Jump to content
Naimisiin.info

Hääkimpun hinta


Guest Amur

Recommended Posts

Huh, luulin olevani ainoa, joka sai maksaa kimpusta aikasta paljon. Mun kimppu maksoi 130 €, mutta olihan se todellakin hintansa arvoinen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minä en halunnut laittaa kauheasti rahaa kukkiin joten kiersin vähän Turun torilla katselemassa ja yhdellä myyjällä oli upeita ritarinkukkia joten tilasin häneltä yksinkertaisen "kimpun" missä oli yksi pitkä kaunis valkoinen ritarinkukka, yksi iso vihreä lehti, muutama "ruoho" ja valkoista nauhaa. Siitä tuli oikein ylväs, roikkuva (mitä olin halunnutkin), tyyliini sopiva, ja hinnaksi tuli 9 euroa! ;D

Eli kannatta kysellä torimyyjiltä! (En kuitenkaan tiedä miten niillä on kukkia talvisin, tämä oli elokuun alussa...)

Muita kukkia meillä ei ollutkaan. Koristeina juhlapaikalla - ja ihan käyttöönkin tarkoitetut - meillä oli pieniä vaaseja missä oli erilaisia yrtinoksia (basilikaa, timjamia, herneenversoja jne)

Link to comment
Share on other sites

Kimppu maksoi 40e (kalloja) ja vieheet 6e (ruusu).

Kannattaa muuten käydä kyselemässä useammastakin paikasta sillä hintaerot voivat olla aika hirmuisia!  ;)

Link to comment
Share on other sites

En tiedä paljon kimppu pelkästään maksoi mutta:

- valtikkakimppu 7 minigerberaa

- viehe minigerberasta

- langoitettu minigerbera hiuksiin

yhteensä 26 €

Link to comment
Share on other sites

Mulla kimppu tulee maksamaan 65-70 euroa. Se tulee olemaan malliltaan pyöreä ja siihen tulee oransseja, tummanpunaisia ja keltaisia ruusuja. Ja lisäksi vihreää ja niitä pihlajanmarjan näköisiä marjoja. :) En muista niitten nimeä... ;)

Kaikkinensa meillä menee kukkiin reilu 200 euroa. Siihen hintaan sisältyy 7 viehettä, tarjoilupöydän asetelma, heittokimppu ja pöytiin gerberaa ja murattia. Toisaalta aika kallis, mutta kerranhan sitä vaan... :D

Link to comment
Share on other sites

Meidän kukkahankintoihin kukkakaupasta kuului morsiuskimppu ja sulhasen viehe, joka kuului kimppuni hintaan. Bestmanin vieheestä, 1,5 vuotiaalle, veloitettiin vain hakaneulan hinta pienen koon vuoksi. :) Näiden lisäksi tuli vielä morsiustytölle, 5v, pieni kimppu ja kaasolle ranteeseen kukka. Kaikki kustansivat yhteensä 113 euroa.

Link to comment
Share on other sites

Minun (pieni) hääkimppuni ja sulhasen kallaviehe + pari pientä kukkaa hiuksiin tulivat maksamaan yhteensä 99,10 euroa... (Naurettavaa, että tuo 10 senttiäkin oli vielä pitänyt kaivaa jostain taskujen pohjista, kun floristi oli sanonut "lyöneensä sen jo kassaan"!) Kimppu oli huomattavasti kurjemman näköinen kuin tuohon hintaan olisi kuvitellut. Mutta eipähän tullut surua, kun se piti luovuttaa pois... ;) Iso miinus kukkakaupalle oli se, ettei edes häitä edeltäneenä iltana kukkakaupassa osattu arvioida kimpun hintaa, vaan kaasot joutuivat hakemaan kukat ilman etukäteishinta-arviota. Nyt viikkoa myöhemmin vähän harmittaa, ettei vaadittu hintaerittelyä kaupasta. Olisi mielenkiintoista tietää mikä oli kukkien ja mikä sidonnan osuus. Ja mistä se 10 senttiä tuli...

Kaasojen ja vanhempien vieheet olisivat kyseisessä kaupassa maksaneet 8 euroa/kpl! Ja kukkana olisi ollut pelkkä asteri. Päädyimme tekemään vieheet itse, mitä kyllä lämpimästi suosittelen kaikille! Ostimme oksan (2 euroa) sopivan väristä krysanteemia ja kiinnitimme vihreän kukkateipin avulla kukan ja vähän vihreää lehteä hakaneulaan kiinni. Hakaneulan voi kiinnittää vaatteen nurjalle puolelle niin, ettei sitä näy juuri ollenkaan. Edulliseksi tuli ja vieheet kestivät päivän menon oikein hyvin, vaikka olivat viettäneet edellisen yön jo muovipussissa jääkaapissa.

Link to comment
Share on other sites

Hei vaan!

Ajattelin floristina valaista teitä kaikkia siitä, että mikä niissä kukkakaupan "tekeleissä" maksaa. Olen lukenut täältä näitä päivittelyposteja ja palvellut itse lukuisia morsiamia, jotka ovat asioineet liikkeessäni, ja alkaa tuo asenne hiukan kyllästyttää.

Eli asiaan:

Morsiuskimppu voidaan rakentaa kolmella eri tavalla.

Ensimmäinen ja halvin vaihtoehto on tehdä kimppu kuten normaalikin kukkakimppu, jonka ostat vaikka kaverillesi tuliaisiksi. Siinä kukat sidotaan niin, että kukkien omat varret toimivat kahvana, josta pidetään kiinni. Kimppu pidetään vedessä ja se ei kestä kovinkaan kauan ilman vettä. Mallikaan ei voi olla kovin lennokas. Tällaisessa kimpussa asiakas maksaa vain kukkien hinnan.

Toinen vaihtoehto on tehdä morsiuskimppu sieneen, jossa on muovinen kahva. Kimpun malli voi olla silloin jo mielikuvituksellisempi. Kukkien varret katkaistaan suhteellisen lyhyiksi ja ne imevät kosteutta sienestä. Muovinen kahva peitetään silkkinauhalla tms. Tällaisen kimpun rakentamiseen menee floristilta muutama tunti, joten asiakas maksaa myös työstä.

Kolmas ja kallein vaihtoehto on tehdä kimppu katkaistuin varsin eli morsiussidontana. Silloin jokainen kukka, lehti ja heinä katkaistaan heti kukan alapuolelta ja siihen liitetään rautalanka varreksi. Rautalanka päällystetään vihreällä kukkateipillä ja kukka lakataan erikoislakalla, joka sitoo kukan kosteuden sen sisään saaden kukan kestämään ilman vettä muutaman vuorokaudenkin. Tämän jälkeen kukat sidotaan kimpuksi. Aikaa kuluu minulta n. 4-5 tuntia (pyöreä, tiivis kimppu) tai reilusti enemmän (mielikuvituksellisemmat mallit). Tällä menetelmällä sidotun kimpun rajana on vain mielikuvitus, kimppu voi esimerkiksi roikkua morsiamen olkapäältä laahuksena lattialle! Ja tottahan tämä maksaa, kun työtä on niin paljon.

Vieheet rakennetaan jälkimmäisellä tavalla. Monimutkaisen vieheen samoin kuin rannekukan tekemiseen menee sellainen tunteroinen kaikkine rautalankavirityksineen, helmineen yms.

Lopuksi sanoisin, että kun kerrot floristille selkeästi omat toiveesi ja luotat hänen ammattitaitoonsa

(tämä tarkoittaa sitä, ettet juokse etsimässä halvinta mahdollista puljaajaa, sellainen kukkakauppias ikävä kyllä tarkoittaa yleensä tyylitöntä, huonosti rakennettua kimppua, jonka kukat olivat tuoreet 3 viikkoa sitten = kimppu hajoaa käsiisi alttarilla. Poikkeuksia ehkä on?)

saat kimpun joka sopii pukuusi, vartalollesi ja vuodenaikaan ja olet siitä onnellinen ja ylpeä vuosienkin päästä.

Onnea kaikille morsiamille! Itse olen kaaso ensi kesänä!

Link to comment
Share on other sites

Kyllä mä vien varmaan tässäkin pohjat  :-/

Kimppuni maksoi 140 euroa JÄRKYTTÄVÄÄ!!!

Ja siitä putoili kaiken kukkuraksi kukat pitkin hääpäivää  :(.

Link to comment
Share on other sites

Ajattelin floristina valaista teitä kaikkia siitä, että mikä niissä kukkakaupan "tekeleissä" maksaa. Olen lukenut täältä näitä päivittelyposteja ja palvellut itse lukuisia morsiamia, jotka ovat asioineet liikkeessäni, ja alkaa tuo asenne hiukan kyllästyttää.

Eli asiaan:

Morsiuskimppu voidaan rakentaa kolmella eri tavalla.

Kiitoksia Morgaine kimpun rakentamistiedoista. Uskon että auttoi monia meitä, jotka mietimme millaisen hääkimpun haluaisimme ja miten ne käytännössä tehdään. Ja samaa mieltä olen ehdottomasti kanssasi, että laadusta kannattaa maksaa, jottei tarvitse hääpäivänä huonolaatuista kimppua itkeskellä (muutaman kympin säästö "halvoissa, mutta hyvissä?" kukissa ei vaikuta koko hääbudjetissa millään tavalla!) Toivottavasti löydän itse sen mieluisan kimpun ja hyvän/innostuneen ja laadukkaan tekijän sille. :)

Link to comment
Share on other sites

Mun kimppuni tummanpunaisista ruusuista, valkoisista minikalloista, mahd. orkideasta ja lisukkeista maksaa noin 100e, siis oletettavasti 110e. :) Heittokimppu kuuluu samaan hintaan, vieheet (3 kpl) 10-15e/kpl, hiusruusut oisko 15e, morsiusneidon kukkaseppele 20-30 ja mahdollinen ruusutiara myös sen 30. Eli kaikenkaikkiaan 190-220 euroa. Lisäksi ostan itse muutaman orkidean ja ruusun terälehtiä koristeiksi juhlapaikalle, muutoin kukat kuuluvat paikan vuokraan.

Edit. Floristi vaihtui joten hintakin vaihtui hieman: 200 euroa vaikka heittokimpusta maksan erikseen. Ruusun terälehtiä saan ilmaiseksi mikäli niitä kirkkoon ja juhlapaikalle tarvitaan. Kimppuni on siis ns. valuva kimppu, suurempi kuin pisara.

Link to comment
Share on other sites

Minun kimppuni koostui valkoisista ruusuista ja kalloista, lisäksi siinä oli jotain pieniä valkoisia kukkia sekä murattia ja muuta vihreää. Sulholla samaan tyyliin tehty viehe. Hintaa näillä oli yhteensä 100 e.

Link to comment
Share on other sites

Kukkakauppias sanoi, että ottaa vaan kukkien hinnan eli max. 5 kallaa á 6-7e, eli ei mitään kamalan kallista! Sulholle tulee valkoinen neilikka, sen hintaa en edes kysellyt!

Link to comment
Share on other sites

Mun kimppu tulee olemaan 75 - 100 EUR. Floristin mukaan satasen kimppu on jo hyvin valtava. Sulhasen kukka kuuluu hintaan. En pidä pahana hintana, sillä tämä kukkakauppias todellakin tekee maailman kauneimpia kimppuja!

Link to comment
Share on other sites

Mä kävin ensin kukkakaupassa kysymässä hintaa, siitä ois tullu about 80 euroa. Sitten marssin Plantagenille (kun sieltä oli tarkotus tilata irtoruusut koristuksiin) ja kysyin täysin saman setin hintaa kuin kukkakaupassa (kimppu, heittokimppu ja 2 viehettä) niin sanoivat hinnaksi n. 40 euroa. Eipä ollu vaikee valinta että kummasta ottasin. Ja kun otettiin vielä ne 40kpl irtoruusuja ei hinnaksi silloinkaan kohonnut yli 80 euroa! Että kannattaa marssia melkeen puutarhaan kysymään hintoja ennen kun varaa kukkakaupasta.

Ja kimpussa ei siis ollut mitään ihmeellisyyksiä... pelkkiä punaisia ruusuja 15 kpl... että senkin takia toi 80 euroa oli semmonen hinta että hui! Ja Plantagenilla olivat koristelleet sitä vielä lisäksi niin että näytti todella kauniilta.

Link to comment
Share on other sites

Meidän kukat maksoivat 75 euroa sisältäen minun pyöreänmallisen ruusukimpun, sulhasen vieheen, yhden pöytäkimpun ja minun hiusruusut 3 kpl.

Link to comment
Share on other sites

Morgaine: Kyllä minä tiedän, että ammattilaisen työ maksaa aina. En kritisoinutkaan hintaa, en vain itse olisi valmis maksamaan sitä. Onneksi sitä saa itse päättää, mihin rahansa laittaa. Ei se ole tyhmä, joka pyytää, vaan se, joka antaa.

Link to comment
Share on other sites

Heippa.

meidän kukat maksavatkin jonkun verran yht: 320 euroa.

sisältäen: tiivis , pyöreä kimppu kirkkaan punasista ruusuista jossa on 3 shamppanjan väristä ruusua : usko , toivo , rakkaus - koristeeksi tehdään koristerautalangasta ja lasihelmistä käsin punottu herrkä verkko- hinta 90 euroa. 7 viehettä. morsiustytön kimppu, 2*kaason rannekkeita, heittokimppu, 15 pientä kukka-asetelmia pöytiin ja meidän pöytään isompi. ja römppä ruusuja ulos kukka-asetelmia varten.

Link to comment
Share on other sites

Vielä ei ole tarkkaa tietoa hinnasta. Olen budjetoinut 150€ kimppuun ja miehen vieheeseen. Lisäksi varmaan vielä kaasojen (5kpl) rannekukat ja vanhemien vieheet (?).

Saas nähdä kuinka hirmuinen lasku niistä tulee.

En kyllä haluaisi pihistää kukista (niinkun en oikein mistään muustakaan), mutta ihan kaikkea ei voi saada... ;D ;D ;D ;D

Link to comment
Share on other sites

Juuri tuossa soittelin kukkakauppiaalleni hieman palautetta.

Alunperin sovittiin kimppuun tulevaksi persikan värisiä ruusuja, pieniä vihreitä neilikoita väliin ja pellavaa sellasina nippuina. Hinta-arvio 76 euroa.€

Lisäksi ruusuviehe pellavalla sulholle ja 6 neilikkaviehettä vanhemmille, kaasolle ja bm:lle + heittokimppu, jota morsiustyttöni käytti päivällä omana kimppunaan.

Hinta-arvio kokonaisuudessaan n. 130 euroa.€

Viime lauantaina lunastin kimpun ja hyväksyin sen. Hinta oli kuitenkin kimpulleni pompsahtanut 90 euroon!? Kaikessa jännityksessä ja kiireessä en kuitenkaan alkanut asiasta mellakoimaan, oli kiire meikkiin. Ennen kuvauksia kuitenkin ehdin vilkaista kimppua ja selvisihän se hinnan nousu. Olivat lykänneet kimpun täyteen ruusuja! Neilikan neilikkaa ei näkynyt missään!

Ei sinällään, ihan kaunis kimppu ja silleen, mutta alappa siinä vaiheessa kimppua vaihtamaan kun kuvaaja asettelee lamppujaan ja vihkimiseen alle 2 tuntia aikaa.

Ihan hyvin tuli tuollakin kimpulla juhlittua ja tänään ehdin soittaa liikkeeseen palautepuhelun. Floristi oli lomilla, mutta lupasi soittaa ensi viikolla.

Siskot! Olkaa siis tosi tarkkoina kun noudatte kimppunne! Ettei ala harmittaa sitten myöhemmin. 14 euroa ei tosin mua konkurssiin vienyt, mutta periaatteet ne on joista kiinni on pidettävä, vai kuinka?!

Link to comment
Share on other sites

Minun kimppuni taisi maksaa 54€: 3 kallaa, 1 oksa perhosorkideaa, peikonheinää.

Vieheet maksoivat 10€/kpl: minikalla tai orkidea kukka

Kaason hiuksiin tuleva orkidean kukka + muratti maksoi 4€

Heittokimppu 42€: 3kpl pieniä ruusukimppuja toisiinsa sidottuina

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...