teiju-keiju

Maidoton, munaton ja gluteeniton

32 viestiä aiheessa

Tässäpä tämä  :)  Kannattaa tehdä koekakku ennen häitä. Kakku on vähän "leipämäinen" - kuuluu asiaan ;) Tämän saa halkaistua kerran (26 cm vuoka).

Munaton, maidoton ja luontaisesti gluteeniton kakku

4 dl maidotonta luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper)

1,5 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 dl ananasmehua (tai muuta sallittua mehua)

1 dl maidotonta margariinia tai juoksevaa maidotonta marg (esim sunnuntain laktoositon)

-Kuivat aineet keskenään - mehu ja rasva - sekoita tasaiseksi

-kaada maidottomalla margariinilla voideltuun kakkuvuokaan (halk 22-26 cm)

-kypsennä 180 ast n. 25 min (26 cm) riippuen vuoan halkaisijasta. 5 min pitempään kun halkaisija 24cm, 40-50 min kun halkaisija 22cm.

-anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä

Kostutus laimennetulla ananasmehulla (tai muu sallittu mehu), kostuta myös päällimmäinen kerros

Väliin:

2 prk bonaa tai muuta sallittua hilloa

2-3 banaania

3 dl kookosmaitoa tai soijamaitoa (itse käytän vispautuvaa soijakermaa)

3 liivatelehteä

-liivatteet sulatettuina kookosmaitoon

-kakun puolikkaalle hillo/bona ja banaaniviipaleet sekä päälle kookosmaito (jos useampi kerros niin jaa täytteen kerrosmäärällä)

-päällikerros paikalleen ja jääkaappiin hytymään ja mehevöitymään muutamaksi tunniksi

Pinnalle:

soijavaniljakastiketta 1-2 prk

(2-4 liivatetta)

vadelmia, ananasta, persikkaa, mansikoita...sopivuuden mukaan

-Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, jos löysää, lisää sulatetut liivatteet, levitä kakun päälle ja reunoille

-koristele sopivilla hedelmillä, marjoilla

Voit myös lisätä maidotonta kaakaojauhetta pohjan ohjeeseen (tällöin hieman vähemmän jauhoja) niin saat suklaisen kakun.

Onnea yritykselle ;) Ja kysele vaan jos tarvitset tarkennusta!  :) Muista, että tämä ei käyttäydy missään vaiheessa kuin normaali kakku  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä yksi allerginen, meidän häissä tullaan pitkälti tekemään kaikki vähintään gluteenittomana ja vähälaktoosisena, lisäksi muut ilmoitetut allergiat tullaan tietenkin ottamaan huomioon.

Gluteeniton ei itse asiassa ole kovin hankala juttu jos vaan miettii asiaa "apua-se-ei-voi-syödä-leipää-ei-se-sitten-voi-syödä-mitään" mentaliteetin ulkopuolelta. Juu, leipä, pasta, pullat, kakut ym. ei tavallisina versioina sovi keliaakikolle ja lisäksi on otettava huomioon monet yksyiskohdat (esim. juuri nuo eri ottimet ja kauhat sekä "piilogluteeni" esim. mausteseoksien korppujauhot). Mutta perus keliaakikolle sopivat ainakin periaatteessa kaikki lihat, kalat, kasvikset, hedelmät ja maitotuotteet. Itse olen aina erittäin tyytyväinen jos

1) salaattipöytä on edellä kerrottu valitse itse -tyyppinen. Saa nirsoilla eikä tarvitse arvailla esim. krutonkien varalta.

2) liha ja kastike tarjoillaan erikseen. Usein lihat/kanat/kalat sopivat, mutta kastike on suurustettu vehnäjauholla eikä näin ollen käy keliaakikolle. Tämä antaa myös vaihtoehtoja vieraille, voi laittaa tarjolle esim. kaksi eri kastiketta lihalle.

3) jälkiruokapöytään tuoreita hedelmiä/marjoja/hedelmäsalaattia ja viereen kermavaahtoa/vaniljakastiketta/tms. Tämä on myös monille muille vieraille mieluisa vaihtoehto, raikasta ja kevyempää joko kakun sijaan tai kakun ohella. Ja esim. suklaakakku on jumalaista esim. herukoiden kanssa.

Ja allergisena täytyy itse toki muistuttaa, että jos en ole ilmoittanut allergiastani, en todellakaan oleta voivani syödä juhlissa yhtään mitään! Jos taas olen ilmoittanut, toivon, että isäntäväki kysyy minulta neuvoa jos heillä on hankaluuksia löytää minulle sopivaa syötävää. Nykyään normaaleista ruokakaupoista löytyy paljon valmistuotteita myös gluteenittomana, esim. leipiä sekä pakasteena, tuoreena että vakuumissa, pullia, kakkuja, kakkupohjia, muffinseja, hampurilaisia, pitsoja, pasteijoita, lihapiirakoita, karjalanpiirakoita ym. Ja lisäksi pakkausmerkinnät ovat keskimäärin hyvällä tasolla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laktoosi-intolerantikko ei voi käyttää Hyla-tuotteita. Hyla- tuotteita käyttävän ruokavalio on vähälaktoosinen. Hyla- tuotteissa on laktoosia, se on vain pilkottu eri muotoon, joka joillekin sopii. Itselläni menisi juhlat pilalle Hyla ruoilla, mutta laktoositon tai maidoton olisi ok.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä juhlatalon isäntä(tuleva appiukkoni) on gluteeniton. ratkaisin hääkakkuasian niin, että yksi kakuista on pieni gluteeniton kakku,(telineeseen tulee kolme kakkua) ja me saamme sulhon kanssa aloittaa toisen ison kakun.

Ajatuksena oli, että kakku on yhtenäinen eikä jatkojen isännän tarvitse syödä erinäköistä kakkua kun muut häävieraat. Ja sattuupa hänellä olemaan synttärit seuraavana päivänä, niin että se on samalla hänelle synttärikakku.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Raakakakut ovat terveellisiä, herkullisia, väitetysti myös muodikkaita - ja siinä ohessa munattomia, madottomia ja gluteenittomia. Meillä oli häissä raakakakkupöytä ja kaikki vieraat olivat todella tyytyväisiä. Tilasimme ne Oululaiselta cafe Krudalta (www.kruda.fi) ja heitä voin suositella todella lämpimästi!  Varmasti myös muilta isoilta paikkakunnilta löytyy ammattitaitoisia raakakakun tekijöitä.  Lisätietoa raakakakuista:

 

http://rawdessertcollection.com/mika-raakakakku-on/

http://www.hs.fi/ruoka/a1386144172271

Muokattu: , käyttäjä: cirith

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä niin toivosin löytäväni Oulun seudulta sellasen pitopavelun joka oikeesti osaisi tehdä maidotonta kasvisruokaa. Mitä mä oon ollut erilaisissa tilaisuuksissa niin aina ovat menneet siitä mistä aita on matalin eli kasvissuikaleet pakastimesta (mä inhoon yli kaiken palsternakkaa,,,,) ja siitä sitten joko keitto taikka vaikka täytetty paprika jossa on toi mössö sisällä... tekis mieli melkeen tehdä itte omat ruuat, mutta se ois kyllä ehkä liian kova stressi häitten alla alkaa vielä huolehtiin ruuan teosta...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään