Rannekukat (kuvia)


chick

Recommended Posts

Kävin eilen ostamassa tarvikkeita ja tein rannekukkasen. Siskollani oli tänään vanhojen tanssit ja hän halus laittaa sen mun tekemän "prototyypin" sinne. Hyvin ainakin kesti koko tanssien ajan! Teen sellaset sitten häihinkin kaasoille, jos he haluavat. Toisaalta kiinnitystä varmaan pitää miettii uudellen, nyt oli vaan rusetilla se nauha. Aattelin et jos keksis jotain muuta, koska sitä rusettia ei pysty ite solmimaan hyvin.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Aina luotettavat nettilähteet oli sitä mieltä, että rannekukkaa pidetään vasemmassa kädessä kuten viehettä (itseasiassa rannekukan voisi käääntää suomeksi myös "ranneviehe") rinnassa.

Aion tehdä rannekukan itse. Onko teidän rannekukissa ollut jotain kostuketta jossain?

Link to comment
Share on other sites

Mietin, että olisiko tässäkin taas yksi tapa, jota voi soveltaa omien tarkoitusten mukaan. Aiomme kävellä sulhon kanssa yhdessä alttarille, käsi kädessä.

Rannekukka - varsinkin jos se on isohko tai riippuva - voisi näyttää hyvältä oikeassa kädessä, sillä se olisi kävellessä meidän välissämme ja alttarilla katsojiin päin. Eikä veisi huomiota sormukselta ;D

Ajattelin, että juhlaa varten kukan voisi vaihtaa toiseen käteen, jossa se olisi kätevämpi.

Tuskin sitä vieraat edes huomaa, kummassa kädessä kukka on, mutta olisiko tällainen järjestely kuitenkin etikettivirhe?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mä kokeilin tehdä rannekukkaa, ihan vain vähän hahmottaakseni sitä tekotapaa.

Ja pakko myöntää että vaikealta tuntui ja tämä ensimmäinen tekele oli ihan susi  :-/

Eli jos jollain on hyviä vinkkejä siitä miten sen saa siistin näköisesti väsättyä niin KERTOKAA ihmeessä!!

bride_to_be kerro siis salaisuutesi...

mä siis käytin metallilankaa ja kukkateippiä ja kiinnitin sen metalliseen rannekoruun

Link to comment
Share on other sites

No se mun kokeiluversio oli semmonen, missä käytin nauhana about 5cm leveetä nauhaa jota saa kaiken maailman värisinä Sinoopereista sun muista kaupoista. Se muistuttaa sillai organzaa, et on tiheetä mut silti ohutta. Ostin Sokokselta sellasia valkosia tekoruusuja joiden alaosassa oli pieni tarra laitettu koska aattelin et se tarra sais ne sit pysymään helpommin suorana. (Ne kukkien alaosat on aika suippoja jonka takia aattelin et ne ei pysyis.) Laitoin niitä kaksi vierekkäin ja ostin sellasta ohutta hopeeta rautalankaa jota kieputin sopivista kohdista kukkien ympäri. Sit pistin sen aina välillä nauhasta läpi ja taas takasin yläpuolelle, vähän niinku neulois. Rautalanka kiinnittyi kuin itestään kukkien silkkiosan ja sen muovisen vihreen osan väleihin joten ei tarvinnu oikeestaan lävistää niitä mistään kohti, se muovinen osa piti rautalangan tosi napakasti kiinni. Sit asettelin murattia reunoille ja jostain vanhasta kynttilän koristeesta (Se sellanen pyöree, joka tulee kynttilän ympärille. En tiiä sen oikeeta nimeä.) jossa oli marjoja ja sellasia ja "ompelin" rautalangalla ne kiinni nauhaan. Se rautalanka on niin ohutta et käyttäytyy melkein kun lanka, mut ei tartte mitään neulaa koska se meni vaan sen kankaan läpi. Kukkien läpi se ei olis pystynyt. Sit vielä tein niin et rautalanka lähti kukkien toiselta puolelta toiselle niin et se muodosti muutaman eri kokosen kehän niiden päälle. Ne oli tosi kauniit mut isoimman olis pitäny olla vähän piempi, koska se sit menetti vähän muotoaan ku mun sisko tanssi niis vanhojen tansseissa. Sit koristelin sitä vielä sillai et pujotin rautalankaan helmiä ja pari kristallia mitä askartelulaatikon pohjalta löytyi.

Yks huono puoli oli se, et ku rautalangat meni nauhan läpi ni aattelin et ne sit raapii ihoa. Meil on kotona sellasta paksua kaks puolista teippiä jota sit laitoin niiden päälle ni ne ei enää tunnu. Olin tosi tyytyväinen siihen millanen siitä tuli, vaikka se oli harjotusversio. Joku neppari tai hakanen olis varmaan hyvä, koska nauha on niin ohutta. Toisaalta en tiiä onko sitä pakko ottaa pois ollenkaan. Voin yrittää laittaa kuvan vähän myöhemmin jos siit sais paremman kuvan tekeleestä ku tää selitys. :) Siitä tuli myös tosi aidon näköinen, ku materiaalit on nykyään niin laadukkaita!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eli mun ekassa versiossa mulla oli kukkana tulppaani (tosi huono valinta) enkä hyvistä ohjeista huolimatta saanut siitä siistiä (ruusulla olisi voinut onnistua paremmin).

Äsken kokeilin tekoruusuilla ja tuli kerrassaan näyttävä sekä kaunis, tekokin oli helpompaa eikä tarvitse jännittää, että kuoleeko kukat päivän aikana.

Joten jos minun kaasolla ei ole mitään sitä vastaan, niin teen sen rannekukan nuista tekokukista ja niistä riittäisi kyllä bestmanin vieheeseenkin. Liekö etiketin vastaista?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Mun kaasot tekivät itse kehotuksestani yksinkertaiset rannekukat yhdestä ruususta. Ruusu lävistettiin nupun alta ristikkäin kahdella metallilangalla ja niistä kierrettiin varsi, jonka sai kierrettyä ranteen ympäri. Varsi päällystettiin kukkateipillä. Kaasot tykkäsivät, että kukat olivat kivat ja helpot pitää. Kestivät koko illan nätimpinä kuin vieheet, jotka oli myös itse tehty. Tuota kukkaahan voi taivuttaa sitten itse mihin suuntaan haluaa, mutta kyllä se pyörii ranteen ympärillä illan aikana. Mä näin itseasiassa vasta kuvista millaiset ne oli, ei ehtinyt oikein kiinnittää huomiota häissä mihinkään yksityiskohtiin. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

nämä on tosi hienoja. kaasoille haluaisin ehkä tuommoiset. itselleni olen kuitenkin ajatellut ihan tavallista kimppua. noiden tekeminen tee-se-itse periaatteella kyllä kiinnostaisi. olen miettinyt myös kimpun + vieheiden tekemistä itse. saa nähä, pitää varmaan koeversioita tehdä ja päättää sitten antaako ammattilaisen tehdä vai näpertääkö ne itse.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Mulla itselläni oli rannekukka kaasona ollessani ja se oli mahtava, kulahti kyllä kun viuhdoin koko päivän menemään, mutta ketä se illalla enää haittasi. Oli kiva kun oli jotain millä "erottui" muista kavereista, mutta sai kädet vapaaksi. Itselläni se oli semmosessa metalli/vihreä nauha -häkkyrässä joka oli leveämpi siitä kukan kohdalta ja kaventui ranteen alapuolta kohti ja se ei ollut kiinni ympyränä vaan sen sai rannerenkaan tyyppisesti pois (olipas vaikea selittää :girl_haha: ), mutta siihen oli siis sitä metallilankaa kiedottu tosi hyvännnäköisesti ym. Ei ole mulla valitettavasti kuvaa siitä, mutta toimi tosi hyvin...taidan miettiä sellaista itselleni kimpun tilalle.. :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Itselläni oli tällainen hääpäivänäni kimpun tilalla. Ei kyllä ole itse tehty vaan kukkakauppiaan tekemä. Toisessa kuvassa kukkaset on jo vähän lytyssä kun unohdin ne vähän väliä ja lytistelin käsiäni ties missä hameensuoristusoperaatiossa yms. :rolleyes:

post-10416-1234472057_thumb.jpg post-10416-1234472071_thumb.jpg

Muokattu: , käyttäjä: hasabu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 months later...

Haluaisin kimpun sijasta rannekukan itselleni, mutta kun en tiedä kukista oikein mitään eikä mikään ketjun kuvistakaan oikein sopinut siihen mielikuvaan, minkä olen ko. asiasta päässäni onnistunut kehittelemään..

Ajatuksena olisi siis yksinkertainen, ehkä hieman "roikkuva" elegantti kukka, joka olisi isohko. En siis halua mitään kimppua rautalangalla ranteeseeni enkä myöskään koko ranteen ympäri menevää. Iso kukka ja jotain vihreää joka roikkuu. Kiinnitys ehkä silkkinauhalla ympäri ranteen, mahtaako kestää? Ja mahtaako mikään kukkakauppa osata toteuttaa näin alkeellista visiota...?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...