Jump to content
Naimisiin.info

Mitä täytekakkuun?


Touko

Recommended Posts

Yleensä täytän kakun niin, että yhteen kerrokseen tulee haarukalla muussattua banaania ja kiiwiä ja toiseen kerrokseen esim. vadelmaa ja bona vadelma sosetta (tai vastaava). Viimeksi kokeilin sellaista, että sauvasekoittimella survoin marjoja (mansikoita) ei tarvinnut pohjaakaan kostuttaa, kun marjoista tuli omasta takaa kostuketta..täytettä oli aika reilusti...päälle laitoin tuoreita mansikoita ja hillosokeria, reunoille pursotin kermavaahtoa(taisin laittaa kermavaahtoa myös kerrosten väliinkin...? Kakku sai paljon kehuja maustaan, kun ei ollut makea vaan raikas...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Sekoita kermavaahdon sekaan hienoksi murskattuja ranskanpastilleja. Tätä sitten kakun väliin ja päälle. Kostuta kakku kahvilla. Sopii hyvin juuri suklaapohjaiseen kakkuun. Yksinkertaista ja helppoa, mutta ah NIIIN hyvää! :D

Tuosta kermavaahto-ranskanpastillimurska -seoksesta tulee myös iiiihanaa kääretortun/unelmatortun täytettä! Slurp! ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

mulla ois ajatuksena tehdä näin:

ylin kerros: ekströmin vanilja kastiketta (tai itse tehtyä) johon sekaan kermavaahtoa

vadelmia/mansikoita

kahteen muuhun kerrokseen vadelmia/mansikoita

pohjat on tietenkin suklaisia. NAM!

Päälle paljon kermavaahtoa ja punaiset ruusut.

Meidän kakku sydämen muotoinen ja sen ympärillä ruusuja ja terälehtiä...

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Voisiko vielä saada sen äidin alkuperäisen, kuohkean ja suklaisen kakkupohjareseptin?

Minä haluan ehdottomasti kakun, joka on valkoinen (kermaa tms) päältä, mutta suklainen sisältä. Tässä linkissä on hyviä ideoita siitä, mitä väliin voisi laittaa, mutta lukisin vielä mielelläni lisää aiheesta.

Kaikista tarjottavista kakku kun on mielestäni ehdottomasti häiden tärkein asia! Sen pitää olla just eikä melkein!

Link to comment
Share on other sites

Tosi megahyvä ja raikas täyte on seuraavanlainen (yhteen kakkuun):

500 g maitorahkaa VL, 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta VL, 100 g maustamatonta tuorejuustoa VL, 250 g punaherukoita soseutettuna ja siivilöitynä, 1 dl sokeria ja 5 liivatelehteä.

Vaahdota vaniljakastike ja yhdistä rahkan ja tuorejuuston sekaan. Kiehauta herukat ja painele ne siivilän läpi. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja puristele kuiviksi. Kuumenna tilkka herukkamehua ja liuota siihen liivatelehdet. Yhdistä herukkasose, liivateseos ja sokeri rahka-tuorejuustoseokseen.

Ja jos haluaa, voi laittaa muunnella ja laittaa sekaan esim. omatekoista mansikkahilloa. Nam nam!  :D

Link to comment
Share on other sites

Tosi namia: Rahkaa, appelsiinituorejuustoa ja murskattuja ranskanpastilleja (kermavaahtoa jos haluaa...)  :P

Tätä olen käyttänyt unelmatortun välissä mutta miksi ei sopisi myös kakkuun.

Meidän suklaisen (kaakaolla maustettu sokerikakkupohja+suklaakuorrutus) hääkakun väliin tulee vaniljakreemi ja mustikka. Testattu on ja muruakaan ei jäänyt, lapset halusi jopa lisää  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Blå Bond suklaamousse (koko paketti) josta 1/2dl maitoa korvataan kahvilla (2dl maitoa muutoin), vadelmahilloa ja sörssättyä persikkaa (mehussa) sekoitetaan vadelmahillo ja persikka sörssäys, kakku kostutetaan persikka mehulla (ihan reippaasti pullasudilla roiskitaan). Koristeeksi suklaamoussea, kermaa (pursotettua) ja vaikka oikeita kukkia.

Meillä tykättiin. Ei ollut liian makeaa vaan ihana sekoitus makeaa ja kirpakkaa ;) Kakun tekoon meni (valmispohja) n. 10min ja ainakin meitin yksvee oli ihan hulluna (10-vee ja 5-vee kehuivat kanssa ja söivät lautasensa tyhjäksi) ja poju nukahtikin kakun jälkeen, ettei kofeiini päässy vaikuttamaan ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Kuulostaa molemmat herkulliselta ja sopisivat varmaan myös ihan hyvin yhteen, mutta mahtaakohan kakusta tulla liian makea?

Vadelmana kantsii käyttää pakastevadelmaa joko itse poimittua tai kaupan. Siitä voi sit tehdä sellasta tuoresosetta ja lisätä siihen sit maun mukaan sokeria. Tulee kakkuun sit mukavasti rakennettakin. Tietysti voi keittää kotihillonkin. Jokatapauksessa tulee vähemmän makeeta ja muutenkin parempaa kuin kaupanhillosta. ;D

Tuoresoseen kanssa kannattaa olla vaan varovainen kakun kostutuksessa, soseesta nimittäin irtoaa aika  paljon nestettä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Haaveilen meille ihan tavallisesta mansikkakakusta. Mutta kerrosten väliin haluan banaani-raparperihilloa, joka aivan käsittämättömän hyvää.

Oon itse tehny kanssa ko. hilloa eli eka keitän raparperipalat pienessä vesimäärässä pehmeiksi ja lisään hillosokeria ja banaania maun mukaan. Banaani pehmentää raparperin hapokkuutta ja raparperi taas tekee hillosta raikkaan.

Ulkonäöltään hillo ei oo edustusluokkaa, joten kakun väliin tai kotoisasti lettujen päälle se sopii parhaiten.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kannattaa muistaa, että rahkan, kerman tai rahka-kermavaahdon kanssa EI kannata laittaa kiwiä, ananasta tai sitrushedelmiä (tuoreita, säilötyt mandaarinilohkot käy).

Näiden em. hedelmien voimakkaat kaasut "sulattavat" maitopohjaiset tuotteet niin, että ne juoksettuvat, ja lopputulos on rakeinen ja vetinen. Varsinkaan hääkakussa, jotka tehdään useita tunteja tarjoilua aikaisemmin (yleensä jopa edellisenä päivänä).

(kotona esim. synttärikakussa, joka tehdään ja tarjotaan välittömästi tätä efektiä ei aina onneksi ehdi tapahtua, mutta jo tunnin säilytys, ja kakku ei enää näytä ehkä ihan toivotulta.)

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

En ennen pitänyt lakkahillosta kakun täytteenä, koska siemenet tuntuivat epämiellyttäviltä. Sitten pääsin maistamaan erään taidokkaan leipurin lakkakakkua. Hän oli siivilöinyt lakkahillosta siemenet pois ja saanut siitä tosi hyvää. Vinkiksi muillekin, jotka pitävät lakasta, mutta ei sen siemenistä. Tarkempia ohjeita hillon tekoon en valitettavasti osaa antaa...

Link to comment
Share on other sites

Guest Tuuls23

mitäs helppoa täytettä isoihin hääkakkuihin äidin tekemänä? :D vaniljakiisselii on ainakin tulossa, ja päälle mustikoita ja kermavaahtoa, mut mitäs muuta vois laittaa?

Link to comment
Share on other sites

mitäs helppoa täytettä isoihin hääkakkuihin äidin tekemänä? :D vaniljakiisselii on ainakin tulossa, ja päälle mustikoita ja kermavaahtoa, mut mitäs muuta vois laittaa?

Laitatteko kakun päälle tuoreita mustikoita, vai yrittäkö saada pakastemustikat pysymään valumattomina hyytelösokerin avulla?

Jos kakun päälle tulee mustikkaa, niin aika luonnollisesti sitä voisi laittaa myös täytteeksi. Tosin pakastemustikka sellaisenaan värjää koko kakun kelvottomaksi, mutta hyytelösokerilla tehty mustikkahillo voisi toimia tuon vaniljakiisselin kanssa.

Toinen vaihtoehto olisi tehdä mustikoista ja rahkasta/ranskankermasta ja kermasta (+valkosuklaasta) mousse/hyytelö. Tämä olisi varmastikin helpoin ja tyylikkäin täyte!

Link to comment
Share on other sites

Guest Tuuls23

meille tulee tuoreita pensasmustikoita :D siihen tulee tosin myös hyytelö, se on sulhon mielestä niin namia ;) tällä hetkellä on tulossa 5litraa mustikoita, se riittää kolmen kakun päälle (aika isoja kakkuja + meille yksi pienempi), joten väliin joutuis laittaa pakastemustikoita...

Link to comment
Share on other sites

Guest Tuuls23

nii tietysti, sori :D täytyy kysellä...väliin ei ehkä tuu mittään hyytelöö, mut vaniljakiisselii ois tosiaan tulossa. jos siihen sekoittais mustikoita? ois siin sit liikaa mustikkaa...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...