Guest himpul@

LAPSILLE ohjelmaa, leikkejä, puuhanurkka jne.

134 viestiä aiheessa

Siis MLL:ltä vaikka. Mitä muuta voisi lasten viihtyvyyden eteen tehdä ? Kaipaan paljon ideoita !!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

MLL:n sivuilla ei ollut tuolle palvelulle suoraa hintaa, vaan kehoitus kysyä tarkempia tietoja ja tarjousta. Perustiedot löytyvät täältä.

Muutoin lapsille olisi minusta kiva olla jotain kirjoja, pelejä (vaikka palapelejä, niissä ei ainakaan tarvitsisi olla ketään organisoimassa tai selittämässä sääntöjä tms.) ja/tai leluja. Miksei vaikka piirustustarvikkeita. Riippuu tosi paljon lasten iästä, mikä toimii.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee yksi leikittäjä paikallisesta 4H-kerhosta, joka sitten illalla 22 aikaan ottaa omat pienet lapsemme ja menee laittamaan ne nukkumaan hotellihuoneeseen ja on siellä siihen asti kun anoppi miehensä kanssa menee huoneeseen. Hintaa taisi olla 4€/h.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuki, paljonko tuo hinta on? Euromerkki vissiin sotkee....

Utti

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oulun alueella 4H-kerhon kautta lastenhoitajan saa 10e/h.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli MLL:n kautta lastenhoitaja täällä kotona häiden jälkeen, joka otti 4,20 euroa tunnilta + sitten mahdolliset julkisen kulkuneuvon taksan hinnan. Mielestäni ihan kohtuuhinta. Tyttö kävi meillä paria viikkoa aikaisemmin tutustumassa taloon ja tapoihin (siitä piti maksaa yhden tunnin hinta) ja sitten oli lapsen kanssa täällä keskenään, nukutti jne. Suosittelen :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Red Rose on oikeassa, hinta on 4,20 euroa tunnilta. Mutta lisäksi pitää maksaa eläkemaksut joista on tietoa MLL:n nettisivuilla, ja vielä jo mainitut matkakulut ja tietty ruokaa on varattava. Hoitajat itse maksavat veronsa, eli tuo tuntitaksa maksetaan siis hoitajalle suoraan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yksi mitä voisi kysyä (vaikka nyt  sitten vihkipapilta) löytyykö seurakunnalta kerhonohjaajia. Seurakunnan kerhoa pitäessä ne saa tuntipalkkaa jotain 5:stä eurosta kymmeneen, riippuen siitä, kuinka kauan ja kuinka vanha on. En nyt sitten tiiä, miten toi käytännössä toimisi... ???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vastaus tulee aika myöhään, mutta jos jollekin olisi hyötyä tästä:

Tampereen MLL:stä ei enää ole mahdollista palkata hoitajia tapahtumiin - hoitavat vain kodeissa lapsia. Suosittelivat kuitenkin minulle Tampereen yliopiston lastentarhaopettajaopiskelijoiden ainejärjestöä (muistaakseni Itu nimeltään, kysy kansliasta).

Varasinkin sieltä kaksi opettajaopiskelijaa á 8,40 per hoitaja per tunti. Aika edullista mielestäni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse ajattelin, että johonkin nurkkaukseen lapsille voisi laittaa piirustustarvikkeita ja kopioida mutaman väritettävän kuvan. Karkkipussi voisi hillitä lapsia olemaan paikallaan, mutta kaikki eivät tykkää jos lapsille annetaan karkkeja. Jos ei sada pienille pojille voisi antaa pallon ulkoleikkeihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tiedoksenne, että Itun kautta voi pyytää lastenhoitoapua, mutta olemme siis vain opiskelija-ainejärjestö, joka voi välittää työtarjouksia jäsenistölle, emme lastenhoitovälitystoimisto, joten varmaa hoitajaa ei kauttamme voi luvata  :) MLL on viime aikoina antanut ehkä hieman vääränlaisen kuvan toiminnastamme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varmasti kaikkein edullisimmin selviää, kun pyytää naapurin/serkun/tuttavan reipasta häähullua esiteiniä lapsenvahdiksi. Itse olisin ainakin siinä iässä ollut ihastuksissani, kun olisi päässyt touhuamaan HÄIHIN ja lasten kanssa...  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häissä oli Kuopion 4H-kerholta 2 lastenhoitajaa, 16e/h/hoitaja...  ::) Ei siis aivan ilmaista (siis meidän mielestä...  ;)) mutta taatusti joka euron arvoista.  :) Häissämme oli 25 kappaletta alle 12 vuotiasta temmeltäjää, joista 3-7 vuotiaita yli puolet. Ois saattanut tulla liikaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita ilman asianmukaista lapsille suunnattua ohjelmaa ja leikkinurkkaa...  ::) Ja vanhemmat saivat hetken hengähtää ja nauttia itsekin hääjuhlista ilman että ainakin toinen olisi ollut koko ajan liikekannalla juoksemassa jälkikasvun perässä...  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ideana olisi, että lapsille olisi yksi pöytä vähän syrjäisemmässä. Pöydän ääressä voisi sitten puuhata jotain pientä kivaa, mitä löytyy parista puuhakassista... Mitä sinne puuhakassiin voisi laittaa?

- värityskirja

- puuvärit

- Aku Ankka

- pari Lauantai-pussia

Sitten loppuukin omat ideat?

Lapset ovat sylivauvoista-> 2 v, 3v, 6v, 8v, 12 v. ja 14 v. ikäisiä (joskin 14 v. tuskin enää kiinnostuvat puuhapöydästä...)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee myös lasten puuhapöytä, koska lapsia on häävieraiden joukossa tosi paljon. Mietittiin, että puuhattavaa pitäisi olla monenikäisille ja tähän saakka ollaan suunnittelussa päästy:

värityskirjoja ja tehtäväkirjoja

piirustuspaperia

puuvärit (ei tusseja, ettei juhlavaatteet sotkeudu...)

eritasoisia palapelejä

satu- ja akuankkakirjoja

jokin lasten lautapeli

Lisäksi juhlatilassa on vähän vanhemmille lapsille ja miksei aikuisillekin erillinen biljardihuone.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee häihin lapsille oma pöytä missä on jotain suolakaloja ja jotain sipseja ja karkkia. Sit on ohjelmassa lasten piirustuskilpailu. Lapset piirtävät morsiusparin kuvan puuväreillä. Ja kaikki palkitaan lakulla. Sit varmaan ostetaan muutama puuhakirja/värityskirja et ois lapsilla jotain tekemistä...ettei ihan seinille hypi. Ikää meidän lapsivierailla on 2kk-14v.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

puuhanurkkaksessa olisi ihan kiva jos olisi tv ja videot...siinä on jokaiselle lapselle jotain tekemistä...ja siihen saa hyvin lapset rauhoitettua, tai sitten ottaa jonkun opiskelian/tutun nuoren pitämään seuraa lapsille, että vanhemmat saavat sen kahvikupposen edes juoda rauhassa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En tiedä olitteko ajatellut jotakuta hieman ohjailemaan lasten puuhastelua, mutta tässä muutamia aikuisen apua vaativa ehdotus...

-helmiä ja niistä voisi sitten jokainen koota kaulanauhat tms.

-solmimalla tehty ystävän nauhan

-muovailuvahaa (vähän isomille, ettei vaatteet sotkeudu)

-muovisia nappuloita jotka kootaan sellaiselle taululle, ja silitysraudalla sulatetaan levinpaperin läpi yhtenäiseksi levyksi

-levyraati

-tanssikilpailu

-arvoituksia, loruja, runoja, laululeikkejä (pienetkin tykkää)

-roolivaatteita ja pikku esitys morsiusparille

Vanhemmille tietysti voi vihjata, että omia leluja saa tuoda. Hyvin lapset kesivät itsekkin tekemistä. Noita videoita voisi olla sitten loppu illasta kun eivät enää muuhun jaksa keskittyä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En oo vielä sen tarkemmin tätä miettinyt.. Lapsivieraita on kuitenkin melko paljon. JA jos heillä on tylsää niin sitten on sitä väsynyttä kitinää ym. myös melko paljon ilmassa. Eli siis tarkoituksena olis kyllä saada lapsetkin meidän juhlissa viihtymään. Juhlapaikalla on onneksi oma televisiohuone.. johon siis voi laittaa videoita pyörimään, sitten tietysti nää perinteiset värityskirjat ym. ovat myös suummitelmissa.. Jos saadaan joku "lastenhoitajaksi", niin voishan siellä hyvinkin olla vaikka loruja ja lauluja.. Pitääkin miettiä tätä tarkemmin....... ::);)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on tarkoitus joko jakaa lapsille puuhapussit, joissa on kyniä, piirustuspaperia, värityskirja, vanhemmille muksuille joku tehtäväkirja, jne.. TAI laittaa tilan salliessa puuhapöytä juhlatilan nurkkaan jossa olisi näitä samoja juttuja + palapelejä ja kuvakirjoja. Äänisadut ja cd-soitin viihdyttäisivät pieniä kivasti, mutta juhlatilaan ei saa järjestettyä hiljaisempaa soppea, jonne musiikki yms ei kuuluisi. Montaa tuntia ei onneksi meillä tarvitse lapsia viihdyttää, kun on jo pienten nukkumaanmenoaika :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on tarkoituksena pyytää pikkusiskon paria kaveria hoitotädeiksi. Lapsia tulee häihimme aika paljon, ja "lastenhuoneeseen" olimme ajateleet juuri värityskyniä, ja piirustuspaperia ynnä muita sekä videot lasten ohjelmien katselua varten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me menimme naimisiin kesällä 2005, lämpimänä kesäkuun päivänä. Lapsivieraita oli melko paljon ja me olimme järjestäneet pöydän jossa oli lapsille piirrustuspaperia sekä kyniä.

Mutta kaikkein parasta lapsista oli kuin päivällisen jälkeen jokainen sai pienen pussin ilmapallon kera. Ilmapallot oli jo puhallettu ja tikkujen päässä ja pussissa oli saippuakuplapullo, siis semmoinen jolla voi puhaltaa saippuakuplia. Sitten oltiin varattu fairya jotta pulloihin voitiin lisätä ainetta. Aivan uskomattoman kivaa lasten mielestä, eikä lämpimällä ilmalla haitannut jos vähän vettä kaatui päälle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En suosittele ainakaan suklaata hirmu pienien lasten ulottuville. Itse en hyppisi riemusta jos 2v tyttäremme lähmisi häissä juhlapukuunsa suklaata  ;D

Netissä on paljon värityskuvia joita voi lapsille printtailla, niitä on helpompi väritellä kun on paljon lapsia... Ja ovat ilmaisia;)...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee sellanen lasten nurkkaus (jatkopaikan narikka-alue) missä on toimivat videot ja tv. Sitten aattelin jotain lautapelejä, palapelejä, värityskirjoja, puuvärejä, pleikkari?. Mitään syötävää emme aio sinne järjestää, vaan lapset saavat syödä samall kuin aikuiset ja kaikille on iltapalan aikaan ajateltu jotain karkki tms. tarjottavaa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee jokaiselle lapselle (n. 10kpl) oma puuhapussi. Tähän mennessä pussiin on kertynyt:

-Nalle

-Värikynät

-Pieni vihko

-Satukirja

Lisäksi vielä myöhemmin laitamme:

-Itsetehdyn puuhavihkon

-Karkkia

Kaikki jo ostetut tavarat ovat maksaneet 0.50€-2€/kpl. Eli kulkiessani olen tonkinut alennuskorit yms. ja tehnyt hyviä löytöjä puuhapusseihin  :)  Väritys/puuhakirjat ovat niin kalliita, että päätin tehdä ne itse, koska netistä löytää paljon erillaisia värityskuvia ja tehtäviä. Lisäksi lapsille on oma huone missä pyörii joku lasten leffa ja saavat värkätä pussien kanssa. Eipähän tule tappelua mistään lelusta, kun kaikilla on samanlaiset  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään