Paljonko laitatte viinoihin rahaa?


Guest angel_eyes-80

Recommended Posts

Hei pliis! Ei kai kaikki hääparit sentään kaikkia juomia vieraille tarjoa?:o Ajateltiin että tervetuliaisBOOLI (ei siis samppanjaa  meidän häissä), 2 lasia viiniä/ploa olutta/siideriä ja 1-2 snapsia tulisi meidän puolelta. Loput kustantaa jokainen juhlija itse - järjestämme baarin mistä saa lähes omakustannehintaan samoja juomia mitä on valittavana ruokajuomaksi + ehkä viskiä ja konjakkia. Näin pahimmat loppasuut saadaan ehkä pysymään jonkinlaisessa kohtuudessa. ;) Katseltuani setäni meinikiä serkkuni häissä minusta olisi huono veto tarjota liikaa viinaa ilmaiseksi.  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Olisiko pakolliset maljat n. 100*2=200,- Väkevät "väriksi" booliin 50,- ja jatkeeksi tietenkin kansallisromatiikkaa mukaille ponua/pirtua; Kustannukset ei vielä selvillä. Toivottavasti häävieraiden näköaisti pelittää vielä seuraavanakin päivänä ;) Mahdollisista ruokaviineistä ei vielä päätetty.. kinkkistä..

Link to comment
Share on other sites

Mennään joskus keväällä Viroon oikein viinanhakureissulle ja ostetaan useampi laatikko venäläistä "shamppanjaa" (sovetskoe polusuhoe tai suhoe).  Tarkoitus olisi tarjota sitä heti vihkimisen jälkeen onnittelumalja ja mahdollisesti aamulla vieraiden lähtiessä.

Itse juhlissa ehkä tarjotaan lasi viiniä, jos ihmiset haluavat pitää maljapuheita, ne kun aina herkistävät mieliä (tyyliin, Seurueen ihanille naisille, te olette elämämme aurinko  ;D) No joo.  Enempää ei taida olla varaa vieraita itse juhlapaikalla juottaa. Loppuyöksi siirrytään vanhaan huvilaan, jonne saa tuoda omat viinat. katsotaan, paljonko siellä tarjotaan.

Ei siis ole tarkoitus paljon tuhlata. Muussakin riittää maksamista.

Laetetia  :-X

Link to comment
Share on other sites

Meillä Alkon lasku tekee pyöreästi sellaiset 1400 €. Kyseessä on 100 hengen häät.

Meillä menee suunnilleen samaan. Tilaus on jo tehty, mutta loppusummaa ei ole laskettu tarkemmin. Punaviiniä 72 pulloa á 7,50, valkkaria 24 pullo, suunnilleen sama hinta, kossut booliin ja avec sekä alkumaljat. Kaikkea on PALJON, sillä miehelle on kunnia-asia, ettei viina lopu kesken. Mun sukulaiset saa kyllä slakin, meidän suvun häissä kun ei ole viinaa nautittu vähäistä ja laimeaa boolia ehkä lukuunottamatta.

Tekee vain suvulle hyvää nähdä muutakin ;-)

Link to comment
Share on other sites

;D KÄÄK että on saatu viinat bileisiin!! Tuli saksan maalta yli 1300 egellä juomia likööreistä konjakkeihin, viineistä olueen ja shamppanjat mukaan lukien...voitte kuvitella jos vodka maksaa 5 egee/plo, viinit 70snt/tölkki..siis se on törkeän halpaa!! Viineissä n. 8-9% alkoa joten sopivat hyvin ruokajuomiksi (punkussa tais olla vähän enemmän). Sangria sopii hyvin booli aineksiksi...

Mutta :-X OTTAKAA HUOMIOON  :-X että kannattaako lähteä pelkästään hakemaan viinaa, nimittäin laivalla matkustaminen maksaa myös!!Hintaa tulee paljon enemmän kuin tallinaan.. Eli muuten ei olisi viinat tullut jos faija ei olisi mennyt muista syistä matkalle...eli sattui erinomainen säkä 8)

Puuh..yksi huoli vähemmän kun viinat saatu..vielä olisi selvitettävä paljonko niitä juojia on  ;)

Mun porukat täyttävät molemmat 50 tänä vuonna joten litkut riittävät vielä moniin bileisiin ja mielestäni myös tarkoitus ei ole juottaa vieraat kaatokänniin vaan laukaisemaan tunnelmaa..loppuillasta saavat juoda niin paljon kuin sielu sietää. ;D ;D ;D

eipähän tule arvosteluja sen osalta että oli huonot häät..nykyisin kun se tuntuu olevan sitä häiden [glb]glamouria [/glb]::) että sellainen tapaus ~niin ja yritämme selvitä häistämme ilman lainaa kun monet ovat sitä jälkeen päin katuneet että maksaa viinoja yms kuluja vielä parin vuoden päästä yhdestä erikoisesta päivästä... mutta jokainen tekee itse omat päätökset...Tsemppiä järjestelyihin..mulla ainakin alkaa polvet jo tutista ;D

Link to comment
Share on other sites

Me päätettiin, että häissämme juodaan tervetulomalja ja sitten myöhemmin illalla tarjoamme boolia. Ei ruoan kanssa alkoholia lainkaan. Jokainen vieras saa käydä hakemassa itselleen illaksi muutakin juomaa jos haluaa, mutta me emme ala kustantamaan niitä :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Myrskytuuli

Meillä oli 132 aikuista + 6 hengen bändi, joille tarjottiin juomia seuraavasti:

Kuohuviini                30 pulloa

Punaviini                      60

Valkoviini                      30

Koskenkorva      15

Konjakki                       7

Likööri                       3

Gini                       5

Lisäksi hanaolutta ja -siideriä (yhdestä tankista tulee 75 kpl 0.4 litran tuoppeja) olutta 3 tankkia + 2 koria ja siideriä 1 tankki + 1 kori.

Ja käytännössä kaikki juoma meni eikä känniääliöitä ollut kuin pari.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Teimme mukavan Tallinnan reissun ja toimme nolon paljon juomia. Saimme kuitenkin suurimma osan juomista Alkoa edullisemmin (ja lisäksi oli kivaa  :) ), joten kannatti. Varaamme noin 60 aikuiselle kuohuviiniä alkumaljoiksi, puna- ja valkoviiniä ruokajuomaksi, vodka snapsilaulujen ryydittämänä  (max 2 kaatoa) ja loppuillaksi boolia ja olutta. Juomiin olemme budjetoineet 400 euroa, joka ei mielestäni kohtuuttomasti ole.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Me pidetään ravintolahäät. Tarjotaan kuohuviinilasit ja ruuan kanssa 2 lasia viiniä/vieras. Halutessaan vieraat saa ostaa juomia baaritiskiltä. Tulee silti maksamaan 120 vieraalle n. 1300 euroa!! Oli kyllä tarkoitus pitää häät muualla kuin ravintolassa ja hankkia lisäksi ainakin boolia, mutta sopivaa juhlapaikkaa ei löytynyt...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Morsian05

Meillä menee alkoholiin rahaa paljon!!!  :o  :o  :o

Meillä on hääjuhla paikassa, jossa on a-oikeudet, joten kalliiksi tulee, kuoharit noin 300 euroa sadalle hengelle + booli, joka ollaan aatellu tarjota. Tätä toisaan vielä mietitään, koska boolin litrahinta halvimmillaan 24 euroa!

(8-9%) Ollaankin pyydetty tarjous halvemmasta ja laimeammasta (4-5%) perusboolista, jota nyt odotellaan. Kuitenkin, jos varataan sitä puol litraa per henki, niin summaksi tulee noin 1000 euroa, mikä on aika kohtuutonta, mutta haluamme ehdottomasti viettää hääjuhlaa kyseisessä paikassa. Aluksi meillä olikin varattuna paikka, jonne saa viedä viinakset itse, mutta se osoittautuikin liian pieneksi.

Mutta nyt odotellaan tarjousta ja katsotaan, kuinka käy. Meillä on joka tapauksessa baari auki seitsemästä asti, samaan aikaan laitetaan booli myös tarjolle, joten vieraat voivat ostaa mitä haluavat. Ajatuksena on kuitenkin tarjota boolia pieni määrä, 50litraa, joka saa loppua kun loppuu, sitten vaan baaritiskeille -> Näin ollaan aateltu. Alkoholitonta boolia tarjotaan tietysti koko ilta.

Miten teidän mielestä kandeis tehä? Jätämmekö boolin kokonaan pois ja säästämme 1000 egee, vai tarjotaanko kuitenkin, oishan se kiva jos vieraat saisivat kuitenkin juoda jotain niin, että tarjottaisiin...

Link to comment
Share on other sites

Meille on tulossa 35-40 vierasta (näillä näkymin) ja ostetaan varmaan pari koria kaljaa ja kori siideriä/lonkkua ja booliin muutama lirta kirkasta viinaa. Mahdollisesti myös jotain ällöttävää kotiviiniä tulee, toivottavasti ei.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee noin 70 vierasta, joista arviolta 60 nauttii alkomaholia  :)

Haemme kaiken Tallinnasta ja budjetti on noin 600e, sillä lähtee alkumaljat, ruokaviinit, boolitarpeet, avecit, oluet ja siiderit. Lisäksi laitamme kaveriporukkaan viidakorummulla viestin, että tuovat taskumattinsa mukanaan  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Itse tutustuin tänään myös tuohon viinikauppa.comiin!

Ripsa ja muutkin, kertokaapa kokemuksianne, sujuiko tilaaminen kätevästi / kuinka pitkä oli toimitusaika?

Tilaaminen netin kautta vaikuttaa todella vaivattomalta tavalta hoitaa juomien hankinta. Lisäksi säästää laivamatkan hinnan Viroon / Saksaan + kaikki muut kulut mitä laivalla kuitenkin menisi.

Meille kutsutaan noin 100 hlöä, joista juovia aikuisia on noin 70-80. Alustavasti tein tämmöisiä laskelmia viinikauppa.comin hinnoilla:

Kuohuviiniä 30 ploa                               199,75

Punaviiniä  10x3 litran laatikko                85,00

Valkoviiniä 10x3 litran laatikko               115,00

Siideriä 15 korillista                                299,95

Olutta 15 korillista                                  299,25

Konjakkia 3 litraa                                     74,85

Baileysia 5x0,35 litraa                              46,20

(Alkosta, en löytänyt                            

viinikauppa.comista)

Koko satsille tulisi hintaa 1119,30 (+valmisteverot)

Ja näillä määrillä jokainen juoja (laskettu 80 henkilön mukaan) saisi keskimäärin:

1,9 lasillista kuohuviiniä   (à 15cl)

3,2 lasillista viiniä             (à 24cl)

9 pulloa siideriä tai olutta

1,5 lasillista konjakkia tai likööriä (à 4cl)

Luulisi riittävän, vai mitä? Kulutus on kuitenkin epätasaista, toiset juovat enemmän, toiset vähemmän. Mutta eiköhän tällä määrällä jo jonkilainen juhlamieli saataisi aikaiseksi :)

Juu, kokemuksia kaivataan viinikauppa.comista! Itse oon ihan innoissani...

Link to comment
Share on other sites

on tutustuttu kyseiseen osoitteeseen. Tulin kuitenkin miehen kanssa siihen tulokseen että Virosta kuitenkin lähtee halvemmalla. Muistaakseni Seawindillä meni auto ja ihmiset tosi halvalla lahden poikki ja Taltsusta saa viinat rannasta, ei tartte itse lähteä niitä hakeen. Kun on tilattu etukäteen siis.

Joulukuussa mennään tuhlaamaan veronpalautukset  ;D

Tutustumisen arvoinen osoite on myös www.viinarannasta.ee / aika kattava hinnasto kaikkia tuotteita ja huomaa kuinka halpaa  ::):o  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...