Guest himpul@

LAPSILLE ohjelmaa, leikkejä, puuhanurkka jne.

134 viestiä aiheessa

Tuo pussihan olisi loistoidea! Täytyykin harkita, vaikka aika käy vähiin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heinakuun haihimme on tulossa lapsia ikahaitarina 1 - 12 v. Nyt mietin kovasti, etta minkalaista puuhaa niille keksisi? Ajattelin laittaa jonkinlaiset pienet "yllatyspaketit" niiden tuoleille juhlapaikassa ja niihin sit jotain kunkin ikaan sopivaa pikku viihdyketta..?

Kuulostaako ihan hullulta idealta?

Oliskohan kenellakaan hyvia suht edullisia ideoita mita paketteihin laittais. Eniten mietin just noita 10-12 vuotiaita joita on tulossa pari tyttoa ja yks poika.  :-/

Kiitos avusta!!  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Esim onginta saattais olla hyvä juttu. Varmasti isommatkin lapse mielellään onkivat, uskoisin. Ja pikkupaketteihin voisi laittaa vaikka karkkia (tikkarit), hiusjuttuja, tarroja, pikkuvihkoja+kynät ym. Tämmöstä juolahti mieleen.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten olisi jotkut seurapelit? Muistipelejä, lautapelejä, pelikortit yms.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

olimme itse häissä vieraina jossa oli suhteellisen paljon lapsia.Siellä ei ikävä kyllä oltu sitten ajateltu näitä lapsia YHTÄÄN >:(,siis ei ollut edes wc-tiloihin voitu järjestää pottaa/vaipan vaihto mahdollisuutta  >:((ja kaiken lisäksi oli jopa sulhon siskollakin alle 1v lapsi joka ei muuten ollut ainut näin pieni vieras)ei minkäänlaista edes pientä lasten puuhanurkkausta :-[..... Nyt meillä on tulossa häät ja (no meillä tietysti on noita pieniä lapsiakin valmiina,mutta tulee myös vierailtakin lapsia) niin ajattelin laittaa kunnollisia paksuja väriliituja/paperia (näin ei tarvitse pelätä loppu illasta onko kynissä vielä terät jäljellä tai terotin mujut pitkin lattioita/terottimet hukassa) ja palapelejä sekä lautapelejä,aka-ankkoja tms.kirjoja ja varmaankin jotain maissi naksuja tms.pientä namia (mihin ei siis pienetkään juhlavieraat tukehdu,eli ei mitään isoja merkkareita :-X)siis hiljaisia "leluja" mutta kuitenkin vähän jotakin viihdykettä ::)Ja meillä siis tuo lasten ikähaitari on aika tarkkaan 1-13v

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aikani pähkäiltyäni mihin kategoriaan tää kysymys kuuluu... ::)

Ajattelin järjestää lapsosille ongintaa, mutta mitä kivaa lapsille voisi laittaa pakettiin??? Ikähaarukka onkijoilla on 2kk-10v ;D, enkä ainakaan hirmuisen yksilöityjä paketteja jaksaisi alkaa miettiä (parikuisen papusen karkit syö varmaan äiti tai isukki, mutta 10-vuotias ei varmaan innostu samoista asioista kuin vuoden ikäinen). Ajattelin laittaa ainakin vaahtokarkkeja, mutta mistä muusta lapset tykkäisivät? Itselläni on 2,5v tyttö ja tiedän että hälle kelpaa mikä krääsä vain, mutta mistä lapet noin niinkuin yleensä innostuvat?

Ystäväni häissä lapset saivat mm. värikynät ja pikku vihkoset, mutta kun meidän häissä on "lastenhuoneessa" värityskuvia ja kyniä, niin sekin idea vesittyy... Jotain pientä kivaa olis kuitenkin mukava lapsosille antaa  :-/. Tarroja? Joku pieni "lelu"? Ehdotuksia?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voisiko olla joku pinssi tai rintamerkki, jota voisi ajatella monen ikäiselle muistoksi. Vauva-ikäisten vanhemmat varmaan osaisi huolehtia sille sopivan paikan ettei se tule syödyksi! Tai olisiko mitään ideaa antaa pieni leivontamuotti kaikille (varsinkin syksyllä joulun alla voisi olla hyväkin idea, mutta miksei ympäri vuoden), tai kevät-kesä-aikana pieni hiekkakakkumuotti.

Aika hankala kun ikähaitari on kuitenkin iso, ei voi varmaan ihan kaikkia mielyttää yhtä paljon samalla tavaralla. Voisiko onginnassa joku olla siellä onkijan puolella ikään kuin avustajana kertomassa sen "esiripun taakse" lahjan onkeen laittajalle vähän onkijasta tyyliin: "ja nyt pikkuinen Maija-vaavi kokeilee kala-onneaan" ja "tässäpä onkin vuorossa reipppaan näköinen koululaispoika -Mattiko olit- mitähän onkeen tarttuukaan" ... ja lahjoja olisi hieman lajiteltu eri ikä luokille, esimerkiksi: alle 3 vuotiaat (ettei olisi niitä "saattaa irrota pieniä osia"-tavaroita heille) ja alle kouluikäiset ja koululaiset.

Joku pieni pehmolelu on myös mukava muisto lähes kaikille, kunhan siitä ei sitten irtoa kaikki silmät ja jalat heti pienimmän käsittelyssä (tahtoo yleensä vain olla tuo vika niissä halvemmissa pikkupehmomaskoteissa, ettei ole ihan vauvojen tavaraa), mutta eihän sitä ole tietty pakko lapselleen käteen antaa vaan vanhemmathan voi pikkuisellensa laittaa vaikka rattaisiin sen maskotiksi ja muistoksi. Kuten tuossa pinssi-ideassakin. Meidän lapsi sai vauvana onginnasta muistoksi kankaisen pehmonallen ja se on edelleen hyvin monen vuoden jälkeen koululaisella muistona (on pienempänä ollut unikaverinakin).

Tällaisia nyt tuli mieleeni ensi alkuun...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan järjeastämässä häihin erityistä ohjelmaa lapsille? Meidän häihimme tulee melko monta 2-5-vuotiasta pikkuihmistä, jotka olisi mukava huomioida (varsinkin kun kaksi on omia ja kokemuksesta tiedän että vanhemmilla on rankkaa jos lapsilla ei ole mitään tekemistä). Onko kukaan tehnyt/tekemässä esim. puuhanurkkaa lapsille, onko hyvä idea?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta idea on hyvä ja aion itsekin toteuttaa jotain puuhanurkan kaltaista tuomalla jonkin verran leluja paikanpäälle. Varmaan sekin toimisi, jos olisi hyvä nurkkaus missä leikkien lisäksi voisi katsella piirrettyjä? Tietenkään ihan pienimpiä ei voi vartiotta jättää, mutta kokemukseni mukaan isommat lapset pitävät mahdollisuudesta leikkiä omatoimisesti keskenään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin meinataan laittaa lapsille leluja ja värityskuvia ja kyniä. Telkkaria ja piirrettyjä en osannut tulla edes ajatelleeksi. Ideana voisi olla ihan kiva. En vaan tiedä, onko sinne telkkaria saatavissa. Pitääkin kysellä. Meillä on ilmoittautuneita 2-6 vuotiaita yli kymmenen. Että meininkiä piisaa. Jos edes osa olisi aina välillä vähän aikaa siellä, niin saisivat vanhempansa vetää henkeä. Yksi nelivuotias duracell-pupu on meidän oma.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen itse puuhanurkkauksen puolella - jos jotain pienta aktiviteettia haluaa niin pinjata voisi olla erikoinen vaihtoehto. Muuten lapsille voi jarjetsaa piirustuskilpailun tai vaikka ongintaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on kanssa tulossa puuhanurkka jossa sitten on leluja, piirrustustarvikket ja mahdollisuuksien mukaan tv ja videot. Ajattelimme myös musiikissa huomioida lapsia eli välillä jotain tarjontaa heillekkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ei varmaan olisi huono idea ottaa lastenhoitajaakin, jos on siis 10 lastakin juhlimassa. en tarkoita mitään päiväkotimeininkiä, mutta että vanhemmat saisivat olla rauhassa niin joku ihminen voisi katsoa heidän perään ja aktivoida tarpeen tullen. esim. joitain kivoja leikkejä ja just värityskuvia, kirjoja jne.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oletan/luulen/uskon että meidän juhliin ei ole tulossa hirveästi lapsia, alle 10-vuotiaita max. 2, yksi 2,5 vuotias ja yksi 4,5 vuotias. Ajattelin että niille voisi ehkä antaa omat puuhapussit joissa on jotain leluja ja jos on mahdollista niin järjestää huoneen jossa on telkkari ja enemmän leluja ja niille myös "hoitajan." En kuitenkaan usko että lapset malttavat olla vanhemmista erossa kovinkaan kauan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä joukkoa lapsia, 6-12 vuotiaita, viihdyttää iso kasa legoja ja jokaiselle jaettu kertakäyttökamera.  Uskoisin, että vaikka lasten ottamista kuvista ei onnistuisi kuin ihan muutama, ovat ne silti hintansa arvoisia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juuh, minä myös kääntyisin jonkinmoisen lastennurkkauksen suuntaan, jossa olisi sille varattu oma lastenhoitaja(t). Eräissä häissä lapset olivat piirrelleet hääparin, kukin omalla tyylillään. Taisivat päästä piirustukset seinälle asti.  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos joku on innokas järjestämään lapsille "ONGINNAN", niin uskon, että on menestys. Keppi, johon naru kiinni ja joku verhon taakse hoitamaan palkintojen kiinnitystä. Meillä nimittäin tulossa paljon lapsia häihin ja tuo leikki on aina ollut varma vetonaula  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei!

En tiedä onko tämä toimiva ratkaisu vain isommissa häissä, mutta:

Jotkut ovat pyytäneet häihinsä "lastenlikoiksi" paikallisen urheiluseuran/partion tyttöjä, jotka ovat leikittäneet lapsia, ohjelmassa on ollut piirustusta, täällä jo mainittua ongintaa, lukemista, videoita jne. Menestys on ollut hyvä, vanhemmat ovat saaneet juhlia rauhassa, ja lapsilla on ollut kivaa. Ja olen käsittänyt, että urheiluseuralaiset ym. tulevat hommiin suhteellisen pienellä korvauksella, joten siihen ei luulisi hääbudjetinkaan kaatuvan. Mainio idea, eikö?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidänkin häihimme tulee todennäköisesti jonkinlainen puuhanurkkaus mistä löytyy kyniä, paperia, legoja, pehmoleluja rakennuspalikoita yms... Todennäköisesti siellä lapsia viihdyttävät morsiusneidot tai kaksi muuta ystävätärtäni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Turussa on uusi lastenmusiikkiorkesteri SukkaShokkiSakki. Nuoria energisiä esiintyjiä. Näin Hansassa keikalla ja jututin "johtajaa". Tekevät kuulema kaikenlaista keikkaa, isoja konsertteja ja pieniä päiväkotikeikkoja. Itse harkitsen. Esitys sopii myös aikuisten katsottavaksi. Esiintyjät ovat mm. teatterilaisia ja musiikkipedagogeja, joten aika monipuolista valikoimaa heillä muutenkin. Saa kuulema pyytää myös osallistuttavan osion, jossa lapset (ja aikuisetkin) pääsee improvisoimaan. Koko orkesteri on 18hlö, joista 10 laulaa ja esittää, 6 soittaa (rummut, koskettimet, kitarat, basso, huuliharppu, poikkihuilu) ja 2 sirkustelee (myös tulta), mutta tulevat myös esim puolikkaalla porukalla = edullisempi. Yhteystiedot löytää googlettamalla tai arsnetistä www.arsnet.net.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

yksi hyvä on kysyä läheiseltä partiolippukunnalta laumanjohtajaa(pienempien lasten ryhmänvetäjä) leikittämään lapsia.ovat useasti käyneet eri kursseja leikeistä ja kokemusta löytyy lasten leikityksestä!sitten voisi tukea kyseistä lippukuntaa jollain rahasummalla palkaksi.ja mainostaa lasten vanhemmille että ovat partiolaisia niin näin tuettaisiin loistavaa partiotoimintaa ja mahdollisesti joku lapsi kiinnostuisi tästä loistavasta harrastuksesta!

t:ex-partionjohtaja  ;D

p.s. tuskin ainakaan kallis vaihtoehto.lippukuntien talouteen on pienikin lahjoitus iso juttu koska raha ei siinä harrastuksessa pyöri.tulot kattaa monesti hädin tuskin kulut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa kysyä paikallisilta harrastajateatteriohjaajilta. Saa samalla kivaa ohjelmaa, jos keksivät tehdä pieniä esitysvälipaloja. Lapsillekin vaihtelua perustekemiseen ja vaihtelu pitää lapsetkin tyytyväisinä ja mielenkiinnon yllä. En ole kokeillut, mutta kunhan pohdin eri vaihtoehtoja.

Leikkiteatteri -yhdistys esimerkiksi toimii sekä Satakunnassa, Turussa, Tampereella ja Helsingissä. Pääosin yhdistys tekee töitä 5-vuotiaiden ja vanhempien kanssa, mutta osaamista varmasti löytyy nuorempien kanssa toimimisesta myös. Oma lapsi on ollut kesäkurssilla ja on tykätty molemmat.

Ja google varmasti löytää tekijät muistakin kaupungeista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ajatellut tehdä häihimme lapsille pienet puuhavihot, joissa olisi sokkeloita, pisteenyhdistys- ym. tehtäviä. Netti tuntuu olevan pullollaan erilaisia värityskuvia, mutta niitä en nyt etsi. Tietäisikö joku siis jotain hyviä nettisivuja josta löytyisi erilaisia puuhatehtäviä niin pienemmille kuin koululaisillekin?

Entä miten tällaisia puuhatehtäviä kutsutaan englanniksi, niin voisin googlata ulkomaalaisiakin sivuja?

Tällaisia olen löytänyt itse:

- Nordea

- Kotijäätelö

- Perhekerho

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

pikkukakkosen nettisivuilta saattaa löytyä jotakin, samoin huvitutti-sivustolta. laita vaikka googleen hakusanaksi "puuhaa lapsille" niin saattaa löytyä paljonkin linkkejä...

kannattaa myös harkita jonkun värityskirjan ostamista ja monistaa siitä sitten kuvia.

ihana idea sinulla!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään