Mitä mieltä avioehdosta


pörriäinen

Recommended Posts

Olen ennemmin kyynikko kuin romantikko, mutta en silti halua avioehtoa. Jos sulhanen sitä kuitenkin vaatisi, allekirjoittaisin. Henkilökohtaisesti olen sen verran periaatteen ihminen, että en edes haluaisi jotain minulle kuulumatonta (eli mitä olemme keränneet ennen avioliittoa)! En kuitenkaan arvostele kenenkään päätöstä ja monissa tapauksissa varmasti avioehto on ihan paikallaan.

Link to comment
Share on other sites

Mä tunnen itseni: en olisi enää kovin sopuisa omaisuuden jakaja, jos avioliitto kaatuisi pettämiseen ja kolmantena osapuolena olisi vielä vaikkapa joku tuttu. (Nimimerkillä kokemusta on...) Silloin saattaisin haluta viedä mieheltä kaiken, mihin se on kiintynyt vaan satuttaakseni mahdollisimman paljon.

Tai entäs jos kävis päinvastoin?

Link to comment
Share on other sites

Nimim. minullakin on kokemusta liian tuttujen kanssa pettämisestä. Itse en pystyisi olemaan myöskään sopuisa vaan hakisin kostoa millä tavalla tahansa. Kiusa se on pienikin kiusa. Ajattelumallini ei ole rakentava, tiedän sen. En kuitenkaan pysty olemaan neutraali, jos puolisoni pettäisi minua 2v siskoni kanssa. Valitettavasti! Ja tiedoksi, näin voi käydä ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Allekirjoitusta vaille valmis. Tarkoituksena ei ole erota, mutta se nyt vaan kuuluu tehdä. En haluaisi ajatella kummankaan meistä menevän naimisiin rahasta, mielestäni avioehto poistaa tämän vaihtoehdon.

Nimenomaan näin. Samasta syystä me tehtiin avioehto.

Link to comment
Share on other sites

En haluaisi ajatella kummankaan meistä menevän naimisiin rahasta, mielestäni avioehto poistaa tämän vaihtoehdon.

Ja samasta syystä meille puolestaan EI tule avioehtoa  8)

Itse ajattelemme niin päin, ettemme halua erityisesti "varjella" omaisuuttamme ja siis ajatellakaan omaisuusasioita rakkausasioiden yhteydessä.

Ei totta puhuen ole käynyt mielessäkään, että joku voisi epäillä minun tai mieheni menevän rahasta naimisiin. Ja jos luulee, niin en kyllä tiedä itkeäkö vai nauraa. Tärkeintä on, että me molemmat olemme tyytyväisiä päätökseemme.

Mutta kuten kävi jo ilmi, tämänhän voi ajatella kummin päin tahansa ja päätyä samaan lopputulokseen: naimisiin mennään rakkaudesta eikä rahasta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Minusta nimenomaan nuo perintöasiat velvoittavat avioehdon tekemään. Avioliiton/-eron myötä viattomat sukulaiset voivat joutua jakamaan omaisuuttaan ns. ulkopuolisille. Hyvä turvata sukuomaisuus erilliseksi. Minun perintöni on myös sisarusteni perintöä ja me päätämme siitä keskenämme. Mieheni ei kuulu tähän kuvioon.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Avioehto on mielestäni hyvä juttu. Meille ei sellaista kuitenkaan tule, kun kaikki omaisuudeksi laskettava, mitä on, on yhteisestä, eli omistamme molemmat puoliksi. Eri asia olisi, jos toisella olisi paljon enemmän omaisuutta kuin toisella. Silloin tekisin ehdottomasti avioehdon.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille tulee avioehto. Mulla kun ei ole mitään omaisuutta ja mies omistaa talon, johon häiden jälkeen muutamme. Tontti on suvun perintöä ja talo on ollut mieheni suunnitelmissa jo vuosia ennen tapaamistamme. En siis missään nimessä halua, että hän joutuisi erotilanteessa luopumaan unelma-talostaan. Myydähän se pitäisi, mikäli ero tulisi.  :-/

Ei sen puoleen emme me halua erota, mutta täytyy ajatella realistisesti. Kaikkea kun ei voi etukäteen tietää.   ::)

Tuleva mieheni tienaa huimasti enemmän kuin minä ja aluksi se jopa vaivasi minua.

Nyt asia ei niinkään haittaa, onpahan mahdollisuus jäädä kotiin hoitamaan lapsia jos niitä siunaantuu.

Mies tuo sitten leivän pöytään.

Erotilanteessa minun elintasoni kuitenkin laskisi roimasti, etenkin, koska teemme sen avioehdon.

Siksi ehdotin ensin starttirahaa, joka mainittaisiin avioehdossa. Starttirahaa tarvitsisin lähinnä päästäkseni jaloilleni, mikäli eroaisimme. Mies ehdottikin toista järjestelyä, ja aloin rahastosäästäjäksi. Näin minulla on itse hankittu pesämuna, pahan päivän varalle. Säästämiseen ei mulla olisi ollu mahiksia ellei mies olisi tullut asumiskuluissa vastaan. On se niin ihana!! :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä ei ole avioehtoa. Kummallakin oli naimisiinmennessä suurinpiirtein samanverran omaisuutta ja vanhemmillamme myös. Olemme olleet pitkään yhdessä ja yhdessä aloittaneet omaisuuden kartuttamisen, joten kaikki on tällähetkellä yhteistä. Meillä on myös toivomuksena saada jossain vaiheessa lapsia ja minä jäisin ainakin joksikin aikaa kotiäidiksi, samoin olemme suunnitelleet ulkomaille muuttoa miehen työn takia ja näissä kummassakin tapauksessa minun tuloni olisivat pienet ellei olemattomat ja omaisuuteni kartuttaminen vaikeaa. Olisi tällaisessa tapauksessa mielestäni itselle riski olla avioehto, koska jos tulisi ero, mies olisi kartuttanut paljon enemmän omaisuutta ja itse jäisi lasten hoitamisen ym jälkeen puille paljaille. Se olisi todella epäoikeudenmukaista, enkä sellaiseen tilanteeseen halua joutua. Ja olisi rasittavaa myöskin miettiä kokoajan mitä toimenpiteitä minun täytyisi tehdä, jotta saisin "selustani turvattua" mahdollisen eron varalta. Voihan olla myös, että mies jää työttömäksi, sairastuu tms ja minä elätän häntä eikä hän voi kartuttaa omaisuuttaan, ikinähän ei tiedä mitä tapahtuu.

Oikeasti minusta avioehto on ihan ok silloin jos toinen puolisoista on huomattavasti varakkaampi kuin toinen ja toisella on odotettavissa huomattavasti enemmän perintöä kuin toiselle (tähänhän on olemassa myös toinen keino eli testamentti), mutta en itse kyllä haluaisi olla siinä köyhän puolison asemassa. Minusta on mukava tunne, että kaikki on nyt meidän yhteistä, tapahtui mitä tahansa ja että tässä liitossa ollaan ja pysytään. Olkoot kuinka naivia ajattelua tahansa, mutta ei kai siinä ole mitään järkeä mennä naimisiin jos ei usko liiton kestävyyteen. Kai jokainen avioliiton solminut on omalla tavallaan naivi.

Nämä on kaikki yksilöllisiä ratkaisuja ja jokainen tekee niinkuin parhaaksi näkee. Ärsyttävää vaan tulla täältä lukemaan jotain "kaikki jotka eivät tee avioehtoa ovat ahneita kiipijöitä"- juttuja.  >:(

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
Mielestäni avioehto on luottamuksen osoitus: et mene naimisiin rahasta vaan rakkaudesta. Eli aion tehdä. Sisältöönhän voi vaikuttaa rajattomasti, joten siitä saa juuri sellaisen kuin itse haluaa.

Juuri näin. Meillekin on tulossa avioehto juuri tästä syystä. Ja eihän sitä ikinä tiedä vaikka tulisikin joskus ero, vaikka nyt päättäisikin että ollaan koko loppuelämä yhdessä ollaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

avioehto tulee, koska toisella ennen "pariutumista" hankittua omaisuutta ja koskaanhan ei tiedä miten yhteiselämän käy, vaikka mekin olemme jo kauan toisiamme rakastaneet  :-X :-X - ainoastaan se mietityttää, saako sen laadittua niin, ettei (jos tulee tarvis) tule mitään väärinkäsityksiä siitä mitä me tarkoitimme ehdolla. Mutta kaipa noita asiakirjaoppaita saa kirjastosta  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
Guest SK(Guest)

Kai te pienituloiset naiset, jotka pidätte avioehtoa hyvänä, olette jotenkin turvanneet omankin selustanne? Eihän ole oikeudenmukaista, että toisella on isot tulot ja iso varallisuus ja toinen jää taloudellisiin vaikeuksiin. Minusta oikeudenmukaista noissa isoissa tulo- ja varallisuuserotilanteissa nimenomaan on, että isompi tuloinen tukee pienempituloista. Naiset vaan ei aina oikein ymmärrä pitää puoliaan ja miehet vaan kirjoituttaa nimiä alle. Esim. on aikamoinen riski jäädä lasta hoitamaan kotiin hoitovapaalle tms., jos on laaja avioehto ja suurin osa tuloista ja omaisuudesta on työssäkäyvällä. Ymmärrän kyllä nuo rajatut avioehdot hyvin eli joku määrätty perintö halutaan pitää suvulla, mutta  se, että isompi tuloinen tai omaisuuksinen pitää kaiken on kyllä erittäin epäoikeudenmukaista ja itsekästä siltä osapuolelta pienempi tuloista kohtaan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...