Jump to content
Naimisiin.info

JUUSTOKAKKU???


marsipaani

Recommended Posts

Kas, laitoin ilmoitukseni vähän väärään paikkaan...

... no mutta siis juustokakun reseptiä olen metsästämässä. Haluaisimme sellaisen hääkakuksi, kun me molemmat olemme siihen ihan persona ;D

Jos arkistoistasi sattuisi unelmien resepti löytymään, olisin kovin kovin kiitollinen :D

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tämä suklaajuustokakku on ainakin aina kelvannut.

Suklaajuustokakku

Pohja:

125 g Digestive -keksejä tai mysliä

50 g voita

Täyte:

175 g tummaa suklaata, josta n. 50 g pinnalle

2 liivatelehteä

2 dl vispikermaa

2 munaa

200 g tuorejuustoa

3/4 dl sokeria

Murenna keksit kelmun alla tai muovipussissa kaulimella painellen. Sulata voi ja sekoita keksinmuruihin. Kelmuta vuoka ja painele keksiseos tasaiseksi pohjaksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä. Liota liivatelehdet ensin kylmässä vedessä pehmeiksi, purista niistä vesi pois ja sulata ne kuumassa vesitilkassa. Vatkaa kerma vaahdoksi, samoin valkuaiset. Sekoita ensin tuorejuusto, sokeri, keltuaiset ja sulatettu suklaa. Kaada liivate joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä seokseen varovasti käännellen sekä kerma- että valkuaisvaahto. Kaada täyte pohjan päälle. Laita kakku hyytymään ainakin 4 tunniksi, mieluiten yön yli. Sulata loput suklaasta ja valuta kakun pinnalle.

Link to comment
Share on other sites

tässä vielä yksi kielen mukanaan vievä.. :-X

Amerikkalainen juustokakku

2 pkt kaura/digestive keksejä, a`170 g

100-150 g voita

Täyte:

2 tlk (a`250 g) maitorahkaa

2 tlk (a`170 g) Creme Bonjour Vaniljaa

1/2-1 dl sokeria

1/2 pestyn sitruunan mehu ja kuori

1 rkl perunajauhoja

3 munaa

(100 g kuorittuja manteleita hienonnettuna)

Koristeluun:

sitruunan kuorisuikaleita

säilykehedelmiä

 

Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Murenna kaurakeksit muovipussissa kauliten ja kaada murut kulhoon. Sekoita joukkoon sulatettu voi.

Painele seos tiiviisti kakkuvuokaan.

Sekoita täytteen ainekset. Levitä täyte kerrokseksi murujen päälle. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Irrota kakku varoen vuoasta, koristele ja tarjoa hedelmien tai hillon kanssa.

Ite oon käyttänyt myös ihan maustamatonta tuorejuustoa jos ei oo tuota vanillaa sattunu olemaan, lisään vaan sit yleensä vähän vanilliinisokeria täytteeseen.. :)

Link to comment
Share on other sites

Tässä _törkeän_ hyvän tuorejuustokakun resepti :P:

POHJA:

- 175-200 g keksejä (piparit, digestivet, kaurakeksit)

- 75 g rasvaa

TÄYTE:

- 4-5 liivatelehteä

- 2 rkl kiehuvaa vettä (liivatelehtiä varten)

- 200 g maustamatonta tuorejuustoa

- 1-1½ dl sokeria

- 2-3 tl vaniljasokeria

- 2 rkl sitruunamehua

- 2-3 dl kuohukermaa

KORISTELU:

- hedelmiä tai marjoja ja päälle hyytelökuorrutus

TEE NÄIN:

1) Hienonna keksit ja sekoita rasvaan (olen murskannut muovipussin sisällä kauliten tai monitoimikoneella)

2) (Halutessasi voit laittaa irtopohjavuokaan leivinpaperia tai kelmua, jos pelkäät pohjalevyn naarmuttumista.) Taputtele pohjan seos irtopohjavuoan pohjalle ja vähän reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin.

3) Tee liivate paketin ohjeen mukaan (pehmennä liivatelehdet viileässä vedessä, purista ne kuivaksi ja yhdistä liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita)

4) Sekoita juustoon sokerit, sitruunamehu, haalea liivatelehti ja kermavaahto varovasti.

5) Kaada täyteseos vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä mieluummin yön yli.

6) Koristele hedelmillä tai marjoilla. Käytä hyytelösokeria tai liivatelehtiä (pakettien ohjeiden mukaan) hyytelökuorrutukseen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Tämä on aivan ylihyvää ja tätä on tehty niin synttäreille kuin kaverin häihin:

VALKOSUKLAAKAKKU    

Pohja:

1 paketti Domino-keksejä (siis sellaisesta paketista, jossa on kaksi "pötkelöä")

150 grammaa voita

Täyte:    

6    liivatelehteä    

1,5 rkl    sitruuna- tai limettimehua    

300 g    valkoista suklaata    

300 g    Hovi maustamatonta    

3/4 dl    sokeria    

1,5 rkl    vaniljasokeria    

3    valkuaista    

3 dl    Valio kuohukermaa

Hienonna keksit (keksit voi näppärästi laittaa muovipussiin ja murskata esim. kaulimella) ja sekoita sulatetun voin kanssa. Vuoraa irtopohjavuoka pohjan muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle (ei liian tiiviisti; tulee muuten leikkausongelmia tarjoiluvaiheessa). Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa suklaan joukkoon Hovi, puolet sokerista ja vaniljasokeri. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Vatkaa valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Lisää vaahdot varovasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

Jos haluaa kevennetyn version, niin osan tuorejuustosta (tai vaikka kaikki) voi korvata maitorahkalla. Ja tämä onnistuu myös tummasta suklaasta tehtynä; valkoisesta suklaasta tehdystä tulee makeampi.

Ja en ole mikään mestarikokki/-leipuri eikä tämä ole koskaan vielä epäonnistunut  ;D

Link to comment
Share on other sites

SYDÄN-VADELMAJUUSTOKAKKU

 

Murupohja:

150g keksejä (Digestive)

50g voita

Täyte:

5 liivatelehteä

1prk (1 1/2dl) ranskankermaa

300g tuorejuustoa (maustamatonta tai omenaa)

1/2dl sokeria

1 sitruunan mehu

2tl vaniljasokeria

3dl kuohukermaa

1 pussi pakastevadelmia

Päälle:

3dl mehua (esim.mustaherukka)

3 liivatelehteä

1 pussi pakastevadelmia

Hyytelösokeria

Murenna keksit hienoksi esim. monitoimikoneessa. Sekoita muruihin sulatettu voi, ja taputtele seos leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoan pohjalle.

Pane täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota ranskankerma ja sekoita juuston joukkoon. Mausta seos sokereilla ja sitruunamehulla. Soseuta sulatetut pakastevadelmat ja lisää seokseen. Kuumenna tilkka vettä tai vadelmista tullutta mehua kiehuvaksi ja liuota pehmenneet, puristetut liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetken, ja sekoita tasaisesti täytteen joukkoon. Sekoita mukaan vaahdoksi vatkattu kerma (kannattaa vatkata jo aikaisemmin valmiiksi). Kaada täyte murupohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Koristele jähmettyneen kakun pinta pakastevadelmilla, esim. sydänkuvio keskelle. Valmista hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan kiille vadelmille jotta ne pysyvät kauniina. Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä, purista ne ja liuota tilkkaan kuumennettua mehua. Sekoita liivatemehu loppuun mehuun, tarkista että seos on jäähtynyt ja kaada varovasti vadelmasydämen ympärille kakun pinnalle. HUOM! Kakun kerma saattaa lähteä sulamaan jos mehuseos on lämmintä. Asia korjaantuu kun annat ohuen mehu-liivateseoskerroksen jähmettyä kakun pinnalle ja teet sen päälle uuden kerroksen.

Tää resepti on vain vadelmaversio mun lempparijuustokakusta eli hedelmäjuustokakusta. Siihen laitan vadelmien tilalle täytteeseen esim. soseutettua papaijaa ja mangoa. 1/2 dl kahvilikööriä tekee hedelmäkakun täytteestä suussasulavan herkullisen. Pinnan voi koristella esim. tölkkimandariinin lohkoilla tai sekalaisilla hedelmillä ja viimeistellä sokerikiilteellä.  Yksi vaihtoehto on soseuttaa säilykehedelmiä monitoimikoneessa ja hyydyttää sose liivatteilla - siisti pinta kakkuun, etenkin jos ei välitä tai ehdi koristella kakkua näpertelemällä päälle hedelmänpalasia.

Oon varioinut tätä kakkuohjetta ihan mielin määrin, eli vaihtelen kerman ja tuorejuuston suhdetta, pohjan keksejä, sulattanut täytteeseen suklaata jne. Vain liivatteen määrä täytteeseen nähden pysyy (melko) vakiona. Kakku kaikkine variaatioineen on ollut supersuosikki kun oon tarjonnut töissä ja juhlissa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Onko liivatelehdettömiä juustokakkuversioita?

Onko sellainen edes mahdollista käytännössä?

terv.

anti-liivate

Link to comment
Share on other sites

JUUSTOKAKKU

100 g voita tai margariinia

½ dl sokeria

1 muna

1 tl leivinjauhetta

2 dl vehnäjauhoja

Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 munaa

1 dl sokeria

1 prk (150 g) ranskankermaa

½ sitruunanmehu

1 rkl maissijauhoja

2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota pohjaa varten pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on lisätty leivinjauhe.

Painele taikina irtopohjaisen vuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon muut täytteen ainekset ja muna-sokerivaahto. Levitä täyte taikinapohjalle. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä alatasolla noin 45 minuuttia. Tarjoa kakku täysin jäähtyneenä hedelmien, esimerkiksi kiivien, viinirypäleiden tai kirsikoiden kanssa.

JÄÄDYTETTY SUKLAAJUUSTOKAKKU

80 g kaurakeksejä

205 g voita tai margariinia

Täyte

200 g tummaa kilosuklaata

200 maustamatonta tuorejuustoa

1 ½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 keltuaista

2 valkuaista

2 dl kuohukermaa

Leikkaa leivinpaperista irtopohjaiseen vuokaa pohjan ([ch61597] 24 cm) kokoinen levy. Hienonna keksi ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos lämpimänä vuoan pohjalle. Anna jähmettyä viileässä.

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa sokeri tuorejuustoon, lisää sulatettu suklaa, vaniljasokeri ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset ja kerma. Sekoita vaahdot varovasti suklaa-tuorejuustoseokseen. Kaada seos vuokaan murupohjan päälle, peitä vuoka foliolla ja laita pakastimeen jäähtymään. Ota kakku huoneen lämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele kakku suklaakierteillä ja su-laan suklaaseen kastetuilla kirsikoilla.

JUUSTOKAKKU

1 pkt Digestive-keksejä

1/3 pakettia voita tai margariinia (500 g paketti)

kourallinen sokeria

Täyte

3 pakettia Philadelphia-juustoa

5 pientä tai 3-4 isoa munaa

350 grammaa tomusokeria (1 pieni paketti tai ¾ 500g paketista)

1 tl nestemäistä vanilja-aromia

Päällys

1 purkki kermaviiliä ja 1/2 purkkia maitorahkaa

1 tl nestemäistä vanilja-aromia

n. 125 grammaa tomusokeria (1/3 pienestä paketista, ¼ isosta)

Voi sulatetaan pannulla. Keksit murskataan kaulimella. Keksimurska ja sokeri sekoitetaan voisu-laan. Seos painellaan paistovuoan pohjalle. Kaikki ainekset sekoitetaan vatkaimella. Seos kaade-taan vuokaan pohjan päälle. Täytettä paistetaan uunissa 200 asteessa 30.. 35 minuuttia. Kypsyys kokeillaan haarukalla. Kakun annetaan jäähtyä 5 minuuttia ennen päällyksen laittamista.

Ainekset sekoitetaan vatkaimella ja kuorrutus kaadetaan täytteen päälle. Kuorrutusta paistetaan uunissa 220 asteessa 5 - 10 minuuttia. Kakku jäähdytetään jääkaapissa. Vuoka irrotetaan vasta, kun kakku on jäähtynyt ja kiinteä. Kakun annetaan lämmetä ennen tarjoilua.

JUUSTOKAKKU

150g Voita

½ dl sokeria

3 dl Vehnäjauhoja

1 Muna

(1-2 rkl Vettä)

Täyte

2 tlk Maitorahkaa

150g Sulatettua voita

1 tlk Smetanaa

3 Keltuaista

2 dl Sokeria

1 tl Sitruunan kuorta

2-3 tl Sitruunan mehua

2 tl Vanilliinisokeria

2 rkl Maissijauhoja

3 Valkuaista vaahtona

Sekoita pohjan aineet ja Taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille. Vuoka jääkaappiin. Täytettä var-ten sekoita kaikki aineet keskenään. Lisää lopuksi valkuaisvaahto. Sekoita varovasti. Kaada vuo-kaan. Kypsennä kakkua uunissa 175 astetta noin tunti. Irrota kakku vasta jäähtyneenä ja tarjoa mieluiten vasta seuraavana päivänä.

JUUSTOKAKKU

125 g margariinia tai voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

3 ¼ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)

200 g maustamatonta jogurttia

100 g appelsiinimarmeladia

60 g murennettua halvaa

½ dl sokeria

1 tl manteliesanssia

3 kananmunan keltuaista

3 kananmunan valkuaista

Pinnalle

1 appelsiini

1,5 dl vettä

¾ dl sokeria

1-2 rkl sitruslikööriä

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Lisää jauhot, joihin on se-koitettu leivinjauhe. Painele taikina voideltuun torttuvuokaan, joka on halkaisijaltaan n. 27 cm. Se-koita täyteaineet kananmunan valkuaista lukuun ottamatta. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää täytteen sekaan. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 150 asteessa, 1h 15 min. Pese ja kuori appelsiini. Leikkaa kuori ohuiksi suikaleiksi ja keitä vesisokeri-seoksessa, kunnes liemi on lankaile-vaa. Jäähdytä ja mausta liköörillä. Valuta liemi kuorisuikaleineen jäähtyneen juustokakun päälle. Juustokakku maistuu parhaimmalta jäähdytettynä, muttei jääkaappikylmänä.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Hmm... Mikähän noista ohjeista sitten olisi paras? Kaikkia en taida ruveta kokeilemaan.. Vaikka sulho varmaan tykkäisi, kun saa toimia makutuomarina  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jees, aika sekaisihan nuiden herkkujen määrästä voipi mennä.. :P Kannattaa miettii eka et minkä makuisen täytteen haluu, esim mansikka tai suklaa, ja sit valkata siihen käypä pohja..voihan noita ohjeita sekoitella melko huoletta! ite tykkäsin ihan sairaasti suklaajuustokakusta, jonka pohja on tehty joko domino mint tai domino choko mint- kekseistä!Namnamnamnam!!! Eli miun mielestä siihen pohjaan voi käyttää IHAN mitä keksiä vaan, josta ite tykkäät...sit vaan täyte päälle ja hyvvää tulloo :)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

*Mielissään* Itse ajattelin tällaista juustokakkua vadelmahyytelöllä...Miten hän sen saisi tasaiseksi ja kuultavaksi tuohon pinnalle..Riittääkö pelkkä vadelmamehu ja liivate? Ja pohjaksi käyttäisin domino-keksejä. Onko mitään vastaavaa reseptiä jo olemassa?

167098.jpg

[highlight]Löysin kuvassa olevan juustokakun ohjeen á la Marien ruokaohjeet sivustolta!!! :-X[/highlight]

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Miten hän sen saisi tasaiseksi ja kuultavaksi tuohon pinnalle..Riittääkö pelkkä vadelmamehu ja liivate? [/highlight]

Siis tarkoitat tuohon päälle vielä hyytelö? juu onnistuu se liivatteella ja (laimentamattomalla) vattumehulla. Tai hyytelösokerilla, josta itse en välitä....

Ei tietenkään kannata niin paljon laittaa hyytelösokeria7liivatetta että nuo vadelmat uppoaa sine tyystin. HUI!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

KIITOS TÄSTÄ RESEPTISTÄ!!! Olen etsinyt vaikka miten kauan uunissa valmistettavaa juustokakkua ja en hoksannu ikinä laittaa amerikkalainen eteen  ::) ;D

Tää oli aivan suussasulavaa ku en tykkää niistä liivatekakuista mutta juustokakku on ehdoton ykkönen! Ei tartte enää mennä leipomoon hakee sitä.  :-X

tässä vielä yksi kielen mukanaan vievä.. :-X

Amerikkalainen juustokakku

2 pkt kaura/digestive keksejä, a`170 g

100-150 g voita

Täyte:

2 tlk (a`250 g) maitorahkaa

2 tlk (a`170 g) Creme Bonjour Vaniljaa

1/2-1 dl sokeria

1/2 pestyn sitruunan mehu ja kuori

1 rkl perunajauhoja

3 munaa

(100 g kuorittuja manteleita hienonnettuna)

Koristeluun:

sitruunan kuorisuikaleita

säilykehedelmiä

 

Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Murenna kaurakeksit muovipussissa kauliten ja kaada murut kulhoon. Sekoita joukkoon sulatettu voi.

Painele seos tiiviisti kakkuvuokaan.

Sekoita täytteen ainekset. Levitä täyte kerrokseksi murujen päälle. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Irrota kakku varoen vuoasta, koristele ja tarjoa hedelmien tai hillon kanssa.

Ite oon käyttänyt myös ihan maustamatonta tuorejuustoa jos ei oo tuota vanillaa sattunu olemaan, lisään vaan sit yleensä vähän vanilliinisokeria täytteeseen.. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ei, ei, ei... tavallinen juustokakku on tosi hyvää, mutta tämä on niin taivaallista, että pakko hakea lusikallinen kaapista vähän väliä, ettei maku katoa suusta!!! Vieraat vaan saattaa syödä liikaa! Varoituksen sanana, kannattaa varautua ähkyyn!  ;)

Baileys-juustokakku

Pohja:

50 g voita

10 digestive-keksiä

Sulata voi ja sekoita siihen murskattujen keksien murut. Painele seos voideltuun irtopohjavuokaan ja asettele vuoka jääkaappiin. (Pohjan voi halutessaan tehdä myös muunlaisista kekseistä taikka sitten vaikka ohuesta kakkupohjasta.)

Täyte:

1 dl baileysia

400 g mascarponea

2 dl kuohukermaa, pehmeäksi vaahdotettuna

160 g tomusokeria

1 vaniljatangon siemenet

3 liivatelehteä

Anna liivatteiden liota kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia, minkä jälkeen liuota ne kuumaan baileysiin. Sitten hämmennä jäähtyneen liivateliemen muihin aineisiin, minkä jälkeen kumoa baileys-tahnan digestive-pohjan päälle. Hyydytellään jääkaapissa jokunen tunti ja nautitaan.

Kermaa ei muuten kannata tosiaankaan vaahdottaa liian kovatksi kun tuo mascarpone on niin tönkköä, vaikka sen pehmentäisikin ensin. Osan siitä voi korjata myös perustuorejuustolla jos rasvaa pelkää, mutta ei kai hääpäivänä sentään...

Lisänä voi tarjota jotain raikasta ja ainesosia kannattaa tarkastella valmistaessa, lähinnä tuo tomuokerin määrä on aika huima! Googlettamalla näitä löytyy eri versioina ja tämä ohje on normaaliin irtopohjavuokaan!!!  :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X

muoks: unohdin mainita, että tämä ohje on pastanjauhantaa-blogista, jossa on erinomaisia ohjeita. Tosin pudotin sokerin pois pohjasta, kun on mielestäni parempi niin!!!

Link to comment
Share on other sites

Täällä on monia ihania juustokakkuja. Huomaan, että ne voidaan jakaa sen mukaan paistetaanko kakku uunissa vai hyydytetäänkö jääkaapissa. Lisäksi jääkaapissa hyydytetyt voidaan jakaa sen mukaan, onko niissä liivatetta vai kananmunavaahtoa.

Itse katselen vesi kielellä niitä kakkuja, jotka paistetaan uunissa tai jotka hyydytetään liivatteella. Tämä johtuu siitä, että raaka kananmuna aiheuttaa minulle valtaisat vatsakivut ja usein vielä migreenin päälle :(. Eli jos olisin vieraana häissä, joissa on juustokakkua hääkakkuna, varmistaisin ensin leipojalta, onko siinä raakaa kananmunaa, ja jos olisi, en voisi syödä sitä. Tästä olisin hyvin pettynyt, sillä kakku on mielestäni yksi häiden kohokohdista.

En kuitenkaan yleensä ruoka-aineallergioita kysyttäessä muista mainita raa'asta kananmunasta, koska yleensä sitä ei tarjota missään muodossa. Sitten vasta, jos jossain on juustokakkua tai tiramisua tarjolla muistan, etten voikaan syödä sitä.  :-/

Link to comment
Share on other sites

Pakko suositella suuren suosion saanutta mangojuustokakkua... Ohje löytyy osoitteesta www.myllynparas.fi.

mango_juustokakku240.jpg

Kakkupohja:

1 pkt Myllyn Paras Cookies Suklaa- tai Kauramurotaikinaa

Täyte:

6 liivatelehteä

½ dl mangotölkin lientä

1 tlk säilykemangoa soseena (n. 250 g / 400 g)

300 g maustamatonta tuorejuustoa

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

½ dl sitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä

4 dl kuohukermaa (2 tlk)

Päälle:

3 dl mangososetta (esim. lastenruokasosetta)

4 liivatetta

Koristeeksi:

1 tlk säilykemangoa viipaleina  

kermapursokkeita

hopeakuulia

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200 asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna ½ dl mangolientä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää seos tuorejuustoon samaten kuin soseutettu mango ja muut maustavat ainekset. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada hyytelö torttupohjalle.  Hyydytä jääkaapissa.

Liuota koristehyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet pois liotusvedestä ja sulata ne mangososeen kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa.  Lisää loppu sose joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Mä olen korvannut tuon valmiin kakkupohjan Safari Cookies suklaa-pikkuleivillä. Paketillinen niintä murskataan ja sekoitetaan joukkoon n. 50g sulaa rasvaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Mangojuustokakku on ihan älyttömän hyvää!

Tässä vielä yksi tosi helppo ohje:

Pohjaan

200 g Digestivejä

75 g voita/margariinia

Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita. Voitele irtopohjavuoka ja levitä keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle.

Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g bulgarian jogurttia

150 g ranskankermaa

1 sitruunan mahu

1 kananmuna

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

8 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n.5 minuuttia. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, ranskankerma, muna ja sokerit hyvin keskenään. Sitruunanmehua mausteeksi. Sulata liivatelehdet kiehautettuun veteen (0,5 dl). Sekoita liivateliemi muuhun täytteeseen. Kaada täyte varovasti vuokaan. Hyydytä kakku jääkaapissa kovaksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nami nami, kyllä parasta on ihan originelli juustokakku joka valmistetaan uunissa. Itsekin olen siitä haaveillut hääkakuksi. Ei olis mikään ällö makea pläjäys. Se on todella herkullista!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...