Jump to content
Naimisiin.info

Häät ilman leikkejä?


Guest Dharma

Recommended Posts

Meidän häissä ei ollut yhtä ainoaa leikkiä. Piste. Ajateltiin, että kyllä aikuiset ihmiset viihtyy mukavassa seurassa hyvän ruoan, juoman ja musiikin kanssa ilman lastentarhaleikkejäkin. Kumpikaan meistä ei halunnut julkisesti nolattavaksi. Sulhanen on ujo ja morsian huumorintajuton ;) Häissä oli ihan mainio tunnelma vaikka visailut puuttuivatkin.

Nimenomaan, "lastentarhaleikit" tulee mullekin mieleen näistä ohjelmista mitä esitetään suunnilleen jokaisissa häissä. Meille ei tule mitään, jos ohjelmaa hankitaan niin joku oikea esiintyjä, eikä vieraiden nolausta.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meidänkään häissä ei pahemmin leikitty.

Ohjelmana oli:

:-X pari puhetta

:-X puheiden jälkeen oli kuvaustauko, johon osallistui monta innokasta kuvaajaa

:-X ihana lauluesitys

:-X kaasojen valmistamien hääparin selviytymispakkausten esittely vieraille

:-X 10-vuotiaan tytön ja pojan tanssiesitys (harrastavat kilpatanssia)

:-X tietysti sukkanauhan ja kimpun heitto

:-X loppuillasta vieraat saivat heittää kolikolla isoa skumppapulloa, hääpari sai rahat (tästä emme mieheni kanssa hirveesti innostuneet, seremoniamestarin idea)appiukko muuten voitti pullon, joten mekin pääsimme osingolle ;D

Muutoin ohjelmassa oli hyvä orkesteri, tanssimista, rupattelua ja hyvää ruokaa. Jotkut vieraat ratkoivat häälehden ristikkoa ja testasivat hääperinnetietouttaan.

Ei ainakaan kukaan ole valittanut ohjelmien vähyyttä. Yksi vieras sanoi, että oli ihanan hienostuneet häät, kun ei ollu turhaa hömpänpömppää! ;D

Mainittakoon vielä, että meillä oli melko isot häät (260 vierasta) ja jokaisella näytti olevan juttukavereita ihan tarpeeksi. Vieraat myös viihtyivät erittäin hyvin terassilla oluttuoppiensa kanssa. ;)

Ai niin joo. Loppuillasta kun orkesteri lopetti ja hääpari oli poistumassa, eräs ystäväni lauloi meille yllärinä "Turvallista matkaa"-biisin (vai mikä sen nimi on) ilman säestystä. Oli niin kaunista, että morsian itki kuin vesiputous. ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Meille ei tule leikkejä. Ei yhden yhtä. Hääleikit ovat yksi kammottavimmista asioista, joita tiedämme.

Kuin myös, ei tule olemaan ainoan ainutta leikkiä meidän häissämme. Eikä myöskään kimpunheittoja tms.

Tulemme panostamaan musiikkiin (tasokas bändi, jolta onnistuu niin perinteisemmä kuin rockimmankin tanssimusiikin soittaminen), ruokaan (riittävästi ja hyvää!) ja rentoon, mukavaan seurusteluun.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ei tule kyllä meillekään yhtään leikkiä (ainakin minun toivomukseni). Ainoastaan toi "huiskutusleikki" kuulostaa mukavalta, sen voisi ehkä alkuun ottaa. Meidän häissä ei myöskään pidetä puheita (kummankaan vanhemmat eivät ole mitään puheiden pitäjiä). Koska meidät vihitään vasta klo 16.15, ajattelin, että ilta menisi mukavasti syödessä, jutellessa ja tanssiessa. Meille tulee hyvä bändi joka soittaa pääasiassa rockia ja poppia. Perinteiset morsiuskimpun ja sukkanauhan heitot tulevat olemaan ja ehkä morsiamen ryöstö. Toivottavasti ilta sujuu silti hyvin, eikä kenellekään tule tylsää. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä ei ollut leikkejä & tanssia. Vieraita oli vähän, joten ohjelmaksi olisi riittänyt hyvin kahvitus & seurustelukin kaikille yhteisessä pöydässä, mutta leikkejä emme olisi halunneet muutenkaan. Ymmärrän kyllä, että leikit & ohjelmanumerot, kuten ryöstöt & heitot, ovat "perinne" & mm. siksi monissa häissä leikitään. Muuten usein ajattelen, että harvoissa muissakaan aikuisten juhlissa leikitään, miksi häissä. Kimpun olisin kyllä voinut ojentaa naimattomalle naisvieraalle, mutta miestä en olisi päästänyt hameen alle - ainakaan vieraiden nähden!

  ;)

Onnittelumaljojen yhteydessä minä esittelin "minun puolen" vieraat, ja mies hänen. Kun kahvittelimme suolaisten seurassa, juhlatilan isäntä kertoi tilan & alueen historiaa & esitteli aluettakin, mikä oli vieraista kiinnostavaa. Hääkakun seurassa minä improvisoin muutamien muistiinpanojen pohjalta puheen, johon mieheni improvisoi vastapuheen & vieraatkin innostuivat muistelemaan meidän seurustelumme alkua. Vieraat kirjoittivat toivotuksensa valokuvamme kehykseen & vieraskirjaan; kuvasimme kaikki vieraskirjaa varten; tutustuimme kortteihin & lahjoihin. Niin, ja yksi vieraista pyysi meidät toiseen huoneeseen kuin missä muut vieraat olivat & lauloi meille.

  :-X

Ujoja, huumorintajuttomia? Ujoja ehkä, mutta huumorintajuttomia - ei. Oli tosi hauskat, tunnelmalliset häät.

Link to comment
Share on other sites

Minusta häät ilman leikkejä ovat yleensä äärimmäisen tylsiä. Tästä esimerkkinä parin vuoden takaiset sukulaisen häät.  Meidän häissä kesällä oli muutamia ihan tuttujakin leikkejä, höystettyinä omilla jutuilla ja väittäsin, että kaikilla oli mukavaa. Nyt saan ryöpyn niskaan, mutta kysyn miksi häiden pitäisi olla tylsä paikka, jossa kukaan ei leiki, puhu eikä sano mitään. Tietenkin, jos on edes puheita niin sekin auttaa, mutta allekirjoittanut on sitä mieltä, että mielummin jotain tuttuja leikkejä kuin se, että katsellaan toisiamme vieruskaverin kanssa ja toivotaan pikaista kotiin pääsyä......  :P

Link to comment
Share on other sites

Se, että häissä ei ole leikkejä ei missään nimessä tarkoita sitä ettei niissä "sanota mitään"  :o  

Tottakai voi olla puheita, musiikkiesityksiä ja vaikka mitä ohjelmaa ja häät ovat silti hauskat ja viihdyttävät myös vieraille. Niissä ei vain ole leikkejä  ;)

Jos omissa häissänne on ollut leikkejä ei se tarkoita että niiden häät, keillä on ollut muuta ohjelmaa olisivat jotenkin tylsempiä  ::)

Vieraan näkökulmasta voisin sanoa että parhaimpia häitä ovat olleet ne, jossa vieraita ei ole pakotettu leikkimään kuluneita leikkejä  ;D

Link to comment
Share on other sites

Ehkä sanoin liian jyrkästi..  :( Kyllä varmasti on sellaisiakin häitä, joissa on mukavaa ilman leikkejä. Minä en vaan ole koskaan ollut sellaisissa  ;) Ja vielä omista häistäni; meidän häissä leikit oli kaikki sellaisia joihin ei yhtäkään vierasta pakotettu mihinkään. Eli vinkiksi; sellaisiakin on......  :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillekään ei tule leikkejä, ja mä vähän epäilen sukkanauhan metsästämisen onnistumista - heitosta varmaan selviäisikin jo, mutta sulho on ujo, pengo siinä sitten koko suvun edessä vaimosi hametta...

Huiskutus me otetaan, kun ei lasketa sitä leikiksi - kaikki saa olla omalla paikalla ja omantunnon mukaan huiskuttaa tahi nostaa maljaa (hyvä idea, kiitos!). Mutta muuten luotetaan ruokaan ja taustamusaan ja jutusteluun. Vieraskirja on sellainen lappusysteemi, lapuille kirjoitetaan ja kiinnitetään lakanaan, josta ne liimataan vieraskirjaan (sitten joskus..).

VÄHÄN pelottaa, että onko jengillä hauskaa, mutta mä meinaan sulhon kielloista huolimatta järkätä boolin jonnekin.. ehkä se auttaa. Miten muuten, onko kokemuksia siitä, että kun me tarjotaan ruuan kanssa viiniä pari lasia per täysikäinen, ja loput juomat saa hakea pikkukolikoita vastaan sivupöydältä. Tämä on kutsussa ilmoitettu näin. Onko törkeää rahastaa (säälittäviä pikkusummia, mutta silti) viinilasillisista ja oluesta yms. ? Äiti sanoi, että ei, koska ei meillä VOI olla varaa tarjota kaikille kaikkea juomaa, mutta silti tuntuu tylyltä..

No, reilu kuukausi aikaa pähkiä tätä :D

Link to comment
Share on other sites

Guest Tipi-lintu

Moni kyselee, mitä ohjelmaa voisi järjestää leikkien sijasta - niin minäkin... En ole löytänyt täältä mitään mulle mieluista ideaa leikkien sijaan.

Hakusessa olisi joku rento ja nuorekas ohjelmanumero - kellään ideoita?  ::)  ???  :'( Huiskutusleikkikin on mun mielestä leikki, eli ei sitä. Ei tietovisoja, ellei joku väläytä mulle jotain uutta ja raikasta ideaa. Lauluesitys?... I don't think so.

Meillä on ravintolahäät ja musiikki tulee CD:ltä, ainoat ohjelmat on mahdolliset puheet ja kimpun heitto, häävalssia emme tanssi, mutta häätanssi tulee. Sukulaisia ja vanhuksia ei häissämme ole kuin kourallinen eli ne lähimmät. Loput ovat ystäviä, jotka tuntevat toisensa. Ideana on siis syödä hyvin ja pitää ystävien seurassa hauskaa, mutta ehkä jotain yhteistä viihdykettä kaipaisimme.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meillä ei ollut leikkejä, ei myöskään sukkanauhan tai kimpun heittoa eikä morsiamen ryöstöä ym.

Ja silti oli ohjelmaa niin että lopuksi piti jättää yksi poiskin! Mm. useita hauskoja ja liikuttavia puheita... sulhasen lauluesitys... ja meidän tekemä ja pitämä power point -esitys, mihin olimme skannanneet valokuviamme vauvasta tähän päivään yht. noin 90 kpl.  Tunnelma häissämme oli koskettava mutta rento, ja monet ovat kehuneet parhaiksi häiksi, missä ovat olleet. Viinitarjoilu osaltaan varmasti nosti myös tunnelmaa...  ;)

Minun mielestäni hääleikit ovat pari ekaa kertaa hauskoja, mutta sitten niihin alkaa kyllästyä.

Ai niin, huiskutusleikin vaihtoehto: minä ja mieheni esiteltiin itse muutamalla sanalla jokainen vieras. Toimi hyvin, koska vieraita ei ollut satamäärin vaan noin 60,  ja ihmiset tykkäsivät.

Link to comment
Share on other sites

Mahtavaa, että löytyy samanmielisiä  ;D

Välillä tuntuu, että VAIN minusta leikit ovat lastenjuhlille, eikä häihin....  :-/

Meille on tulossa bändi, ei mitään humppaa vaan poppia/rokkia. Varmasti powerpoint show meistä ja ruokaa ja juomaa  ;D

Toivoakseni sulhon sisko laulaa jotain, ja iskä pitää kenites puheen, ja ehkä jokunen kaverikin, mutta ei leikin leikkiä! Täältä bongattu boolimaljan ryöstö kyllä houkuttaa sinänsä. Jos vain keksisi jotain lystiä, millä sen sitten voisi saada takaisin. Jos bändin pojat sen vie, koko booli on oikeastikin vaarassa...  ;)

Link to comment
Share on other sites

Lisää ohjelmavinkkejä, ei mitään runoja, paitsi jos ne ovat humoristisia. Meille voisi tulla laulu ja tanssiesitys, kun saisin aikaiseksi pyytää. Inhottavaa kysyä sukulaiselta ohjelmaa, kun ei hän varmaan kehtaa kieltäytyä vaikka haluaisi. olisin tanssinut itse, jos ei se olisi puvun takia mahdotonta. Vatsatanssi ei oikein taitu korsetissa  ;D

Link to comment
Share on other sites

Mun täytyy sen verran kommentoida asiaa, että näin vieraan näkökulmasta itse pidän leikkejä varsin viihdyttävinä. Sillä olen osunut sellaisiinkin häihin jossa musiikkipuoli on olllut pääasiassa sitä humppaa (paitsi vasta yhden jälkeen yöllä). Ja sellainen musiikki pelkästään ohjelmassa oli hiukan tylsää. Katselimme vain kun morsiuspari tanssi eri ihmisten kanssa. Toki kävimme itsekin, mutta kun ei tykkää niin ei tykkää (siis kyseisestä musasta). Häissä oli yksi leikki ja mielestäni se oli aivan jees, vaihteluna. Olisin enemmänkin katsonut, varsinkin kun en tuntenut häissä ketään muuta kuin avecini... Tietty sitten tutustuin, mutta kuitenkin leikeissä paremmin tutustuu oman sukupuolenkin ihmisiin kuin valssin, humpan ja tangon pyörteissä. Mutta mä olenkin osallistuja, en puhuja ihmisiä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Se, että häissä ei ole leikkejä ei missään nimessä tarkoita sitä ettei niissä "sanota mitään"  :o (...) Vieraan näkökulmasta voisin sanoa että parhaimpia häitä ovat olleet ne, jossa vieraita ei ole pakotettu leikkimään kuluneita leikkejä

Näin juuri, kuin minun näppikseltäni. [smiley=thumbsup.gif] EDIT: Aika monissa tapauksissa nimittäin nuo leikit tms. hassunhauskat ohjelmanumerot tuntuvat perustuvat "sisäpiirin" juttuihin, ja aukeavat näinollen vain morsiamen ja sulhasen lähimmille ystäville muiden peitellessä haukotuksiaan n:nnen leikin seuratessa toistaan... ::)

Link to comment
Share on other sites

Guest hienostolainen

Meillä on ollut alusta asti selvää, että mitään leikkejä (tai muita meidän mielestämme noloja ohjelmanumeroita kuten sukkanauhan kaivelua hameen alta tai kimpun heittoa) ei tule. Mies totesi asiasta keskustellessa, etteivät meidän häät mitkään lastenkutsut ole. Jonkinlainen musiikkiesitys on harkinnassa, ja ehkä häävalssi. Jotain puheita tullee myös.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei tule mitään leikkejä  :). Tämä on sekä minun että sulhasen mielipide. Ollaan kumpikin sitä mieltä, että jokainen hääleikki on tultu jo nähtyä ja muutenkaan ei erityisemmin piitata niistä. Meillä ilta muodustuu musiikista, tanssista, ehkä isäkin siinä muutaman sanan sanoo samoin kuin bestman ja kaaso.  Hääkimpun ja sukkanauhan heitto meille tosin tulee, mutta se nyt ei varsinainen hääleikki olekaan.

Link to comment
Share on other sites

...kun morsian ei tahdo mitään ns. perinteisiä "leikkejä", kuten morsiammen ryöstöä, sukkanauhan etsintää, kimpun heittoa ym. Morsian sekä sulhanen ovat kummatkin hieman ujohkoja, tai heille ei sopisikaan mikään niin räväkkä meno.. niin millaista voisi kuvitella heidän häihinsä sitten ohjelmaksi?

Eikös kaaso ja bestman huolehdi yleensä tästä hääohjelmasta, mm 'juontaminen', leikit ja yleensäkin koko "show:n" pitämisestä kasassa?

Link to comment
Share on other sites

Oltiin just pari viikkoa sitten häissä, missä ei ollut juurikaan ohjelmaa (oli häävalssi ja kaksi leikkiä/ohjelmaa) ja kun emme mieheni kanssa tunteneet muita kuin morsiusparin ja toisen pariskunnan häistä niin meille kävi vähän pitkäksi ilta välillä. On mukva jutella ja näin, mutta jäimme kaipaamaan ohjelmaa sinne. Varmasti sukulaiset / lähemmät ystävät eivät kaivanneet, mutta...

Link to comment
Share on other sites

Minäkään en leikeistä kauheasti välitä ja olen sen sanonut kaasolle ja miehelle. Mutta olen kuitenkin päätymässä sellaiseen ratkaisuun, että muutama leikki ohjelmassa voi olla. Ehkä juuri tuo esittelyleikki ja se 12kk mutta siinäpä se sitten taitaa ollakin. Olen myös ollut häissä joissa morsian hössötti, että koko ajan täytyy leikkiä ja olla ohjelmaa niin mahrottomasti. Mä oon sitä mieltä, että häissä täytyy olla myös sitä seurusteluaikaa ilman jatkuvaa ohjelmaa. On kuitenkin hienoa nähdä pitkästä aikaa kavereita ja sukulaisia!  :)

Link to comment
Share on other sites

Minua hieman hämmentää se oletus, että leikittömät häät olisi automaattisesti tylsät ja hiljaiset. En tiedä, millaisia juhlia muiden suvuissa yleensä vietetään, mutta meillä päin on tapana syödä hyvin ja puhua kovaan ääneen. Aina on ollut hauskaa, kun seura vaan on ollut mukavaa. En aivan käsitä, miksi muissa juhlissa pärjätään ilman leikkejä, mutta häät onkin sitten yhtäkkiä tuppisuiset ja kuivat, kun ei ole leikkejä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...