Pearlfish

Minkä nimisiä teistä tulee?

439 viestiä aiheessa

Mulla on nyt virallisena sukunimenä ex-miehen sukunimi, josta en suuremmin pidä. Tyttönimi on Suomen yleisimpiä eikä nimenä merkitse oikein enää mitään. Minulle tulee nyt siis miehen ensimmäinen sukunimi eli minusta tulee rouva Delgado paikallisten perinteiden vastaisesti :jere:  Espanjassa kun nainen ei voi vaihtaa sukunimeään ja tää on nyt herättänyt jo jonkin verran ihmettelyä. Saan siis vaihtaa sukunimeni Suomen viranomaisten kautta. Suomessa näyttäs olevan 17 tuon sukunimen omaavaa tällä hetkellä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuleva rouva Leskinen täällä. Pidän omasta tyttönimestäni (Vainikainen) kovasti ja se on harvinaisempi. Vähän kova paikka jopa nimen vaihtaminen, mutta minulle on tärkeää, että meillä on sama sukunimi. Ja en pidä yhdistelmänimistä nen-päätteellä, joten näillä mennään :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta tulee Soininen. Luulin että on harvinainen nimi kun en muita samalla nimellä tunne, mutta kyllä niitä on nyt tullut vastaan :)

 

Vanha sukunimeni on erittäin samantyyppinen (viisikirjaiminen -nen -päätteellä), ja meitä on n. 800 enemmän kuin Soinisia. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta tulee McCormick, vaikka miehellä on vielä tällä hetkellä kaksiosainen sukunimi. En suostu ottamaan hänen molempia nimiä, joten hänen täytyy pudottaa toinen nimi, Wilson, pois. Hän ei käytä tuota nimeä missään, mutta virallisissa papereissa lukee, joten ei onneksi ole hänelle iso juttu. En omaa sukunimeä halua pitää sillä Määttänen on melko hankala nimi ulkomailla  :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta tulee Luoto. Oma sukunimi on Niemi, joten ei tunnu isolta muutokselta! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hesso tulee minusta. Mikä on ihan hauskaa kun kyseessä on harvinainen sukunimi ja kaikki sen nimiset ovat sukua keskenänsä, toisinkuin tyttönimellä (Elo)  :rolleyes: Tyttönimi kyllä on miellyttävämpi toki erilleen sukunimenä mutta ihan mukava on että tulee yhteinen nimi meille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei oo harvinaisia sukunimiä, joten täällä tuleva sukunimi on Lehto :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Musta tulee ensi kesänä rouva Chandanam :-X Intialainen nimi, ja voi olla, että joudun tavaamaan sitä joka paikassa, mutta ei haittaa. Ja antamaan ääntämisohjeita (tuo "ch" lausutaan siis kuten englannin ch-äänne yleensäkin, EIKÄ "Kandanam", jota mieheni on kuullut pari kertaa). Miehelle olisi sopinut, että pidän oman hyvin tavallisen nimeni, mutta en halunnut :D Onhan tietysti supisuomalainen etunimi + intialainen sukunimi vähän outo yhdistelmä mutta ainakin se on uniikki!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei, olen Sini Tolonen, suomen kielen opiskelija Oulun yliopistosta. Teen nimistöntutkimukseen liittyvää kandidaatintutkielmaa, johon kerään aineistoa internetissä kyselylomakkeilla. Etsin kyselyihin vastaajiksi suomalaissyntyisiä naisia, jotka ovat avioitumisen yhteydessä ottaneet kaksoisnimen sekä suomalaissyntyisiä naisia, joille avioituminen on ajankohtaista lähitulevaisuudessa. Kyselyt sisältävät 12 (toinen 9) monivalinta- ja avokysymystä, jotka koskevat kaksoisnimen valinnan syitä (toisessa sukunimen valintaa). Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti, eikä yksittäisiä vastaajia ole mahdollista tunnistaa tutkielman analyysistä. Kyselyt ovat auki 20.10. asti ja niihin vastaaminen vie 5 - 10 minuuttia.

Linkki avioituneiden kaksoisnimen ottaneiden naisten kyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/5F550DDD49F77B10.par

Linkki lähitulevaisuudessa avioituvien naisten kyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/FD25B7056A0AC29B.par

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Otan miehen sukunimen jolloin Toiviainen-->Sohlberg. Molempia kirjotetaan välillä väärin niin tavaaminen jatkuu...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta tulee rouva Sjöblom :girl_in_love: sitten joskus, muutaman vuoden sisään toivottavasti :D Oma sukunimeni on suomenkielinen, ihan kaunis nimi ja harvinaisempi kuin tämä miehen. Haluan silti hänen nimensä, se tuntuu jotenkin omalta ja oikealta :) Ja minulle on erittäin tärkeää että perheellä on sama nimi, jos lapsiakin joskus tulee, tai vaikka oltaisiin ihan kaksinkin jatkossakin. Yhdistelmänimistä en ole ikinä tykännyt, mielestäni ne toimii vain harvoissa tapauksissa, jos molemmat nimet ovat lyhyitä ja "sointuvat" yhteen. Meidän nimiä ei voisi missään nimessä yhdistää, lopputulos olisi 17 kirjainta pitkä ja kun nimet ovat vielä eri kielelläkin :D  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta tulee rouva Laakso. En malttaisi odottaa, koska hyvin mielelläni otan mieheni sukunimen...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään