Guest Dharma

Häät ilman leikkejä?

360 viestiä aiheessa

Ei leikkejä meille, kiitos. Ohjelmaksi riittää vihkiminen, ruokailu, bändi ja tanssiminen ja tärkeimpänä vieraiden kanssa seurustelu. Mahdollisesti jotain puheita myös.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin molemmat kammoksuvat kaikkia näennäishauskoja pelejä ja leikkejä, joten meidän juhliin ei niitä missään nimessä ole tulossa. Kaikkein kamalimpia ovat pikkutuhmat ja niin-nähdyt leikit/ohjelmat, joita mä en ainakaan voi edes seurata sivusta ilman myötähäpeän tunnetta. Leikkiminen kuuluu lastenjuhliin, ja meidän juhlissa myöskään lapset eivät ole vahvasti edustettuina.

Vihkiminenkin tapahtuu (toivottavasti!) vasta iltapäivällä, joten juhlat eivät pääse alkuun kuin vasta illansuussa, joten luulisinpa, että syöminen, tanssiminen ja yleinen seurustelu riittävät pääasialliseksi ohjelmaksi juhlapaikalla. Varmasti myös jotkut haluavat pitää jonkin sortin puheita, ja mun mielestä myös muut ohjelmanumerot ovat mulle ok, kunhan niihin osallistuvat ihmiset aidosti haluavat osallistua niihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yhh, mäkin inhoan kaikkia niitä muka-hauskoja leikkejä, joista melkein kukaan ei nauti ja jotka saavat aikaan vain vaivaantuneen ilmapiirin. Hyihyi, ei kiitos mitään leikkejä meidän häihin.

Kimpun mä heitän tyttöystävien toiveesta ja ehkä mies heittää sukkanauhan jos haluaa/jaksaa. Muuksi ohjelmaksi meidän mielestä riittää juominen, syöminen, bändi ja yleinen hengailu ja seurustelu. Meidän häihin on tulossa lähinnä kavereita, joten kyllä ne osaavat hauskaa pitää ilman mitään järjestettyä ohjelmaakin. Näin ainakin toivon, toinen kaasoista on sitä mieltä, että jotain pitäisi järjestää..

Nojaa, ollaan me ilotulitustakin mietitty, mutta se nyt ei mene kategoriaan "leikit". Noh, täytynee vielä keskustella kaasojen ja bestmanin kanssa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häissä ei leikitty eikä tanssittu ollenkaan. Lapset tosin taisivat oma-alotteisesti viritellä erilaisia hippaleikkejä pihalla, kun heitä oli niin paljon. Juhlat pidettiin meillä kotona ja pihallemme ja ohjelmaksi riitti hyvä ruoka, juoma ja keskustelut. Jälkikäteen olemme saaneet kaikilta vierailta kiitosta juhlien lämminhenkisestä ja rennosta tunnelmasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee muutama ohjelmanumero, joita voisi kutsua leikeiksi. Ne eivät ole perinteisiä suomalaisia leikkekä, vaan muista maista varastettuja juttuja. ;) Mielikuvitusta on siis lupa käyttää - morsiamenryöstö ei ole ainoa vaihtoehto, kuten se usein tuntuu olevan. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on ensi vuonna häät eikä leikkejä ole tosiaan tulossa. Vieraat esitellään häälehdessämme, bestman, kaasot ja morsiamen isä pitävät puheet, sulhasen sykkeeseen liittyvä arvauskilpailu (jokainen veikkaa sulhasen sykettä alttarilla ja lähimmin arvannut voittaa jonkun palkinnon), musiikkia ja seurustelua... EI LEIKKEJÄ.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin, monta ketjuahan täällä on erilaisista hääleikeistä, mutta olisiko kellään vinkkejä minkälainen ohjelma sopisi häihin, kun hääparista kumpikaan ei voi sietää näitä perinteisiä hääleikkejä? Meidän kohdallamme tilanne vain on niin, että kaikki tuollaiset aiheuttavat suunnatonta myötähäpeää ja ahdistusta.

Olimme juuri vieraina häissä, joissa kaikki kliseet käytiin läpi. Toki kelpuutan perinteistä esimerkiksi moprsiuskimpun heiton ja häävalssin, mutta siihen se taitaa jäädä.

Jos jollakulla muulla "leikkien vihaajalla" on hyviä ideoita tai omakohtaista kokemusta, kuulisin niitä mielelläni. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa kurkistaa nämä ketjut läpi, hieman samaa asiaa sivutaan:

http://www.naimisiin.info/yhteiso/index.php?/topic/74469-ei-lainkaan-ohjelmaa/

Itsellä oli tuo sama juttu taannoisissa häissämme, leikkejä ei haluttu eikä myöskään tanssia, joten se ohjelman luominen oli vähän haasteellista. Kavereiden puolesta nyt mitään ohjelmaa ei tarvitsisikaan, mutta väen koostuessa sekä suvusta että kavereista tuntui, että jotain kuitenkin pitäisi olla. Kimpunheittelyt, valssit, leikit, kakunleikkauksesta hirveän numeron tekeminen, morsiamenryöstöt jne eivät oikein mitkään istuneet linjaamme. Tehtiin sen verran kompromissia, että vieraille oli poissaollessamme ns. leikkisämpänä ja perinteisempänä viihdykkeenä visa meistä (myös palkinto parhaiten tietävälle, tottakai!) ja itse pidimme myöhemmin kuviin pohjautuvan, huumoripitoisen powerpoint-esityksen yhteisestä historiastamme - toimi onneksi varsin hyvin. Lisäksi oli pari puhetta ja eräs ystävä soitti muutamia biisejä.

Tehtiin ajantappoa varten (jos on hiljaisia hetkiä, eikä juuri sillä hetkellä tunnu tapahtuvan mitään) myös ohjelmalehtinen, jossa oli ohjelman ja menun lisäksi haastatteluja ja muuta lätinää, tästä tuli ihan todella paljon kehuja, ja yllättävän monet olivat oikeasti lukeneeet sen.

Tosi paljonhan vaihtoehdot ovat kiinni siitä, millaisia te olette ja millaisia vieraanne ovat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos leikit eivät kiinnosta niin ehkä kannattaa harkita jonkin sortin esiintyjää? Stand-up koomikot, koomiset taikurit, tulishowt ja muut ovat suht suosittuja näitä foorumeita selatessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa!

Siskoni häitä juhlittiin kesällä 2009. Heillä ei myöskään ollut yhden yhtä hääleikkiä. Järjestin kaason roolissa muiden avustajien kanssa heille tällaista ohjelmaa:

Hääparin valokuvista vuosien varrelta tehtiin video ja taustalla soi morsiamen polttareissaan levyttämä kappale

Sulhasenryöstö: Morsian joutui naputtelemaan uudelleen jo polttareissaan kasaamansa linnunpöntön jotta saatiin sulhanen takaisin

Lauluesitys: Morsiusparille esitettiin sanoittamani kappale (esittäjänä paikallisesti tunnettu laulaja)

Paketin kiertäminen: Morsiusparille oli lahjapakettiin laitettu heille lahjaksi mukavia heihin liittyviä asioita. Paketin päällä oli loru, jonka mukaan se sitten kiersi vieraiden joukossa (tämä oli oikeastaan ainoa leikkityylinen ohjelma). Ihmisten piti etsiä vieraiden joukosta paketin päällä kuvailtu henkilö (mm. kaunein kampaus tms.). Lopulta paketti päätyi morsiusparille onnittelujen kera.

Lisäksi oli häävalssi, sukkanauhan ja kimpun heitto sekä tietysti hääkakun leikkaus.

Kovin ihmiset viihtyivät ja kehuja tuli paljon jälkikäteen häistä.

blackblingwhite.blogspot.com

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei näillä näkymin ole tulossa leikkejä. Haluttaisiin kuitenkin että juhla olisi rentoa, hauskaa ja että olisi aikaa seurustella vieraiden kanssa. Suuri osa vieraista on sellaisia jotka tulevat pitkän matkan takaa ja joita ei kovin usein näe, niin itse ainakin haluaisin ehti juttelemaan illan aikana mahdollisimman monen kanssa...

Ei myöskään sulhasen kanssa kumpikaan tykätä tyypillisistä leikeistä, joissa nolataa vieraita tai hääparia..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mäkään en välitä niin paljon hääleikeistä, eikä meillä tule sellaisia olemaankaan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse inhoan myös hääleikkejä yli kaiken. Varsinkin nämä morsiammen ja sulhasen "nolaus" leikit... Omasta mielestäni ne ovat vieraidenkin kannalta ehkä hieman vaivaannuttavia kun hauskoja..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Myös meidän häissämme pyrittiin välttämään kaikkia "perinteisiä" hääohjelmanumeroita viimeiseen saakka. Olimme yksimielisiä siitä, että jotain oikeasti hauskaa pitää saada, eikä vahingossakaan mitään sellaista jossa jonkun täytyy kuolla myötähäpeään.

Omiin häihimme palkkasimme laulavan imitaattorituttavamme, joka veti hillittömän hauskan shown (2x30min) , Vieraamme kehuivat kovasti ja kaikilla oli kovin hauskaa. :) Lämpimästi suosittelen joitain tällaisia "keveämpiä" ohjelmanumeroita!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse inhoan myös hääleikkejä yli kaiken. Varsinkin nämä morsiammen ja sulhasen "nolaus" leikit... Omasta mielestäni ne ovat vieraidenkin kannalta ehkä hieman vaivaannuttavia kun hauskoja..

Täysin samaa mieltä. Suosittelen lämpimästi viihdyttämisen ulkoistamista, meillä oli laulava imitaattori vetämässä kaksi puolen tunnin show'ta. Ja hillittömän hauskaa oli, sekä vieraidemme että meidän mielestä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillekään ei tule mitään hääleikkejä, jos nyt kimpun ja sukkanauhan heittoa ei lasketa. ei kumpikaan tykätä niistä, joten olen kaasolleni ja miehen bm:lle sen painokkaasti ilmoittanut ettei niitä tarvi järjestää.. meille tulee hyvä bändi, stand up-koomikko, ruokaa ja juomaa. eli hyvät bileet :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meilläkään ei tule ainuttakaan hääleikkiä.ei edes kimpunheittoa,eikä polkasuja kakunleikkuussa.kakku leikataan,mutta tehosteena pöytäsoihdut ja esim viulumusiikki taustalla. Ohjelmamme koostuu paljon musiikista,akustista soitantaa,viulua soittaa ystäväni,powerpoint esitys elämästä koosteena kun olimme pienia-oma lapsen syntymä ja paljon meistä kuvia tietty musiikin kera. bändinä sami saari ja kumppanit.morsiamenryöstä toeutetaan niin,että suvun naiset katoavat,ja saa takaisin meidät laulamalla,koska osaa sen.viihdettä kaikille. sen lisäksi meillä on baarimikko joka tekee juomia. vieraista otetaan yhteiskuva.lisäksi jokainen kuvataan onnittelun jälkeen,kuvan saa muistoksi.sambaajatkin esiintyvät.siinä meillä ohjelmaa,kovasti ystävät odottavat.puheita tietty oltava.ja häätanssi,joka ei ole valssi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ainoat "ohjelmanumerot" ovat minun isän pitämä maljapuhe (Se lupasi sanoa tervetuloa ja nostaa sen maljan...) ja meidän lapsuudenkuvia esillä. Meillä vihkiminen on 14.00 ja heti sen jälkeen siirrytään juhlapaikalle syömään. Ruuan jälkeen ajateltiin kierrellä juttelemassa vieraiden kanssa, joita on 39.

Kahvi on tarjolla heti kun ruuat on korjattu pois ja kahvipöytä on katettu. Kahvin jälkeen siirtyvätkin sitten alle 50-vuotiaat jatkoille, joissa lämpiää sauna ja juomahanat aukeavat. Ohjelmattomuus ei varmaankan tuota suurta ongelmaa noin pienen vierasmäärän kanssa ja toivottavasti me ehditään jutella kaikkien vieraiden kanssa jo varsinaisen hääaterian aikana.

Me varmaankin yritetään keksiä vielä jotain ohjelmaa (ehkä), mutta varmaa on ettei meille tule ohjelmanumerokisi kakunleikkausta, häävalssia, kimpunheittoa yms. Ne ei vaan ole meidän juttuja. Kaasoja eikä bestmania meillä ei ole, joten yllätysohjelmanumeroita ei meille tule, onneksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei tule leikkejä eikä tietokilpailuja, ei kimpun/sukkanauhan heittoa, kakunleikkauspolkaisuja, kenenkään ryöstöä eikä valssia. Mutta niistä tulee hauskat, elävällä musiikilla höystetyt ilkamat, joissa tuore aviopari tarjoaa vierailleen unohtumattoman musiikkiesityksen... (esim. morsian opettelee soittamaan rumpuja... ;) )

Leikit on kiusallisia ja vaivaannuttavia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkään ei ollut varsinaisia leikkejä, mielestäni ne ovat noloja, ja morsiamenryöstöä inhoan yli kaiken. Ohjelmaa oli silti ihan riittämiin, morsiamen äidin puhe, morsiamen laulu, taikuriesitys, tietokilpailu kahvittelun aikana+oikeiden vastausten paljastaminen ja palkinto eniten oikeita vastauksia antaneelle porukalle, sukkanauhan ja morsiuskimpun heitto, häävalssi.... Lisäksi olimme koonneet valokuva-albumin, jossa oli kuivia meistä, aina lapsuudesta tähän päivään saakka. Teimme myös powerpoint-esityksen meidän molempien polttareista ja laitoimme sen pyörimään kannettavalle tietokoneelle, ja vieraat saivat itse käydä niitä katsomassa. Lisäksi tietysti musiikkia, tanssia ja vapaata seurustelua. Enkä usko että leikkejä jäi kukaan kaipaamaan, sen verran positiivista palautetta olemme juhlistamme saaneet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ollut mitään leikkejä eikä muutakaan järjestettyä ohjelmaa kuin kakunleikkaus sekä häävalssi ja bändi - syömisen ja juomisen lisäksi tietysti. Pari puhetta kuultiin lisäksi (oli annettu vieraille jo kutsussa vapaus pitää puheita sopivaksi katsomassaan tilanteessa).

Vieraita oli noin 70 ja moni tuli jo illalla kiittämään hauskoista ja rennoista juhlista, joissa pääasiana oli hauskanpito tanssien ja seurustellen muiden vieraiden ja hääparin kanssa ilman vaivaannuttavaa mukahauskuutta, joita usein järjestetyt ohjelmanumerot aiheuttavat. Rentouden takasi myös se, että itse miehen kanssa hoidettiin juhlan kulusta tiedottaminen vieraille eikä kukaan vieraille vieras henkilö ollut siellä huseeraamassa (esim. kaaso tai bm).

Rohkeasti siis kaikki vaan ilman leikkejä ja vaikka ohjelmaakin juhlimaan, jos vähänkin siltä tuntuu ettei moisia halua! Rennosti vaan, niin varamsti juhlista tykätään ilman niitäkin!

Muokattu: , käyttäjä: miomao

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Älkää hyvät morsmaikut missään nimessä stressatko leikkien järjestämisellä! Kukaan ei jaksa niitä perinteisiä hääleikkejä, ei ne niin kovin hauskoja edes ole!

Meillä oli just viikonloppuna häät, ja mitään perinteisiä "tuolileikkejä tai adjektiivileikkejä" tms ei meillä ollut. Illan kulku oli suunnilleen seuraavanlainen:

Vihkiminen klo 15. Juhlapaikalle siirtyminen, siellä maljan kohotus, morsiamen äidin puhe. Ruokailu. Ruuan kanssa tarjolla myös viiniä.

Ruokailun päätyttyä saapuivat härmän häjyt (pohojalaaset häät meillä siis :) ), jotka lauloivat ja soittivat, ja esittivät oman shownsa, johon kuului myös morsiamen ryöstö! Olimme kieltäneet bestmaneja ja kaasoa järkkäämästä ryöstöä, mutta häjyt sitten hoitivat näköjään sen osuuden! :D Noh, sulhanen sitten häjyjen kanssa leikki ja lauloi minut takaisin, ja ohjelmanumero oli oikein onnistunut ja hauska! Nämä häjyt olivat paljon esiintyneitä ammattilaisia.

Tässä välissä otettiin vähän yhteiskuvia sukulaisten ja ystävien kanssa ja oli vapaata jaloitteluaikaa.

Kakun leikkaus ja kakkukahvit.

Ystävät ojensivat meille kaveriporukassa kiertävän hääviirin, joka annetaan aina seuraavalle kaveriporukassa naimisiin menevälle. Vapaata jaloitteluaikaa.

Miedot juomat pöytään (kaljat, siiderit, lonkerot)! Häävalssi ja bändin eka tanssisetti, bändillä oli joka setissä aina välissä myös menevämpää musaa, ei siis pelkkiä valsseja tms, vaan esim krokotiilirokkia, lets twist again, tutti frutti, ake make pera ja mä, nyt me mennään naimisiin, movetronin romeo ja julia, jne jne... Väleissä kyllä humppaa ja valssiakin! Tanssisetin aikana sekoiteltiin myös booli tarjolle.

Ekan tanssisetin jälkeen polttariporukoiden powerpoint-showt molempien polttareista. Yhteiskuvat polttariporukoiden kanssa. Polttareissa morsiamen ja sulhasen toisistaan tietämättä yhdessä levytetty biisi (tango, jonka sulhanen levytti kitaralla ja morsian lauloi) soitettiin levyltä hääparin tanssiessa sitä erittäin romanttisissa merkeissä!! <3 Tuo toimi meillä ikäänkuin kakkos-häävalssina, ja minulle sillä oli jopa suuermpi muistoarvo kuin varsinaisella häävalssillamme!! :) Muistoksi vielä saimme levyn tietenkin itsellemme.

Tuosta "kakkoshäävalssista" alkoi bändin toinen setti.

Iltapalaa tarjolle, lisää boolia, vielä bändin kolmas setti.

Siinäpä ilta alkoikin olla purkissa! Kello oli yli puolen yön, ja väki tanssinut itsensä väsyksiin! :)

Kukaan ei kaivannut yhtään enempää ohjelmaa häihin, ilta meni oikein mahtavasti, ihmisille jäi vähän jaloitteluaikaakin ohjelmien väleihin! Monet kehuivat että olivat ehdottomasti parhaat, rennoimmat ja hienoimmat häät missä olivat koskaan olleet, ja sen kyllä jo huomasi siitäkin että yli puolet porukasta tanssi kanssamme bändin tahtiin aivan loppuun asti! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos jollakulla vieraalla on erityistaito, sitä kannattaa käyttää hyväksi. Viime kesänä ystävän häissä oli aivan mahtava tunnelma vaikka varsinaista ohjelmaa ei juurikaan ollut.

Muutama hyvin herkkä ja henkilökohtainen puhe ja sitten morsiamen kaksi ystävää lauloivat upean laulun. Olen pahaksi onneksi unohtanut laulun nimen, mutta tunnelma

jäi mieleen. Valokuvaus oli itsessään kuin ohjelmanumero ja sitten olikin jo bändin aika eikä kukaan varmasti sen suurempia kaivannutkaan. Tällaista tunnelmaa toivon

omiinkin häihini.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ollut häissä, joissa ei ollut leikkejä ja tunnelma oli loistava. Meillekään ei niitä tule. Suurin osa vieraista ei niistä kuitenkaan ole kovin innostunut. Ihmiset voivat vapaasti jutella, syödä, juoda ja tanssia, kun ei tarvitse seurata koko ajan jotain leikkejä, eikä varsinkaan joutua osallistumaan / esiintymään. Kaikki eivät halua esiintyä, enkä halua vierailleni aiheuttaa ahdistusta..enkä itsellenikään :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei ole tulossa hääleikkejä, vaan livebändi, tanssimista ja muuten rentoa yhdessäoloa. Mutta tuo vieraiden esitteleminen jonkin sortin leikin muodossa voisi ehkä toimia, koska se auttaisi rikkomaan jäätä ja olisi muutenkin mukavaa että kaikki tietäisivät sitten juhlissa suunnilleen että kuka on kuka. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään