Hääkimpun hinta


Guest Amur

Recommended Posts

Täälläpäin esim tällainen kimppu http://2.bp.blogspot...pictures-12.jpg ( pelkällä ruusulla ) 30-50€ riippuen ruusujen määrästä.

Viehe 6-10€ ja heittokimpun saa kaupantekijäisiksi jos ostaa vähintään vieheen ja morsiuskimpun :)

Saman hinta -arvion sain gerberakimpusta.

En usko hintojen juuri tuosta muuttuneen, nämä kyselty 2010.

Muokattu: , käyttäjä: elo2013
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

En usko että kaikki on floristeja ketkä vieheitä kukka-kaupassa tekee! kaiken voi kyllä opetella tekemään..oikeesta spiraalistahan se lähtee!

Spiraalista lähtee tavallisen kukkakimpun tekeminen, totta. Mutta vieheessä ei käytetä spiraalia. Jos on useampia osia (esim. vanhaan tyyliin seitsemän osaa), käytetään katkaistuin varsin-tekniikkaa, eikä rautalankoja saa vääntää spiraaliin missään nimessä. Ennen tehtiin kunnon "rintavihko", jossa rautalankavarret käännettiin sivuille antamaan illuusio kukkakimpusta spiraaleineen. Tällaisia ei enää tehdä.

Link to comment
Share on other sites

Guest heinäkuu12

Me saatiin kanssa juuri alustavaa tarjousta meidän hääkukille. Morsiuskimpusta ei olla vielä tarkemmin keskusteltu, mutta pionikimppu olisi haaveissa jos se vaan heinäkuussa onnistuu. Sen lisäksi tulee buffaan kaksi isoa kukkalaitetta noin 100 e kpl ja näyttävät pöytäkukat noin 50 euroa kappale 10 hengen pyöreisiin pöytiin. Näiden lisäksi vielä heittokimppu ja vieheet. Arvioitiin, että hieman tinkimällä hintaa tulisi noin 800 e. Vaikka tiedän saavani näyttävät ja hienot kukat hinta silti hirvittää. Miten olette perustelleet itsellenne rahanmenon, hääpuvun kohdalla se oli vielä helppoa kun tietää sen myyvänsä eteenpäin. Kukat kestävät vain sen yhden päivän, mutta toisaalta tiedän haluavani "täydelliset" häät. Tosin meille ei ole tulossa muita koristeita, joten niistä ei tule kustannuksia. Suomessa kukkien hinta on vain todella kova verrattuna Keski-Eurooppaan. Ja kerranhan sitä, vaan naimisiin mennään...

Link to comment
Share on other sites

Suomessa kukkien hinta on vain todella kova verrattuna Keski-Eurooppaan. Ja kerranhan sitä, vaan naimisiin mennään...

Joo, niin tuntuu olevan. Ehkä olisi pitänyt tilata kukatkin Tallinnasta, kuten hääjuomatkin :D

Me kävimme eilen tilailemassa kukkia. Meinasi käydä köpelösti, kun se kukkatalo josta olisimme kukkia halunneet ilmoitti, että koko kesäkuu on jo täynnä eikä heidän ole mahdollista toimittaa häihimme kukkia.. Eli aikaisemmin olisi pitänyt olla liikenteessä ( meillä kuusi viikkoa häihin).

Seuraavaan puljuun sitten..ja koska halusimme asian pois päiväjärjestyksestä, ei tullut paljon hintoja vertailtua.

Morsiuskimpuksi tulee isoista avalancheruusuista kimppu, hintaa sille tulee n.80 €. (hinta 20 ruusun mukaan). Itse työ ei maksane paljoa, koska ruusut vain sidotaan yhteen omine varsineen..ruusuilla on hintaa 3€/kpl.

Vieheet 12 €/kpl.. mielestäni aika paljon, ottaen huomioon että siihen tulee yksi ruusu, joka tosiaan maksa sen 3€ ja sen lisäksi tulee jokin vihreä..Mutta mulla ei ole mitään hajua miten se viehe tehdään, ja haluan ammatilaisen sen hoitavan.

Pitopöytään tulee kukka-asetelma, jossa ruusuja ja yhtä toista valkoista rönsyilevää kukkaa, jonka nimeä en muista.. Asetelma tulee sellaiseen korkeaan astiaan josta se sitten "valuu" pöydälle..

Lisäksi pöytiin olis tulossa niitä samoja avalancheruusuja mataliin maljakoihin..

Tälle kaikelle tulee hintaa yhteensä arviolta 270€, mikä on jo aivan tarpeeksi mun makuuni.

Harkinnassa on vielä morsiusneidoille ja sulhaspojille jotkin kukkahommelit, mutta voi olla että kallistun joihinkin luonnonkukkiin :)

Heittokimppua en ota, koska tuntuu hassulta maksaa kimpusta, jonka ainoa funktio on se, että se heitetään pois.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Avalancheruusut oli Oulun eräässä liikeessä 5e/kpl eli selkeitä eroja näissä voi olla. Mulla tulee tuollaisen samanlaisen "ruusut vain sidotaan yhteen omine varsineen" tyyppisen valkoisen palleron noin 15 ruusulla ja hintaa 80e.

On varmasti eroja, sillä itse kyselin omiin varsiin satininauhalla sidottua kimppua ruususta niin hinnaksi arvioitiin 30-50€ riippuen ruusujen määrästä.Totta kyseisessäkin paikassa hinta nousee jos ottaa kalliimman ruusun jne, mutta tuo on kyllä edullinen!

Premium-Long-Stemmed-White-Rose-Bouquet.jpg

Link to comment
Share on other sites

Itse ajattelin omaksi kimpukseni vain pientä, muutaman liljan kimppua :)

Maistraattiin en halua kimppua taikka sen jälkeen juhlatilaan paljon kukkia (anoppi on hyvin herkkä kaikille hajuille ja kukat saattavat aiheuttaa hänelle hengenahdistusta), mutta sitten ihan siunaamiseen (johon anoppi ei tule) haluan sen liljakimpun ja paaljon erinlaisia kukkia B)

Link to comment
Share on other sites

Guest Näin meillä maalla

En tiedä, mikä kaupungissa on tapana, mutta maalla on tapana, että jos ruusu on kaapissa ja sen hinta on 3 euroa, se silloin maksaa sen 3 euroa. Toki kukkien hinnat vaihtelevat, koska ne ostetaan huutokaupasta. Esimerkiksi kallan hintahaarukka on 4-11 euroa! Eli jos tulet minulta kukkakauppiaana ostamaan hääkimpun, riippuen tekniikasta saat sen normaaleilla hinnoilla, ei mitään häälisiä! Jos kimppu on ominvarsin sidottu on se halvempi kuin katkaistuin varsin tai pidikkeeseen tehty. Itse otan hieman työstä palkkiota, jos kyseessä on katkaistun varsin tai pidikkeeseen tehty, mutta ne eivät päätä huimaa. Saisi ottaa enemmänkin. Turha on valittaa hinnoista, jos ei tiedä mistä ne syntyy. Kysy kauppiaalta niin saat vastauksen. Itse en sinne piilokuluja laita!

Link to comment
Share on other sites

käytiin tänään kukat tänään tilaamassa, morsiammelle kimppu joka koostuu valkoisista ruusuista ja orkideoista ja päälle tulee pieniä mustia helmiä rautalangalla kiinnitettynä. Miehelle, bestmaneille ja isukeille tulee valkoiset ruusut vieheisiin + yksi vara viehe. Sulhon vieheeseen tulee myös muutama musta helmi. Koko homma tuli maksamaan 120€ :girl_smile: Olen enemmän kuin tyytyväinen, myyjä ymmärsi heti mitä tarkoitin tai koitin selittää ja hinta on minun mielestä todella sopiva!

Link to comment
Share on other sites

Siis mun kimppu oli 20 euroa edullisempi kuin oli puhetta ja aivan ihana! 40 euroa oli tämä kaunis ruusuja, gerberan, hortensiaa(?) ja vihreitä juttuja kuten poimulehden kukkia sisältävä kaunotar. Saiko tässä ketjussa mainostaa - voin lämpimästi suositella Mestarin kukkaa Jyväskylässä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Näin meillä maalla

Moikka,

osaako joku kertoa mikä eroa on omin varsin ja katkaistuin varsin tehdyllä pyöreällä kimpulla? Kumpi kalliimpi ja miten iso hintaero? Onko näyttävyydessä eroa ym?

Omin varsin kimpussa kukista ei katkaista varsiaeli ne säilyttävät omat vartensa kuten nimestä näkyy. Omin varsin kimput ovat nykyään in ja Amerikassa lähestulkoon kaikki ovat tällä tekniikalla tehtyjä. Hääkimppu sidotaan kukkakimpun tavoin, hieman erillälailla kuitenkin. Katkaistun varsin tehdyssä kimpussa käytetään rautalankaa, joten kukkia voidaan "säädellä". Omin varsin kimppu on huomattavasti helpompi ja halvempi vaihtoehto! :) Kysy, jos on vielä kysyttävää :)

Link to comment
Share on other sites

Moikka,

osaako joku kertoa mikä eroa on omin varsin ja katkaistuin varsin tehdyllä pyöreällä kimpulla? Kumpi kalliimpi ja miten iso hintaero? Onko näyttävyydessä eroa ym?

Katkaistuin varsin -tekniikalla voidaan tehdä isokin kimppu niin, että kahvasta ei tule liian paksu (vaikea kantaa, kömpelön näköinen, sormet ja käsi väsyy). Lisäksi kukat saadaan asemoitua tarkalleen oikeille paikoilleen. Omin varsin tehtäessä pitää huomioida, että varsia ei voi taittaa, joten kimpun profiilista ei saa tehtyä niin pyöreää kuin katkaistuin varsin tai sienikahvaan tehtynä.

Omin varsin kimppu on edullisempi, koska sen tekemiseen kuluu vähemmän aikaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Koko setti tuli lopulta maksamaan suunnilleen saman verran, mitä alkuun veikkasivatkin, eli 168 euroa.

- Morsiuskimppu: omilla varsilla sidottu pyöreä kimppu, jossa valkoista ruusua, hortensiaa ja freesiaa + satiininauha, n. 80€.

- Viehe 15€ (freesia)

- 3 x pöytäasetelmat (samat lajikkeet ja suunnilleen sama malli kuin kimpussa), n. 20€ /kpl.

Myyjä kovasti ehdotti läpimitaltaan 20cm kimppua, silloinkin kun harkitsin siitä suurempaa. Juhlapaikalla se ei eronnut niistä pöytäasetelmista paljoakaan ja meinasi jo iskeä pettymys. Mutta nyt jälkikäteen on pakko myöntää, että se toimi hyvin potrettikuvissa, ei ollut ollenkaan liian hallitseva.

Link to comment
Share on other sites

Mun kukkapuskan hinta-arvio alkoi oksettamaan niin paljon, että olis tehnyt mieli peruuttaa, mutta kun sattuu olemaan kylän ainoa fiksu kukkakauppias, niin olkoon...

Mulle siis tulee jotain helvetin hortensioita (eli siis kahta eri kukkaa joiden nimiä en tiedä/muista/halua tietää, toinen kukka näytti erehdyttävästi ruusulta) ja sulhaselle viehe. Mun kimpusta tehdään PIENI pisaranmallinen, oranssin eri sävyistä, tehosteena mustaa jotain hiivatin paperinarua - ja koko pirun komeus arvioitiin 130€:n hintaiseksi. Viehe 10€ siihen päälle.

Ja kehtasi eukko vielä kysyä että tehdäänkö heittokimppua...? No juu, ei taatusti tehdä.

Ja todella toivon, että eukko oli vielä puoliunessa kun aamutuimaan marssin liikkeeseen, että höpisi vahingossa omiaan ja että kimppu onkin oikeasti parin viikon päästä satasen halvempi...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...