Nimesi avioiduttuasi?


Lauranne

Recommended Posts

  • Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Miehen sukunimen otin. Ei ollut puhettakaan, että olisin omani pitäni vaikka sukunimeni on hyvin harvinainen. Enää 11 ihmisellä on Suomessa kyseinen sukunimi. Olen sitä mieltä, että nimen jatkaminen on veljeni velvollisuus eikä minun. Pidän kiinni perinteistä ja minun mielestäni naimisiin mennessä kuuluu ottaa miehen sukunimi niin kuin on yleensä tapana.

Link to comment
Share on other sites

Mulle on ollut aina selvää, että otan kaksoisnimen. Ihan rehellisesti haluan tulla yhdistetyksi isääni, niin typerältä kuin se ehkä kuulostaakin.

Itselläni on ruotsalainen nimi, miehellä aivan ihana saksalainen joka sopii todella hyvin etunimeeni. Yhdistelmä on omaan korvaani ihan loistava, mutta tiedän kyllä joutuvani tavaamaan sitä joka ikinen kerta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Meilläkin on pohdittu tätä nimi asiaa, vaikka kuinka paljon. Minä olin täysin vastaa että ottaisimme yhdysnimen. Minusta se on niin epäkäytännöllisen pitkä. Mieheni ei halunnut luopua omasta nimestään. Joten loogisimmat vaihtoehdot olivat joko ottaa miehen nimi tai että kumpikin pitää omansa. Itse olen elänyt perheessä jossa oli 2 eri sukunimeä. Ja muistan kuinka se häiritsi kun jouduin aina selittämään että kyllä hän on äitini ja siskoni, vaikka ollaankin erinimisiä. Lopulta siis päädyin siihen että otan mieheni nimen, vaikka se onkin -nen päätteinen ja aika pitkäkin. Minusta on ihanaa kun koko perheellä sama nimi. Enkä ole niinkään kiintynyt omaan nimeeni. Nuorempana ehkäpä en olisi luopunut nimestäni. Silloin sitä etsi itseään ja ainoa mitä tunsi itsestään oli nimi....Nykyään tiedän jo kuka olen ja mitä suurinpirtein elämältäni haluan. Etunimestäni en kyllä luopuisi, siihen olen niin kiintynyt ;D Mutta ymmärrän kuitenkin kaikki muutkin vaihtoehdot.Jokaisen oma valinta on se ainut ja oikea. Ihanaa kun on se vapaus!Nauttikaamme siitä!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Olemme kumpikin niin kaavoihimme kangistuneita, että vanhat nimet saavat luvan kelvata.  :) Oma nimeni on harvinainen, miehellä melko tavallinen nen-päätteinen nimi. Itse päätin jo ennen kuin olin edes tavannut sulhastani, että tällä nimellä menen loppuun asti. Onneksi löytyi mies, joka ei takerru pikkuasioihin! ;D  

Link to comment
Share on other sites

Guest Dream Bride

Myö otetaan miehen sukunimi. Ei ois tullu kuulonkaan että toiste päin! Sen verta perinteinen mie oon etten edes tahtois miestä joka ottaa vaimonsa sukunimen.Kyllä miehen pitää olla se mies perheessä!

muoks. taas kirjotus virheitä

Link to comment
Share on other sites

Guest Dream Bride
Onkos ne miehet sitten äidin helman alla piileskeleviä tossukoita, jotka ovat ottaneet vaimonsa sukunimen?  

pikemminkin mie sanosin että vaimonsa hameen alla. ;D

Siinä ei ole mittään jos molemmat pitää omansa.

Link to comment
Share on other sites

pikemminkin mie sanosin että vaimonsa hameen alla. ;D Siinä ei ole mittään jos molemmat pitää omansa.

Inhottavasti sanottu. Ei siinäkään "ole mittään" jos mies ottaa vaimonsa nimen.

Link to comment
Share on other sites

En nyt muista oonko vastannu vai en enkä jaksa selata kaikkia vastauksia. Mutta otan miehen sukunimen sittenpä ollaan kaikki samalla sukunimellä. Oon kait vanhanaikainen mutta mulle ollu itsestään selvyys aina että otan naimisiin mennessäni miehen sukunimen. Vaikka itsellä melko harvinainen sukunimi.  :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...