen, että a) haastaa riitaa, b ) oksentaa vessan lavuaariin/lattialle, c) on puoli tiedoton tai d) sammuu. Eli jos tietäisin tämän olevan todennäköinen tilanne, niin meidän juhlat olisi kyllä holittomat. (pelkillä ruokaviineillä tätä tosin tuskin tapahtuisi ;) )

Eli summasummarum... Alkoholin puuttuminen ei minun mielestäni pilaa mitään juhlaa, mutta alkoholin runsas tarjoaminen voi ikävissä tapauksissa pilatakin.

Muokattu: , käyttäjä: eevuski

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hmm... Minusta itse alkoholin puuttuminen ei vaikuta juhlan onnistumiseen, mutta ehkä se on se ele, että tarjotaan alkoholia, mikä on tärkeä. Vaikka en itse pidä viineistä enkä niitä juo, olen tottunut siihen, että kaikissa isommissa juhlissa (häät, 50-v. synttärit tms.) ruuan kanssa tarjotaan viiniä, joten sen puuttuminen saattaisi antaa pihin kuvan isäntäväestä. Tosin, jos omassa lähipiirissä kukaan ei juo viiniä ruuan kanssa tai jos kaikki ovat omalla autolla liikenteessä, niin turhahan niitä silloin on varata. :D

Mun mielestä häissä olisi kuitenkin korrektia tarjota alkumalja + ruokaviinit. Itse olin aatellut, että loppuilta sujuisikin sitten alkoholittoman boolin voimin + jos ruualta jää viiniä yli, niin nekin voi juoda pois.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään