Noora

Turun kukkakaupat

286 viestiä aiheessa

Mä tulen nyt häiden jälkeen kanssa jakamaan kokemuksia kanssanne. Mulla oli siis varmasti hyvä tuuri ja onnea ja lykkyä ja vaikka mitä koska itse sain Vivahteesta juuri sellaisen kimpun kuin olin tilannutkin! Siis se oli aivan täydellisen ihana. Sisälle olin marssinut kuvan kanssa ja kuva jäi heille malliksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tänään kävin kiertelemässä Turun keskustan kukkakauppoja ja kyselemässä hintoja morsiuskimpulle. Hintahaitari tulppaanikimpulle oli 40-100 euroa. :o Mulla oli kuva mukana minkä pohjalta myyjät arvioivat hinnan.

Kävin Yliopistonkadulla Florassa, jossa hinta-arvio oli noin 50 euroa. Heillä tosin vaihtuu omistaja joulukuun alussa, joten myyjä ei voinut luvata mitään tarkkaa, ja pyysi palaamaan tarvittaessa joulukuun alussa uudelleen asiaan. Stockmannin alakerrassa Fiorissa hintaa kimpulle kertyi noin 60-65 euroa, tästä saisin -20 % Cityshopparikortilla pois, jolloin hinta olisi viidenkympin paikkeilla. Heillä ei ollut mitään nauhoja tms., jotka tarvis sitten hankkia itse ja toimittaa kukkakauppaan. Olin siis ajatellut, että kimpun varteen tulis tummanpunasta jotain satiini/silkkinauhaa. Piia Jaalan tarjous kipusi 100-120 euroon. :o Palvelu oli tosin kovin ystävällistä, mutta hinnan vuoksi kauppa rajautui heti pois. Melkein Jaalaa vastapäätä Linnankadulla on Regina, jossa sain kimpulle edullisimman tarjouksen 40 euroa. Myyjä vaikutti tosi mukavalta ja avuliaalta ja ainoana myyjistä totesi, että viehettä ei kannata tehdä tulppaanista, koska se kestää vieheenä huonosti. Myyjä suositteli vieheeksi neilikkaa, joka on kuulemma hyvin kestävä. Luin myös aikaisempia kokemuksia Reginasta ja sitä ollaan täälläkin kehuttu. Joten tämä on siis varmaan ykkösvaihtoehto tähän mennessä. Kävin myös Aninkaistenkadulla Tähkässä ja siellä tarjous oli 50 euron molemmin puolin. Kauppilassa palvelu oli aika nihkeetä, suorastaan huonointa noista kaikista, joten en varmaan sieltä kukkia tilaa. Hinnaksi arvioivat noin 30-50 euroa, joten samaa hintaluokkaa noiden muiden kanssa. Taidanpa päätyä tohon Reginaan sitten, palvelu oli ystävällistä ja hinnat kohdallaan. Toivottavasti puska on samaa laatua sitten tärkeänä päivänä, mutta enköhän usko naikkareiden kehuihin... Joulukuun alussa sitten vain tilailemaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häiden kukat tulivat Pia Jaalalta. Kukkiin olen tyytyväinen, palvelu oli vaihtelevaa riippuen myyjästä. Omistaja tuntui haluavan myydä sitä kalleinta vaihtoehtoa, vaikka toinen heistä oli sanonut, että halvemmallakin sitomistavalla onnistuu. Siitä tuli sekava olo, mutta hääpäivän koittaessa kukat olivat juuri sellaiset kuin pitikin. Yksi nuoremmista myyjistä ideoi niin että miehenikin ihmetteli kuinka joku voi olla noin ammattimainen ja taitava. :)

Morsiuskimppu, hiuskukat ja vieheet kestivät koko päivän. Kimppua ihasteltiin ja haisteltiin useamman vieraan kanssa. Yhtenä suurena plussana oli että kaupasta sai ilmaiseksi lainaan tyylikkäät yhden kukan maljakot jokaiseen pöytään, lainaksi saatiin myös muut maljakot. Koristeina meillä oli lähes ainoastaan kukkia: pienissä maljakoissa yksi freesia ja pöytää pitkin vihreätä. Näyttävää ja kuitenkin loppulasku oli hyvinkin kohtuullinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Uutta Turun kukkamarkkinoilla?

Jotenkin ajattelin, että on aika (hinnan puolesta) sama mistä kukat ottaa, mutta kun luin tämän viestiketjun läpi, niin totesin, että eipäs olekaan! Olin ajatellut ottaa kukat äitini tuttavalta hautausmaan portilta, mutta taidan kans tulostaa nipun kuvia ja lähteä kierrokselle!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Löytyykö viimeisimpiä kokemuksia Vivahteesta? Mulla on siellä nyt varaus hääpäiväämme varten.

Asun kyseisen kukkakaupan lähellä ja ihailen aina ohikulkiessani somistettua näyteikkunaa ja kukkia. Siellä olen saanut todella ystävällistä palvelua ja olen käynyt kuvaakin näyttämässä minkätyylisiä kukkia haluan kimppuuni, vieheisiin yms.

Nyt vain jää mietityttämään, kun paikasta on kirjoitettu myös negatiivisia kokemuksia...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kauppilan puutarha on yksi vaihtoehto, koska ajattelin ottaa myös pöytäasetelmien tekoon käytettävät ruusut samasta paikasta. Tuolta ne voisi saada edullisimmin. En ole kylläkään käynyt vielä kyselemässä siellä hintoja.

Mä ostin kaikki kukat Kauppilasta. Oman kimppuni, sulhasten ja sukulaisten vieheet ja kaasoille rannekimput.

Sen lisäksi siippani haki vielä viime hetkellä yhden kukka-asetelman lavan reunalle.

Kokemukset: oma kimppu hajosi sidontakohdasta, kaasojen rannekukat eivät kestäneet edes kirkkoon asti (kukat oli liimattu ja irtosivat käytännössä samalla hetkellä kun he sakastissa ne laittoivat ranteeseen). Sulhasten vieheet (nupussa olevat liljat) pysyivät kasassa mutta eivät suorassa...eli se kiinnitys ei riittänyt pitämään suorassa.

Häitä edellisenä päivänä pyysin sulhasta hakemaan vielä yhden semmoisen kesäisen "roikku"kukan lavan reunalle. Lopputuloksena myyjä möi hänelle muistaakseni 70 euron asetelman ja hiton painavan ja kalliin ruukunkin vielä...miesparka ei osannut sanoa ei. Puhuin itsekin myyjän kanssa puhelimessa tuolloin ja tein selväksi että vaatimattomampaa haimme.

Kalliiksi tuli ja ikävä kyllä, huonot kokemukset.

Muuten ostan lähes kaikki viherkasvit niin ulos kuin sisällekin sieltä ja olen erittäin tyytyväinen palveluun mutta sidontahenkilöiltä en kyllä enää suuriin juhliin välttämättä kukkia ostaisi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Valaiskaa tietämätöntä: mikä on se CityShoppari-kortti, jolla ainakin Kukkafiorista saa alennusta??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen pariin kertaan jutellut Vivahteen omistajan kanssa, ja nähnyt heidän tekemiään kimppuja - upeita, persoonallisia. Messuilla Turussa oli tosi hyvää palvelua. Suoranaisia kokemuksia omasta kimpusta ei siis vielä ole.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä linkki Cityshopparin sivuille: Cityshoppari

Se on siis tuollainen maksullinen kortti, jolla sitten saa jostain paikoista aika hyviäkin etuja! Olen joskus saanut sen ilmaiseksi Trendin kestotilaajana, mutta tällä hetkellä ei ole korttia. On aina vuoden voimassa kerrallaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt voin tulla suosittelemaan kukkakauppa Reginaa. Sain mitä halusin, jopa paremman kimpun mitä olin osannut ajatella. Kimppu kesti todella hyvin koko päivän ja oli kuulemma seuraavan viikon puolellakin vielä kuosissa, kertoi morsiuskimpun heitossa sen saanut. Kukkina mulla oli vain tulppaaneja, josko silläkin vaikutusta asiaan. Myös sulhasen viehe säilyi kauniina koko päivän! Regina oli lisäksi hinnoiltaan edullisin mun kyselykierroksen mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

-maikki-: missäs se Regina on...? Ja mitäs viehe makso ja kimppu? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee kukat Flowerpointista. En tiedä yhtään mitä tulemaan pitää, mutta ainakin floristin piirtämästä mallista tuli juuri sellainen kun haluan. Onko kellään kokemusta paikasta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hunna84, Regina on Linnankadulla. Siinä Forumia vastapäätä ja oisko siinä se Pia Jaalan liike kans vastapäätä ellen sekota sitä mihinkään toiseen. Vieheet tais olla 7 euroa, ja kimppu vajaa 50 euroa, en muista tarkkaa summaa kun sulhanen kävi hakemassa loppuen lopuksi kukat. Edellisellä sivulla taitaa olla hintavertailua muihin liikkeisiin nähden, missä kävin sillon saman kuvan kanssa kysymässä hintoja! Mulla siis oli aika yksinkertainen tulppaanikimppu.

Muokattu: , käyttäjä: -maikki-

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kävin myös hintavertailukierroksella ja kuulin monia eri selityksiä miten kimppua mitä olen ajatellut kuuluisi sitoa (oli siis kuva mukana). Kimppuun tulee n. 15 ruusua, eustomaa ehkä neilikkaa ja jotain vihreetä, pyöreä kimppu jota pidetään kädessä. Hinnat vaihelivat kans reilusti, osasyy oli sitomistapa varmaankin...

Noh, eli kävin kukkakauppa Malvassa Nummenmäellä, ihan ok hinta ja kiva palvelua, ideoita oli mukavasti myös. Kimpun hinnaksi arvelivat 80-100e omin varsin sidottuna ja vieheet olivat 8-10e. luokkaa.

Nummen narsississa olisivat laittaneet osittain omin varsin ja sit jotenkin rautalangalla osan kukista, kimpun hinnaksi veikkasivat n. 60-80 e. ja neljä viehettä yhteensä 25 e. Oikein palvelualttiit tädit siellä pyöri, kuuntelivat ja neuvoivat mielellään. Olen ennekin asioinut siellä ja aina saanut hyvää palvelua.

Kiinan kukan hintoja en edes jaksanut kirjoittaa ylös, myyjä oli ihan tylsistyneen näköinen ja kuuloinen ja hintataso oli korkea... Kukkia oli todella vähän hyllyllä ja nekin oli huonon näköiset ja sain huonon vaikutelman.

Kukka kertussa Vähähämeenkadulla oli myyjällä tiukka ilme kun tulin sisään ovesta mutta hän sitten lämpeni ja oli oikein mukava kun hetken juttelimme. Todella osaavalta vaikutti, ainoa joka huomautti että yhtä laatua niistä vihreistä lisukkeista mitä kuvassa oli ei ehkä saa heinäkuussa! Hintataso oli ok, kimpun hinnaksi veikkasi n. 100 e. omin varsin sidottuna (ja kertoi että hän mielummin aina kertoo ensin korkeamman hinnan ettei tule ikäviä yllätyksiä jos vaikka ruusujen hinnat pomppaisivat kattoon). Vieheet n. 5-7e. kipale.

Reginassa myyjä halusi laittaa kukat tötteröön ja kun kysyin miksi niin hän sanoi että "niin nyt yleensä tehdään että säilyisivät", mietitytti koska kaikki muut olisivat tehnyt toisin ja mä nimenomaan kerroin ettei semmoset tötteröt ole mun mielestä kauniin näköiset. Hinta oli halvempi, kimppu n. 50e ja vieheet 5-10 e kappale.

Piia Jaalassa oli kalleinta, kimpun hinnaksi veikattiin 140e ja päätin että se on liikaa vaikka myyjä vaikutti todella osaavalta.

En ole vielä päättänyt mistä otan kukat, mutta todennäköisesti Nummen Narsissista tai Kukka Kertusta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitti -maikki-. :) Hei tieks ku sulla on kerta se cityshoppari että saako sillä alennusta myös vieheistä...?

_ellukalla_ kanssa hyvä yhteenveto. :)

Taidan käydä kyselemässä Reginassa ja Fiorissa tulevalla viikolla. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemuksia Kukkakauppa Elsasta (Uudenmaantie 44 20720 Turku)? Floristi oli mukana Turun häämessuilla ja sain hänestä niin hyvän kuvan, että ajattelin ottavani kukat häneltä. Hinnatkin vaikuttivat edullisilta ja Uudenmaantieltä on varmaankin helppo (sulhasen ) hakea kuvat, parkkiaikkoja varaan löytyy hyvin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hunna84, cityshopparillahan saa Fiorista sen alennuksen morsiussidonnasta, en tiiä kuuluuko vieheet morsiussidontaan?! kannattaa kysyä!

Muokattu: , käyttäjä: -maikki-

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun kimppuni on mielestäni hyvin yksinkertainen (lue helposti sidottava). Mutta en voi käsittää kukkien hintoja. Kimpussani olisi 9 kukkaa, ei mitään horhellyksiä, vaan ihan tavallinen pyöreä kimppu ylhäältäpäin katsottuna. En voi käsittää miten yksi leikkokukka (mini calla) maksaa 5-15€ ja näin ollen kimpun hinnaksi tulisi 45-135€ plus työt! En haluaisi tehdä mummoni tyylistä juttua, mutta on aivan pakko: "miten ihmeessä yksi kukka voi maksaa 30 mk? tai koko kimppu 800mk"

Tiedättekö "tukkutyyppisiä" paikkoja, joissa esim. mini callaa myydään kappaleittain?

nimim. "ei se nyt niin vaikeaa voi olla yhden puskan sitominen" :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo totta, yhden kukan hinta on todella iso... ja kun mä nyt sitten haluan niitä freesioita ja kun ne ovat niin hentosia niin niitä tarvitaan kuulemma paljon. No Fiorissa yhden hinta on 3 euroa ja arvioi kimpun hinnaksi n. 100 euroa (siihen tulis sitte joitain heinäjuttuja lisäks ja jos haluan jotain helmiä tms). Sitte vieheet maksaa 7,50 ja rannekukat n. 12, mut onneks on cityshoppari! :) Ja joo sillä cityshopparikortilla saa alennusta kaikista noista eli ei vaan kimpusta. :) Kävin myös Reginassa ja siellä mun ostokset olis maksanu n. 160 euroa. Fiorissa cityshopparin kanssa n. 140. Vieheitä tulee 4, joista yks "komeempi" ja rannekukkia 3. Molemmissa paikoissa oli hyvää palvelua, mut Fiorin siis varasin. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

minusta vain tuo 5-15€ haarukka on todella kummallinen, kun kyseessä on yksi kukka. :unsure: En tiedä milloin minusta pihi on tullut, mutta mielestäni 15€ on jo kohtuuton hinta. :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kallan hinta on ongelmallinen. Sen saatavuus ilmeisesti vaihtelee hirveästi (?) ja siksi hinnassa voi olla isoja heittoja. Jos hinta on tärkeä kriteeri, voi kalla olla väärä valinta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tärkeä ja tärkeä... miten sen nyt ottaa. Tärkein kriteeri on kukan ja kimpun miellyttävyys, nuo hinnat ovat vain uskomattomia minusta. :huh: Teininä olin jossain tienaa tonni tyyppisessä "orjatyömaalla", ja osasin arvostaa jokaista työllä tekemääni penniä. Tätä rahaa en olisi ikinä suostunut laittamaan kiinni yhteen kukkakimppuun. Virheen tein kun menin hintoja päässäni kääntämään markka-aikaan, sillä nyt kääntelen kaikkia hääkuluja uteliaisuuttani laskimella (yhden vieraan menu ilman juomia 327,02mk, 1 viinipullo 166,48mk, yksi kukka 89,19mk :grin:). Kohta huomaan taivastelevani samaa asiaa mummojen kanssa torilla. :D Minä kun moneen vuoteen en ole asioita markoissa ajatellut, saan nyt tästä kauheat kicksit. Pakko hankkiutua eroon tästä tavasta taas... :rolleyes:

(ps. löysin juuri paikan josta saan kukat 2e/kpl, joten eiköhän tämä ole se minun valintani)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Puutarhurina voin sanoa kukkien hintaan hieman selvennystä.

Se, että kotimainen ruusu maksaa ja maksaa paljon on syynä energian hinta, kukille tarvittava valotusteho (väh.120w/m2), lannoitus, vesi, jätemaksut, kasvualusta, lämmitys, hiilidioksidi ym ym + kuljetus ja kylmäsäilytys. Lisäksi kukkakaupan kate joka on n. 2,5.

Ulkomailla kukan hinnan määrää vuodenaika, viljelyn helppous, kuljetus, tukkureitten kilpailu tukussa.

Kannattaa kysellä edullisia kukkajuttuja Tuorlasta. Tekevät oppilastöitä.

Lisäksi unohdin listasta vielä työntekijän kulut + kaikki verot ym työnantajalle. Lisäksi vuosittaiset kasvihuoneiden korjauskulut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

kyllä kannattaa kilpailluttaa tehokkaasti.

Minun kimppukatastrooffini sai onnellisen lopun. (ihmetyttää kyllä miten on mahdollista, kun rehut tulivat joka paikkaa samasta paikasta niin silti hinnoissa oli viimeisellä viikollakin HUIKEAT erot) Minulle kimppu oli "pakollinen paha", enkä oikeastaan alkujaan sitä edes halunnut, siksi en halunnut siihen turhia tuhlata. Mistä taas en halunnut säästää oli ruoka ja juoma, somisteet ja tunnelma.

Minun kimppuni viimeisimmät hinta-arviot:

Hinta ei turun alueelta: 150€ ei sis. viehettä

Hinta Turun lähikunnissa: 75-120€, paitsi sitten valitemani paikka kimppu ja viehe yhteensä 50€. :blink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään