Jump to content
Naimisiin.info

Kuinka moni ottaa yhdysnimen?


Anniina

Recommended Posts

Mä haluaisin yhdistelmä nimen. Siitä tulis aika hirveen pitkä kun miehen nimessä on 8 kirjainta ja omassa 9. Vois loppuavirastojen papruissa tila pian kesken :girl_haha:  Nimet kuitenkin sopis mun mielestä tosi nätisti yhteen. Itselleni oma sukunimi ja suku on olleet aina tärkeitä ja jotenkin ylpeydenkin aihe kai tavallaan. Tuntus oudolta luopua siitä kokonaan. Toisaalta pidän miehen nimestä ja ymmärrän hänen toiveensa, että ottaisin hänen nimensä. Aion vielä ehdottaa yhdistelmää, mutta luulen että voi olla ettei se toteudu.  

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 9 months later...
  • 2 weeks later...

Olen aina ollut sitä mieltä, että otan yhdysnimen. Tykkään ihan törkeän paljon omasta sukunimestäni, vaikkei se mikään harvinainen olekaan. Miehellä puolestaan on harvinaisempi nimi ja on ainoa omassa sukuhaarassaan, joka jatkaa tuota nimeä. Sekä minun että miehen sukunimessä on 5 kirjaista, joten ei tulisi edes mahdoton yhdistelmä, Xxxxx-Yyyyy. :) Voisin ehkä vaihtaa nimen kokonaan, jos päädyttäisiin ottamaan miehen mummon tyttönimi yhteiseksi. Sen nimisiä ei ole enää elossa ollenkaan. Olisi siis tosi harvinainen nimi, vaikka aika suomalainen silti.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Minäkin otan yhdysnimen - pitkän harkinnan jälkeen. Alkuun olin aivan varma siitä, että pitäisin oman nimeni. Nimeni on melko harvinainen ja vieraskielinen, lisäksi se on äitini tyttönimi. Sen vuoksi en halua siitä luopua.  Haluan kuitenkin, että nimestäni näkee sen, että ole sulhasen rouva, joten yhdysnimi minulle tulee. Saattaa vieraan korvaan kyllä kuulostaa oudolta, kun siinä yhdistyy kaksi erikielistä nimeä. Lisäksi nimi tuöee olemaan melko pitkä, omassa sukunimessäni on 7 kirjainta ja miehen 8. Lisäksi omassa etunimessa on 9 kirjainta. Mutta samapa tuo, itse olen ajatukseen jo tottunut :)

Link to comment
Share on other sites

Olen päättänyt ottaa mieheni sukunimen. En erityisesti pidä yhdistelmänimistä, ja tuntuisi oudolta olla "eri"niminen kuin mieheni ja tulevat lapsemme. Toisaalta, monet tutut ovat sanoneet, että minulle tulisi hieno yhdistelmänimi. Sukunimemme ovat luontoon viittaavia ja tarkoittavat jotain. Yhdistelmänimi olisi siis yhteensopiva ja taatusti ainut laatuaan (tyyliin Metsä-Lintu). Tätä puoltaisi sekin, että yhdistelmänimellä minusta ei tulisi mieheni siskon kaimaa. En vaan osaa ajatella tuota yhdistelmänimeä omakseni. Ja tavallaan tuntuisi yksinäiseltä, ettei olisi ketään jolla on ihan saman sukunimi... :)

Link to comment
Share on other sites

^ itsekkin aijon ottaa mieheni sukunimen. Olen aina tiennyt että sitten kun menen naimisiin niin luovun omasta sukunimestä. Ja mun sukunimessä on 8, miehen 11 kirjainta joten tulisi liian pitkä sukunimi. Kummankin sukunimet vielä päättyy -nen, joten kuullostaisi todella tyhmältä jos ottaisin yhdysnimen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...