Guest Amur

Hääkimpun hinta

772 viestiä aiheessa

Kaikki kukat 48,50€

Siihen kuuluu; mun valtikkakimppu liljoista, 2.lle kaasolle hiusliljat (+vara kukat), sulhasen valkoinen neilikka, bestänien punaiset neilikat, mors. isän punainen neilikka, sulhaspojan kaksi pientä valkoista neilikkaa.

Ei vetäny konkkaan ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kimppuni maksoi 50 euroa. Sanoin sen kattosummaksi floristille ja siltä pohjalta kimppu rakennettiin. Sekin tosin oli mielestäni vähän liikaa, kun lähdimme heti häämatkalle, eikä kukkia voinut ihailla kuin hääpäivän. Olisi varmaan joku halvempikin vihko ajanut saman asian. Tämä tosin vain oma vilpitön mielipiteeni, koska en ymmärrä (ja tuskin tulenkaan ymmärtämään) mitään kukkien päälle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

hääkimppuni hinta noin 70€, riippuen siitä mitä ruusun hinta on tammikuussa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vähän "out of topic" mutta pakko päästä hiukan purkautumaan...

Käväisin lauantaina tilaamassa kukkakaupasta pöytäasetelman hääpöytäämme, ja haluan sen ehdottomasti kalloista. Olin käynyt jo aiemmin samaisessa liikeessa keskustelemassa asiasta ja hinnoista, tosin eri myyjän kanssa, mutta tiesin siis täysin mitä halusin, ja lisäksi ehdimme tämänkin myyjän kanssa jo katsella yhdessä jättikalloja.

Noh, keskustelu meni hiukan karrikoiden jotensakin näin:

Minä: Haluaisin kuuden hengen hääpöytään näyttävän asetelman kalloista, valkoisista...

Myyjä: Ne ovat kyllä TODELLA kallita... (ja vilkaisu minua päästä varpaisiin)

Minä: Joo, ja ajattelin että siihen voisi laittaa sekaan myös viininpunaista kallaa. Onko sitä saatavana?

Myyjä: Kyllä viininpunaistakin kallaa on. Mutta kallat ovat TODELLA kalliita. (Ja taas vilkaisu päästä varpaisiin.)

Minä: Niin kyllä, mutta jos voisitte tehdä sellaisen matalan mutta näyttävän asetelman valkoisista ja viininpunaisista. Tuleeko asetelman mukana jokin astia?

Myyjä: Juu, asetelmat tehdään aina sellaiseen muoviastiaan, että se on valmis pöytään aseteltavaksi. Mutta nämä kallat ovat kyllä TODELLA kallita.

Tässä vaiheessa minä vedin jo palkokasvit henkeen ja oli pakko tokaista tytskälle, että

"Kuules nyt! Kyllä minä tiedän että kallat ovat kalliita. Kyse on kuitenkin nyt minun HÄÄpöydästäni, ja se on minulle AIVAN yksi hailee mitä ne maksavat."

Anyway, en ikinä lakkaa ihmettelemästä sitä joidenkin myyjien ajattelutapaa, että "tuon näköisellä ei kyllä voi olla varaa meidän tuotteisiimme"!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

kannattaa kysyä todella tarkkaan mitä kimppu maksaa ja käydä eri paikoissa koska mulle on monta kertaa heittäny hinta ihan hirveesti liikkeiden välillä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ostin ite kukat ja tarvikkeet, joista kaveri sitoi häälahjaksi meille morsiuskimpun, heittokimpun, morsiusneidon kimpun sekä 9 kpl vieheitä. Kukkia jäi vielä "ylikin", jotka ite kimppuina jaoin häiden jälkeen vanhemmille... :)

Hintaa tuli 150EUR.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen varannut tammikuun alkuun suunnittelupalaverin floristin kanssa. Mutta en siinä tohinoissani ehtinyt kysäistä suunnittelupalaverin hintaa!

Maksoiko teillä kimpun -suunnittelupalaveri erikseen ja kävittekö useammassa kukka-kaupassa suunnittelupalavereissa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ajatellut, että kukkiin menisi noin 100 euroa.. Monesti olen ihan huvikseni katsellut kukkakaupoissa valmiina esillä olevia mallikimppuja ja olen nähnyt tosi monia mieleisiä, jotka ovat olleet noin 30 euron hintaisia. Enkä kyllä mitenkään kovin paljoa yli tuon budjetin kukkiin raaskisi laittakaan, vaikka kukista pidänkin paljon... Jostain on pakko säästää kuitenkin, ja minulle kukat ovat yksi ihan hyvä kohde.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääkimppu maksaa n. 40e, muut kukat lisäksi 110e.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En oikein ymmärrä kukkien päälle, vaikka niitä mieluusti ihailen ja katselen, ja koen jotenkin, että kallis ja komea kimppu menee vähän hukkaan - eihän sitä kovin pitkään kuitenkaan katsella ja harva sitä jälkikäteen muistaa. Alun alkaen ajattelin, että olen kokonaan ilman kukkia, kun en niitä niin tärkeiksi koe, mutta nyt ajattelin kuitenkin teettää pienehkön, napakan ja pyöreän kimpun rakastamistani tummanpunaisista ruusuista.

Onko kellään kokemusta, missä hinnoissa tämmöiset konstailemattomat kimput mahtavat olla?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun kimppuni tulppaaneista, vahakukasta ja mustikanvarvuista maksoi 50e, kuvia päikyssä ja galleriassa. Lisäksi otin monta viehettä, 6,2e/kpl (sain vähän alea) äidit ja 3 kaasoa = 5 valkoista viehettä naisille ja isät, sulho, bestman ja seremoniamestari =5 punaista viehettä miehille. Tykkäsin tosi paljon että vanhemmilla ja "virkailijoilla" oli vieheet. -ja hekin tykkäsivät, se on vähän niin kuin että he ovat kunniatehtävässä ja saavat myös näkyä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kaikki kukat oli neilikkaa:

-kimppu 53,-

-morsiusneidon kimppu 10,- (tässä myös kaikkea hopea- ja timangi-systeemiä ;D )

-sulhasen viehe 3,-

Yhteensä siis 66,-.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla oli kalloista, heinistä ja lasihelmistä tehty kimppu (ei valtikkakimppu, muttei oikein käsivarsikimppukaan, jotain siltä väliltä), heittokimppuna oli samanvärisistä ruusuista tehty tiivis, kaunis pyöreä kimppu, sulholla ja bm:lla oli valkoiset neilikat ja kaasoilla kauniit kallasta tehdyt, aika modernit vieheet, joissa oli muutakin vihreää ja rautalankavirityksiä.

Ja tämä setti (todella taidokkaasti tehty kaikki!) maksoi yhteensä 150e. Eli en pitänyt pahana, vaikka summa tietysti suuri onkin. Kallat nostivat tietysti hintaa, mutta sitä saa mitä tilaa. ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin, kyllähän se vaan on niin että työ siinä eniten maksaa ja erilaiset tekniikat!

Jos haluaa tavallisen kimpun, ihan vaan käteen sidotun, niin se on edullisin. Kun taas katkaistuinvarsin tehty (esim.valtikka) on kallein, liimaustekniikalla tehty voi olla suht. samoissa hinnoissa edellä mainitun kanssa. Kahvaan tehty on sitten noitten välissä!

Kannattaa ottaa huomioon että morsiuskimpun (kahvaan tms.) tekoon menee aikaa 2-5h, niin kyllähän sille hintaa kertyy, toki kukkien hinnat siihen päälle jne.  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän kukat maksoi yhteensä 150€. En tiedä paljonko oli minkäkin osuus, mutta hintaan sisältyi:

- Mun kimppu

- Morsiustytön kimppu

- kaason rannekukka

- kolme viehettä

- heittokimppu

- kukat hiuksiin

- kukat kakunkoristeeksi

Muistaakseni ei ollut muuta, koska anoppi teki juhlapaikan kimput ja koristeet, sekä pihalla aitassa olevat kukka-asetelmat itse.

Mun kimpussa oli valkoista liljaa, valkoista freesiaa ja sitten ihan vihreetä lisänä, ja roikkuvia karhunheiniä mun pyynnöstä. Siinä oli sellainen kahva, mistä pidettiin kiinni, ja osa kukista roikkui kauniisti alaspäin.

Muiden kimpuissa toistui sama teema, kuten vieheissäkin.(tosin niissä ei ollut liljoja;) Hiuskukat ja kakkuunn tulevat kukat olivat freesiaa.

Minusta ei ollut yhtään liian kallis hinta, koska sain juuri mitä halusin, vaikka en tismalleen osannutkaan sanoa mitä haluan. Kerroin vain mitä EN halua, ja sitten niitä kukkia ja mitä vihreää haluan. Ja tuli kerrassan täydellinen, olisin maksanut vaikka enmmänkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun morsiuskimppu maksanee muutaman euron. Ystäväni, joka on myös sulhasen sisko tekee sen minulle, joten maksan vain kukkien hinnasta. ;) Kimpustani on tulossa modernihko käsivarsikimppu, jossa on oranssinsävyisiä kalloja (sopii punapäälle).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun kimppu maksaa n. 60 €, ilmoitin kukkakauppiaalle, ettei se saa tuota enempää maksaa. Kimpusta on tulossa sydämenmalliseen kehikkoon roosaa orkideaa ja murattia, lisänä kultalankaa ja helmiä. Lisäksi sulhon viehe 7 €.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mun kimppu maksaa n. 60 €, ilmoitin kukkakauppiaalle, ettei se saa tuota enempää maksaa. Kimpusta on tulossa sydämenmalliseen kehikkoon roosaa orkideaa ja murattia, lisänä kultalankaa ja helmiä. Lisäksi sulhon viehe 7 €.

Kuulin yheltä tuttavaltani, että juuri noista aineista tehty kimppu oli hänelläkin maksanut about 50-60 ekeä. Huvittavaa vaan oli se, että aikaisemmin kyseltyään HÄÄkimppua hän oli saanut hinta-arvion "100 ekestä ylöspäin"... Siis maksaako HÄÄ-etuliite kimpun nimessä noin paljon ekstraa??? Taisi olla joku virkaintoinen floristi ekalla kerralla asialla...  :) Onneksi tilausta jättäessään oli itse asiantunteva omistaja paikalla! Ois muuten taas yksi kukkakauppa menettänyt hyvän asiakkaan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hää-etuliite kimpussa ei nosta hintaa... mut tuskin kukaan morsian olis tyytyväinen sellaiseen kimppuun joka viedään myös sillo lauantaina sinne naapuriin kyläkimpuksi. Se rakennetaan ja tehdään ihan erilailla ja tekoon kuluu aikaa 1,5 - 5 tuntia. :) Toisinaan kannattaa olla tarkka että molemmat sekä sinä, että se kukkakauppias puhutte samasta asiasta ja pääsette mielessänne samantyyliseen kimppuun. Ja jos kyselette hintoja eri kukkakaupoista on hyvä olla joku kuva mitä näyttää, muuten varmaan saatte hintahaarukan kasvamaan usean kymmenen euron suuruuteen...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Hää-etuliite kimpussa ei nosta hintaa... mut tuskin kukaan morsian olis tyytyväinen sellaiseen kimppuun joka viedään myös sillo lauantaina sinne naapuriin kyläkimpuksi. Se rakennetaan ja tehdään ihan erilailla ja tekoon kuluu aikaa 1,5 - 5 tuntia.

No en mä nyt ihan marketin tulppaaninipusta puhunutkaan... Olen nähnyt tän kimpun kuvan, ja se oli rakennettu sellaiseen kädessä pidettävään systeemiin, kuulemma ei pajua vaan muovia. Ei ollu mikään maljakkoon iskettävä malli, vaan morsiamen "kannettava", sai kukkakaupan omistajalta oikein ohjeetkin, miten kimppua "kantaa" edukseen. Kukkalaite oli juuri sellainen, jonka morsian halusikin hääkimpukseen, pelkän "hääkimpun" mainitseminen vaan herätti myyjäsijaisen hinnoittelemaan koko jutun tuplaksi verrattuna mikä kimpun hinnaksi loppujen lopuksi tuli kun ASIANTUNTIJA itse laski käyttämänsä aineet ja tunnit. Sitä tuttavani vaan ihmetteli, että moneltako ko. sijainen oli innostuksissaan jo laskuttanut lisähintaa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyselin eri kukkakaupoilta (Hki) viime viikolla tarjouksia (kylläkin puhelimitse, sillä asun ulkomailla). Kuvailin kaikille kimpputoiveeni samalla lailla, kukkien määrän, värin, kimpun muodon, halkaisijan pituuden etc. eli aika lailla infoa, jotta ammattilainen osaisi suurin piirtein arvioda kimpun hintaa. Ja se hinta vaihtelikin n. 70 eurosta aina 165 euroon. Vieheitten hinnat olivat taas suurin piirtein samaa hintaluokkaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hauska lukea kaikkien kommentteja kimpuista ku ite on alalla. Monikaan ei tule ehkä miettineeksi, että kimpussa on muutakin ku hinta. Samalla hinnalla voi saada taitavan sitojan tekemään kimpun kuin korun. Tai kamalan ammattitaidottoman tekeleen. Kimpun hinnat on todella pieniä, mistä on ollut puhe näillä sivuilla. Eipä kannata kimpusta maksaakaan, ellei se ole omasta mielestä tärkeää, millainen se on. Itse maksoin kimpustani vain 100 euroa, joka oli todella vaatimaton hinta. Todellisuudessa kimppuni olisi maksanut 300 euroa. Kimpun teki työkaverini.

Moni maksaa kimpustaan satoja euroja. Vieheiden hinta vaihtelee yleisesti 6-10 euron välillä, eikä 10 euroa ole paljon, jos tekee huolella kauniin siron vieheen (joita moni EI tee). Jos itse tilaisin kukkia, ottaisin selville taitavan sitojan, ja teettäisin kukat hänellä, miettimättä hintaa liiemmin. Törkeitä sidontatöitä saa halvalla.

Kukan hinta ei ole sama kuin kimpun hinta. Samoista kukista voi tehdä lukuisilla eri tyyleillä. Tyylien aika vaihtelee tunneissa. Siksi hintakin vaihtelee huomattavasti. Tuskin kukaan ilmasiksi haluaisi työskennellä meistä millään alalla tunnin tai pari. ;D

Ei kannata tuijottaa vain hintaa ja päivitellä sitä! Se ei aina kerro kaikkea.

Rakkaudella; Sidonnan Ammattilainen :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niinpä! :D

Mielummin haluan taidolla tehdyn, kauniin ja kestävän kimpun, kuin höllästi narulla kokoon kyhätyn kauhistuksen, josta gerberat tippuilevat pitkin alttaria. :P

Mä en ainakaan katso hintaa ensimmäiseksi kukkakauppaa valitessa, vaan jotain ihan muuta. Kukkien tuoreus, laatu, sidotut kimput... ne kertovat paljon. Ja pelkkään maineeseen ei aina kannata luottaa! Kandee itse käydä paikan päällä ensin vähän kurkkimassa.

Niin joo; mun kukat tulee maksamaan

-kimppu 150 euroa

-vieheet á 10 euroa, niitä tulee 7 kpl

-heittokimppu 40 euroa

-diadeemi tukkaan 60 euroa

ja mun mielestä varsin kohtuullista. Kyseessä on kuitenkin käsityö.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla kimppu tulee maksaa 120 euroa enimmillään ja kaasojen kimput 20 euroa sekä heittokimppu 25 euroa, sulhasen viehe 8 euroa ja muut loput 3 viehettä 6 euroa/kipale. Yhteensä n. 214 euroa kaikki noi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juuri kävin tilaamassa kimpun, hinnan ylärajaksi laitettiin 80 euroa, se sisältää morsiuskimpun joka tulee olemaan hieman roikkuva, ja siinä on vaaleanpunaisia ruusuja, hieman tummemman vaaleanpunaista neilikkaa ja murattia... sekä kaksi morsiustytön pikkukimppua ja sulhasen vieheen. Ihan ok hinta mielestäni. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään