Jump to content
Naimisiin.info

Minkä nimisiä teistä tulee?


Pearlfish

Recommended Posts

  • Replies 438
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Harkitsin vakavasti yhdistelmänimen ottamista, koska olen melkoisen kiintynyt omaan sukunimeeni. Miehelle koko asia oli suoranainen järkytys :lol: , kun ensimmäisen kerran asian hänelle kerroin. Hän haluaisi ehdottomasti että otan perinteisesti hänen nimensä. No jaa, taidan päätyä sitten siihen. Viimeksi eilen viedessäni esteiden tutkinta -ilmoitusta maistraattiin täti siellä selitti minulle jälleen kerran nimilakia ja nauroi (?! :blink:) kun luki mikä minusta tulisi yhdistelmällä! Kieltämättä yhdistelmänimeni saattaisi aiheuttaa jonkn verran sekaannuksia: Lauri-Pylkäs :P . (mutta on niitä paljon kummallisempiakin!)

Siis: elokuussa rva Pylkäs

Link to comment
Share on other sites

Meillä on ollut alusta asti selvää, että sama sukunimi tulee molemmille ja tässä tapauksessa se tulee olemaan sulhon nimi..

eli tulen liittymään Suomen kolmanneksi yleisimmän sukunimen haltijaksi, olen siis tuleva rva. Nieminen :)

(omaa nykyistä sukunimeä näytti väestörekisteristä katsottuna olevan huomattavasti vähemmän, mutta kyllä me "perinteisesti" otetaan miehen nimi käyttöön.. ) :)

Link to comment
Share on other sites

Omaa sukunimeäni kantaa Suomessa tällä hetkellä 23652 henkilöä (jep, top3:sta sukunimeni löytyy :grin: ) ja miehen nimi löytyy 7800 henkilöltä. Omaan sukunimeeni en ole kovinkaan kiintynyt sen yleisyyden vuoksi, joten miehen sukunimeen vaihtaminen ei tee tiukkaakaan. Ennestään pitkä koko nimeni pituus lyhenee kolmella kirjaimella, joten virallisten kaavakkeiden nimikentät eivät ainakaan enää lopu niin herkästi kesken :P

muoks. Jäi siis se uusi nimi sanomatta, eli tuleva rouva Ahola täällä kirjottelee :)

Muokattu: , käyttäjä: Mymmelin tytär
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Minä haluaisin äidin tyttönimen, joita on vain 21 (tästä syystä en sitä mainitse). Nykyinen on sellainen, josta on kiusattu aina ja pieni katkeruuskin siihen on syntynyt, joten mielellään sen vaihdan (näitäkin kuitenkin vaan 53). Joten (jos ei keksitä uutta kivaa nimeä) minusta tulee Hakkarainen. Ei paha nimi, mutta pienet aggressiot jo syntynyt kun joka päivä lehdessä on joku Hakkarainen ja joka puolella tulee Hakkaraisia vastaan... Näitä siis 5853 kpl.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Minusta tulee Rva Kuitunen.

Jos olisi mahdollista minusta voisi tulla yhdysnimenä samanniminen, kuin tulevan mieheni poika. Nykyinen sukunimeni on siis eräs pojan etunimi. En kuitenkaan haluaisi säilyttää edesmenneen mieheni nimeä, en edes osana uutta nimeä, vaikka poikani sitä nimeä edelleen kantaakin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...