Marinella

Tietokilpailu / häävisa

111 viestiä aiheessa

Kaverin häissä oli kivasti toteutettu visailu. Kaikki vieraat seisomaan ja kaaso luki sitten kyssäreitä joissa a, b ja c-vaihtoehdot. A= eteenpäin B"käännös vasempaan ja C=käännös oikeaan. Sitä mukaan porukka aina istuutui, kun kääntyi väärin, eli putosi pelistä pois ja voittaja jäi vikaksi ja palkittiin. Hyvin poistaa alkukankeutta tuollainen "fyysinen" visailu aika alkuun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nuo kumpi-kysymykset voisivat olla hauskoja! Yleisesti minusta parhaimpia ovat kysymykset, joihin liittyy jokin tarina. Voi esimerkiksi arvuutella ihan perinteisesti, että missä pari on tavannut. Kun vastaukset kerrotaan, niin samalla pariskunta kertoo ensikohtaamisestaan enemmänkin. Näin voi käydä läpi koko heidän yhteisen historiansa. Kaikki vieraat eivät kuitenkaan tiedä/muista sellaisia asioita kuin mitä ensi treffeillä tapahtui tms.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ollaan ideoimassa tietokilpailua siten, että kumpikin valitsee toiselle joukkueen. Morsian sulhasen vieraista sulhaselle ja sulhanen morsiamen vieraista morsiamelle. Ja varmaankin niitä vieraita, joiden kanssa harvemmin ollaan tekemisissä. Kilpailuun liitetään mahdollisesti joitakin esineitä yhteisen elämän varrelta, ja mahdollisesti annetan vaihtoehtovastauksia. Sitten kerrotaan tietysti tarina ko. esineen taustalla.  Toteutusta tarkennetaan vielä, mutta tällainen idea.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ajateltiin tietokilpailu järjestää kaason ja bestmanin kesken. Etukäteen heille ei tietenkään mitään kerrota, vaan joku muu(minä tai veljeni tyttöystävä) vetää sen. Palkinto pohdinnassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä "fyysinen" visailu olisi ollut meille hyvä, mutta yksi vieras istuu pyörätuolissa. Höh... :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

me kanssa juuri valmistelimme tämän häävisan valmiiksi. meilläkin jaetaan jokaiseen pöytään a,b ja c vastauslappu jonka sitten pöytäkunta nostaa ylös kun vastaavat kysymyksiin. tämä häävisa vedetään ohjelmanumerona sillä aikaa kun hääpari on valokuvassa. tarkoituksena on saada lisää tuntemusta hääparista ja pöytäkunta tutustumaan keskenään. meiltä löytyy mm seuraavanlaisia kysymyksiä:

-missä morsian ja sulhanen tapasivat toisensa?

-mitkä ovat morsiammen ensimmäiset sanat sulhaselle?

-mitä tapahtui kun sulhanen näki anoppinsa ensikerran?

-mikä on hääparin yhteispaino?

-missä sulhanen kosi morsianta?

-mikä on hääparin kihlapäivä?

-miten sulhanen hemmottelee morsianta?

-mitä hääpari syö kun he herkuttelevat?

-mitä tapatui kun hääpari lähti synnyttämään esikoistaan?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häissä kanssa tällainen. Visa oli tulostettu ihan valkoselle A4:lle, joka jaettiin pöytiin, jossa pöytäkunta ryhmänä täytti sen. Kysymyksiin oli osaan vaihtoehdot a,b,c ja osaan piti vastata jotain itsenäisesti. Kysyttiin asioita kuten: missä olemme tavanneet ensimmäisen kerran, kuinka pitkään olemme olleet yhdessä (aika harva tiesi ennen kyselyä että kyseessä oli seurustelumme ja kihlajomme vuosipäivä), kumpi valittaa siitä että toinen jättää sukat lojumaan (en ole muuten minä B) , melkein kaikki vastasivat väärin). Jne. tollaisia vastaavanlaisia. Siinä samalla saattaa vieraatkin oppia jotain uutta hääparista.

Kaaso keräsi paperit lopuksi ja tsekkasi vastaukset. Palkintona voittajille annettiin skumppaa ja joitain muuta, ei tuu millään mieleen. Ennen palkintoa kuitenkin kerrottiin oikeat vastaukset ja minä ja mies hieman kerrottiin kysymysten taustalla olevia tarinoita. Oli hauskaa ja ihmisiä nauratti moni oikeista vastauksista. :D

muoks. kirjotusvirheet

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä oli appiukkojen tentti!

kymmenen kysymystä meistä,a,b ja c vaihtoehdot(esim milloin kihlauduttiin,paljonko talossamme on neliöitä,

kauanko ollaan oltu työpaikoissamme...)

ja jos vastas väärin lähti kravatista pala! :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli "perinteinen" hääpari visailu. Kaikki kysymykset koskivat yhteistä aikaamme, tai sitä, minkälaisia nyt ollaan toistemme mielestä. Avustajamme jakoi kysymykset pöytiin, ja jokainen pöytä oli joukkue. Hetken aikaa joukkueet saivat miettiä vastauksia. Kysymyksiä oli 15, ja jokaiseen a, b ja c vastaukset. Pyrittiin siihen, että kysymykset ovat sellaisia, ettei kaikkiin tiedä vastauksia muut kuin myö. Eli vieraat saivat kunnolla tutustua meihin. Vastausvaihtoehdot olivat myös hyvin "kirjavia". Kysymykset käytiin lävitse avustajamme lukemana, ja morsiuspari kertoi oikeat vastaukset tarinoineen. Vierailla tuntui olevan hauskaa. Voittajoukkue sai hekumaalisen palkinnon; saivat leikata kaukkua heti morsiusparin jälkeen!!! (tästä ei kukaan loukkaantunut, ei olleet mitkään etikettihäät..) :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Voittajoukkue sai hekumaalisen palkinnon; saivat leikata kaukkua heti morsiusparin jälkeen!!! (tästä ei kukaan loukkaantunut, ei olleet mitkään etikettihäät..) :rolleyes:

Tuohan olisi aivan loistava palkinto!

Itse olín ja olen hääleikkejä vastaan, mutta tällaista visailua en leikkinä varsinaisesti pidä. Meille tosiaan tuli ongelma, kun pitopalvelun vuoksi juhlissa pitäisi olla n. 1h "tauko", johon jotakin pitäisi keksiä...

Visa voisi olla hyvä, koska molempien puolilla on sukulaisia, jotka eivät tunne hääparin toista osapuolta. Tämä visa voisi antaa infoa!

Palkinto oli pieni ongelma, mutta tuo kakunleikkuuhan kuulostaa kerrassaan mainiolta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me on vähän alustavasti mietitty sellaista "Kuinka hyvi ntunnet miniäsi/vävysi"-visailua tuoreille anopeille. Sulhon äidiltä siis kysyttäisiin minuun liittyviä kysymyksiä ja omalta äidiltäni sulhoon liittyviä. Esim. Mikä on sulhon toinen nimi, sotilasarvo yms. Toisaalta myös tuo pöytäkunnittain käytävä visailu olisi mukava, koska on vähän mietitty jotain puuhaa pöytiin, jotta vieraat tutustuisivat toisiinsa... Hmm...

Tulisi varmaan liikaa visailuja, jos olisi kummatki... :huh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan kanssa ajateltu jonkinsorttista visailua, kun ei hirveästi haluta leikkejä häihin.

Visailusta ei muuten kannata tehdä liian pitkää. Eräissä häissä oli 20 kysymystä ja se alkoi jo vähän puuduttaa ;) Mielestäni 10-15 kysymystä riittää ihan hyvin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisiko lisää ehdotuksia visan voittajalle palkinnoksi?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli visailu, jossa pöytäkunnittain vastattiin 10 hääpariin liittyvän kysymykseen, esim. kumpi menee aikaisemmin nukkumaan tai mikä oli hääpaarin ensimmäinen yhteinen ulkomaan matka ja vaihtoehdot a, b ja c. Sitten kaaso keräsi paperit pois ja laski missä pöydässä oli eniten oikeita vastauksia. Oikeat vastaukset käytiin morsiusparin kanssa läpi. Voittajapöytä sai pullon kuohuviiniä. Joukkueiden piti keksiä itselleen nimi, ja näistä nimistä morsiuspari valitsi hauskimman ja tähän pöytään sitten luovutettiin pussillinen karkkia lohdutuspalkinnoksi.

Muita ohjelmanumeroita tai leikkejä meillä ei ollut, koska molemmat vierastimme "hääpari esittää pantomiimia" -tyylistä ohjelmaa. Visailu riitti mielestäni oikein hyvin ohjelmaksi häihimme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuollaiset visailut voivat varmasti olla ihan viihdyttäviä, mutta minulle jäin p**kan maku suuhun viime häistä joissa tuollainen "kisa" järjestettiin. Ensinnäkin joukkueet jaettiin niin että jokainen pöytä muodosti yhden joukkueen. Hyvä idea muuten mutta joka pöydässä istui n.20 vierasta :blink:. Niinpä osa vieraista sitten pyöritteli peukaloitaan, kun eivät kaikki voineet mitenkään osallistua(minä mukaanlukien, ja olin TODELLA tylsistynyt kun leikki kesti ja kesti). Kaiken lisäksi myös hääparin vanhemmat saivat osallistua, vaikka kysymykset koskivat lähinnä hääparin lapsuutta, ja yllätys yllätys he voittivat tietämällä kaikkiin kysymyksiin vastaukset!:angry:.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä visailu järjestetään niin, että ihmiset saavat koota itse joukkueensa ja lappuset laitetaan esim. vieraskirjan vierreen, jossa on myös palautuslaatikko. Sitten kun näyttää, että vastauksia on tarpeeksi, kaasot tarkistavat tulokset ja voittaja julistetaan jossakin välissä, kun hyvältä tuntuu. Tämä jo pelkästään siksi, että meillä on eri kokoisia pöytiä (4-20 henkeä riippuen pöydästä) ja kyselyn saa täyttää, kun siltä tuntuu..

Onko joku muu tehnyt näin, kokemuksia?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tuollaiset visailut voivat varmasti olla ihan viihdyttäviä, mutta minulle jäin p**kan maku suuhun viime häistä joissa tuollainen "kisa" järjestettiin.

Noilla spekseillä en ihmettele. Meillä pöydät oli 6-8 hengen pöytiä ja isompi laitettiin keskeltä kahtia visailussa. Kaikki saivat osallistua, mutta pyrimme tekemään sellaisia kysymyksiä, ettei kenelläkään ole etulyöntiasemaa. Ja voitto meni toisaalle kuin vanhempien pöytään. Vastaukset käytiin sukkelasti läpi, kaaso haastatteli hääparia mikrofoni kädessä.

Muokattu: , käyttäjä: Sera

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häihin tulee visa, joka on tarkoitus toteuttaa aterian jälkeen kahvia odotellessa. Keksin sulhaseni avustuksella 15 kysymystä, joihin on a/b/c -vaihtoehdot. 5 kysymystä mua koskien, 5 kysymystä sulhasesta ja 5 kysymystä meidän yhteistä elämää koskien. Tein kysymykset niin, ettei kukaan tiedä kaikkiin vastauksia, vaan jokainen joutuu myös päättelemään ja arvaamaan. Oon myös vihjaillu tuleville vieraille, että kannattaa pitää korvat auki ja pistää asioita mieleen. :rolleyes:

Kysymyksiä en vielä paljasta, jos vaikka joku vieraista tai avustajat lueskelee tätä palstaa. Koitan muistaa tulla kertomaan ne sit häiden jälkeen. :) Melkein tekis mieli vielä lisäillä omiin kysymyksiin jotain, kun tuli hyviä ideoita. Taitas vaan tulla sit liikaa kysymyksiä. Visan meinaan toteuttaa niin, että jaan paperit ja jokainen vastaa rengastamalla mielestään oikean vastauksen emännän vaihtaessa kahvia pöytään. Tauolla sit tarkistan ja sen loputtua kerron tulokset. Kolmelle parhaalle kokoan samanlaiset hemmottelukorit, joiden sisältö on vielä hieman auki. Jotain sellasta niiden sisältö kuitenkin tulee olemaan, ettei ole sukupuoliriippuvainen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee tosi helposti toteutettavissa oleva visa, eli kysytään mikin avulla 10 kysymystä tyyppiä "kumpi meistä" ja kaikille vieraille on jaettu 2 eri väristä lappua, joista toinen vastaa morsianta ja toinen sulhasta. Vieraat vastaavat sitten lappua nostamalla ja voivat itse laskea pisteitään, palkintona voisi olla just esim. se että saa etujoukoissa ottaa kakkua :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olemme miettineet myös kyseistä visaa. Varmaan 10-15 kysymystä olisi hyvä ja palkinnoksi ihan vaan pullo kuoharia?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Entäs, jos joillekin tulee tasapeli? Mun mielestä 10 kysymystä olisi maksimi, nimim. "kokemusta on", vaikka pöytäkoot olisivatkin sellaiset, että kaikki saavat miettiä vastausta. Ja kannattaa tosiaan pitää yleensa huolta siitä, että vanhempien pöytään ei vahingossakaan eksy vastauslomaketta, ei ole oikein mukavaa sitten "palkita" sukulaisia ja vain kiittää muita vieraita hyvästä pelistä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä on siitä kiva hääleikki, ettei kukaan joudu esiintymään (jos ei pidä esiintymisestä), mutta voi osallistua silti. Parhaita ovat sellaiset kysymykset, joiden avulla saa tietää jotain uutta hääparista, varsinkin jos asiaan liittyy jokin hauska tarina. Myös häävierailta voi kysyä kysymyksiin oikeat vastaukset, jos on ollut esimerkiksi jokin tilanne jossa joku vieras on ollut mukana. Näin ollen vanhemmat eivät tiedä kaikkia vastauksia, jos kysyy jotain minkä vain jotkin tietyt kaverit tietävät.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En muista olenko jo joskus vastannut tänne.. Meillä oli visassa kysymyksiä niin, että eri tilanteista tutut ihmiset tiesivät eri kysymyksiin vastaukset. Kaikki siis joutuivat veikkaamaan tai jotenkin päättelemään ainakin osan vastauksista. Joukkueita ei voinut jakaa pöydittän, kun vieraat istuivat U:n mallisessa pöydässä, joten otettiin jako olikohan nyt vaikka kuuteen tms. Näin saatiin myöskin sakki sekaisin joukkueisiin, kun vierekkäin istuvat joutuivat eri joukkueisiin. Palkintona oli juurikin tuo hääkakun korkkaaminen heti hääparin jälkeen, mikä kirvoitti vieraissa naurut, kun se paljastettiin. Ois ollut lähes mahdotonta ostaa mitään yhteistä palkintoa voittajajoukkueelle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämähän on muuten hirveän hyvä leikki, mutta niin tylsä, että järki lähtee!

Jos kysymykset on tyyliä: montako hääkarkkia morsian teki tai milloin kihlaus tapahtui, niin vastaukset voivat olla niinkin rempseät kuin "230 kappaletta!" tai "marraskuussa 2005"! No voi WAUTSI WAU! Enpä olisi ikinä uskonut!

Onpa todella kiinnostavaa ja tunnelmaa kohottavaa.

Todellisuudessa on niin, että äärimmäisen harva ihminen on niin mielenkiintoinen (allekirjoittanut mukaan lukien), että ihmiset ihan hulluna jaksaisivat arvuutella.

Jos nyt joku tuollainen tupla tai kuitti on pakko järjestää, niin lähtekää nyt edes siitä, että vastaukset saavat ihmiset kunnolla nauramaan! Tai palkitkaa vähiten tiennyt, joka on hienosti onnistunut pääsemään lähes tuntemattomien ihmisten häihin!

Muokattu: , käyttäjä: Yotuel

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tämähän on muuten hirveän hyvä leikki, mutta niin tylsä, että järki lähtee!

Jos kysymykset on tyyliä: montako hääkarkkia morsian teki tai milloin kihlaus tapahtui, niin vastaukset voivat olla niinkin rempseät kuin "230 kappaletta!" tai "marraskuussa 2005"! No voi WAUTSI WAU! Enpä olisi ikinä uskonut!

Onpa todella kiinnostavaa ja tunnelmaa kohottavaa.

Todellisuudessa on niin, että äärimmäisen harva ihminen on niin mielenkiintoinen (allekirjoittanut mukaan lukien), että ihmiset ihan hulluna jaksaisivat arvuutella.

Jos nyt joku tuollainen tupla tai kuitti on pakko järjestää, niin lähtekää nyt edes siitä, että vastaukset saavat ihmiset kunnolla nauramaan! Tai palkitkaa vähiten tiennyt, joka on hienosti onnistunut pääsemään lähes tuntemattomien ihmisten häihin!

:lol::lol:

Yotuel, sun kommentit on kyllä ihan parhaita!

Muokattu: , käyttäjä: Kazan

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään