Jump to content
Naimisiin.info

Hääkimpun hinta


Guest Amur

Recommended Posts

Ei heittokimppu ole pakollinen, monet heittävät ihan "aidon" kimppunsa. Tietysti, jos haluat kuivattaa kimppusi ja silti heittää kimpun, niin silloin heittokimppua voisi jo sanoa pakolliseksi ;)

Kimppujen hinnat vaihtelevat aivan laidasta laitaan. Sidontatyön vaativuus vaikuttaa myös oleellisesti hintaan, joten hinta ei riipu pelkästään kimpun koosta tai kukkalajivalinnoista. Jos ihan hääkimppunimellä PK-seudulla etsii kukkakimppua, niin hinnat ovat varmaan n. 70 eurosta ylöspäin. Aika harva kimppu maksaa yli 200 euroa (mutta varmasti sellaisiakin on). Jos kimppusi on kovin yksinkertainen, niin halvemmallakin voi päästä, jos sidontatyö ei ole vaativa. Muutama kukka ihan tavallisena kimppuna ei mkasa kuin maksimissaan muutaman kympin. Heittokimput ovat yleensä selvästi halvempia, koska niistä tehdään yleensä pienempiä ja niiden ei tarvitse olla ihan niin kestäviäkään kuin varsinaisten hääkimppujen. Heittokimppu ei siis yleensä ole varsinaisen kimpun täysi kopio, vaan "minikimppu".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pojan kummitäti on kukkakaupassa töissä ja hankki kaikki tarvittavat kukat (siis minun kimppuuni, morsiustytönkimppuun ja kahten vieheeseen) kahvoineen ja pidikkeineen sun muineen tykötarpeinen 20 eurolla eikä ottanut kimppujen tekemisestä mitään. Eli siis kaikkien kukkien hinnaksi tuli yhteensä 20 euroa.

Ja kimppu oli tällainen: maketaija2164hd7.jpg

Link to comment
Share on other sites

Oma kimppuni sisälsi paljon orkideaa, vaati todella taitavaa ja vaativaa sidontaa, oli monimutkainen ja sisälsi kukkien lisäksi muita koriteita. Hintaa tuolla oli 90e mikä PK-seudulla on vähän noin isosta työstä. Ja olin tooosi tyytyväinen...

Link to comment
Share on other sites

Ai miksi purnataan ja ihmetellään hintoja? On ilman muuta selvää, että kun jo pieniä häitä varten saa maksaa aika monesta eri palvelusta, hintoja vertaillaan ja palveluntarjoajia kilpailutetaan. Toki ammattilaisen pitää saada asiallinen korvaus työstään, mutta hintoihin lisätään sitten katteita aika vaihtelevasti.

Lisäksi valitettavasti se että joku on "ammattilainen", ts. koulutettu ja ehkä kokenutkin, kaikki eivät vain tee yhtä hyvää jälkeä, oli kyse sitten kukista tai kampauksesta. Joillakuilla vaan on enemmän silmää kuin toisilla. Ihan sama esimerkiksi meikkauksen suhteen: lukekaa vaan miten tännekin kirjoittaneista on moni pettynyt tulokseen, vaikka kuinka on ollut ammattilainen asialla. Useimmissa palveluissa touhu onkin sian ostamista säkissä, ellei tekijä ole entuudestaan tuttu. Siksi täällä vertaillaan hintoja, jotta saadaan käsitys yleisestä hintatasosta. Ja myös valistetaan muita, jos on saatu jostakin huonoa palvelua - ja vastaavasti suositellaan hyviä tekijöitä.

Hieman off topic... mutta onnistuneita kimppuja kaikille!  ;)

Link to comment
Share on other sites

Mun kimppu tulee maksamaan alta 20 €, teen sen itse suoraan tukusta tuoduista ruusuista. Vieheiden hinta siinä 50 c / kpl. Molempien tekeminen on testattu ja hyvin onnistuu, ja hyvin kestivät myös seuraavan päivän.

Link to comment
Share on other sites

Pelkän morsiuskimpun hintaa en tiedä, mutta maksimiarvio on 100eur, johon sisältyy lisäksi morsiustytön kimppu ja sulhasen viehe. Meille tulee pyöreä kimppu, jossa on kermanvärisiä ruusuja, n 3 orkideaa, kuusamanmarjoja ta karhunvatukoita, mustikanvarpuja, jotain vihreää muutakin floristin inspiraation mukaan, samanlaiset morsiamelle ja morsiusneidolle (siis tietysti minikokoinen neidolle).

En pidä hintaa hirmu korkeana, kun kuulema sidontatyö vie noin 3 tuntia, ymmärrän kyllä että floristin taitavasta käsityöstä ja näkemyksesta pitää maksaa käypä hinta.

Link to comment
Share on other sites

Tilasin sunnuntaina kimpun itselleni, 3 kpl vieheitä sekä kaasolle kukan. Hinta-arvioksi sain 60 €. Hinta on musta hyvä. Häät ovat PK-seudun ulkopuolella ja kimppu hyvin yksinkertainen: vain punaisia gerberoita ja peikonlehtiä, ei hörhelön hörhelöä, eikä mitään roikkuvaa. Sain Wanhan Sataman häämessuilla PK-seudun kukkakauppiaalta saman hinta-arvion vain kimpusta.

Ps. Meillä on Pähkinän kanssa sama hääpäivä.

Link to comment
Share on other sites

Kimppu tilattu Helsingin kukkakauppa living room'ista ja hinta arvio puolipyorealle tummista (niista melkein mustanpunaisista) ruusuista n.80-100 euroa. Vieheet (3kpl)ja kaasojen kimput (3kpl) tulevat maksamaan n.60 euroa.

Link to comment
Share on other sites

Juu, mäkin kattelin noita "hääkimppujen" hintoja ja kauhistuin! Keskustelin kampaajani kanssa (joka oli vastikään mennyt naimisiin) asiasta. Hän antoi hyvän vinkin, että kannattaa käydä ihan vaikka etukäteen jossain kukkakaupassa kattelemassa ja kyselemässä tavallisten kukkakimppujen hintoja. Jos ei mitään kovin erikoista halua niin hakee sen kimpun samana päivänä ilman ennakkotilausta haluamistaan kukista ja jättää mainitsematta sanan häät niin kylläpä löytyy uskomattoman sopuhintaisia kimppuja. Mun näkemys asiasta on se, että häät kestää vain muutaman tunnin ja sen saman kimpun aion heittää, joten miksi ihmeessä maksaisin itseni kipeäksi kukista? Jokaisella on toki oma mielipide ja monet varmasti haluavat kimpun säilyttää, mut mun mielestä hää-alkuisista asioista saa maksaa sitä häälisää ihan tarpeeks, niin jossain kohtaa voi päästä myös kohtuudella... :) Eriäviä mielipiteitä otetaan vastaan!  :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Minun kimppu maksoi miehen vieheen kanssa yhteensä 50e! Olin tosi yllättynyt, sillä en edes kysellyt hintoja etukäteen. Tosin kimppu + viehe otettiin pienen juhlapaikkakunnan kukkakaupasta, se varmaan vaikutti noin halpaan hintaan.

Link to comment
Share on other sites

Tein niin kuin aikaisemmin jo kirjoitin, eli hain hää-aamuna kukkakaupasta kimpun jossa oli valkoisia ruusuja ja jotain sinisiä kukkia joiden nimeä en muista. Lisäksi otin 5 valkoista ruusua, sulhaselle, bestmanille, kaasolle sekä molempien isille. Kimppu maksoi 12 € ja oli tosi upea, ruusut 9 €, joten ei tullut liikaa hintaa. Suosittelen niille, joilla ei ole niin väliä että sen kimpun pitää olla tietynlainen. :)

Link to comment
Share on other sites

Sannuli, miten sait kimpun pysymään kauniina päivän, kostutit sen jotenkin? Entä vieheiksi tulevat ruusut, miten ne kiinnitettiin ja kostutettiin? Kiitos hyvästä ideasta, kävin tänään katselemassa kukkakaupan valmiita kimppuja ja jo 15 eurolla saa todella näyttävän ja kauniin kimpun!

Link to comment
Share on other sites

Kävin eilen tilaamassa meille kukat, ja morsiuskimpulle sekä sulhasen vieheelle tulee hintaa 146€. Kimppu koostuu valkoisista ruusuista, orkideoista, tuoksuköynnöksestä sekä muratista. Kaasojen rannekukat ovat 7€/kpl ja vieheet bestmanille sekä vanhemmille 5€/kpl, ja näissä on tummanpunaista ruusua ja murattia. Mielestäni kimpun hinta ei ole kova, kun ottaa huomioon sidontatyön :)

Link to comment
Share on other sites

Tilasin itselleni kimpun, johon tulee 8-9 vaaleanpunaista kallaa ja niiden keskelle valkoinen neilikka. Täällä jossain on vastaavasta kuviakin. Hintaa tulee marraskuussa hiuksianostattavat 80 euroa (!!!)  :o

Olisin todella mielelläni ottanut halvemmankin, mutta halusin nimenomaa tämän mainitun unelmakimppuni...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

paljonkohan tulis maksaa kimppu lemmikkejä tai/ja orvokkeja toukokuussa? :) tai mistähän sais näitä kukkia, kukkatalolta?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Onko kellään kokemusta liljoista tehdystä kimpusta? Mitä mahtaa suunnilleen maksaa ja minkälaisia teillä on ollut?

Omaani ei tosin tule valkoisia liljoja, mikä on kai liljoista yleisin hääkimppukäytössä, vaan jotain puna-oranssia... En ole vielä perehtynyt kovin tarkkaan tähän kukka-asiaan, visioita on toistaiseksi vain ajatuksissa...  ;)

Onko kellään kokemusta siitä mitä mahtaa kustantaa, jos haluaa jonkin tietyn kukkalajikkeen ja sen joutuu tilaamaan? Ja lähinnä siis liljat kiinnostavat...

Link to comment
Share on other sites

Heips! Itselleni tulee valkoisista liljoista kimppu ja Jyväskylässä liljojen (yhden varren) hinta vaihtelee, että montako kukannuppua siinä on. Mulla yksi varsi yhdellä kukalla 5e/kpl ja sitten 2-3kpl (nuppuja) 6-8e. Näin ainakin suppealla otannalla JKL:stä. Ja liljoja on kuulemma saatavilla ihan läpi vuoden. Kuulemma tilauksiin menee 4-3vkoa, joten kannattaa kimpunteko varata ja sitten käydä noin kk aikaisemmin varaamassa kukkamäärä (jos ei aikaisemmin tiedä).

Liljat on todella upean isoja avautuessaa, joten 2-3kpl (varessa yksi nuppu) tulee jo keskikokoinen kimppu...riippuen aina kukan koosta aukeana tietysti.  :D

Minä tässä maallikkona selostelen, että kannattaa tietysti kysellä aina sitten kukkakaupasta juuri noiden puna-oranssien hintaa. :) Lilja on hyvä valinta! ;)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos tiedoista Morsiammeksi!  :D

En vielä tiedä tarkalleen minkälaisen kimpun haluan, mutta tuo lilja on päätetty ottaa meidän pöytäkukiksi (yksikertainen lasikulho, jossa yksi aukinainen lilja...) ja haluaisin samaa omaan kimppuun. En kyllä tiedä miten sen soveltaisi sulhasen vieheeseen... mutta onhan tässä aikaa pähkäillä, häät kun on vasta ensi syyskuussa!  ;)

Hyvin suunniteltu on sellainen kuin haluaa...  ;D

Floristiakaan en vielä ole miettinyt... On pieni ongelma nimittäin kukkien, meikin, kampauksen yms. suhteen, sillä häät pidetään eri paikkakunnalla kuin missä me tai kukaan meidän sukulaisista asuu... Ajomatkaa mun vanhemmilta tulee tosin vain noin 25 min. joten se on kai potentiaalisin paikka yöpyä häitä edeltävä yö ja siten hääpäivänä on kai järkevintä järjestää kaikki aamuhäppeninki sinne... Eli tietoa hyvistä floristeista Hyvinkäältä?  ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Puolipyöreähkö tummanpunaisia ja shampanjanvärisiä ruusuja, vähän lehtiä ja heinää sisältävä kimppuni maksaa 70-85 euroa Raision Kukkatalossa. Vieheet ovat 5,50 e/kpl. Nyt sitten vain jännätään, tuleeko kimpusta sellainen kuin haluan.  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

20kpl valkoisia ruusuja, pyöreä kimppu, ei vihreää näkyviin. Lisäksi miehellä viehe ja morsiustytölle vähän harsokukkaa tukkaan. Yhteensä 56 euroa.

Heittokimpuksi olen ajatellut hankkia yhden valkoisen ruusun.

Link to comment
Share on other sites

Yllätyin hääkimpun hinnasta, kun kävimme samasta liikkeestä kysymässä tarjousta kukista josta otimme lastemme ristiäiskukat(30€) ruusuista tehty pallo :) Samanlaisen pallon olisin tahtonut hääkimpuksi. niin yllättäen hintaa tulikin 70€. Heti kun kimpun eteen liitti sanan häät tai vihkiminen niin kukkien hinta tuplaantui :-/

Ei otettu kimppua sitten samasta liikkeestä vaan naapurikaupasta tavallisen kimpun nimellä hintaan 25€ ei uskallettu mainita häistä mitään :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...