Jump to content
Naimisiin.info

Häät ilman leikkejä?


Guest Dharma

Recommended Posts

Meista kumpikaan ei miehen kanssa halua leikkeja, mutta aitini ja seremoniamestari (veljeni) ovat sita mielta, etta juhlat on tylsat ilman leikkeja. Jos vaatimalla vaatisin, ettei mitaan leikkeja tule, saisin kylla tahtoni lapi, mutta en halua etta vierailla on tylsaa myoskaan!! :(

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mäkään en haluais mitään leikkejä häihin. Meitä on sen verran pieni porukka (n.60 hlöä), ja paikka viihtyisä/tunnelmallinen, että ilta on varmaan mukava ilman leikkejä. Mutta onnittelumaljojen yhteyteen sopis toi "huiskutteluleikki". Täytyykin laittaa harkintaan :rolleyes:

Muuten luotan hyvään ruokaan, livemusiikkiin ja rentoon tunnelmaan. Puheita tulee varmaan muutama ja sitten jotain PowerPointia yms.

Link to comment
Share on other sites

Meille ei myöskään tule leikkejä häihin. Häät ovat pienet ja tunnelmalliset. Porukka sen verran tuttua toisilleen, että juttua kyllä riittää. Soitetaan musiikkia, nautitaan ruoasta ja juomasta sekä hyvästä seurasta. Aika ei käy varmasti pitkäksi.

Link to comment
Share on other sites

Joo. Mekään ei olla ihan leikkien kannalla. Ystäviä ja kavereita häihin on kutsuttu eniten ja perheet tietysti. Sukulaiset on jätetty vähemmistöön. Mitäpä niistä kun ei niiden kanssa koskaan muutenkaan olla missään tekemisissä, joku muu voi järjestää sukujuhlat halutessaan...

Siksi jotain hauskaa olisi kiva kehittää, mutta ei mitään todellakaan nolaavia tai muita piiripienipyörii-juttuja. Ei tarvitse olla kovin isoja ohjelmanumeroita, mutta jotain hauskaa, mukaansatempaavaa juttua. Oisko kellään koettua tai ideoita mielessä?

Link to comment
Share on other sites

Meillä pienet ravintolahäät ja ei takuulla mitään leikkejä. Pitkän kaavan ruokailun lisäksi olemme tilanneet juhlaan hieman ohjelmaa, kaikki eivät tunne toisiaan ja esim. anoppi ja appiukon uusi vaimo tapaavat ensi kertaa joten pelkäämme paikoin jäätävää tunnelmaa.

Tunnelman kohottajiksi ja keskustelun aiheiksi meille on tulossa juhlapuhuja Pro-Seremonioilta, taikuri tekemään lähitaikuutta sekä artisteja 1-2kpl vetämään muutaman lauluesityksen.

Muoks. hulvaton ajatuskatko.

Muokattu: , käyttäjä: Miu
Link to comment
Share on other sites

tarkoituksena olisi nauttia hyvästä ruoasta, juomasta (holillinen tai holiton, jokainen tyylillään), ystävien ja läheisten seurasta, toivottavasti kivasta säästä, ja ennenkaikkea hyvästä musiikista, jota on valittu huolella ja jota dj tulee soittamaan.

puheita saa pitää jos jotkut haluavat, korkataan tanssilattia häätanssilla heti alkuun.

kimppu ja sukkanauha kakun jälkeen.

odotetaan rentoa yhdessäoloa. juhlaan tulee paljon sellaisia ihmisiä joita nähdään harmillisen harvoin, joten ei sitä yhteistä aikaa uhrata leikkeihin...jorataan kyllä ;) ("ilta"häät, vihkiminen klo16)

*pihalle saatetaan varata mölkkypeli halukkaille, se on superhauska peli*

ainiin, tuosta mukaansatempaavasta hauskasta, minua himottaisi vetää jossain vaiheessa iltaa letkajenkkaa, sehän on kaikessa mauttomuudessaan hauskaa! :lol:

Link to comment
Share on other sites

itse haluamme pitää juhlat mahdollisimman yksinkertaisina, eli ei tule "leikkejä". Vastaanoton jälkeen on sitten "pippalot" kavereiden kesken (mukaan haluavat ostavat tietysti omat juomansa jos tekemämme booli ei riitä). :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meille ei todellakaan tule leikkejä. Olen tehnyt töitä lasten ja nuorten parissa ja leikkinyt niin töissä kuin opiskeluaikanakin aivan tarpeeksi. Ja en muutenkaan oikein tykkää ajatuksesta, että juhlatamineissa pitäisi tehdä hupsuja asioita jne. Olemme tilanneet häihin pienen improvisaatioteatteriryhmän, joka hauskuttaa juhlaväkeä reilun puolen tunnin ajan. Muuten illan ohjelma täyttyy syömisestä, seurustelusta ja tanssimisesta. Serkkujen perheille olen ajatellut ehdottaa, josko lapset (5-10 v., joita on kuusi) esittäisivät jonkin laululeikin tms. johon sitten aikuiset ja muut lapset voisivat ottaa osaa. Näin pääsisivät esiintymishaluiset lapsetkin estraadille ja huomion keskipisteeksi. Muuten toivottavasti viihtyvät "lastenhuoneessa" pelien, kirjojen ja irtokarkkien parissa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nyt on sitten juhlat juhlittu - ja ilman minkään valtakunnan leikkejä! Ja pelkkää hyvää palautetta tuli!

Tultiin kiittelemään sitä, ettei ollut mitään kuluneita leikkejä, jotka nolaavat sekä vieraat että hääparin.

Mihin sitten panostimme? Ruokaan ja juomaan. Molempia oli niin paljon, ettei kesken loppunut. Pari puhetta oli myös sekä meidän häävalssimme. Muuten sitten ilta meni seurustellessa ja vieraiden tanssiessa.

Leikkejä ei kukaan jäänyt kaipaamaan!

Link to comment
Share on other sites

Tultiin kiittelemään sitä, ettei ollut mitään kuluneita leikkejä, jotka nolaavat sekä vieraat että hääparin.
En ole ikinä törmännyt tällaisiin nolaaviin leikkeihin, mutta onko joku muu? Antakaa vinkkiä niin osaan välttää ne. :)

Vaivautunut tilanne on joskus ollut leikkejä aloitettaessa, mutta se on johtunut aina juontajan (yleensä bestman) humalatilasta. :P

Muokattu: , käyttäjä: Lillian
Link to comment
Share on other sites

Paljonhan niitä on ihan perinteisemmissäkin leikeissä.

Esim. ryöstöt saattaa riistäytyä nolauksen puolelle. Myötähäpeässä olen monissa häissä morsianta tai sulhasta seurannut. Kerran jopa leikin järjestäjälle käynyt kuiskaamassa, että näyttää siltä että teidän onnellinen morsian alkaa kohta itkemään tämän leikin vuoksi. Viime häissä jossa oli sulhasenryöstö, meinasin itsekkin alkaa morsiammen puolesta itkeä. TÖRKEÄÄ käytöstä kaasoilta! mauttomuuksiin johtava tie on oikea pikatie välillä...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
En ole ikinä törmännyt tällaisiin nolaaviin leikkeihin, mutta onko joku muu? Antakaa vinkkiä niin osaan välttää ne. :)

12 kuukautta tylsine, moneen kertaan kuultuinen vitseineen, karhu-ja-metsästäjä-kuvaelma (vai mikä liekään), lasten piiri- yms. laululeikit ryöstöjen yhteydessä, vauvanuken pukemis/vaipan laittamiskisa, tunnistusleikit (morsian/sulhanen yrittää tunnistaa puolisonsa silmät sidottuna jonkin ruumiinosan perusteella)... ja niin edelleen...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mä tykkään leikeistä ja kisailuista. So shoot me.

Jossain sanottiin, että eihän esim ylioppilasjuhlissakaan ole leikkejä. No joo, siksi mä tykkäänkin enemmän häistä. Mun mielestä ihminen on vähän paskantärkeä, jos ei osaa nauraa itselleen näissä "nolaus"leikeissä (mä en ole ikinä kokenut niitä niin). Tietty leikkejä on erilaisia ja ne voi vetää niin monella tavalla. Ehkä mä oon sattunut käymään vaan sellaisissa häissä missä leikit on kivoja. Ja me tykätään muutenkin kaikista kisoista ja peleistä :) Hmm... miten saisin "vihjaistua" kaasolle, että semmoinen jalkapallo-ottelu olis kiva, jossa me valitaan joukkueet tyyliin "valitse joku yli 50 v nainen" "valitse joku puolisosi serkku" ja sitten pelattais tyyliin 10 min ja muut kannustais. Mä oon outo ja yli-kilpailuhenkinen... :lol::grin:

Sitten monet puhuu tästä "rennosta jutustelusta". Mutta mun mielestä se on just sitä jäykistelyä. "mitä kuuluu" "no eipä ihmeempiä" "mitäs kesälomalla" "oltiin mökillä" "Sakari menee sitten opiskelemaan" "Juu, se pääsi sinne ja tänne" jne. Ja tämä 30-200 kertaa, riippuen vieraiden määrästä. Myöhemmin kun juoma on virrannut ja orkesteri soittaa, tilanne on tietty eri, mutta aikaisemmin mun mielestä leikit rikkoo jäätä ja tekee tunnelmasta välittömämmän.

Meitä on monenlaisia ja kaikkien kannattaa tehdä siten kuin itse haluaa! :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

^keskusteleminen on jäykistelyä :grin: tosin meidän häissä ei yllä olevan kuvauksen mukaisia keskusteluja edes syntynyt, mutta jokatapauksessa... :grin: Millaisia keskusteluja ihmiset sitten oikein häissä käyvät? Minulla on siinnä tapauksessa aina ollut tämä jäykkäpuhe-etiketti hukassa. Parhaat muistot minulle on jäänyt juuri jostain kustelusta tai jutusta mitä on spontaanisti syntynyt.

Kakunleikkuupolkaisuja meillä ei ollut, silti en usko että kukaan unohtaa meidän kakkumme leikkuuta... elämä on täynnä sattumia, tilannekomiikkaa ja huumoria, miksi niitä väkisin sinne sitten yrittää tunkea lisää? Luulen, että polkaisu olisi ollut paljon meidän kakkuiluamme jäykempää... (ja tämä siis vain yhtenä esimerkkinä)

Link to comment
Share on other sites

Jäykistely on sitä mikä ei juhlaan ole luontevaa. Ja se, mikä on juhlaan luontevaa riippuu tietenkin juhlan järjestäjistä ja osanottajista :grin:

Minusta ihmisessä ei ole mitään paskantärkeää, jos hän ei pidä itsensä nolaamisesta (ei, en suostu laittamaan tähän lainausmerkkejä). Nolautumisen tunne on yksilöllistä; toiset kokevat noloksi TuttuJuttu-leikit, toisten mielestä se on vain hilpeää hupia. Joskus tämä voi olla tilanneriippuvaistakin; Virtasen pariskunta kokee leikit noloksi häissä, mutta pienemmällä kaveriporukalla ne ovat vain hauskaa hupia.

Koska asia on kokemuspohjainen, ei siihen ole mitään yhtä ainoaa oikeaa vastausta.

Paskantärkeilyä on se, että mennään sanomaan toiselle mitä hänen kuuluu tuntea tai olla tuntematta ;)

Link to comment
Share on other sites

Sitten monet puhuu tästä "rennosta jutustelusta". Mutta mun mielestä se on just sitä jäykistelyä. "mitä kuuluu" "no eipä ihmeempiä" "mitäs kesälomalla" "oltiin mökillä" "Sakari menee sitten opiskelemaan" "Juu, se pääsi sinne ja tänne" jne. Ja tämä 30-200 kertaa, riippuen vieraiden määrästä.

Tämän kuvauksen kaltaista keskustelu on ehkä siinä tapauksessa, että kaikki ovat toisilleen vieraita tai korkeintaan etäisesti tuttuja. Kun häissä taas on tuttuja, mukavia ihmisiä, joita vieläpä ehkä tapaa valitettavan harvoin, ei hiljaista hetkeä juuri tule - vaikka olisi vasta juhlapaikalle saavuttu ja ne viinipönikät vielä korkkaamatta. :)

Link to comment
Share on other sites

Morre kirjoittikin oikeastaan kaiken sanomisen arvoisen nolaamisesta ja tärkeilystä, allekirjoitan täysin!

En malta olla lisäämättä, että jotkut ihmiset voivat olla hyvinkin itseironisia ja osaavat nauraa itselleen, mutta eivät vain satu tykkäämään esiintymisesta tai huomion keskipisteenä olemisesta. Joidenkin ihmisten huumorintaju saattaa myös olla, miten sen nyt sanoisi, vähän hienovaraisempaa ja hienostuneempaa kuin mitä leikkien pieruhuumoritaso yleensä on. Se ei suinkaan tarkoita, ettei heillä olisi huumorintajua ollenkaan!

Link to comment
Share on other sites

Tuo huiskutus / maljojen nosto, mikä täällä aiemmin jo on esiintynyt on kyllä aika kiva ja samoin tuo irtoruusujen jako /heitto neiti-ihmisille! :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Puhuimme avomieheni kanssa siitä, ettemme mekään halua kamalasti leikkejä yms. häihimme. Tämä johtuu osittain siitä, että ystävä- ja sukulaispiirissämme on paljon lahjakkaita ihmisiä, joiden haluaisimme esiintyvän häissämme (laulua, tanssia, eri soittimia yms.), etenkin kun häät tulevat olemaan melko musiikkipainotteiset. Omalta osaltani pyrin löytämään kultaisen keskitien, eli pari hauskaa ja viihdyttäväksi todettua leikkiä ja loput ohjelmanumerot ihania esityksiä, jotka viihdyttävät kaikkia osallistujia.

Kuten monet ovat jo aikaisemmin todenneet, paras vaihtoehto on tehdä häistä hääparin näköiset, sellaiset joissa itse viihtyy :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

En halua omiin häihini mitään leikkejä! Lapsethan ne voivat siellä leikkiä omassa tilassaan mutta aikuiset..? Ei. Ei vaan istu omaan persoonaan ei sitten millään.

Mielestäni musiikki, tanssi, kimpun heitto ja kakun leikkaus ovat jo ohjelmanumeroita sinällään eikä siinä mitään leikkiä kaivata. Seura, musiikki ja hyvä ruoka viineineen pitävät huolen siitä että kaikki viihtyvät! Oman sukuni tuntien kukaan ei tule leikkejä kaipaamaan ja ihan spontaanisti syntyy "leikkiä" jos niikseen tulee :D

Pelkään että kaasoni järkkää jotain kamalaa, tosin hän on varmaan aika samoilla linjoilla kanssani. Luulen! Joku mainitsi pp esityksen sulhasen ja morsiamen lapsuudesta ja yhteiselon alusta - sehän on taasen sitten toimiva ja kiva idea ja hyvä tapa esitellä sulhanen morsiamen väelle ja toisinpäin!

Link to comment
Share on other sites

Meille ei myöskään tule hääleikkejä, eikä mitään kirjallista ohjelmaa muutenkaan. Syödään, tanssitaan ja ja vietetään aikaa läheisien kanssa. Puheita saa pitää jos joku haluaa, mutta en rupea pakottamaan esim kaasoa puhetta pitämään jos hän itse ei halua. Karaokelaitteet olen ajatellut laittaa paikan päälle, jos vaikka joku innostuu laulamaan. :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ollu mitään leikkejä.. Ohjelmaakaan ei ollut suunniteltu (muuta kun vihkiminen juhlapaikalla ja bändi). Muutama puhe oli ruokailun jälkeen ja yksi kahvittelun jälkeen (ennen häävalssia). Mitään lisää ei oltaisi kaivattukaan ja kaikki kehui kuinka kiva ja rento meininki oli. Ja bändiä kehuttiin kovasti..

Niin ja siis meillä ei myöskään heitetty kimppua tai muuta (mulla ei ees ollu sukkanauhaa)..

Muokattu: , käyttäjä: a_paradise_79
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meille ei tule mitään ohjelmaa puheiden lisäksi. Puheitakin tulee olemaan vain pari kappaletta. Molemmat inhotaan leikkejä. Eikä kimpun heittoa/sukkanauhan noukintaa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ollut mitään leikkejä. Ainoastaan muutama puhe, ja pari musiikkiesitystä (serkut halusivat laulaa ja yksi soitti pianolla kappaleen). Vieraat oikein kiittelivät, kun ei ollut ohjelmaa enempää. Ehdittiin paremmin jutustella kaikkien kanssa.

Itse olisin ahdistunut leikeistä, etenkin jos vieraat olisi pakotettu osallistumaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä on ohjelmassa yksi puhe, kotiväen ohjelma ja kohta jos jollakin on sanottavaa.. Semmosena vapaa sana -tyyppisenä. Kotiväen ohjelmaksi ollaan pyydetty sulkin sisko soittaan pianolla ja miun kotiväki ei ole hirviä esittävää sorttia. Onneksi.

Siis ei leikkejä. Ei huvita. Meillä on leikki-ikä molemmilla jo ohi.

Sisko ja sen mies aiko järjestää sulhasen ryöstön, miä saan sulkin takasi, kun lausun runon, joka alkaa että:

"Sinä armaani karvajalka,

sinä unteni apina.."

Tuo liittyy yhteen meijän lähipiirin sisäpiirivitsiin :P Ja tämä on siis ainoa johon itte voin suostua, muut leikit lopetetaan heti alkuunsa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...