Jump to content
Naimisiin.info

Alkoholilupa ja huvilupa, A-oikeudet


Isel

Recommended Posts

Kyllä mä ajattelisin, että ihmisiä ne poliisitkin on. Tuskin ne nyt tarkoituksellisesti tulee jonenkkin työväentalolle tivaamaan lupia ja pilaamaan toisten hääjuhlia. Olishan se aika mieleenpainuvaa, jos hääjuhlasta vietäis boolit pois ::). Toisaalta laki on laki ja jos ei halua sitä rikkoa niin kyllähän se lupa kannattaa silloin hakea. Saapahan ainakin hyvällä omallatunnolla juhlia.

Itse ajattelin sen 10€ käydä maksamassa niin onpahan omatunto puhdas... ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä juhlat on kartanossa, joka on tarkoitettu juhlien järjestämiseen. Ei ole kuitenkaan ravintola ja meille on myös boolia tulossa. Kysyin omistajalta huviluvasta tai vaihtoehtoisesti vastuuhenkilön nimeämisestä. Vastuuhenkilö juttu on mulle vieras, mutta yks tuttu sellaista kyseli. Omistaja sanoi ettei huvilupaa tarvitse ja talon puolesta tulee "talonmies", joka katsoo ihmisten perään.

Eli vaikuttaakohan huvilupaan se, että onko omistaja paikalla ja muutenkin mihin tarkotukseen paikka on tarkoitettu?

Link to comment
Share on other sites

Mä taas olen kuullut, että lupaa ei tartte, koska häät on yksityistilaisuus. Jos myisitte häihinne lippuja tai ilmoittaisitte lehdessä että vapaa pääsy, tervetuloa kaikki, niin sitten pitäisi lupa olla. Jännä, että tästä asiasta on niin erilaista tietoa eri paikoissa.

Meidän häät oli nuorisotalolla ja mitään huvilupia ei meillä ollut, eikä semmoista kukaan missään vaiheessa kysellytkään. Boolia tarjottiin ihan normaalisti niinkuin häissä usein tarjotaan. Myöskään ketään ulkopuolista "talon edustajaa" ei paikalla ollut. (tai no, tavallaan mun mies oli se, hän siis vastasi siitä ettei mitään rikota ja että ovet lukitaan jne)

Link to comment
Share on other sites

Guest kesamorsian07

Tässä ihan virallista tietoa, kun kyselin asiaa poliisilaitokselta:

"Tarvitsette ainoastaan alkoholi-ilmoituksen, joka jätetään oman asuinpaikkakunnan poliisilaitokselle. Ette tarvitse "huvilupaa" eli ilmoitusta yleisötilaisuuden järjestämisestä.

Tulkaa täyttämään kyseinen ilmoitus poliisilaitokselle lupakansliaan ja varatkaa mukaanne 10 euroa.Saatte kuitin mukaan todistukseksi ilmoituksen jättämisestä.Säilyttäkää se tilaisuuden ajan."

Kiitos Pikkuinen_2, kun otit asian puheeksi täällä. En ollut kuullutkaan, joten hyvä kun tuli selvitettyä. Tosin kuinkakohan monta tilaisuutta on ilmankin järjestetty  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Mäkin kuulin ekan kerran tämmöisestä appiukolta...Ja minun pitikin selvittää asian todellinen laita, mutta unohdin :P Onneksi täällä oli tämä palsta. KIITOKSIA!!!En minä ainakaan uskalla ilman lupia juhlia...kamalaa jos hääjuhla peruutettaisiin tai pahinta.... häät kuivinsuin... ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest the bride

Kävin sitten minäkin kyselemässä tästä asiasta poliisilaitokselta. He sanoivat että kirjallinen ilmoitus pitää tehdä ( heiltä saa ilmoituslomakkeen) riippumatta siitä tarjotaanko alkoholia tai ei. Jos juhlissa on alkoholi-tarjoilu joutuu maksamaan sen 10euroa, muuten se ei maksa mitään.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kävinpä minäkin tänään hakemassa - alkoholilain 59§:n mukaisen ilmoituksen- paikallisesta nimismiehen kansliasta (10€). Ilman tätä ketjua en olis koko asiasta tiennyt...

Sanoi, että jopa kotona juhliessa ja alkoholia tarjotessa pitää lain mukaan ilmoitus tehdä. Kyselinpä vielä mahdollisista sanktioista jos jää kiinni juhlimisesta ilman lupaa.. sanoi sakkoja olevan tiedossa, jos kiinni jää  ::)

Link to comment
Share on other sites

"Yleinen huoneisto" ei kyllä varmastikaan missään oikeusasteessa tule tarkoittamaan jonkun kotia, joten siitä tuskin tarvitsee huolestua. Vaikka joku poliisi olisikin joskus ollut sitä mieltä :)

Lakiehdotuksessa tarkoitetaan suljetulla tilaisuudella yksityistilaisuutta, johon yleisöllä ei ole vapaata pääsyä. Tällaisia tilaisuuksia ovat esimerkiksi perhejuhlan tyyppiset tilaisuudet sekä jonkin yhteisön tai yhdistyksen järjestämät yksityistilaisuudet. Suljetun tilaisuuden luonteeseen kuuluu myös, että tilaisuuteen osallistuvat henkilöt ovat saapuneet paikalle kutsusta, tai oikeus osallistua tilaisuuteen on vain tietyllä etukäteen määritellyllä henkilöjoukolla.

Yleisellä huoneistolla tarkoitetaan lakiehdotuksessa lähinnä huvi- tai kokoontumishuoneistoja, joissa järjestetään yleisölle tarkoitettuja tilaisuuksia. Tällaisia huoneistoja voivat olla esimerkiksi nuoristotalot, seurojentalot, teatteritalot, näyttelyhuoneistot ja oppilaitokset.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Käytiin tässä mieheni kanssa aamupäivällä nimismiehellä tekemässä lupahakemus. Piti täyttää omin sanoin missä, milloin, monta vierasta ja alkoholitarjoilusta. Ja allekirjoitukset alle. Se maksoi sitten 10€. Lupa pitää olla jos on alkoholitarjoilu ja ehkä kun meilläkin on n.120 vierasta.

Meillä siis juhlat seurojentalolla.

Link to comment
Share on other sites

Meidän hääpaikan omistaja kerto tuosta alkoluvasta meille. Ja muuten poliisit ei kai niitä käy mitenkään ratsaamassa (tuollakin järkätty häitä vuosikaudet, eikä ole tultu), paitsi jos paikalle kutsutaan.

Jos tulee vaikka tappelua tai iso kasa kuokkijoita (mitä vaan voi sattua) ja joko häävieras tai naapuritönön asukas vaikkapa kutsuu poliisit paikalle, niin sillon kysytään kenen nimissä lupa on. Siitä en kyllä tiedä vedetäänkö vastuuseen tapahtumista  :-?

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Tässä tämän hetkinen tieto asiasta. Tiedon sain suoraan poliisista eilen.

Jos alkoholia tarjotaan julkisessa huvihuoneistossa, pitää poliisille tehdä alkoholilain 59 § mukainen ilmoitus. Lupa maksaa 10 Euroa ja ilmoituksen tulee tehdä juhla paikkakunnan poliisilaitoksen piiriin. Ilmoitus on tehtävä ennen juhlaa, päätöstä ei tule vaan kuitti toimii"päätöksenä".

Link to comment
Share on other sites

Ja höpö höpö! Voi Jeesus mikä poliisivaltio. Me ei kyllä mitään lupia kysellä :angry:

Ei kyseessä ole mikään lupien kysely tai antelu, vaan ilmoitus alkoholitarjoilusta yksityistilaisuudessa. Tarkoituksena ei ole valvoa kenenkään juhlimista vaan antaa poliisille mahdollisuus varautua mahdollisiin järjestyshäiriöihin, joita alkoholin nauttiminen isommalla porukalla usein valitettavasti aiheuttaa. Tällä ilmoituksella ikäänkuin pesee kätensä vieraiden töppäilyistä.

Jos ilmoituksen tekeminen kuitenkin tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta, voi häitään juhlia myös ravintolassa tai muussa anniskeluoikeudellisessa paikassa, jolloin vastuu juhlaväen kunnostakin on anniskeluoikeuden haltijalla.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...