Orkidea hääkimpussa (kuvia)


Guest Rouva-05

Recommended Posts

  • Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Johanna_ kimppusi on todella kaunis. :o Yksinkertainen, tyylikäs ja tuo vihreä lehti/heinät tekevät siitä "kimppumaisemman". Todella hyvin olette keksineet käyttää yhtä oksaa ja lopputulos on ehdottoman kaunis. :) Itse kävin juuri eilen kyselemässä kukkakaupassa ja totesivat, että tuo Cymbidium on kaikista kestävin orkidea-lajike hääkimppuja ajatellen. Saas nähdä, jos minunkin kimppu sitten kesällä olisi tuon tyylinen. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Tässä pari kuvaa mun kimpusta, tosin toi nyt muodostuu vain yhdestä oksasta. Hinta oli 20-25 euroa joulukuussa 2003. Yhden oksan hinta joku 15 euroa ja toi on siis Cymbidium-oksa.

Mun mielestä oli tavattoman kaunis ja kestikin pitkään vielä maljakossa. ;)

Mulla oli kukkana myös Cymbidium-oksa vihreällä lehdellä. Oli todella kaunis. Hinta oli tosin elokuussa muistaakseni 59 euroa/oksa. Pienempiä oksia ostin hiuskukaksi ja vieheisiin. Kukka kesti lähes muuttumattomana meidän häämatkan ajan (yli 2 vkoa), vaikka en ollut laittanut sitä edes veteen.

Link to comment
Share on other sites

Harmi kun mulla ei ole muuta kuvaa, kuin kiitoskortissa oleva orkidea hääkimppu. :-/

Siinä oli kanssa tuon Cymbidium orkidean oksa. Siitä oli tehty riippuva kimppu, jonka yläosassa oli aika paljonkin vihreää ja lopun orkidean oksan kanssa alas taittui muutama muratin oksa. Ei tästä selittämisestä kyllä nyt tule mitään. :-/ Mutta kuitenkin kukat oli varmasti irroitettu varrestaan, koska kimpusta oli saatu roikkuva... Oli jostain silloisesta häälehdestä napattu kuva (2001, syksyllä tai talvella varmaankin).

No, mutta kuitenkin kaunis kimppu oli. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Orkidea on kyllä ihana kukka! Käväisin tänään kukkakaupassa muilla asioilla, ja siellä oli näyteikunassa tosi kaunis orkideakimppu, malliltaan pyöreä, josta roikkui hento kukan terälehdistä tehty "häntä". Lisäksi siinä oli himpun verran kultarautalankaa, helmiä ja vihreää "heinää" (ei taida nuo minun kukkatermit olla ihan floristien käyttämiä).

Link to comment
Share on other sites

Oletteko nähneet kuvia hääkimpuista, joissa orkideat olisivat punaisia? Häiden värinä on tummanpunainen ja haluaisin kimppuni sävyyn sopivaksi! Ja tietysti kampaukseen yksi orkidea! Piste i:n päälle!

Punaisia minäkin alustavasti havittelin, mutta taitavat kaikki olla aika fuksiaan vivahtavia... :-/ Mutta ei ne kyllä rumiakaan oo... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 5 months later...

Orkidea on kyllä tosi kallis, ainakin ruukussa ostettuna. Keskihinta on omien havaintojeni mukaan noin 25 e! Mutta mulla ei tosiaan ole mitään havaintoa, että mitä ne maksaisivat noin leikkokukkana kimpussa. Mutta nooh, ihan sama. Tämän ketjun nähtyäni olen varma, että minunkin kimppuni on tulvillaan orkideaa, maksoi mitä maksoi! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Useimpien leikkokukkina käytettyjen orkideojen varsinainen sesonki on talvella. Orkideat ovat kuitenkin jo niin suosittuja, että niitä saa ympäri vuoden kasvihuoneviljelyn avulla. Perhoskämmeköitä saa ympäri vuoden ja hintakin on vakiintunut n. 10-15 euroa/kukkavarsi tasolle. Kymbidi on tiukemmin talvella kukkiva. Sen hinta talvella on 15-20 euroa/oksa, syksyllä ja keväällä enemmän. Heinä-elokuussa saatavuus on heikkoa ja hinta korkea. Perhoskämmeköistä ja kymbideistä käytetään yleensä kimpuissa yksittäisiä kukkia, joita on oksassa useita.

Muita kimppukuvissa esiintyviä orkideoja ovat:

-dendrobium-orkideat ja oncidium-orkideat, jotka ovat aika edullisia talvella, mutta joita on harvakseltaan tarjolla leikkokukkina. Ruukkukukkina niitä on useammin myynnissä.

-venuksenkengät, joita on tarjolla ympäri vuoden satunnaisesti ruukkukukkina. Kasvin hinta on 15-30 euroa, mutta kukkavarressa on vain 1-3 kukkaa.

-katleijat ja vandat ovat näyttäviä mutta harvoin saatavilla ja hintakin lienee korkea.

Hinta- ja saatavuustiedot perustuvat vain omiin havaintoihini kukkakaupoista. Olen satunnainen orkideaharrastelija.

Link to comment
Share on other sites

Jaahans, kiitos tiedoista! :)

Täytyypi ehkä sitten kuitenkin alkaa yrittää ihastua johonkin muuhun kukkaislajiin kuin orkideoihin, jos kovin vaikeaksi meinaa mennä... :-/

Tosin onhan nuo perhoskämmekät vaihtoehto, mutten sitten halua panikoida hääpäivänä että minkäläinen kimppu sieltä nyt sitten on tulossa. :o

Mikä muuten on perhoskämmekkä englanniksi niin vois googlettaa kuvia...?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...