Jump to content
Naimisiin.info

Aloitusjuoma / onnittelumalja


Heiduli

Recommended Posts

Guest projekti2005

Kävin Alkossa kyselemässä ja minulle suositeltiin Axi Bonia (5,86/0,75 L) ja Carrington Vintage Brutia (9,68/0,75 L) jos haluaa tarjota parempaa. Carrington on shampanjamenetelmällä valmistettu juoma ja testattiin omaan makuumme sopivaksi uutena vuotena. Taidetaan juoda itse sitä ja tarjota vieraille alkumaljaksi huokeampaa juomaa. Alkon myyjä sanoi ettei juoma-asiat niin merkityksellisiä ole että tarvitsisi satsata hintaviin vaihtoehtoihin. Sanoi hienovaraisesti että hyvät juomat menevät tavallaan haaskuun.. Samainen myyjä kertoi myös että jos tarjoaa  tölkkiviinejä niin ne kannattaa valuttaa etukäteen karahveihin ja ilmoittaa tarjoiltavien viinien nimet ruokalistalla koska tölkit eivät ole juhlavia ja antavat halvan kuvan. Ihan hyvä pointti jos haluaa tyylikästä!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

---Taidetaan juoda itse sitä ja tarjota vieraille alkumaljaksi huokeampaa juomaa.---

Meinasitteko alkumaljaksi teille kalliimpaa ja vieraille halvempaa, vai itsellenne kalliimmat kuohut hääyön varalle? Noin äkkiseltään tuntuu vähän hassulta se, että vieraille tarjotaan halvemmat juomat samalla kun hääpari itse siemailee tyyriimpää. Voihan se olla, että kukaan ei huomaa, mutta jos huomaa, niin voi olla hassu tunnelma - mä ainakin olen tottunut siihen, että vieraille tarjotaan parasta. (Eri juttu, jos kyse on vaikkapa allergiasta tai alkoholittomista juomista tms. osalle vieraista.)

Link to comment
Share on other sites

Guest projekti2005

Jaa siis joo. Ajateltiin napsutella kyseistä juomaa koko päivä eli ennen kuvausta jo poksautetaan oma pullo auki. Saadaan sitten biitsillä kilauttelukuvia. Muutenkin oma pullo pöydässä tuntuu järkevältä, ei tarvitse hyppelehtiä hakemaan eikä kenenkään tarvitse tuoda. Samalla säästyn (ehkä) kiusaukselta juoda punaviiniä. Olen vannonut etten koske kyseiseen aineeseen ihan oman mekkoni vuoksi. Suku ja kaverit ovat sellaista porukkaa etten usko kenenkään kiinnittävän asiaan huomiota sen kummemmin. Tästä ollaan jo kaason kanssa keskusteltu ja hän siunasi idean. Sanoi jopa että meillä on oikeus hiukan spesiaalinpaan. Näillä yksityiskohdilla ei kannata kauheasti päätään vaivata. Hinnan ero koko kulutuksessamme on pikkasen reilu 9 euroa, se ei liene syy tehdä päätöksiä.  Tarjoilijamme antavat lasit vieraille tarjottimilta ja näin ollen pullon etiketilläkään ei ole merkitystä.

Link to comment
Share on other sites

Guest Syysmorsian05

Meillä kuuluu hääpaikan pitopalvelun hintaan alkoholittomat "kilistely"juomat. Ollaan ajateltu, että otetaan varmaan vaan ne. Niiden poisjättäminen ei paljoa menun hintaa/henkilö nimittäin alenna, mutta korvaavan vaihtoehdon hommaaminen itse taas nostaa kuitenkin jonkun verran. Tuo korvaava vaihtoehto olisi siis alkoholia sisältävä, kuohari tms. Kyllähän sitä joku loppasuukaveri varmasti ihmettelee, että mitä, mitä, tarjoavat jotain mehua täällä bileissä  ;D

Ps. Ei siinä paljon tekstiä ole, mutta sekin oli täynnä kirjoitusvirheitä... ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

siis, otetaanpa uusiksi,

itse olen ajatellut vaalean tai punaisen glögin ja koristeeksi kanelitangon "sekoitustikuksi"joulukuuhääton tulossa. mutta onko kellään reseptiä tuohon louhisaaren juomaan? oon joskus saanu sitte yhdissä häissä ja se oli todella herkullista.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mä olen ajatellut jotain kuohuviinipohjaista drinkkiä, eli Kir Royalea tai vastaavaa jostain muusta likööristä tehtynä. Esim. lakkalikööristä ja kuivasta kuoharista tulee hyvää... Makeaa kuohuviiniä maustamaan taas kävisi varmaan hyvin esim. punaherukka- tai muu kirpeä (itse tehty) mehu. Täytyypäs ruveta jo ajoissa testailemaan!  ;D ;D ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Glögin ja kuoharin välillä mietitään. Joulukuun alushäihin tuo lämpimällä aloitus sopii loistavasti. Pitopalvelukin piti glögiajatusta hyvänä. Heidän "tehtäviinhän" sen lämmitys ja tarjoilu kuuluvat, joten "hyväksyntä" saatu  ;D. Punaista sen olla pitää. Alkoholiton glögi löytyy sitten kaupan hyllystä   :).

Link to comment
Share on other sites

Meille pitopalvelu suositteli Helleforssin mansikkasiideriä (väriltään vaaleanpunaista, 1,5 l á 1,50 €) ja siihen loraus kirkasta. Sopii hyvin kesähäihimme. Testasimme makua viime viikonloppuna ja hyvää oli. Maku on todella mansikkainen, muttei liian esanssimainen.

Samaa siideriä voi käyttää boolitarjoilussa, mutta hieman enemmän viinaksia sekaan...

Tulee todella edulliseksi!

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee kuoharipohjainen drinkki - joku kohtuullinen kuohari (ei valittu) ja jotain suomalaista marjalikooria, ehka lakkaa, mesimarjaa tai tyrnia, testaamme parhaillaan ahkerasti erilaisia yhdistelmia  ;D   Viinin makeudesta yms. riippuu aika paljon se millainen likoori/mehu siihen sopii kaveriksi.

en tosiaankaan ottaisi nokkiini, jos alkumaljana ei olisi kuohuviinia - joku "persoonallisempi" vaihtoehto on aina tervetullut!  Ihanilta kesaisilta ideoilta kuulostavat mm. tuo Louhisaaren juoma, tyrnimehu tai vaikka sima!  Talvihaissa tarjoaisin varmasti itsekin vaaleaa glogia!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Uskoisin, että kuohari on aina tyylikäs ja varma vaihtoehto! En kuitenkaan halua ollenkaan mollata niitä, jotka jonkin muun vaihtoehdon valitsevat. Varsinkin, kun yleensä heillä on teemahäät tai esim nuo täälläkin yleisesti mainitut talvihäät, joihin tuo lämmin juoma sopii aivan ihanasti.

Mielestäni erittäin kilpailukykyinen vaihtoehto on eurosekoitus Ballet. Sitä on demi sec tai brut versiona. Kelpaa juoda ihan sellaisenaan - ilman suuria tunteita eli maku hyvin neutraali. Hinta himpun päälle 5 euroa eli ei ole myöskään tuhlausta sekoittaa sitä mehuun, liköörin, makusiirappiin tms.

Itse olen kuivan ystävä mutta, kun vieraita on useita kymmeniä ja makuja on monia, näen demi secin varmempana vaihtoehtona. Ja shamppanjaa tarjoaisin, jos siihen varaa olisi...

Päänvaivaa sitten aiheuttaakin se, että osa vieraista on lapsia ja osa aikuisia jotka ovat absolutisteja. Esim ei juovia alkoholisteja, joille tuollaisen limusiiderin tarjoaminen ei ole ensinnäkään korrektia tai sitten kovin tyylikästäkään. Vaikka laki ei niitä alkoholijuomiksi miellä, niin mieli ja moraali kyllä.

Suomalaiset marjat ja esim tuorepuristettu omenamehu sellaisenaan tai vichyllä laimennettuna on ihan ok! Mutta olisihan se kiva jotain spesiaalimpaa keksiä!

Link to comment
Share on other sites

Guest Anskuliinu

Mun mielestä alkumalja voi olla mitä vaan, kunhan se on kylmää, jos sen kuuluu olla ja kuumaa, jos on kuuma juoma kyseessä. Kauhein alkumalja, jonka olen häissä saanut oli kaupan lähes alkoholiton siideri, joka oli lämmintä ja hiilihapotonta..  :( Oli muuten vierailla nieleskelemistä kyseisessä juomassa..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Moro,

Meille tulee punaista kuohuviiniä  :-X . Sitä saa ainakin Virosta, ja se on ihan yhtä tummaa kuin punaviini, ilmeisesti samoista marjoista tehtyä. Se on minusta tosi hyvää, makeahkoa. Ilmeisesti venäläistä, en ole ainakaan tavannut muunlaista.

Alkosta saa Törley Charmant Rouge Doux-nimistä kuohuviiniä joka on myös väriltään hyvin tumman punaista (pullo on tummaa lasia joten tätä seikkaa ei huomaa jos ei tiedä). On edullista ja ihan miellyttävän makuistakin, ei ollenkaan yhtä äitelää kuin makeat kuohuviinit yleensä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...