Jump to content
Naimisiin.info

LAPSILLE ohjelmaa, leikkejä, puuhanurkka jne.


Guest himpul@

Recommended Posts

Ajattelin tehdä lapsille puuhapussit, jokaiselle omalla nimellä varustetun. se sisältäis niinku kynän, kumin, terottimen, pienen lehtiön, värikynät (5 kpl tai jotain sinne päin), joku pieni lelu, tarroja pari ja karkkia. Oliskos parempia ehdotuksia pussin sisällöstä? tai mitä muuta toimintaa? otan lisäksi värityskuvia. sitte jokasella on omat värit eikä tarvii niistä kamppailla. :) puuhapussit on saanu kiitosta mun kaverin häissä, siks näitä meinasin. Mutta mikä teidän mielestä sitte olis tälläsen puuhapussin ikähaarukka? ja pitäskö nuoremmille ja vanhemmille (ketkä ei noista enää innostu) keksiä jotain muuta omaa? Entä ootteko ottanu häihin esim. MLL:stä lastenkaitsijoita? onkos niillä ollu jotain omaa ohjelmaa lapsille? mikä on tullu hinnaks? kuinkas monta niitä kannattaa ottaa? mielipiteitä mielipiteitä! :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 133
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Voi vitsi, onpa hyvä idea nuo puuhapussit..  :)

Tosin en tiedä, kiinnostaako lapsia häissä muu kuin juoksentelu..  :) Ainakaan nää lapset jotka meidän häihin ollaan kutsumassa..

Oisko ihan tyhmä idea isommille lapsille joku pleikkari tmv? Vai meneekö se vaan tappeluks, et kenen vuoro on seuraavaksi..

Link to comment
Share on other sites

ihan hyvä idis toi pleikkari tai joku muu vastaava, mut musta tuntuu ettei sielä hääpäikalla olis kyl tilaa siihen toimintaan tai laitteita... mut täytyypi vielä miettiä. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä tulee lapsille myös puuhapussit sillä ajatuksella, että niissä ei ole mitään, millä voi sotkea tai rikkoa hääpaikkaa. 8-)

Tiimarissa on lastenjuhlaosastolla kaikenlaista halpaa pikkukrääsää, kuten pieniä pelejä, kolmiulotteisia palapelejä ym, jotka on halpoja ja toimivia, kunhan katsoo ettei osat ole niin pieniä, että pienimmät vois saada ne käsiinsä ja pistää suuhunsa.

Meidän puuhapussiin tulee karkkia, pieni labyrinttipeli, pojille pikkuauto ja tytöille sormus, jonka kivi vaihtaa väriä käyttäjän mielialan mukaan (siis oikeasti "kivi" reagoi sormen lämpötilaan muuttamalla väriään.) Lisäksi jos laittais pari tarraa - tai sitten ei, mikäli ne tarrat on juhlapaikan seinissä. ;D

Mutta pojille on vaikea keksiä mitään kivaa ja toiminnallista, jolla kuitenkaan ei saa vahingoitettua kaveria tai hajotettua koko leikkihuonetta. Melko raisuja poikia kun on paikalle tulossa. Jo transformer- ukkeli olis varmaan kiva, mutta ihan liian kallis kustantaa koko porukalle. Mut kaikki saippuakuplahässäkät, pallot, miekat, piirustusvälineet ym. on pannassa.

En ole vielä varannut MLL:n lastenvahteja, ja kuulin että heillä olis eri taksat tällaisten juhlien vahtimiseen, ja että ne olis tavallista korkeammat. Näitä lapsia kun voi oikeasti vahtia kuka tahansa normaali ihminen, niin ajattelin ottaa hinnoista selvää, ja sitten kysyä paikallisen sosiaalialan oppilaitoksen ilmoitustaululla, josko noita lähihoitajaopiskelijoita kiinnostais parin tunnin helppo lastenvahtikeikka. Vastuu kun on koko ajan vanhemmilla, eikä lapsia tarvitse leikittää, kunhan ovat tilaa valvomassa.

Link to comment
Share on other sites

joo tosiaan täytyykin varmaan miettiä niitä kyniä vielä... :) mäkin ihan ajattelin mennä tiimarista katselemaan että mitäs kivaa ja halpaa sieltä löytyisi. :) ni niistä ikä kysymyksistä vielä. eli mikä on se ikähaarukka mille te annatte ne pussit? ja entä vanhemmat ja nuoremmat?

Link to comment
Share on other sites

Oliskohan tästä ketjusta apua:

Puuhapussi lapsille?

Mainitsin tuossa ketjussakin nettiyrityksestä Event smiles, joka Briteissä tekee lapsille puuhapaketteja juhliin. Sivuilta voisi saada ideoita puuhapussien sisältöön ja millaisia ikähaitareita he käyttävät.

Link to comment
Share on other sites

Meillä puuhapussin saivat kaikki lapset (ikähaarukka 2kk-6,5v.). Olivat tosi suosittuja ja vanhemmilta tuli paljon kehua. Tehtiin samanlaiset pussit kaikille ja vanhemmille sitten vaan vielä varalta sanottiin, että kannattaa vähän pienimpien kohdalla katsoa, että mitä takavarikoi pussista. Alle 3-vuotiaat eivät tainneet niinkään tarvita koko pussia, mutta sitä vanhemmille se oli tosi hyvä homma.

Link to comment
Share on other sites

Meillä puuhapussin saivat kaikki lapset (ikähaarukka 2kk-6,5v.). Olivat tosi suosittuja ja vanhemmilta tuli paljon kehua. Tehtiin samanlaiset pussit kaikille ja vanhemmille sitten vaan vielä varalta sanottiin, että kannattaa vähän pienimpien kohdalla katsoa, että mitä takavarikoi pussista. Alle 3-vuotiaat eivät tainneet niinkään tarvita koko pussia, mutta sitä vanhemmille se oli tosi hyvä homma.

mitäs teijän pussi sisälsi?

Link to comment
Share on other sites

mitäs teijän pussi sisälsi?

Koitan muistella... puuhapussissa oli ainaskin karkkilaatikko, rusinalaatikko, ilmapallo, hiuslenksuja (mulla oli hirveästi ylimääräisiä kotona), pikkuauto (sellainen Tiimarin tosi halpa), hyrrä (myös Tiimarista), tarroja (Tiimarista), lyijykynä, puuvärit (Tiimarista), A6-kokoinen vihko, johon olin liimanut kahdeksalle ensimmäiselle sivulle puuha/väritystehtäviä (netistä otettuja, löytyy multa koneelta jos joku tarvii). Minusta tuntuu, että saattoi siellä pussissa jotain muutakin olla, mutta ei nyt kyllä muistu mieleen. Ja tavarat ei tosiaan paljoa maksanut, hintahaarukka taisi olla jotain 0,20€-1€/tuote. Pusseja tein siis 8 kpl ja nimesin pussukat vielä lappusilla tyyliin "Maijan puuhapussi".

Suosittelen tosiaan pussukoita, faktahan on että jos lapset viihtyvät häissä, niin heidän vanhempansakin viihtyvät.

Link to comment
Share on other sites

me vedettiin lapsille sutsisatsi, meinigillä sillä että lapset vastaan sulhanen ja hänen polttariporukka. Oli vierailla hauskaa kun lapset veti aivan tunteella sitä ja aikuiset ukot perässä...  ;D

Link to comment
Share on other sites

Meidän häissä kun minut ryöstettiin niin sulhanen joutui esittämään leijonanmetsästyksen ja sutsisatsin. Heti alusta oli onneksi kaasolle selvää ettei sulhanen niitä osaa joten tehtävänä oli saada mahdollisimman paljon väkeä mukaan esittämään  ;D Kaikki lapsethan juoksi ensimmäisenä sulhasen avuksi opettamaan kuinka homma toimii  ;D Lapset oli aivan riemuissaan ja lopuksi kun minut tuotiin paikalle, kummipoika hihkaisi naama punaisena ja hikisenä; Me voitettiin "wiiwi" roistoilta takaisin  ;D

Link to comment
Share on other sites

Prinsessa Ruusunen.

Morsian on prinsessa, sulhanen on prinssi. Joku aikuinen tai isompi lapsi noidan rooliin. Pienimpia lapsia ja leikkimielisiä aikuisia linnanmuureiksi.

Link to comment
Share on other sites

Ihana idea. Olin ite ajatellut laittaa lapsille puuhanurkan, mutta tila on vähän tiukassa ja siellä voisi tulla vaan riitaa värikynistä. Ja meille tulee kuitenkin niin vähän lapsia häihin, ettei mitään lastenvahtiakaan kannata palkata.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Tulen tännekin kertomaan kokemuksestamme kun olemme niin tyytyväisiä. Me palkkasimme MLL:ltä lastenvahdin. Vaikka vahti olikin kallis (140 e n. 5,5 h) niin kyllä kannatti. Lastenvahti oli todella ammattitaitoinen. Lapset tykkäsivät kovati eivätkä olisi päästäneet vahtia kotiin  ;D Me muut saimme olla rauhassa kun lapset leikkivät tyytyväisinä hoitajan kanssa. Valssit, kimpun heitot yms menivät leppoisasti kun ketään ei itkenyt/juossut kilpaa tms. Lapset lähtivätkin vasta yhdeksän-kymmenen aikaa pois (lastenvahti lähti 20.30). Kukaan lapsista ei ollut yliväsynyt tai mitään sellaista illalla.

Itse otsikkoon  ;) Lapsilla oli herneen siirtämistehtävä. Lapset istuivat tuoleilla ringissä. Ensimmäinen otti herneen lusikalla astiasta ja seuraava otti sen omalla lusikallaan vastaan. Sitten taas annettiin seuraavalle jne. Jos herne tippui, aloitettiin alusta. Kun kaikki herneet oli siirretty toisesta kupista toiseen, saivat lapset palkkion. Lapset kuulemma jaksoivat tämän todella hyvin. Meni hyvä aika kun lapset vain istuivat kiltisti paikoillaan  ;D Nuorin oli 4 v.

Sitten heidän piti, mutta se jäi kesken, piirtää meille hääalbumi.

Hoitajan opastuksella lapset tekivät itselleen naamarin paperista ja kuminauhasta. Koska oli kaunis päivä niin lapset leikkivät paljon erilaisia leikkejä pihalla.

Meillä kaikki kuusi lasta saivat jakaa hääkarkkirasioita. Lapset olivat meidän perässä jonossa ja he olivat niin liikuttavia  :-X Se oli Tärkeä Tehtävä. Etukäteen oli sovittu,että jokainen antaa vuorotellen. Mutta jokaisen vieraan kohdalla kaikki kuusi kättä olivat innokkaasti ojossa  :-X Koska rasioiden jako oli niin suuri asia lapsille, he rauhoittuivat jotenkin paljon paremmin alkumaljan ja ruokailun ajaksi istumaan. Toinen missä he olivat liikuttavia, oli riisin jakaminen kirkon edessä. Meillä vaan tuli yksi astia liian vähän, joten kaksi joutui jakamaan samasta astiasta  :-/

Ylläluetellut asiat ei meiltä vaatinut juuri mitään panostusta mutta lapsille ne oli todella tärkeitä. Lapset käyttäytyivät todella hienosti kun he kokivat ne mukaviksi juhliksi. Joukossa oli muutama eläväisempi lapsi, joiden mahdollista riehumista pelkäsin etukäteen. Tosin lastenhoitaja oli niin ammattilainen, että hänen ansiostaan lapset olivat niin kilttejä. Seuraavana päivänä oli kuulemma ahkerasti leikitty häitä   ;) Kaasoni 5 v. tyttö selitti meille viikonpäästä kaupassa tohkeissaan millainen hääpuku hänelle tulee  ;D  :-X

Link to comment
Share on other sites

Tuo lastenvahti oli todella hyvä idea!

Meillä kirkosta ulos tullessa riisin asemasta ajateltiin saippuakuplapulloja, joita jaettaisiin lapsille (ja lapsenmielisille). Lapset saisivat tekemistä kirkon ulkopuolella eikä morsiusparilla ole suut ja silmät täynnä riisiä  ;)

Joku seikkailurata olisi myös hyvää ajankulua, tosin en tiedä miten vanhemmat suhtautuu ajatukseen, jos lapsilla hyvät vaatteet päällä...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä tulee lapsille leikkinurkkaus, sinne laitamme dvd:n(ja piirretyt pyörimään), tulostan värityskuvia+värikynät, muutamia leluja, lautapelejä, lisäksi palkkaamme pojallemme lapsenlikan, joka sit häissä ois myös vastuussa tästä leikkinurkasta, koska leikkinurkka ei ole juhlasalin yhteydessä ja en halua et kukaan vieraista joutuu erilleen muusta porukasta ja ohjelmasta. Lisäksi juhlapaikan pihalla on kiikut ja kiipeilyteline..

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee myös edellä mainittuja piirrustusmahdollisuuksia, pihapelejä jne.Lisäksi yksi kaasoistani lupasi järjestää ongintaa lapsille sekä tarkoitus olisi saada tuttavien kautta pomppulinna pihalle  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

meillä häät on omalla kesämökillä jonne ajateltiin viedä lastenparkkiin tietsikka, johon laitetaan winappi pyörittämään listalta moneks tuntia piirrettyjä elokuvia.. lattia päälystetty patjoilla, joten kun vieraisiin kuuluu 5-6 vuotiasta väkeä, voi vaikka makoilla hetken disney piirrettyjä kattellessa.

Link to comment
Share on other sites

Olen haeskellut puuhapussiin jotain halpaa peliä tms jolla voi nykertää siinä omalla paikalla. Tiimarissa joskus nähnyt semmoisia pieniä kuulapelejä ym. Itse pelkään mukuloiden sotkevan liinat ja seinät kynillä vanhassa arvokkaassa juhlatilassa. Ettei vain tulisi lisälaskua.

Tarrakirjat myös hankintalistalla ja jotain sottaamattomia namusia. Nallekarkit maistuvat kaikille ja niitä taitaa saada semmoisissa pienissä pusseissa. Tuo jojo oli hyvä idea.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Kaipaisin vinkkejä mitä järjestää ohjelmanumeroksi lapsille, siis joku leikki tms.

En tarkoita piirtämistä, pelejä vaan joku yksi yhteinen leikki.

Kertokaa kokemuksia jos teillä ollut tai antakaa ideoita!!!

Lapsia häsissä reilu 10 kpl, suurin osa pieniä 2-3 vuotiaita ja muutama kouluikäinenkin joukossa.

Eli jotain mihin kaikki halukkaat voisivat osallistua ja helppo että pienetkin voisivat olla mukana.

Tarkoitus sitten vaikka jakaa kaikille osallistujille palkinnoksi tikkari tms.

Kiitoksia vinkeistä jo etukäteen! ;)

Link to comment
Share on other sites

Peili on kiva hääleikki lapsille. Kaikki lapset voivat osallistua. Esim. sulhanen jää peiliksi. Hän seisoo pää seinään päin ja lapset yrittävät lähestyä sulhasta huoneen toiselta puolelta. Sulhanen kääntyy välillä katsomaan ja jos hän huomaa jonkun lapsista liikkuvan, joutuu tämä palaamaan lähtöviivalle. Kun yksi lapsista pääsee sulhasen luokse, saavat lapset jakaa yhdessä karkit, jotka roikkuvat pussissa sulhasen vyötäröllä. Vastaavasti tätä voi leikkiä useamman kerran, jolloin se lapsi, joka ensimmäisenä pääsee sulhasen luokse, saa sulhasen pussista yhden karkin jne. Myös väriä voi olla samaan tyyliin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

1) esimerkikis laitetetaan musiikkia soimaan ja yhtä monta paperia lattialle kun lapsia -1, aina kun musa soi niin istutaan/astutaan paperille ja yksi aina tippuu pois.

2) laitetaan ilmapallojen sisään namuja ja musan soidessa saa poksautella palloja, kaikki ei siis oo täysiä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...