Jump to content
Naimisiin.info

Nimen vaihtaminen käytännössä?


Jenna

Recommended Posts

Meidät siis vihittiin eilen, eli voinko jo ensi viikon lopussa olettaa nimen vaihtumisen menneen väestörekisteriin?

Onnea vihityille

Uusi nimesi voi olla rekisterissä viikon loppuun mennessä, mutta varmaa se ei ole. Siinä saattaa kestää hieman aikaa, mutta usein tieto on vihkimistä seuraavan viikon lopulla jo perillä asti.

Muoks: Mitään tarkkaa aikaa ei siis voi sanoa. Siviilivihityillä tieto kai saatetaan kirjata jo vihkimisen yhteydessä (jos vihitään arkipäivänä). Kirkossa vihityillä aikaa menee eri verran varmaan riippuen siitä, missä paperi sitä ennen kiertää ja kenen pinossa se odottaa tietojen päivitystä.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

täytyypä tännekin iloiten kertoa, että nordeassa onnistuu nimenmuutosasiat verkkopankin kautta. siellä kun on sellainen POSTI-kohta, niin laitoin vaan tiedustelumielessä postia sinne, kun nimi oli kyllä automaattisesti muuttunut omille tileilleni, mutta yhteisille ei. samalla kysäisin uusien visa electron -korttien tilaamisesta. sain melkeinpä heti vastauksen, ja kaikki onnistui yhdellä vastausviestillä! nyt saan uudet kortit postitse kotiin ja nimi on muutettu kaikille tileille. jipii

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Pankkikortit eivät maksa ainakaan Osuuspankissa.

Eivät myöskään Nordeassa.

Mihin olette tarvinneet virkatodistusta (vai mihinkään)? Minulla kaikki korttien uusimiset sujuivat ilman virkatodistusta, mutta isännöitsijä jostain syystä tarvitsee sellaisen. Ihme juttu, ärsytti tilata se vain isännöitsijää varten. Kypsänä ihmisenä viivyttelin ensin todistuksen tilaamista ja nyt sen lähettämistä, ja otimme itse vanhan sukunimenikin pois ovesta, mutta kai kopio todistuksesta pitäisi vihdoin pistää postiin. Ärsytys se on pienikin ärsytys.

Link to comment
Share on other sites

Guest memmuska

Minä tarvitsin virkatodistuksen Turun kaupungin kirjastossa. Siellä se sitten syynättiinkin tarkaan, että minä olen varmaan minä ja just se henkilö, jonka nimi on vaihtunut  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Riittääkö vihkitodistus todisteeksi passia haettaessa vai täytyykö minun odottaa sitä, että se näkyy väestörekisterissä?

Kannattaa odottaa, että päivittyy Väestörekisteriin. Uutta passia ei voida tilata ennen kuin nimi on rekisterissä sama kuin mikä uuteen passiin halutaan. Eipä tuossa päivittymisessä mene kuin noin viikon verran.

Link to comment
Share on other sites

Guest nooa(Guest)

Kannattaa muistaa, että vaikka Väestärekisteristä menee nimenmuutostiedot automaattisesti joillekin tahoille, niin niiden henkilöiden tiedot, joilla on tietojenluovutuskielto, eivät mene.

Link to comment
Share on other sites

Guest K.a.i.s.a

Kävin tänään viemässä poliisiasemalle uuden passihakemuksen. Toimistovirkailija meinasi rueta äpättämään siitä kun minulla oli ajokortti vanhalla nimellä eikä minulla ollut mitään muuta todistusta nimen vaihdosta kuin uusi kelakorttin. Aika jännä juttu, kun viime viikolla kävin viemässä uuden ajokorttihakemuksen ja silloin kelakortti kävi todisteena nimen vaihtumisesta.

Uudesta pankkikortista jouduin maksamaan 10 e, mutta otin kuvallisen kortin ja lisäsin pankkikorttiin visan.

Link to comment
Share on other sites

Kävin tänään hakemassa huviluvan (tai mikä se nyt sitten viralliselta nimeltään onkaan) ja samalla kysyin passin hakemisesta. Sanoivat, että virkatodistuksillakaan ei ole mitään merkitystä passin hakemisen yhteydessä, sen pitää näkyä koneella, jotta uusi passi voidaan alkaa painamaan. Hakemuksen voi kyllä jättää sisään, mutta mitään ei tapahdu ilman väestörekisterin pävittymistä.

K.a.i.s.an ongelma on mielenkiintoinen: miten isnulla voi olla mitään virallista todistusta nimen vaihtumisesta henkilökortin muodossa, jos juuri sellaisia haet? Ja näkeväthän he koneeltaan sinun uudet tietosi, jos ajokorttia näytät...

Link to comment
Share on other sites

Guest K.a.i.s.a
K.a.i.s.an ongelma on mielenkiintoinen: miten isnulla voi olla mitään virallista todistusta nimen vaihtumisesta henkilökortin muodossa, jos juuri sellaisia haet? Ja näkeväthän he koneeltaan sinun uudet tietosi, jos ajokorttia näytät...

Tämä samainen nainen olis sitä mieltä että minun olisi pitänyt JO NYT tuoda vanha passi poliisilaitokselle. Sitten kun kerroin etten tuonut, koska tarvitsen sitä vielä ennen kun saan uudella nimellä passin, niin hän oli sitä mieltä etten olisi saanut lähteä häämatkalle vanhalla passilla!

En olisi kerennyt saamaan uutta passia ennen matkaa (paitsi jos olisin ottanut pikapassin). Ja toiseksi enhän minä pysty jättämään edes vanhaa ajokorttia poliisilaitokselle kun haen uutta, koska kyllä minä sitä tarvitsen sen kolmen viikon aikana mitä uutta odotellessa menee...

Link to comment
Share on other sites

Minulta virkailija kysyi silloin uutta passia tilatessani, että tarvitsenko vielä vanhaa, ja kun sanoin tarvitsevani, passi jäi minulle ja virkailija muistutti vain ottamaan sen uutta passia hakiessa mukaan. Uutta passia noutaessani virkailija rei'itti passin ja sain sen muistoksi.

Link to comment
Share on other sites

Guest K.a.i.s.a
Meilläkin häät kaksi viikkoa sitten ja olen ihmetellyt että mitä teen nyt....mihin pitää ilmottaa jne!Eli ei oo kuullunut mitään kelakortteja sun muita ja oon elänyt jo pelossa et onko vanha nimi jäänyt  ;D!Mut ilmeisesti ei odotellaan vaan  :)!taidanpas lähteä sitten pankkiin....!Pitäiskös mulla olla joku ihmeen vihkitodistus vai tulisko se postissa...?

Miehen veljen vaimolla oli mennyt kuukausi ennen kuin uusi kelakortti oli tullut.

Pankissa pitäisi riittää vanha ajokortti ym. henkilöllisyystodistus ja uusi kelakortti. Olen kylläkin kuullut että joissakin pankeissa ovat halunneet nähdä vihkitodistuksen.

Sitten kun olet saanut uuden kelakortin, niin sinun kannattaa ainakin

-vaihtaa ajokortti

-vaihtaa passi

-ilmoittaa uudesta nimestä kaikkiin kauppoihin, joiden etukortti sinulla on

-ilmoittaa vakuutusyhtiöön, sähköyhtiöön ym. muihin, joilta tulee sinun nimellä lasku

Link to comment
Share on other sites

Pitäiskös mulla olla joku ihmeen vihkitodistus vai tulisko se postissa...?

Tuosta vihkitodistuksesta on keskusteltu ennenkin, mutta kerrataan nyt vielä: Joissakin seurakunnissa vihki- (tai vihkimis-)todistuksen saa vihkimisen yhteydessä. Toisissa taas ei. En ole kuullut, että sitä jälkikäteen postitettaisiin. Vihkimistodistus on lähinnä hääparille jäävä muisto. Jos haluaa jonkin virallisen dokumentin nimenmuutoksen toteamista varten, kannattaa tilata virkatodistus, joka maksaa muutaman euron. Virkatodistuksen voi tilata seurakunnasta tai maistraatista, ja se tulee muutamassa päivässä (jos hakee paikan päältä, sen taitaa saada yhdellä käynnillä).

Link to comment
Share on other sites

Tulipa tässä sellainen mieleen että kun sukunimi ensi elokuussa vaihtuu niin mitä himskattia mä teen kuvallisella kelakortilla kun mulla on ajokortti... Mutta oonko tämän ketjun systeemeistä tajunnu oikein että sitä kelakorttia ei oo eikä tuu kun mulla nyt on kuvallinen versio? vai menikö se niin että postista tulee automaattisesti kuvaton kortti?

****tosi tyhmä****  ;D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...