possuliini

Muuta alkumaljaksi kuin kuohari

67 viestiä aiheessa

hehee, meilläkin oli pommacia ;D alkoholitonta kaupan siideriä mietimme myös yhdessä vaiheessa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

perus pommac ei ihan kaikille käy (mm. sulhoni, sekä äitini joka ei juo mitään limppaa).

meille tulossa myös jotain muuta kuin kuoharia, ku ei tykätä siitä eikä mistään viineistä. yhtään alkoholiakaan ei sais olla. eli jotain sinistä mehua tai makusiirappia ja sitruunalimppaa, oli se sitten mitä on :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juuri lähdössä alkoon ostamaan tarvikkeita kuohuviinisangriaan  :) Näyttää niin ihanalta ja kesäiseltä, että on pakko kokeilla..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee kanssa tuo Louhisaaren juoma. Sen voi pakastaa (muuten ei säily kauhean kauaa). Meillä se tehdään kesän alkupuolella, ensimmäisistä mustaherukan lehdistä ja pakastetaan sitten. Tässä ohje, joka löytyy Marttojen sivuilta:

Louhisaaren juoma

5 l vettä

4 l mustaherukanlehtiä

25 g sitruunahappoa

½ kg sokeria

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kaada se huuhdottujen mustaherukanlehtien päälle. Lisää joukkoon sitruunahappo hyvin sekoittaen. Peitä astia kannella ja anna juoman tekeytyä huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Siivilöi lehdet pois sideharsokankaan läpi. Lisää lopuksi sokeri. Juoma on valmista nautittavaksi. Voit lisätä joukkoon kivennäisvettä. Juomaa voit käyttää myös erilaisissa juomasekoituksissa.

Jos haluat juoman säilyvän, pakasta se tai kuumenna se poreilevaksi lähelle kiehumispistettä ja pidä sitä kuumana noin 10 minuuttia. Kaada juoma pestyihin, kuumennettuihin pulloihin ja sulje välittömästi.

Ja tämä on siis ihan älyttömän hyvää. Se on mulle jo lapsuudesta tuttu kesäjuoma ja niinpä ruinasin äitiä tekemään sitä myös meidän häihin, kun me ei tuosta alkomahoolista niin välitetä. Ja tästä tykkää myös perheen pienimmät!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun siskon häissä oli kuivaa siideriä alkumaljoina...enkä muuten usko kenenkään edes huomanneen eroa ettei ollut oikeeta skumppaa. Juomathan oli tarjoilija kaatanut valmiiksi keittiön puolella, ettei edes pulloja kukaan nähnyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee todennäköisesti alkumaljaksi aivan alkoholiton vaihtoehto, vadelmalimpparia :D Tämä on nimittäin juuri oikean väristä ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät 3 päivän päästä.  :-X

Jos sattuu hääpäiväksi kylmä keli, niin ajattelimme pelata varman päälle.

Eli meillä tarjoillaan alkumaljaksi itse tehtyä musteherukka mehua KUUMANA, terästettynä vähän "kirkkaalla". Lämmittää mukavasti ja alkoholiton vaihtoehto on helppo; sama resepti ilman viinaa.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meille tehdään sinistä glögiä  :-X talvihäät kun tulee niin on kiva saada glögiä ja kun sininen on yksi teemaväreistä   ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee siideriä, Cidre Ecusson Cuvée Spéciale (Alkosta). Ihan älyttömän hyvää, ja kauniin väristä, eikä ole hinnalla pilattu. Alkoholittomaksi legendaarinen Pommac.  8-)

AM

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meille tulee näillänäkymin alkoholitonta siideriä. :) en just nyt muista mitä, mutta sellasta tooosi hyvää... :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän alkumaljat koostuivat vadelmamehusta ja vichystä. Alkoholiton, kuohuva, kivan värinen ja hyvää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli mansikkasiideri (hellefors?), häiden teema oli punainen joten sopi maun lisäksi jo värinsä puolesta. :) Ja edullista oli myös!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekään ei kauheasti välitetä perinteisestä kuoharista, mutta ihastuttiin viinimessuilla ihan toden teolla Ollinmäen viinitilan Ruhtinatar marjakuohariin :-X Siinä on käsittääkseni käytetty punaisia viinimarjoja, mutta ei maistu ollenkaan kitkerältä, vaan sellaiselta mukavan pehmeältä ja makealta. Ollinmäen viinitila sijaitsee Mikkelin lähistöllä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja onkohan kellään tietoa, voiko mustaviinimarjapensaan lehtiä pakastaa? Jotta tekisi ao. juoman vasta hiukan ennen juhlaa? Nim. Liian vähän säilytystilaa, vain pikkupakastin...

Louhisaaren juoma

5 l vettä

4 l mustaherukanlehtiä

25 g sitruunahappoa

½ kg sokeria

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kaada se huuhdottujen mustaherukanlehtien päälle. Lisää joukkoon sitruunahappo hyvin sekoittaen. Peitä astia kannella ja anna juoman tekeytyä huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Siivilöi lehdet pois sideharsokankaan läpi. Lisää lopuksi sokeri. Juoma on valmista nautittavaksi. Voit lisätä joukkoon kivennäisvettä. Juomaa voit käyttää myös erilaisissa juomasekoituksissa.

Jos haluat juoman säilyvän, pakasta se tai kuumenna se poreilevaksi lähelle kiehumispistettä ja pidä sitä kuumana noin 10 minuuttia. Kaada juoma pestyihin, kuumennettuihin pulloihin ja sulje välittömästi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ja onkohan kellään tietoa, voiko mustaviinimarjapensaan lehtiä pakastaa? Jotta tekisi ao. juoman vasta hiukan ennen juhlaa? Nim. Liian vähän säilytystilaa, vain pikkupakastin...

Ainakin itse olen koivunlehtiä säilönyt pakastimeen, ihan hyvin ovat kestäneet. Luulisi onnistuvan viinimarjanlehdilläkin. Itse olen laittanut ihan minigrip pussiin ja litistänyt ilmat ulos. Vievät vähän tilaa pakastimessa sellaiset littanat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin pari vuotta sitten jouluhaissa (viikkoa ennen joulua), joissa tarjottiin alkumaljana englantilaista "glogia" eli mulled wine. Vuodenaikaan ja haiden tunnelmaan todella hyvin sopiva vaihtoehto. Sita oli ihana siemailla takkatulen lammossa :).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisiko lisää ideoita lämpimänä tarjottavista alkumaljoista? Muita kuin glögi? Talvihäät tulossa ja mielellään tarjoittais jotakin muuta..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

m.crane, lämmin siideri voisi olla ihan mukava vaihtoehto  :D.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämän kysymyksen kanssa mekin painiskellaan, mitä alkumaljaksi talvihäissä... Itse kun en kuoharista tykkää. Joku lämmin juoma vois olla hauska, minkälaisista laseista olette lämpimät tarjonneet? Mukeista, glögilaseista tms?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voisikohan siideriä koristella vaikka jollain kanelitangolla tms..? Siideri on kyllä vaihtoehtona aikas hyvä, itse asiassa melkein täydellinen (morsian on siiderisieppo)  ;D.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ois alkumaljana semmonen kuohari ku Gasti Ancia. Erittäin hyvää. Me juotiin sitä myös sillon ku mentiin kihloihin :) Ja osittain sen takia halutaan sitä samaa kuoharia.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee alkumaljaksi joku snapsi - me kun ei tykätä ollenkaan kuohareista. Ei olla vielä(kään) päätetty, mikä snapsi laitetaan, mutta varmaan jotain pehmeää hyvää...  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos olis varaa ja rohkeutta ni aivan taatusti tarjoilusin koko porukalle mansikka-margaritat (frozen) !!

Mutta, tuskin sitä viitsii tyhjiin vatsoihin tarjoilla..! :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joku tällä palstalla kirjoitti tarjoavansa alkumaljaksi Alkon Ecusson Cuvee Speciale siideriä. Onko muilla kokemuksia tästä? Entä noista muista Ecusson-siidereistä, Bretagne Brut ja Normande Brut?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jos olis varaa ja rohkeutta ni aivan taatusti tarjoilusin koko porukalle mansikka-margaritat (frozen) !!

ois kyllä aika loistavaa! ja vielä tietty kauniisti koristeltuina. mutta ammattini puolesta pakko sanoo, että ois aika tarjoilijan painajainen, kun yht'äkkiä sais tietää, että ´nyt tehdään 80 mansikkamargaritaa :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään