Jump to content
Naimisiin.info

Mitä mieltä "lunnaiden" keruusta?


Pearlfish

Recommended Posts

Minusta tuollainen kerjääminen halveksuttavaa. Niin mautonta!

En kehtaisi edes ääneen sanoa miettineeni, kuinka paljon rahaa sillä tavalla voisi saada kasaan. Mun mielestä on törkeää järjestää kolehtia vieraille, koska haasteesta on vaikea kieltäytyä. Ja jos vielä odotetaan jotain 5 euroa, sehän on aika iso summa tuollaiseen leikkiin! Oikein pöyristyttää... :-/

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

En kehtaisi kerätä ihmisiltä rahaa, tarpeeksi nolostuttaa jo lahjalista (suvussamme en ole sellaiseen ennen törmännyt). Tämä on kuitenkin vain minun mielipiteeni.   :)

Link to comment
Share on other sites

Häävieraana saa jo muutenkin rahaa pantua likoon, että rahan kerjääminen itse juhlassa on mielstäni hyvin tuomittavaa. Häihin menee häitä järjestäviltä ihmisiltäkin rahaa, mutta hehän haluavat sijoittaa niihin omasta halustaan, juhliakseen rakkauden sinetöimistä läheisten kanssa tarjoamalla heille mukavan juhlan? Ilman rahaakin voi toki mennä naimisiin.

Link to comment
Share on other sites

Niissä häissä, joissa olen moiseen törmännyt on todellakin pitänyt sulkin esim laulaa, että saa tyttönsä takaisin. Työkaverin häissä varastettiinkin tyttöporukalla sulhanen ja morsiamen piti mm soittaa illan bändin kanssa rumpuja ennenkuin sai miehensä takaisin. Se on kyllä hauska ohjelmanumero.

Omissa häissä en haluaisi rahaa kerättävän.

Link to comment
Share on other sites

Mielestäni äärettömän mautonta jos ensin tarjotaan vieraille ruuat ja kaikki juomat ja sitten kerätään rahat pois... Varsinkin kun ihmiset tuovat lahjat joka tapauksessa (eikö se riitä?)  :-/

Link to comment
Share on other sites

Meillä "lunnaiksi" tulee jotain todennäköisesti jotain tehtäviä, koska niin on ilmeisesti tapana täällä Pohjois-Pohjanmaalla. Ja sulhasen ryöstö on kans vissiin yleisempää kuin morsiamen ryöstö... Mutta jos meikätyttö joutuis laulamaan, niin sais sulhanen pysyäkin ryöstettynä. Ja sama lienee toisinpäin: sulkki on ilmoittanu, ettei suostu mihinkään lauluhommiin, edes minun takiani. Tosin eihän sitä tiedä joutuuko sitä ryöstetyks.... Arvelisin kyl, että melko varmasti jompi kumpi.....

Link to comment
Share on other sites

Ihan taatusti ei meidän häissä kerätä lantin lanttia keneltäkään. Tämän asian järkyttävin huipentuma oli yksissä häissä, kun ensimmäisen kierroksen jälkeen bestman totesi, että eihän tämä määrä riitä vielä alkuunkaan siihen että saadaan sulhanen takaisin. Ei kun hattu uudelleen kiertämään... Niin noloa!!!  

Link to comment
Share on other sites

Tämän asian järkyttävin huipentuma oli yksissä häissä, kun ensimmäisen kierroksen jälkeen bestman totesi, että eihän tämä määrä riitä vielä alkuunkaan siihen että saadaan sulhanen takaisin. Ei kun hattu uudelleen kiertämään... Niin noloa!!!  

OHHOH  :o :o :o :o Toivottavasti on morsiuspariakin nolottanut tuossa vaiheessa. Jos rahat on niin tiukilla että ei ole varaa pitää isoja juhlia, niin sillon ei pitäisi pitää isoja juhlia. Itse ainakin vieraana en antaisi tuollaiseen kolehtiin, koska olisin kuitenkin tuonut jo lahjan ja voisin tuosta ne kuuluisat palkokasvitkin vetäistä nenuun.

Link to comment
Share on other sites

Itse en voi sietää noita rahankerjäys-juttuja, enkä mitään ryöstöjäkään sen puoleen.

Utti :-/

Link to comment
Share on other sites

Iso ei! Olen ollut itse kaverin haissa jossa oli kerjuu jarjestetty huutokaupan muodossa. Esim. sulhasen solmio leikattiin kolmeen osaan ja jokainen osa kaupattiin erikseen. Sulhasen suku oli varoissaan ja osat lahti noin 300-1000mk kipale. Oli vahan nolo tunnelma meidan kaveripoydassa (useimmat opiskelijoita, keski-ika noin 20v) kun kellaan ei ollu rahaa mukana tai halua viskoa sita ympariinsa 'turhamaisesti'. Saatiin katseita toisilta poydilta "eiko noilla ole leikkimielta". Ei ollu kivaa, etenkin kun oltiin laitettu suuret rahat kimppalahjaan ja polttareihin. Jalkikateen pari kertoi etta sais tasta leikista kayttorahat haamatkaan mutta mulle tuli paha mieli koko jutusta. Kantsii olla valppaana jos haluaa rahaa kerata, kuten moni muukin on aikaisemmin sanonut, se taytyy kerata tyylikkaasti. Ehka ma oon kans vahan pahvi kun ei oo tullu mieleen ottaa rahaa mukaan haihin...ois kuitenkin kiva jos vois osallistua pienemmallakin summalla kuin silla viidella eurolla ilman etta taytyy nolostua.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli sulhasenryöstö ja saadakseni mieheni takaisin jouduin supliikki naisena huutokaupan meklariksi. Myytävänä oli jos jonkinlaista pikkutavaraa mm. kaasojen keräämiä tavaroita ja saatuja ilmaislahjoja. Minä siis esittelin (kehuin maasta taivaaseen) tuotteita ja hääväki teki tarjouksia huutokauppatyyliin. Ketään ei "pakotettu" ostamaan, kauppa kävi ja rahaa saimme n.180 e.

Myyjän täytyy kyllä olla kova selittelemään ja esiintymään, että vierailla on hauskaa!  ;)

Eikä tavaraa saa olla liikaa, ettei veny pitkäksi ja jotta sellaiset  vieraat, jotka eivät halua/voi ostaa pitkästy! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Oon ollut kans yksissä häissä, missä oli tällainen "huutokauppatouhu", mut siellä oli vähän sellainen meininki, että "kyllähän sinä nyt ostat, etkös ostakin!" Eli itse tosissani olen vastaan kaikenlaista rahankeruuta. Vieraat on tuonut lahjat ja se mielestäni pitäisi riittää.

Niin meiltä meni 200 mk tähän huutokauppaan, mikä oli tosi törkeetä, mut ei nyt viitsitty olla tunnelman pilaajia eli maksettiin kiltisti ja saatiin tuotteet, jotka kaupassa noin 3 mk.

Mutta kaikki tekee tietysti niin kuin parhaaksi katsovat.

Link to comment
Share on other sites

Täällä myös tiukka EI!!  >:(

Olen ollut myös sellaisissa häissä, joissa bestman kuulutti lavalta, että "herra siellä, unohditte laittaa rahaa siihen kenkään!?!"  :o Tuntui todella inhottavalta.

Toisissa häissä oli lahjapöydälle tehty pienestä pahvilaatikosta "säästöpossu", johon halutessaan sai jotain tipauttaa. Se oli mielestäni jo siedettävämpi vaihtoehto.

Omiin häihini en halua minkäänlaista rahastusta, en myöskään ryöstöä(kummankaan). Ehkäpä me ei olla niin kovin leikkimielisiä. Mulla on vaan sellanen ajatus, että hauskaa pitää olla ilman toisten nolaamistakin! Jokaisissa häissä joissa olen ollut on aina leikeissä morsian tai sulhanen joutunut tukalaan/noloo tilanteeseen. Ei kiva!

Meille ei siis leikkejä, vaan jotain muuta mukavaa ohjelmaa kaikkien kannalta. Mutta kuinka tylsää olisikaan, jos kaikki tekisivät niin  :) Jokainen siis taplaa tavalaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Never never never, varsinkaan, jos rahaa kerjätään! Vaikka saisi kuinka ison summan, en ikinä maailmassa voisi suostua moiseen!

Link to comment
Share on other sites

Minusta tuo lunnaiden keruu on kyllä jotenkin tosiaan kerjuuta ja ärsyttävä tapa kaiken kaikkiaan. Tuntuu siltä että vieraita koitetaan rokottaa kahteen kertaan kun lahjakin on jo ostettu (ja yleensä siltä valmiilta lahjalistalta).

Ainakin silloin kun on jo pyydetty häälahjaksi rahaa niin tuo lunnaiden keruu on erittäin tökeröä.  >:(

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Lunnaiden keruu ei kuulosta tämän ajan jutulta. Ehkä joskus ennen, mutta ei enää! Jos rahasta on puutetta, niin kyllä sitten pitäisi pystyä säästämään jossain häiden kustannuksissa. On olemassa tuhat hauskempaa tapaa toteuttaa ryöstö. Pitääkö kukaan lunnaiden kerua hauskana ohjelmannumerona??

Link to comment
Share on other sites

Ei, ei, ei. Minua nolottaisi ker(j)ätä rahaa vierasjoukolta. Se ei vain yksinkertaisesti ole mielestäni hauskaa, vaikka rahaa tulisikin ja vaikka ihmiset sitä ihan iloisesti antaisivatkin.

Link to comment
Share on other sites

Vieraat on kuitenkin luultavasti sijoittaneet jonkun verran rahaa jo häälahjaan, omiin vaatteisiinsa, kuljetuksiin ym., joten minen ainakaan kehtaa alkaa rahaa keräämään! Mutta täähän on vaan mun mielipide, jokainen tekee kuten parhaaksi näkee!  ;)

En minäkään välttämättä koe rahan keruuta muuten kuin kiusallisena, mutten ehkä perustelisi sitä näin. Kuuluu hyviin tapoihin tulla juhliin, joihin on kutsuttu itse järjestämillään kyydeillä ja hyviin tapoihin kuuluu myös siisti pukeutuminen ja lahjan vienti. Ei hyvien tapojen kustannuksia kannata laskea niin vieraan kuin juhlakalujenkaan  :)

Link to comment
Share on other sites

Jos meidän häihin tulee morsiamen ryöstö, en ole sitä vastaan että lunnaita kerätään. Mutta jos BM tolleen alkaa "nolaamaan" porukkaa ("Herra! Laitoitte vain 200€ lunnaisiin... Jospas kaivaisitte vielä enemmän kuvetta?!" spiikattuna lavalta) niin sitten kyllä suutun.

Mielestäni saa laittaa niin vähän tai paljon kun haluaa. Tai ei ollenkaan. Ja tuota sitten painotan ohjelman järjestäjille.

Siskon häissä oli ohjelmassa morsiamen ryöstö ja silloin hääväki itse sanoi että hei, älkää unohtako kerätä lunnaita... Oli sitte pakko laittaa joku keruuastia kiertämään.

Link to comment
Share on other sites

Hauska idea oli tossa viimeviikonloppuna kaverin häissä, ku morsian ryöstettiin, ni tämän tuli myydä polttarilehtiä häävieraille..

Lehti oli tehty samanlailla ku noi seiskat sun muut, ja sisälti kertomusta ja kuvia kummanki polttareista.

Todella mielelläni ostin muistoksi ton lehden viidellä eurolla!

(eikä tosissaan ollu yhtään kerjuun makua!)

Link to comment
Share on other sites

Meille ei tule lunnaiden keruuta, enkä halua mitään ryöstämisiäkään. Ei kai häiden tarkoituksena ole rahastaa vieraita? Muutenkin häävieraille saattaa tulla kustannuksia häihin osallistumisesta. Enkä tarkoita nyt häälahjaa, vaan mahdolliset juhlavaatteet, kuljetukset, yöpymiset, jne.

Eräissä häissä oli mielestäni ihan kiva morsiamenryöstö. Sulhasen piti laatia runo morsiamelle ja esitettyään tämän runon, hän sai vaimonsa takaisin.

Link to comment
Share on other sites

Ollaan sanottu Bestmanille ja kaasolle kun mahdollisia leikkejä suunnittelevat ettei rahan keruuta järjestetä.

Vieraat ovat lahjoina tuoneet sen verran kun ovat halunneet lahjoittaa, se riittää!!!

Itse olen ollut häissä, joissa rahaa on lunnaina kerätty. Itselläni ei ole ollut mukana edes rahapussia ja siinä sitten helposti joutuu noloon tilanteeseen kun kaikki muut osallistuvat lunnaiden kasaamiseen, mutta itse ei pysty.

Link to comment
Share on other sites

Minut ryöstettiin ja "lunnaat" kerättiin. Kukaan ei pahoittanut asiasta mieltään ja ihmisillä oli hauskaa sulhasen kustannuksella. Rahaa saatiin muutama roponen ja niillä matkasimme hotelliin viettämään hääyötä. Turha tiukka pipoisuus on syytä jättää pois, jokainenhan osallistuu jos haluaa "lunnaiden"antoon.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Toi on varmaan vähän semmoinen juttu että riippuu hirmuisesti häiden tyylistä ja häävieraista onko rahan kerääminen sopivaa. Jos sukulaiset ovat tottuneet aiemmin häissä laittamaan rahaa, se tuntuu perinteeltä ja voi olla hauskaakin. Jos taas vaikka morsiamen suku ei ole tottunut moiseen ja vetää siitä herneet nenään, ei ehkä kannata.

Monesti onkin mainittu tuo kaveripointti. Köyhät opiskelijat eivät innostu asiasta.

Meillä ei ollut ryöstöjä ja jos olisi ollut, niin silloin toisen morsiusparista olisi pitänyt suorittaa jokin tehtävä tms. Huomattavasti hauskempaa.  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...