Jump to content
Naimisiin.info

Mitä ohjelmaa kun odotellaan morsiusparia? (yhdistetty)


naisnalle

Recommended Posts

Suosittelen myös että kaaso tai bestman pitävät jonkinlaisen kuvashown:n hääparista, jossa näytetään molemmiosta kuvia lapsina sekä sitten kuvia yhteisen taipaleen varrelta. Samalla voisi tarjota jotain juotavaa ja kertoa vaikka millainen loppupäivän ohjelma on jne.

Vieraat voisi myös kuvata ryhmissä tässä välissä.

Lokakuussa kannattaa huomioida myös se, että vierailla menee jonkin aikaa kun he laittavat takit naulakkoon, vaihtavat kengät etc.

Muokattu: , käyttäjä: Arby
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kiitos oikein paljon vastauksistanne, Aallotar ja Arby, sain jälleen hyviä vinkkejä. Cocktail-tilaisuus kuulostaa hyvältä, sillä meidän juhlapaikassamme on kaksi samankokoista kerrosta, joista ylemmässä pidämme luultavasti hääpäivällisen ja mahdollisesti kaiken muunkin ohjelman. Alakertaan emme ole suunnitelleet toistaiseksi mitään, mutta siellä voisi tosiaan järjestää tällaisen odotteluhetken juotavan ja pikkupurtavan kanssa. En tiedä juhlapaikan audiovisuaalisista laitteista mitään, mutta jos alakertaan olisi mahdollista järjestää power point -esitys meistä, sekin olisi hyvä ohjelmanumero. Ja sitten vieraat voisivat helposti ottaa meidät vastaan, kun tulemme kuvauksesta, ja voisimme vaikka itse kiertää toivottamassa kaikki tervetulleiksi ja vastaanottamassa onnittelut. Tämän jälkeen kaikki voisivat yhdessä siirtyä yläkertaan ja aloittaa ruokailun.

Polaroid-kamera olisi kyllä aivan ihana juttu tällaiseen tarkoitukseen, mutta ne ovat varmaankin aikas kalliita. Täytynee harkita kuitenkin, sillä olisi mukava, jos vieraskirjaa pystyisi täyttämään kuvien kera jo juhlassa. Tosin digiaikana ihmisille ei välttämättä kelpaa polaroid-kameralla nopeasti näpsäisty kuva, vaan he haluavat useamman kuvan itsestään... Tai sitten se olen vain minä, joka ajattelee näin :).

Link to comment
Share on other sites

Polaroid-kamera olisi kyllä aivan ihana juttu tällaiseen tarkoitukseen, mutta ne ovat varmaankin aikas kalliita.

Itseasiassa polaroidkamera ei ole kovin kallis (maksoin 49 euroa uudesta retrokamerasta, uudet mallit taisi olla 79 euroa), vaan ne filmit onkin sitten hinnakkaampia (10 kuvaa 25 euroa). Jostain taisin joskus lukea, että esim. Claes Ohlsonilla on halvempia filmejä, mutta en oo käyny tutkimassa asiaa. Meillä ja ystäviemme häissä ihmiset kuvattiin pareittain/seurueittain. Filmin menekki oli laskettu kutsujen mukaan. Kuvia jäi jäljelle, kun esim. tätini miehineen halusivat samaan kuvaan ja illala onkin ihania polaroidkameralle otettuja tanssikuvia =). Mielestäni polaroidkamera on niin kätevä esim. verrattuna digikameraan kiinnitettävään tulostimeen, että on tällaisessa tarkoituksessa ihan ehdoton.

Polaroidkameroita sekä filjemä myy pääkaupunkiseudulla ainakin Linjan Kuva (Porthaninkatu 6). Liikkeenomistaja on erittäin mukava ja neuvoo polaroidkameran käytön kädestä pitäen.

- Aallotar

P.S. Jos olet pääkaupunkiseudulta, voin myös vuokrata kameraa tarvittaessa.

Link to comment
Share on other sites

Kolme pahinta asiaa hääparin odottelussa ovat musta seuraavat

- ei ole istumapaikkoja, vaan kaikki joutuvat olemaan sumpussa jossain eteistilassa tms.

- ei ole juotavaa tai naposteltavaa

- vieraat eivät tiedä kuinka kauan odotus kestää.

Nämä kun onnistuu välttämään, pääsee jo pitkälle.

Me olimme kuvattavana tasan tunnin vihkimisen ja onnittelujen jälkeen (vihkiminen oli juhlapaikalla). Vieraille kerrottiin kuinka kauan olemme poissa ja että n. 40 min kuluttua tulisi alkaa siirtyä pöytiin, jotta kaikki ovat pöydissä paikoillaan kun pari tulee kuvasta ja päästään syömään :) Osa ajasta vieraille meni siis istumapaikkansa etsimiseen, vessakäynteihin ym.

Kun me lähdimme kuvattavaksi, vieraat jäivät nauttimaan onnittelushampanjoitaan ja moni nautti tuossa ajassa pari lasillista. Shampanjaa oli siis juuri tuota varten varattu enemmän. Samoin tarjolla oli muuta juomista.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos taas kommenteistanne. Polaroid-kamera kuulostaa tosiaan hauskalta jutulta, ja siitä ja vieraskirjasta saisi hyvän ohjelmanumeron odottelun ajaksi. Olen myös pääkaupunkiseudulta kotoisin (tosin häitä ei vietetä täällä), joten saatan tarttua tarjoukseesi kameran vuokraamisesta, Aallotar :).

Täytyy tutkia juhlapaikkaa tarkemmin sitten kun joskus kesällä menemme käymään siellä, jotta selviää esim. tuolien määrä. Ajattelin, että jos vieraat viettäisivät odotteluajan alakerrassa, jonne ei ole katettu pöytiä, olisi kuitenkin hyvä, että muutama tuoli löytyisi istumapaikkaa kaipaaville, varsinkin vanhemmille ihmisille. Ehkä joku pöytäkin voisi olla, jolla olisi tarjolla pieniä alkupaloja. Luultavasti pitopalvelusta ei ole kuitenkaan niin monta tarjoilijaa tulossa, että ehtisivät tarjoilla alkupaloja cocktail-tyyliin, vaan heidän pitää todennäköisesti järjestää varsinaista ruokailua, jotta se päästään aloittamaan nopeasti.

Bestmanin ja kaason täytyy tosiaan vähintäänkin kertoa, mitä on luvassa, eli jo kirkolta lähdettäessä olisi vierailla tiedossa, että menemme kuvaukseen ensin ja sitten vasta saavumme juhlapaikalle. Epätietoisena se tunnin odottelu varmasti tuntuisi huomattavasti pidemmältä. Mietin myös tuota alkujuomaa (meidän tapauksessamme varmaankin kuohuviiniä), että jos vieraat saavat lasit käteensä heti tullessaan, pitääkö heidän käyttää samoja laseja uusilla kierroksilla, jos varsinaiset onnittelumaljat nostetaan kuitenkin vasta meidän saavuttuamme paikalle? Jotenkin kuvittelisin, ettei pitopalvelulla niitä kuohuviinilasejakaan ehkä ole ihan älyttömästi, mutta saatan olla väärässäkin. Tai sitten alkujuoma voisi olla jotain muuta kuin kuoharia, esim. jotain lämmintä. Mutta eiköhän tällaiset yksityiskohdat selviä sitten pitopalvelun kanssa keskustelemalla :).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Eikös se hääpäivä ole nimenomaan HÄÄPARIN päivä! okei ei ole reilua jättää ihmisiä odottamaan juhlapaikalle, mutta en minä ainakaan kiirehtisi kuvauksissa, jos haluaisin hyviä yhteiskuvia hääpäivänä... Eiköhän suurin osa normaaleista ihmisistä ymmärrä että siellä kuvauksissa menee vähän aikaa... ja ruuan antaminen ennenkuin hääpari on tullut, enpä ole koskaan kuullutkaan, eikös sitä syödä juhla-ateria yhdessä juhlakalujen kanssa?:D

Link to comment
Share on other sites

Eikös se hääpäivä ole nimenomaan HÄÄPARIN päivä! okei ei ole reilua jättää ihmisiä odottamaan juhlapaikalle, mutta en minä ainakaan kiirehtisi kuvauksissa, jos haluaisin hyviä yhteiskuvia hääpäivänä... Eiköhän suurin osa normaaleista ihmisistä ymmärrä että siellä kuvauksissa menee vähän aikaa... ja ruuan antaminen ennenkuin hääpari on tullut, enpä ole koskaan kuullutkaan, eikös sitä syödä juhla-ateria yhdessä juhlakalujen kanssa?:D

Tietysti on hääparin päivä. Jos kuitenkni päättää sisällyttää muita ihmisiä siihen, olisi kohteliasta huolehtia myös heidän mukavuudestaan. Se, että ymmärtää, miksi valokuvauksessa kestää ei tee odottelusta yhtään sen mukavampaa.

Olin häissä, joissa hääparia saatiin odottaa n. 40 min. Tämä aika meni ihan mukavasti, kun oli boolia tarjolla ja sai tutustua hääjuhlapaikan tiluksiin. Harmi vaan, että sää oli niin kylmä, että flunssahan siitä tuli.

Ehdottaisin, että vieraille tarjotaan juotavaa ja mahdollisuus päästä sisätiloihin istuskelemaan, jos heitä aiotaan odotuttaa. Jos vieraita vielä kehotetaan keksimään joku vähän pitempi tervehdys vieraksirjaan, niin kyllä siinä saa ajan kulumaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Eli meillä on häät menossa sillä kaavalla, että klo 16.00 vihkiminen, sitten heti ruokailu. Ruokailu jo itsessään tapahtuu hyvin rennolla kaavalla, eli grillaillaan ja ihmiset syövät sitä mukaan kun grillistä ruokaa valmistuu jne. Eli ei mitään varsinaista yhteistä istumis-illallista. Samalla myös laitetaan samantien jo sauna päälle. Tarkoituksena siis saunoa koko ilta, lillua ulkona poreammeessa ja muutenkin pitää rennot häät. Emme esim. sulhasen kanssa ole kuin tuon alun vähän hienommissa vaatteissa (ei tosin mitään häämekkoa ole tms.) ja saunankin jälkeen laitetaan matching "verkkarkit" päälle.  

 

Nyt mietimme, että millaista ohjelmaa sitä keksisi siihen, kun osa porukasta saunoo? Eli mitä tälle porukalle tekemistä, jotka eivät sauno? 

 

Muutenkin tuohon olisi alkuun kiva keksiä jokin sellainen tutustumis"leikki", jotta loppuillan kun porukka vähän kuitenkin hajaantuu, niin kellään ei olisi kiusallinen olo ettei tuntisi ketä suurinosa osa on. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ovatko häänne kesä- vai talviaikaan? Eli maillaiset tilukset ovat käytettävissä?

 

Jos kesäaikaan, voihan järjestää (jotenkin hääteemalla olevat) pihapeliolympialaiset.

Jos hääteemaa haluaa jotenkin ylläpitää, niin jonkinlainen photo booth-nurkkaus?

Tai sitten vain varailla jotakin lautapelejä, jos porukka on sellaista että niitä haluaa pelata.

Link to comment
Share on other sites

Elokuun alussa on häät tiedossa, paikkana isompi mökkimäinen huvila peltojen keskellä.

Noita ulkojuttuja voisi miettiä, mutta miten ihmiset lähtee niihin mukaan, jos esim. itse hääpari ei niissä ole mukana? Sinäänsä jokin ulkojuttu voisikin toimia, sillä kutsuihin jo laitetaan ettei vieraat tulisi aivan hienommissa vaatteissa paikalle. Tiedossa kun tosiaan on sitä saunomista jne. niin aivan turha olla ihan hienoimmissaan.... Jotain ulkopelejäkin; mölkky tms.?

 

Ainakin laitetaan kaikkia lautapelejä tms. esille.

 

Tuleekos muita hyviä ideoita?

Link to comment
Share on other sites

Oletkos lukenut jo tämän alueen ketjut? Esim. nuo merkityt, luettelo hääjuhlan leikeistä ja apua siivoukseen (viim. viesti siinä). Luulenpa, että ketjuissa on jo lueteltu sellainen määrä ohjelmaa, että varmasti löydät sieltä teille sopivaa. ;)

Link to comment
Share on other sites

Jotain ohjelmaa pitäisi olla vieraille valokuvauksen ajaksi joka on ulkona juhlapaikalla (toivottavasti) etteivät joudu vaan odottelemaan, kokemuksesta tiedän että se on tylsää mutta mitä ohjelma voisi olla?

Link to comment
Share on other sites

Mun mielesta mitaan ohjelmaa ei tarvita mutta tarjotkaa nyt hyvat ihmiset vieraillenne juotavaa ja mielellaan vaikkapa jotain pienia cocktailpaloja.

Kuivin suin seisoskelu on tylsaa.

Olen ihan samaa mielta tasta! Toki jotain ohjelmaakin voi olla, mutta mielestani on epakohteliasta odotuttaa tarjoilujen suhteen kunnes haapari saapuu paikalle. Kylla ne shampanjat/skumpat voi toki saastaa siihen kun paatahdet tulevat paikalle, mutta minusta on kamalaa odotuttaa vieraita kuivin suin. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Joo mun kauhuskenaario on se, että vieraat tylsistyy sillä aikaa kun meiät kuvataan. Olen suunnitellut niin, että ensin BM ja Kaaso kertoo vähän juhlan kulusta ja yleisiä ohjeita, sitten mahdollisesti olisi photo booth ja ylempänä mainitut heti tulostettavat kuvat (itse asiassa tämän idean sain jo vuosia sitten ystäväni yllärisynttäreillä) ja sitten siinä vieraat voivat tehdä pöytäkohtaisia kilpailuja. Ja jotain snackia ja juotavaa tarjolla. Nämä ohjelmanumerot huomioitu säävarauksella.. Tietysti toivon että olisi mahdollisuus olla paikan pihalla, mutta suomen arvaamaton sää saattaa aina osoittaa mieltään :( mutta missään nimessä en halua laittaa vieraita odottamaan esim. ulkona..

Muokattu: , käyttäjä: diadem
Link to comment
Share on other sites

Olin viime kesänä kaksissa häissä ja molemmissa pari kävi kuvattavana ennen juhlapaikalle saapumista. Toisissa häissä hääparia odoteltiin noin 1,5 tuntia, ja oli aika helteinen päivä. Onneksi juhlapaikalle oli varattu limuja ja pientä suolasta ja vieraat saivat myös mennä sisään. Odottelun lomassa vieraita myös kuvattiin vieraskirjaa varten. Aika kävi kuitenkin pitkäksi, sillä kukaan ei oikestaan tiennyt koska hääpari saapuu.

 

Toisissa häissä ilma oli kylmä ja kostea. Kirkolta hääpaikalle oli lyhyt matka n. 2km ja hääpari lähti pitemmälle kuvattavaksi, joten vieraat oli hyvissä ajoin paikalla. Saimme siis odotella hääparia tunnin verran, mutta kukaan ei taaskaan infonnut kuinka kauan odotellaan. Juhlapaikalle saapuessa kättelimme vanhemmat ja menimme pöytään. Hetken päästä (kun olin juuri lämmennyt syväjäästä) kaasot ja bestmanit käskivät kaikki pihalle valokuvattavaksi. Jouduimme kävelemään n. 200m kuvattavaksi ja jonottamaan taas kylmässä ilmassa. sen jälkeen menimme takaisin sisään ja taas odotettiin... Vihdoin hääpari saapui paikalle vähän huomaamattomasti ja sitten heille nostettiin pikaisesti malja ja alettiin syömään.

 

Eli siis ainakin minä arvostan sitä että sää otetaan huomioon ja infotaan vieraita siitä kuinka kauan hääparia pitää odotella. (Mielummin jopa sanotaan vähän yliaikaa). Meillä ainakin on ajatuksena käydä pikaisesti kuvattavana kirkon jälkeen ja sillä aikaa vieraat ajavat juhlapaikalle ja siellä BM kertoo päivän kulusta. Toivomme että ehtisimme paikalle pian viimeisten vieraiden jälkeen, jotta heidän ei tarvitsisi kauaa odottaa. Jos on huono sää, päästämme vieraat toki sisään emmekä suinkaan seisota heitä ulkona. Käymme kuvattavana myös kahvin jälkeen, jolloin lapsille järjestetään disko ja aikuiset saavat täyttää häävisaa.

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin ideana että käymme kirkon jälkeen ensimmäisen kerran ja ruuan jälkeen toisen kerran niin että hääseuruekin saadaan kuvaan. Tällä tavalla pyritään välttämään pitkä odottelu kirkon jälkeen, kun kuvaukset jaetaan kahteen osaan..:)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

mä ajattelin meille niin että vihkimisen jälkeen mennään kuvaukseen koska haluan että sulho näkee mut vasta kirkossa :) vihkimisen jälkeen kun vieraat saapuvat juhlapaikalle jonne ei ole kovinpitkä matka niin laitetaat photobooth piste pystyyn (ulos jos on kaunis ilma) bm tai kaaso voi sitten opastaa juhlaväkeä että miten homma toimii,sekä samalla kertoa juhlan kulusta..

ja jos tallinnasta sais edukkaammin sellaiset mini kuoharit niin vieraille sellaiset jano juomaks :D lapsille pillimehua...

ite kun ollaan oltu häissä niin ollaan käyty lähibaarissa juomassa yhet oluet ja siit menty sit juhlapaikalle :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Joo siis ihan ehdotomasti vieraille jotain coctailpaloja ja juotavaa kun odottaa morsiusparia ja (säästä riippuen sisällä tai ulkona) kaaso kertoo päivän ohjelman ja myöskin jotain musiikkia ja pöytiin ohjausta jos on niin ettei ulkona jostain syystä voi olla.

 

Ollaan mietitty ostaa (jos 2 vuoden päästä vielä löytyy ;D) kertakäyttökameroita niin jaetaan semmoiset vieraille niin saa sitten napsia kuvia ja kehitetään ne kuvat laitetaan albumeihin... en tiiä onko vähän vanhahko tapa mutta jotenkin kiva :D 

niin tietty meille se ammattikuvaajakin tulee :)

Link to comment
Share on other sites

^Hei, hyva idea tuokin! Meille kun on siis joka tapauksessa tulossa 'photo booth' eli jotain rekvisiittaa ja polaroid-kamera, niin voisi tosiaan ohjeistaa kaasoa ja bestmaneita kertomaan, etta kuviakin saa kayda ottamassa jo siina vaiheessa. Joka tapauksessa en tosiaan usko, etta odottelu (etenkin kauniilla saalla puutarhassa) tulee olemaan ongelma, kunhan vieraille annetaan juomaa kateen ja kehotetaan ottamaan rennosti ja jutustelemaan. Tama ainakin tosiaan on oman kokemuksen mukaan tominut erinomaisesti. 

Link to comment
Share on other sites

Mekin käydään potretit ottamassa vihkimisen jälkeen,BM saa jo siinä kirkosta poistumisen yhteydessä kertoa että juhlapaikalle ei tarvitse kiirehtiä ja mahdollisesti antaa jotain kellonaikaa milloin me sinne saavutaan,näin halukkaat voivat poiketa vaikka paikallisessa ;) Juhlapaikalla vieraat ohjataan pöytiinsä ja tarjolla on juotavaa ja jotain pientä suuhunpantavaa,tuskin sen kummempaa ohjelmaa tarvitsee kun ei siinä kuvauksessa tuntikausia mene.

Link to comment
Share on other sites

Me olimme noin puolituntia kuvauksessa ja meiltä meni matkaan juhlapaikalle hevoskyydillä n. 20min, joten 50min oli vierailla ylimääräistä aikaa. Olivat kuulemma hakeneet baaritiskiltä juotavat, bestman oli ohjeistanut illan kulusta. Lisäksi bestman ja kaaso olivat jakaneet häävisan morsiusparista, mutta sitä ei ollut ehtinyt kukaan vielä edes pahemmin täytellä. Meillä oli häävisan vastauslaput pöytäkunnittain, koska ajattelimme, että se rikkoo hyvin jään vieraiden ihmisten kesken.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me käydään myös kuvattavana vasta vihkimisen jälkeen, mutta vierailta menee myös tovi saapua juhlapaikalle. Kirkolta ravintolalle on vain noin. 10km, mutta siitä kilometri täytyy KÄVELLÄ, koska kuulemma missään olosuhteissa sinne ei saa ajaa autolla ennen klo 20 illalla  :skilletgirl: VAin morsiuspari ja avustajat saavat saapua autolla. Ja invat tietysti.

 

Meillä tulee kuitenkin vieraille juotavaa (holillista ja holitonta) ja photo booth -kuvaus siksi aikaa, kun odottelevat. Toivottavasti vieraiden saapumisen jälkeen meillä ei mene kuin puolisen tuntia, joten pitkää odottelua tuskin tulee :)

 

Kaasoistani yksi kertoo myös juhlan kulusta ja aikatauluista :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...