leni

Kiva tapa kerätä rahaa morsiammenryöstössä?

128 viestiä aiheessa

Meidän häissä kun kaaso oli tietämättäni kerännyt rahaa lunnaiks kun olin ryöstetty pahastuin niin että käskin vieraat ottaa rahat takas..joo,oli se tietenkin kohtaus mutta en halua että kukaan luulee että minä haluan heiltä rahaa kun ovat vielä hienot lahjatkin ostaneet. Jos rahasumma on pieni se on turha ja mitä sillä? jos raha summa on iso se on vaan mautonta... joten whyyy?!

Raha raha raha,sehän on se tärkein juttu...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen aivan yllättynyt, että häissä voitaisiin pyytää "almuja" vierailta. Itse en todellakaan vieraana enkä morsiamena näin haluaisi tehtävän. Ja päinvastoin, käteisen rahan jätän varta vasten pois painamasta ja pieneen laukkuun vain pankkikortti, joten itse vieraana kokisin myös nolon tilanteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rahankeruu häissä on todellakin naurettavin asia minkä tiedän. Eli meidän häihin ei mitään tuollaista, ja kyllä, tuntisin oloni erittäin vaivautuneeksi, jos menisin jonkun tuttavani häihin, jossa kerjätään rahaa, eikä minulla olisi antaa.

Vanhempani olivat viime kesänä serkkuni häissä, joissa kerättiin matkakassaan rahaa leikkaamalla miesten päät kaljuiksi. En tiedä mikä ohjelmanumeron idea oli. Siis että oliko kyseessä morsiamenryöstö vai joku muu, mutta siellä pidettiin huutokauppaa miesparkojen hiuksista. Osa hiuksista maksoi 10e (ne ketkä normaalisti pitävät lyhyttä tukkaa), osa 50e.. Jäin ihmettelemään, että kuka sen pehkon loppujen lopuksi maksoi. Ymmärsin, että se kenet leikattiin, maksoi oman tukkansa. Olin aika sanaton, kun näin sen kuvan, jossa juhlavieraat istuivat päät ajeltuina :/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vanhempani olivat viime kesänä serkkuni häissä, joissa kerättiin matkakassaan rahaa leikkaamalla miesten päät kaljuiksi.

Olin aika sanaton, kun näin sen kuvan, jossa juhlavieraat istuivat päät ajeltuina :/

Ei voi olla totta! Tuohan on ihan hirveää! :girl_mad: Onko tuo oikeasti jonkun mielestä hauska juttu ja hyvä tapa kerätä rahaa? Ihmisten hiuksilla?! Ylipäätään kaikki rahankeruu häissä on mautonta. Lahjat on jo saatu ja vieraat matkustaneet paikalle, eikö se riitä, pitääkö heidän vielä maksaa koko hääjuhla...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiva tapa pyytää rahaa? Jos rahaa pitää saada, niin kerjuuleikit morsionryöstön yhteydessä ovat mielestäni ihan trailer trash-meininkiä ja myötähäpeää herättäviä ohjelmanumeroita.

Kaverini meinasi taannoin askarrella omiin häihinsä "häämatkarahaston" johon saisi heittää tippiä.. Onneksi sain käännytettyä hänen päänsä ajoissa. :girl_sigh:

Jos rahaa siis kuitenkin halutaan, niin ilmoitettakoon se selvästi, kursailematta jo kutsussa, asiaa ei tarvitse mielestäni verhoilla "humorististen" leikkien muotoon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

rahankeruu ärsyttäisi minuakin, uusien vaatteiden ja asusteiden,kampaajan, häälahjan ja mahdollisten polttareiden lisäksi en kaipaa muita menoja. tulee muiden juhlista ilmankin tarpeeksi kuluja, toiseksi jos ja kun minä lähden juhlimaan en ota edes lompakkoa mukaani, vie pikkulaukussa liikaa tilaa, pelkkä pankkikortti siis, ja kolmantana vaikka lompakko mukana olisikin niin ei siellä käteistä rahaa ole ikinä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

poikkeus: yksissä häissä joskus vuosia sitten, pitkälti markka aikaa, muistaisin että sukkanauha heiton sijaan huutokaupattiin, kenenkään ei ollu pakko osallistua...oli hauskaa. kun ei saatu tarpeeksi suurta huutoa(siis niin suurta että olis vaan yks huutaja jääny) niin kaks korkeinta saivat sen puoliksi, siis naps vaan saksilla...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No, minäkin olen enemmistön kanssa samoilla linjoilla sikäli, että omiin häihini en mitään kolehdin kierrätystä vieraiden joukossa voisi kuvitellakaan! Mutta haittaisiko moinen rahan kerääminen minua vieraana? Ei todellakaan, ihan hyvin voisin kolikon tai kaksi kolehtiin tiputtaa jos vain sattuisi olemaan mukanani. Nuo seteli vaatimukset ja kahteen kertaan kiertäminen sen sijaan voisi alkaa jo minuakin kummastuttamaan.

Minun suhtautuminen tähän asiaan ei taida olla ihan yhtä "tiukkapipoista" kuin joidenkin täällä, koska esim. tämä kuulosti mielestäni jopa hauskalta ohjelmanumerolta:

Jos jotain on PAKKO järjestää, niin sitten tähän tyyliin:

--

Itse olen ollut häissä, joissa samalla meiningillä sulho teki linnunpöntön ja se huutokaupattiin.

^samoin tuo murkelin esittämä sukkanauhan huutokauppaus oli mielestäni ihan kiva idea...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sukkanauhan ja linnunpöntön huutokauppa kuulosti ihan siedettävältä, mutta muut kolehdin keräykset jaiks... ei oikeasti!!! Todella tökeröä minun mielestäni enkä kyllä ole koskaan nähnyt tai kuullut tällaisesta suomalaisissa häissä. Komppaan muitakin, ettei naisvieraat rahamassia sinne pieneen käsilaukkuun tunge, korkeintaan pankkikortin. Sit jossei ole mukana deittiä, jolla olis lompakko niin onko vähä noloa!

Hävetti jo ihan kamalasti ku oltiin Wienissä oopperassa, enkä osannu etukäteen varautua siihen, että vessassa on nainen, joka siistii paikkoja ja tyyliin pyyhkii istuimen jokaisen kävijän jälkeen ja hänelle tietysti piti jättää tippiä. Minulla ei siis iltalaukussa yhtään mitään ja oli tosi noloa lähteä tippaamatta, joten kävin pyytämässä mieheltä pari kolikkoa ja kävin vielä ne antamassa. Mutta silti hävettää..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin olen kyllä sillä kannalla, että rahan suoranainen "kerjääminen" häissä on jo aikansa elänyt juttu tällä pankkikorttien aikakaudella. Joku linnunpöntön tai sukkanauhan myyminen vielä menettelee, mutta nykyään taitaa olla enemmänkin käytäntönä se, että jokainen sijoittaa lahjaan niin paljon kuin haluaa häihin vieraana "tuhlata". Ihmiset eivät ehkä osaa olettaa joutuvansa yleisen ryhmäpaineen vuoksi maksamaan vielä jotakin ekstraa. Huutokaupan pitäminen vaikkapa siitä linnunpöntöstä voi toki olla ihan hauskaakin, koska varmasti joku ostajaehdokas löytyy, eikä kaikkien ole (häpeän pelossa) pakko osallistua :).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kivaa tapaa ei ole, se on musta törkeää.

Samaa mieltä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi apua. Tekeekö tällaista oikeasti joku vielä? Turhaahan tää kuorossa hymistely on, mutta silti on pakko minunkin sanoa: ihan kamala tapa. Noloa ja mautonta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Paras tapa on säästää jo hääkuluissa. jos tuollainen tulee edes mieleen. Ihan ehdoton ei kerjuulle. Ja tosiaan eihän kellään enää ole käteistäkään että voisi olla laiha saalis. Mulla tulis vieraana kyllä huonot muistot. Että mikähän on juhlien perimmäinen merkitys...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaverin häissä kun morsian ryöstettiin, otettiin häneltä toinen kenkä pois. Sulhasen piti sitten lauleskella ja vastailla kysymyksiin että saisi naisensa takaisin. Lopuksi hänen piti viellä kiertää morsiammen kengän kanssa vieraiden seassa pyytelemässä kolikoita. Hyvin se kenkä sitten täyttyi :)

Eipä tuo rahankeruu minua häiritse, siinä pääsee helposti eroon pikkukolikoista ellei vaatimus tosiaan ole "setelirahaa kiitos".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Olen ollu häissä, joissa morsiamen ryöstön jälkeen sulhanen keräs kolikoita omaan kenkäänsä.

Mut kuten edellä moni on jo sanonu; typerä, myötähäpeää aikaansaava tapa kerjätä vierailta rahaa. Yhh..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ideanakin aivan kauhea. Vieraat varmasti ajattelevat, että nyt hääpari kerjää vielä lahjojen lisäksi rahaa. Yksissä häissä olen ollut, joissa tällainen oli ja myötähäpeän tunne oli suuri.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei ole kivaa tapaa.. Yksissä häissä oli kutsussa ensin ollut tilinumero mihin voi laittaa lahjoituksen ja sitten vielä häissä ryöstön yhteydessä olisi pitänyt maksaa lunnaita. Ei muuten sinällään, jokainen omalla tavallaan, mutta kun kyseiset häät oli sotilas sellaiset niin lunnaat kerättiin miekalla. Laitappa euron kolikko miekkaan... Onneksi mies oli varautunut ja meillä oli kun olikin sitten yksi 5€ seteli.. :skilletgirl:

Meillä on kutsussa tilinumero, jos joku haluaa laittaa rahaa niin laittakoon, häissä sitä ei tulla enään kerjäämään. Se on vaan niin noloa! :hysteric:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Uhhh.. Keksin kyllä montakin tapaa kerätä "lunnaita", mutta en yhtään kivaa tapaa kerätä rahaa. Miksei ne lunnaat voi olla esim. sulhasen ulkoa keräämä kukkakimppu, joku askartelu/piirros/runo tms.?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No mä en keksi mitään uutta kivaa tapaa, mutta halusin vain sanoa, että mun mielestä rahan keräys morsiamenryöstössä ei todellakaan ole kerjuuta, en ymmärrä mitä noloa tuollaisessa perinteisessä tavassa on. Tai noh, ehkä ne perinteet... :girl_haha:

Tietyn summan "vaatiminen", eli että täytyisi kerätä lisää ja enemmän rahaa kuin vieraat haluaisivat antaa, on jo sitten nolon puolella. Mun mielestä kiva idea olisi se, että kaaso ja bm keksisivät erikoisen käyttötarkoituksen rahoille, esim. ohjelmaa häämatkalle tai ensimmäiselle hääpäivälle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei kai nykyään kukaan oikeasti häissä kerää rahaa? :wacko: Yhdyn kaikkiin niihin edellisiin joiden mielestä se ei ole sopivaa. Hyvä, että törmäsin edes moiseen asiaan nyt, että ehtii ajoissa kertoa kaasoille ja bestmanille, ettei se ole sopivaa meidän häissä. (Toivottavasti se ei olisi tullut heille mieleenkään.)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muistan itse lapsena olleeni useammissakin häissä, joissa tuo morsiammen ryöstön lunnaat oli ihan normaali käytäntö. Nykyään en ole muutamaan vuoteen enää törmännyt tuohon tapaan. Omissa häissäni en tuota hyväksyisi. Miksi häät ovat ainoa juhla, joissa vielä juhlapaikallakin kerätään ihmisiltä rahaa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Raha lahjatoiveena on ok. Paitsi runoiltuna.

OT ja vanha viesti, mutta olen niin samaa mielta :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen kuullut, että usein morsiammenryöstössä sulhanen joutuu keräämään rahaa, että saisi morsiammen takaisin.

Usein vaan tämä rahan kerjääminen voi olla sulhaselle häpeällistä vaikkakin parille tarpeellista. Miten siis voisi keräyttää sulhasella rahaa, että se tapahtuisi leikin varjossa huomaamatta?

Vai onko tuo rahankeruu vieraista vastenmielistä ja ärsyttävää? Kannattaisiko unohtaa koko idea?

Minusta tassa alkuperaisessa viestissa tuli jo kaikki oleellinen selville, miksi koko idea on vain yksinkertaisesti huono :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään