marsipaani

JUUSTOKAKKU???

60 viestiä aiheessa

minskupinskun resepti osaltaan jo vastasi pakastuskysymykseeni. Täytyykin kokeilla tuota reseptiä (joskin vadelmamelban kanssa) ja pakastamista tässä piakkoin... :)

edit. eiku nyt tajusinkin, että tuohon tulee taloussuklaata... :( Taidan kumminkin pitäytyä siinä "valkoisessa" ja vadelmaisessa juustokakussa. :D

Muokattu: , käyttäjä: PirteänHapokas

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse käytän tuohon ohjeeseen monesti ihan fazerin sinistä. On ihan taivaallisen hyvää :girl_haha: Ja siihen vielä lisäys että voiko juustokakkuja pakastaa niin voi. Olen itse ollut leipuri-kondiittorikoulussa ja kyllä pakastimme usein. Kotona kun teen niin pakastan kaikki juustokakut. Varsinkin ku tekee ilman liivatetta niin pysyy paremmin kasassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksesta vielä. Mä en vaan halua MITÄÄN suklaata kakkuuni, korkeintaan pikkasen valkosuklaata...siis ei se taloussuklaa sinänsä pointti, vaikka toki siltä kirjoituksessani näytti. :girl_haha:

Täytyykin sitten vaikka viikonloppuna hakea ainekset kaupasta ja pistää testikakku pakkaseen...Osaisitko vielä vastata tuohon sulatuskysymykseen, siis miten kauan ja missä (huoneenlämmössä/jääkaapissa) kannattaisi kakku sulattaa ennen tarjoilua ettei olisi jäinen?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Uusimmassa Glorian Ruoka & Viini -lehdessä oli todella ihana juustokakun ohje!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kisu74, lukaisin kanssa, kuulosti hyvältä, mutta toi oli sellanen paistettava versio ja haluan häihin hyydytetyn. Ja ilman liivatetta. :girl_wink: Mulla onkin kyllä jo pari hyvänkuuloista ohjetta siihen, pitäisi testailla mitä niistä sitten käytännössä tulee.... :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee tämmöinen juustokakku, ja on ihan parasta! Kakkupöytään tulee myös porkkanaleivoksia.

Ainekset noin 24 cm irtopohjavuokaan:

12 hengelle

pohja:

200g kaurakeksejä (kantola)

75g voita tai margariinia

Täyte:

5liivatelehteä

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl kiehuvaa vettä

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 1/2 rkl sitruunamehua

1 tl sitruunan kuorta

3 dl kuohukermaa

1 purkki aurinkoinen-pilttiä

kuorrute:

3 purkkia aurinkoinen-pilttiä

0,75 dl hyytelösokeria

3liivatetta

2 rkl kiehuvaa vettä

Murenna keksit muruiksi ja sulata rasva ja sekoita keksit joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.

Liota liivatteita kylmässä vedessä n 5 minuuttia. Sekoita sokeri, vaniljasokeri, sitruunankuori, piltti ja sitruunamehu. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja nostele se tuorejuuston kanssa astiaan. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana edelle tehtyyn pilttiastian joukkoon, koko ajan sekoittaen. Yhdistä molemmat astiat. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää piltit, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.

Koristele kakku esim kermavaahdolla, sitruunaviipaleilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Tuo kuulostaa tosi hyvältä. Täytyy varmaan viikonloppuna kokeilla sitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joku kyseli täällä juustokakkua, johon oli käytetty sulatejuustoa ja tällaisen löysin toiselta foorumilta, tässä suoraan kopioituna:

JUUSTOKAKKU

3 dl kermaa

1 tl vaniljasokeria

***vatkataan***

3 keltuaista

2 dl sokeria

100g Olympia-sulatejuustoa

***sekoitetaan***

3 valkuaista vatkataan kovaksi vaahdoksi

5 Digestive-keksiä alle ja saman verran päälle, murusina.

- sekoita keltuaiset, sokeri ja juusto

- vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla

- vatkaa valkuaiset

- sekoita kermavaahto ja valkuaisvaahto keltuais-juustoseoksen sekaan

- kaada seos keksimurusten päälle vuokaan ja ripottele pinnalle keksimurusia

- jäädytetään pakastimessa

Tätä nyt ei varmaan häihin voi tehdä, mutta toimii arvatenkin muuten. :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä on aivan taivaallisen hyvää, toinen bravuurini on Baileys-kakku, se vasta hyvää onkin!

Baileys-kakun ohjeen voin laittaa myöhemmin, löytyy kyllä googlellakin.

ps. aivan loistavia juustokakun koristeluvinkkejä löytyy kinuskikissan sivuilta.

Valkosuklaa-daimkakku

Pohja:

300 g Rainbow'n tummia täytekeksejä muruina tai muita tummia keksejä

75-100 g margariinia tai voita sulatettuna

Täyte:

2,5 dl Flora vispiä tai muuta kermaa

1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)

250 g maitorahkaa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 liivatetta

2 rkl sitruunamehua

1,5 isoa daimia murustettuna

Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Valkosuklaajuustokakku. Ei kananmunaa, ei uunia, ei liivatetta!

Kai tän reseptin tänne voi laittaa... se on sit vaarallinen. Ei mikään lelukakku! Tämä on mennyt kaikissa juhlissa viimeistä murua myöten. Kakun voi maustaa pikkupullolla esim viskiä tai Baileysia.

pohja:

100 g digestivekeksejä

50 g sulatettua voita

täyte:

400 g valkoista suklaata palasina

3 dl kuohukermaa

250 g täysrasvaista tuorejuustoa (itse käytän tässä yhteydessä ricottaa)

250 g mascarponea

Laita leivinpaperi 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.

Murskaa keksit hienoksi, lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Laita täyte tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle, peitä kelmulla ja jäähdytä.

Sulata suklaa varovaisesti vesihauteessa (tai mikrossa). Sekoita ja anna jäähtyä hieman.

Vatkaa kerma, tuorejuusto ja mascarpone kulhossa ja sekoita mukaan suklaa.

Lusikoi pohjan päälle ja jäähdytä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Nauti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään