Hääkimpun hinta


Guest Amur

Recommended Posts

Mun kimppu maksoi 150€, kaikki kukat eli kimppu, heittokimppu ja 5 viehettä maksoivat yht. 200€. Hintaa en varatessani kysynyt, calla-kimpun tiesin haluavani ja hinnasta viis. Olis se muuten jälkeenpäin harmittanut... ::)

Link to comment
Share on other sites

Haaveilin alkuun valkoisista tulppaaneista raakennetusta kimpusta, mutta koska ei ole tulppaaniaika olisi 40 tulppaanin kimppu tullut maksamaan 100euroa. Päädyin lopulta kimppuun jossa on 40 kerman väristä eustomaa, hinta laski 65 euroon. Sulhon viehe maksaa 8,5 euroa, muille yritän jostain löytää edullisemmalla.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ihmettelen kyllä kauheesti hääkimppujen hintoja!?

Ostin lakkiaisiini aikoinaan kaks todella isoa kukka-asetelmaa (kahvipöytään ja olkkariin) ja hintaa tuli parikymppiä kappale. Asetelmiin käytetyt kukatkaan ei ollu ihan halvimmasta päästä. Pikkusiskon rippijuhliin hain äidin tilaaman upean kimpun (samaa kokoluokkaa kuin hääkimput usein) ja hinta oli hiukan alle 20e.

Ilmeisesti morsiamille on todellakin ihan erillinen hinnasto olemassa. >:(

Link to comment
Share on other sites

Lilliputti!

Mä haluisin vielä pyytää tarkennusta tuosta lauseesta:

"floristisesti oikein sidotussa morsiuskimpussa kukkien omia varsia ei käytetä kuin koristeena."

Käsittääkseni sieneen (eli kahvaan) tehdyssä kimpussa kukat tökitään ihan varsineen siihen. Pisaranmallisissa kimpuissa ainoastaan laskeutuvat kukat tehdään tekovarrella.. Tai näin mulle on opetettu. :)

Vähän asian vierestä, mutta kuitenkin..

Jokainen voi aivan vapaasti käydä vaikka Prismasta ostamassa pari nippua ruusuja tai tulppaaneja ja lyödä ne kimpuksi, jos se kerta niin helppoa on! Tai jokainen voi kampauksensa tehdä ihan itse vetämällä hiukset pinneillä pois niskasta. Jne, jne..

Kaikkien tämän maan yrittäjien puolesta älähdän, kun tietyllä ihmisryhmällä ei ole minkäänlaista kunnioitusta minkään alan ammattilaisia kohtaan! Se on kuulkaa niiden ihmisten työtä ja elinkeino, jotka noita kampauksia, kimppuja yms tekee! Ja se vaatii todellista ammattitaitoa loihtia kauniita tekeleitä, oli ala mikä tahansa.

Ja pienenä selvennyksenä morsiuskimpun tekemisestä, hieman alaa seuranneena ja vähän koulutusta saaneena: "normaalikimppu" eli ilmeisesti tässä tilanteessa matala, pyöreä kimppu on tavallinen, omin varsin sidottu kimppu, jollaisia saa kyllä kukkakaupasta tilaamalla matalan, pyöreän kimpun. Mutta jos tilaat morsiuskimppua, myyjä tms. olettaa sinun haluavan morsiuskimpun, ei tavallista kimppua. Ja tällöin se on yleensä joko sieneen sidottu tai katkaistuin varsin sidottu kimppu, jonka tekemiseen menee aikaa about 1,5 tunnista jopa viiteen tuntiin. Tavallisen kimpun pyöräyttää tuollaisessa kymmenessä minuutissa. Siinä ei ole kakankaan väliä onko sana hää mukana vai ei. Ammattilaiset laskuttaa kulutetun työajan sekä tarvikkeiden mukaan!

Joten aivan varmasti sitä saa mitä tilaa eli jos haluatte päästä halvalla, sanotte, että haluaisin omin varsin sidotun, matalan ja pyöreän kimpun näistä ja näistä kukista. Ja jos haluatte oikean morsiuskimpun, kysytte morsiuskimppua. Yksinkertaista, eikö vaan? Ja voin vannoa, että omasta työstään ylpeä floristi  tms. tekee työnsä sitä silmällä pitäen, että tämä on morsiamen suuri päivä ja siihen työhön käytetään aikaa ja parhaita raaka-aineita, jotta saa omalta osaltaan olla toteuttamassa tätä suurta juhlapäivää (nyt puhun siis morsiuskimpusta). Tavallisen kimpun tilaajilla ei ole oikeutta odottaa tavallisesta kimpusta yhtään enempää, kuin muiltakaan tavallisilta myyntikimpuilta, koska tollaisen kimpun pyöräyttää juuri floristinopinnot aloittanutkin tai jonkun peruskimppukurssin käynyt henkilö

Eipä sen kummempaa. Älkää loukkaantuko!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Kävin kyselemään morsiuskimpun hintaa...ja hyvä hintahaitari kimpulle tuli...halvin paikka oli 25€ ja kallein 89€., Joka paikassa esitin asian samalla tavalla, selitin millaisen haluan ja mitä kukkia yms. Vieheen hinta max 10€ ja heittokimppu n.15€ ja morsiustytölle pieni kimppu 10€

Eli yhteensä tuon halvimman paikan mukaan kukat tulee maksamaan n. 80€

Pöytiin ei tule kukkia

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Lilliputille

Miksikä morsiuskimppuja, jotka sidotaan tätä tarkoitusta varten kehitettyyn "kahvaan" kutsutaan? Morsiuslaite? Morsiusasetelma? Hääasetelma?

Niin ja mä en ookaan ammattilainen, mutta basic jutut (jotka siis pystyy, kaikkia ei voi) tekisin kahvaan, koska se olis mun mielestä helpompaa. Ja mycket nopeempaa. Ainakin tällä hetkellä trendin mukaiseen (eli mikä floristin näyttökokeessa vaaditaan) katkaistuin varsin tekniikalla tekemiseen verrattuna.

Ja tokihan rautalankaa voi morsiussidonnassa käyttää ja joutuukin ilman muuta. Mutta päällilangoitusta ei voi esim. surusidonnan tapaan käyttää. Tai jos käyttää, niin ainakin joutuu kaikki langat peittämään ja koristelemaan jne, enkä tiedä olisiko "virallisesti" edes sallittua tällainen.   ;) Eli vähemmän rautalankaa  morsiussidonnassa, vähemmän hommaa. Näin kokisin tämän asian. Summa summarum: morsiussidonnassa rautalanka ei saa näkyä.  :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...