tuleva morsian 25

nimenmuutos = passi + häämatka

193 viestiä aiheessa

Lähdimme 3 viikkoa häiden jälkeen Kroatiaan (ei häämatkalle, vaan isän 60v-matkalle), ja selvitimme myös Norwegianilta, että miten nimen kanssa olisi hyvä toimia. He sanoivat, että kunhan matka on varattu samalla nimellä kuin passi, niin sitten kaikki on ok. Menin sitten vanhalla nimellä, sillä en ollut varma ehtisinkö saada kaikkia kortteja yms vielä uudella nimellä. Mietin nimittäin myös, että olisi hyvä että pankki/luottokortti olisi samalla nimellä kuin henkkarit, ettei tule mitään epäselvyyksiä ulkomailla. Etenkin jos hotelleja on varattu luottokortilla tms, niin kannattaa ehkä varautua tähän. Itsellä meni siis Kroatian reissu ilman ongelmia vanhalla nimellä, talven häämatka sitten uudella nimellä. :)

Passi tuli itselle hakemuksen tekemisestä noin viikon kuluttua, ajokortissa kesti hieman pidempään. Pankkikorttien kanssa meni myös hieman pidempään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on matka viikko vihkimisen jälkeen, Finnmatkoilla sano että on ok mennä vanhalla passilla, mutta poliisiasemalla sanottiin että olisi kyllä hyvä mennä uuden nimen kanssa! Tosin, poliisiaseman asiakaspalvelija kuulosti siltä ettei oikeen tiennyt asiasta oikeasti mitään.. :huh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häämatka Thaimaahan 2 viikkoa häiden jälkeen. Todettiin, että ei kannata yrittää vaihtaa nimeä ennen matkaa, koska passin kanssa tulee kiire. Lisäksi kaikki luottokortit yms. vanhalla nimellä. Matkatoimistolla piti olla tiedossa täydelliset henkilötiedot jo 5 päivää häiden jälkeen. Kirkkoherranviraston kanssa sovittiin, että nimenmuutos väestörekisteriin menee vasta matkan jälkeen. Uusissa biopasseissa on ilmeisesti joku ominaisuus, joka voi tuottaa ongelmia, jos väestörekisterissä on eri nimi kuin passissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun ongelma on tämä: meillä on häät helmikuussa 2016 ja tarkoitus olisi lähteä matkalle hetimiten häiden jälkeen. No mun passi menee vanhaksi helmikuussa 2016. Eli mun pitää siis varmaan hankkia uusi passi nykyisellä nimellä, ja sit heti hankkia taas uusi reissun jälkeen...? Ei varmaan muita vaihtoehtoja ole, vai tuleeko jollekin mieleen?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on samanlainen juttu kuin sulla Elflady. Passi olisi mennyt vanhaksi noin viikkoa häiden jälkeen, jolloin ollaan näillä näkymin häämatkalla. Mä ajattelin, etten halua ottaa sellaista kiirettä, että pitäisi yrittää saada uudella nimellä passi niinä muutamana päivänä, jotka jäävät häiden ja matkalle lähdön väliin. Eli meidän matka on varattu tyttönimellä, ja hankin uuden passin äskettäin niin ikään tyttönimelläni. Se on nykyään helppoa, kun voi vain netissä klikkailla sen itselleen tietyin edellytyksin. Hankin sitten jälleen uuden passin, kun häämatka on tehty. Silloin täytyykin vierailla ihan poliisin luona, kun nimi muuttuu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksesta Midwinter :) Pitää hankkia tosiaan se uusi lähiaikoina, ei se onneksi ihan mansikoita maksa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä juuri suoritin häämatkan vanhalla nimellä ja henkilökortilla. Lähdettiin heti häiden jälkeisenä päivänä. Pidemmälle häämatkalle pitääkin sitten jo hommata uusi passi.... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

jenkkeihin en matkustaisi vanhoilla asiakirjoilla - ongelmia jos jostain syystä nimenvaihdos käykin jostain ilmi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Passin ja lentolippujen lisäksi vanha nimi on mulla esimerkiksi luottokortissa. Siitäkin saattaa tulla siis ongelmia, jos maksaa häämatkalla ostoksia vanhalla luottokortilla ja joutuukin näyttämään kassalla henkkarit -> jos passissa on jo uusi nimi, nimet ei täsmää vanhan luottokortin kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Omaa tyhmyyttä (ja periksiantamista) kiroten avaudun aiheesta nimenmuutos+passi+häämatka. Nyt tarvittaisiin lentokenttävirkailija/tullimies-tason apua!

 

Faktat:

- Häämatkan lennot on varattu tyttönimellä ja niitä ei voi muuttaa

- Virallinen nimi on nykyään yhdysnimi

- Asiakirjat (passi, ajokortti) ovat yhdysnimellä, tosin vanha passi tyttönimellä on edelleen ehjä

 

(Perustelu tälle idioottimaiselle toiminnalle on se, että luulin lentojen varauksen yhteydessä sovittaneen, että saan pitää oman nimeni ja sitten häiden jälkeen yhdysnimen otossa uskoin miestä, joka sanoi, että lippujen nimet voi muuttaa. Mutta ei siitä sen enempää)

 

Kuinka pääsen koneeseen? :( Matka suuntautuu Uuteen-Seelantiin ja välilaskuja on yhteensä 4 (Lontoo, Pariisi, Hongkong, jos näillä mitään merkitystä)

 

Eli

- Kuinka lentokentällä tarkistetaan nuo passit? Jos näytän check-in:ssä pelkkää vanhaa passia, joka mätsää lentolippuihin, riittääkö se? Jos teen lähtöselvityksen automaatissa, pitääkö sille näyttää passia?

- Tarkistaako ne siinä lentoyhtiön lähtöselvityksessä jostain elektronisesta rekisteristä sen passin voimassaolon? Entä turvatarkastuksessa?

- Auttaako vai pahentaako asiaa uuden passin näyttäminen samalla? Että todistan, että olen se sama ihminen? Nimethän niissä on "Koskinen" ja "Koskinen-Moilanen" eli periaatteessa lentolipuista puuttuu vain nimen loppuosa, joka etunimissä kyllä hyväksytään...

- Miten paljon nuo välilaskut sitten kosahtaa, tarvinneekohan niissä enää passia näyttää ts. joutuuko vielä turvatarkastukseen? Terminaalien välillä?

 

Aika paljon on tullut lennettyä, mutta ikinä en ole kiinnittänyt huomiota siihen, miten asiakirjoja katsotaan (silmällä vai laitteella) ja kuinka monessa kohtaa.. :( Silmällähän ei voi tietää, että passi ei ole voimassa, mutta voiko ulkomailla sen tsekata jostain rekisteristä?

Mies on sitä mieltä, että kyllä se siitä, ei tarvitse stressata, senkun vaan marssitaan koneeseen, mutta tässä kun on kyseessä tuhansien eurojen lennot ja kolmen viikon loma majoituksineen yms. kiinni...

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Passissa ja matkavarauksessa pitää olla sama nimi. Vanha passi lakkaa olemasta voimassa kun saat uuden, joten sitä en enää käyttäisi.

Mun ystävä oli hommannu otteen jostain maistraatin paperista, josta oli selvinny nimen muutos ja matkusti ongelmitta uudella nimellä ja vanhalla passilla.

Mie haluan uskoa, että hätäilet turhaan! Milloin matka on? Ehtisitkö muuttaa vielä nimet lentolippuihin ilman kohtuuttomia kuluja?

Tää ei kyllä ihan vastannu sun kysymykseen...:/. Toivon, että saat asiantuntija-apua!

Muokattu: , käyttäjä: princecca

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Kiitos vastauksesta.

 

Tuo maistraatin paperi oli ihan hyvä, silloin kun kyseessä on vanhan passin (tyttönimi) käyttö uudella nimellä (yhdysnimi tai miehen nimi), varmaankin ollut kyseessä vihkitodistus. Ja varmaan siinäkin on tietty aika, että minkä jälkeen vanha passi ei enää kelpaa (vrt. tässä ketjussa puhutut heti häämatkalle lähtijät). Oliko ystävälläsi muuten miehen sukunimi vai yhdysnimi?

 

Jostain syystä on hyväksyttävää, että Maija Uusinimi matkustaa passilla, jossa lukee Maija Tyttönimi ja todistuksella, joka kertoo, että Maija Tyttönimi on mennyt naimisiin ja on nykyään Maija Uusinimi, MUTTA ei ole hyväksyttävää, että Maija Tyttönimi-Uusinimi lentää lipulla, jossa lukee Maija Tyttönimi. :girl_cray2:  Siis mulla on lentoliput, joista vain puuttuu jälkimmäinen sukunimi verrattuna passiin. Jos mä olisin vaikka espanjalainen (jossa ihmisellä on sekä äidin että isän sukunimet niminä vaikka Felicia Ingles Ortez), voisin kuulemma matkustaa aika huoletta vain toisella sukunimellä, tai myös yhdysetunimissä virhe on "sallittu". Tästä syystä kyselen, että millä todennäköisyydellä tuo toisen nimen puuttuminen menisi inhimillisyyden piikkiin lentokentällä.

 

Lentolippuihin ei voi vaihtaa nimiä. Olen ollut yhteydessä matkatoimistoon ja lentoyhtiöihin useita kertoja. Pitäisi ostaa uudet, nyt tuhansien eurojen arvoiset, lentoliput.

 

Sukunimen vaihtaminen maksaa 114 € + uusi passi n.50 € (+ mahdolliset valokuvakulut), joten se on halvin vaihtoehto. Edes maistraatti ei tiennyt tosin, saanko enää sitten matkan jälkeen yhdysnimeä takaisin..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ystävälläni oli matkalle lähtiessä miehen nimi ja siinä maistraatin todistuksessa selvitys, että ennen nimi oli x, nyt y. Ei ongelmia:). Mutta tosiaan juuri tuohon sinun ongelmaan tämä vastaus ei ilmeisesti ihan auta... 

Pystytkö kysymään poliisilaitokselta tätä asiaa? Tilanne kuulostaa kinkkiseltä, toivon, että pääset matkaan ilman hankaluuksia! v

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ystävälläni oli matkalle lähtiessä miehen nimi ja siinä maistraatin todistuksessa selvitys, että ennen nimi oli x, nyt y. Ei ongelmia:). Mutta tosiaan juuri tuohon sinun ongelmaan tämä vastaus ei ilmeisesti ihan auta... 

Pystytkö kysymään poliisilaitokselta tätä asiaa? Tilanne kuulostaa kinkkiseltä, toivon, että pääset matkaan ilman hankaluuksia! v

 

Olen ollut yhteydessä matkatoimistoon, lentoyhtiöihin, poliisiin, maistraattiin, ulkoministeriöön.. Ei auta mikään. Eli nimi vaihtuu takaisin omaan nimeen kröhöm tyttönimeen, katsotaan sitten parin kuukauden päästä, että vieläkö mies vaatii ottamaan yhdysnimen takaisin ja on valmis maksamaan rumban uudelleen.. Maistraatti sanoi, että nimenmuutoksen pitäisi tulla niin nopeasti, että vielä kerkeän uuden passin hankkia (reissuun on nyt n. kk aikaa).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ajattelin tulla vielä matkan jälkeen kommentoimaan. Passi tuli noin viikko ennen lähtöä.

Matkustus sujui ongelmitta nimenpalautuksen jälkeisellä passilla, luonnollisestikin. Yritin "sillä silmällä" katsella, että olisinko selvinnyt reissusta yhdysnimellisellä passilla. Vaihtoja ja siten tarkastuspisteitä oli niin paljon, että en. Tai ainakin selittämään olisi joutunut. Lisäksi Uuteen-Seelantiin saapuessa passiin tuli turistiviisumin leima, joten tarkkana olisi saanut olla, että oikeaa passia tarjoaa oikeassa paikassa (tyttönimellistä passia lentolipun yhteydessä ja toimivaa, yhdysnimellistä passia kaikkeen muuhun).

 

Maan sisäisellä lennolla ongelmaa ei ollut, siellä ei katsottu/verrattu mitään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
On 08/01/2007 at 08.05, Tiiti_81 said:

Tuo pitää paikkansa... ainakin vielä viime viikolla piti... itselläni on sama tilanne eli näyttää siltä, että rahan menoa ei voi estää...

Tuollaiseen tarkoitukseen saa poliisilta kyllä tilattua ns. matkapassin, joka on voimassa matkan ajan. Ei ole yhtä kallis, ja siihen voi itse määritellä, kuinka kauan matka kestää ja kuinka kauan passin haluaa olevan voimassa. Jos on itsestä valokuva olemassa paperimuodossa, he tekevät odotellessa passin käsin (se on vaaleanpunainen ;) josta tunnistaa väliaikaisuuden) ja sen saa heti mukaan. Teetin kerran itselleni tällaisen, kun olin lähdössä matkalle, enkä löytänyt passiani mistään :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onkos tuoreita kokemuksia "väärällä" passilla matkustamisesta? Häämatka oli ja meni jo, ja vaihdettiin nimi vasta sen jälkeen (molemmat vaihtoivat nimeä). Ainut vaan, että ehdin ennen nimenvaihtoa varaamaan itselleni seuraavan matkan, ja varasin sen vanhalla nimelläni, koska varauksessa vaadittiin passin numeroa, eikä mulla tietenkään ollut oikean sukunimen passin numeroa... Oletin, että tokihan voin sillä vanhalla passilla matkustaa kuukausi nimenmuutoksen jälkeen, mutta sitten mies kertoi viime viikolla kuulleensa, että niiden paikkansapitävyys nykyään aina tarkistetaan väestörekisteristä.

Armottoman puhelin- ja sähköpostirumban jälkeen en oikein vieläkään tiedä, mitä kannattaisi tehdä: poliisin suosituksesta uusi passi meni kyllä tilaukseen, ja ehdin saada sen (toivottavasti) juuri ennen matkaa. Nimenmuutos välille Kööpenhamina-Sofia onnistuu ilmeisesti veloituksetta, välille Helsinki-Kööpenhamina maksaa saman verran kuin lentoliput tähän mennessä. Paitsi ei välttämättä: voin myös kokeilla lentokentällä mennä tiskille vanhanimisellä lipulla + uudella passilla + nimenmuutospapereilla ja toivoa, että pääsen koneeseen niine hyvineni...

Ilmeisesti nimen pystyy vielä kentälläkin muuttamaan lippuun, joten ajattelin kyllä kokeilla tuota taktiikkaa ja vaihtaa tarvittaessa lipun nimen siinä. Mutta mietin myös sitä vaihtoehtoa, että matkustaisin Helsinki-Kööpenhaminan vanhalla passilla ja toivoisin, ettei sen nimitietoja tarkistettaisi väestörekisteristä (periaatteessahan pohjoismaissa matkustaessa ei tarvitse matkustusasiakirjaa, niin en tiedä, missä vaiheessa se tarkistettaisiin). Sitten voisin Kööpenhaminassa vaihtaa uudelle passille. Oiskohan ihan tuhoon tuomittua? Mitenköhän sitten paluumatkalla? Eihän ne nyt Kööpenhaminassa nää mistään, että vanha passini ei oikeasti ole voimassa - mutta huomaako ne jostain, että mun nimi "muuttuu" siellä, siis että saavun paikalle uudella nimellä ja jatkan matkaa vanhalla? :D (Tai mennessä päin vastoin?)

Help, kyllä menee pieni pää sekaisin! Ja parasta kun poliisi ei tunnu tietävän koko jutusta mitään, rajavartiolaitoksen mielestä voin ihan hyvin matkustaa kahdella passilla (yksi passi rajaviranomaisille ja toinen lentoyhtiöille) ja lentoyhtiöt ja varaussivuston edustajat ei suunnilleen tunnu ymmärtävän, mitä yritän kysyä - ihan kuin kukaan ei olisi koskaan halunnut vaihtaa nimeään lentolippuihin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vastaanpa nyt itse itselleni, kun tämä varmasti tulee vielä muitakin kiinnostamaan. Päädyin edellisessä viestissä harkitsemaani ratkaisuun, ja matkustin siis Helsinki-Kööpenhamina-Helsinki-välit vanhalla nimellä ja Kööpenhamina-Sofia-Kööpenhamina-välit uudella nimellä. Olin varautunut mahdollisiin ongelmiin kaikilla mahdollisilla dokumenteilla (mukana olivat siis maistraatin päätös nimenmuutoksesta, sieltä tullut ote väestörekisteristä ja rajavartiolaitoksen sähköposti, jossa kerrottiin tämän järjestelyn olevan heille ok).

Mutta mitään ongelmia ei tullut, koska tosiaan niitä matkustusasiakirjoja ei Pohjoismaiden sisällä tarvitse, eikä lentoyhtiökään ollut kiinnostunut henkilöllisyydestäni. Näillä lennoilla pärjäsin siis pelkästään boarding passilla.

(Uusi) passi tarkistettiin tietysti Kööpenhaminassa ja Sofiassa rajaviranomaisten toimesta, koska Bulgaria ei kuulu Schengen-alueeseen. Sofiassa passi tarkistettiin vain "käsin", mutta Kööpenhaminassa se käytettiin jossakin laitteessa - en sitten tiedä, tarkistiko se vain kaikki uudet turvaominaisuudet, vai jotain passin voimassaolostakin. Tässä kohtaa olisi siis voinut tulla vanhan passin kanssa ongelmia, joten olen ihan tyytyväinen siihen, että hommasin myös oikeasti voimassaolevan passin! Kun vielä matkan lopullinen päämäärä oli EU:n ulkopuolella Makedoniassa (jonka rajalla passit tarkistettiin myös, kahdesti), oli ehkä ihan hyvä olla oikeasti voimassaoleva matkustusasiakirja - ihan sama, vaikka sillä vanhallakin olisi voinut pärjätä, nyt ainakin saatoin varmasti tietää olevani maassa laillisesti; vanhentuneella passillahan näin ei oikeastaan olisi ollut (siellä Bulgariassakaan, itse asiassa).

Hirveä säätö ja etukäteisjännitys siis, mutta loppu hyvin kaikki hyvin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään