Jump to content
Naimisiin.info

Asenteesi hääleikkeihin?


Mimosa

Recommended Posts

  • Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mä en myöskään oikeen jaksa noita hääleikkejä. Useimmiten ne on kuluneita, tylsiä ja noloja ja ainakin mun käymistä häistä hauskimmat on olleet sellaiset, missä ei ollut leikin leikkiä. Nyt vaan täytyy toivoa, että oma kaasoni oikeasti kunnioittaa meidän ilmaisemaa mielipidettä, eikä tee meidän häihin mitään "yllätysleikkejä". Vähän kyllä huolestuttaa  :-/

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Itse en pidä leikeistä, mutta kuten edelläkin sanottu kukin tyylillään. Hääjuhlan pito paikkakin mielestäni ohjaa jossain määrin ohjelman rakentamista. Esimerkiksi pohjammaalla perinteisissä maalaishäissä morsiammen ryöstö sopisi ohjelmaan mielestäni loistavasti, mutta Helsinkiläiseen ravintola miljööseen ei ehkä yhtä hyvin. Meille ei varmaankaan tule liiemmälti leikkejä, koska vihkiminen vasta 16.00 ja juhlan tarkoitus on pikemminkin illalliset ja tanssit kuin aikuisten leikittäminen.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Jos meidän häissä joku olisi alkanut meille järjestämään tuttu juttua, emme olisi menneet. Olisimme kohteliaasti huumorilla ilmoittaneet, että emme ota mitään riskejä tässä vaiheessa avioliittoa  ;D

Onkohan avioliitto alun alkaenkin vähän huonolla perustuksella, jos täytyy pelätä, että yksi tuttu juttu -leikki sen romahduttaa  :o

No, paha mun mennä sanomaan, me ollaan yleensä aina voitettu tuttu juttu -leikit, joissa ollaan oltu mukana. Meillä keskustellaan paljon...

Minä en taida oikein ymmärtää tuota käsitettä "nolausleikki". Ei kai kukaan ilkeyttään järjestä mitään leikkiä  ::)  Eihän se ole edes "leikki", jos siitä tulee paha mieli.

Hauskimmat leikit ovat häissä olleet sellaisia, joissa oikeasti on sanottu jotain rakkaudesta, parisuhteesta, perhe-elämästä, esitelty ventovieraita ihmisiä toisilleen tai jotenkin muuten tuotu esille elämän koko kirjo. Esim. se 12 kuukautta on minusta kiva, koska sitä voi soveltaa kullekin pariskunnalle ja onhan siinä jännitystä ja huumoriakin. Minusta ei kannata myöskään kauheasti pelätä sitä, että loukkaa jotakuta. Jos koko elämänsä haluaa vaan olla KILTTI toisille, ei ikinä ota sitä riskiä, että aidosti kohtaisi toisen ihmisen! Ällölälly "toisten huomioonottaminen" tappaa helposti kaiken hauskuuden.

Omiin häihini toivoisin siis a) esittelyleikkejä, B) hääparin yhteistä taivalta ja elämää kuvaavia leikkejä.

Link to comment
Share on other sites

Kai ne leikit alkaa olla vähän niinkuin suomalaista perinnettä. Jotkut "leikit", kuten morsiamenryöstö lienee vanhempaa perua kuin 90-luvulta? Mut kuiteskii, esim. juutalaishäissä on joka kerta, muuttumattomina ne tietyt jutut enkä ole kenenkään koskaan kuullut sanovan niitä tylsiksi ja kuluneiksi jutuiksi. Samanlaisia häihin liittyviä juttuja löytyy tasavarmasti myös muista kulttuuriperinteistä.

Link to comment
Share on other sites

Me olemme suunnitelleen joukkuekilpailua seuraavanlaisilla joukkueilla: Sulhasen sukulaisia, sulhasen kavereita, morsiamen sukulaisia ja morsiamen kavereita. Muutama eri tehtävä, ja määrätään etukäteen joukkueisiin johtajat esiintymishaluisista ihmisistä.

Eli siis kantani on, että leikki tai kaksi on ihan ok, mutta niitä ei tod. saa jatkua tuntikausia!

Link to comment
Share on other sites

Minusta parhaimpia ohjelmanumeroita häissä ovat puheet ja musiikkiesitykset. :)  Leikeistä parhaimpia ovat minusta jotkut tietokilpailutyyliset jutut, joissa testataan esim. vieraiden tai appivanhempien hääparintuntemusta. Samoin naiset vastaan miehet - kaulinleikki (nimet kaulimiin) on mielestäni kiva.

Jalkojen/käsien tunnusteluleikeistä ja "kynä pulloon"-leikeistä en tykkää yhtään, ja kaikkein kauheimpia ovat minusta ne näyteltävät tarinat, esim. ameeba-juttu ja teltta&retkeijä-juttu. En pysty käsittämään, että miten kenestäkään voi olla hauska leikkiä juhlavaatteissa jotain "teltta kaatuu retkeilijän päälle"-leikkiä....  :-/

Link to comment
Share on other sites

Me molemmat suhtaudumme negatiivisesti hääleikkeihin. Toisaalta jos vastaan tulee joku oikeasti hauska leikki, niin se voidaan ottaa mukaan, mutta mitään pakollisia morsiammen ryöstöjä jne. ei tule. Keksimme toivottavasti muuta mukavaa ohjelmaa. :)

Jäi traumat viime kesältä häistä, joihin minut oli kutsuttu vanhempieni kautta ja avomieheni tuli avecinani, eikä oikeastaan tuntenut edes hääparia. Vierasjoukosta ei löytynyt 12 vapaaehtoista, ja pahaa aavistamattomina suostuimme, koska muiden kieltäytyminen tuntui niin nololta. Leikin tarkoitushan oli tietysti jakaa osallistujille tehtäviä hääparin kanssa eri kuukausiksi (kaunis ajatus, mutta...) ja mekin saimme sitten omat "vie pari elokuviin" ja "vie pari ravintolaan".

Ensinnäkin tuntui oudolta selitellä siellä edessä, että kuka olen, ja toiseksi emme oikein tienneet, mitä ajatella saamistamme tehtävistä. Hääpari asuu toisella puolella Suomea, emmekä ole normaalisti missään tekemisissä. Vanhempani silti odottivat meidän "täyttävän velvollisuutemme". Kompromissina lähetimme parille lahjakortit elokuviin ja ravintolaan.

Link to comment
Share on other sites

Mä olin viime kesänä kaasona ja kehittelin hauskat leikit ja ohjelmanumerot. Yleisöä ei nolattu mutta hääpari joutui hivenen laittamaan itsensä likoon. Ohjelmia kehuttiin hirveästi ja jopa eräs vieraana ollut ala-asteen koulun rehtori alkoi kosiskelemaan minua töihin kouluunsa (opiskelen vasta opeksi), kun oli niin vaikuttunut kyvyistäni leikinvetäjänä ja ohjelman suunnittelijana  ;)

No, yllättäen tajusin nyt omia häitä suunnitellessani, että en halua ensimmäistäkään leikkiä. Tunnen sukulaiseni, he eivät halua osallistua mihinkään. En halua myöskään itse laittaa itseäni likoon, eikä sulhokaan halua.

Meille tulee kunnon tanssibändi, lisäksi omat harrastusryhmäni eli iso viihdekuoro sekä pienempi lauluyhtye esiintymään. Itse aion vetäistä jonkun herkän soolon niin että kuoro laulaa taustoja. Lisäksi toivon hauskoja puheita tunnelmaa keventämään.

Pelkään vaan että kultturielämyksiä yleensä kaihtavat sukulaiseni eivät osaa arvostaa musiikkipainotteista ohjelmaamme, ja heille tulee kamalan tylsää... Sitten häistämme puhutaan pitkään, että kun piti vaan istua ja kuunnella kuorolaulua  :-/ Mutta toisaalta minä tykkään siitä, ja sulhokin sietää sitä ihan hyvin, ja tietää että se on tärkeää minulle. Mutta ehkä pitää jonkinlaista leikkiä harkita juuri tunnelmankeventämisen vuoksi. Kommentteja?

Link to comment
Share on other sites

Minusta hääleikit ovat ihania, jos ne huolella mietitty, hyvin toteutettu ja niissä ei ole tarkoituksena nolata ketään. Haasteellisuutta ja hauskuutta saa olla, mutta ei nolaamista. Tuoreus myös valttia, eli vaikka kyseessä olisi puhkikulutettu dinosauruksen aikainen leikki, se voi toimia modifioituna.

Meille tulee musiikkiesityksiä, puheita, muuta musiikkia ja sen sellaista, mutta uskonpa, että myös leikkejä- Ja hyvä niin  ;D

Link to comment
Share on other sites

Omissa häissäni suhtaudun leikkeihin varsin nihkeästi. Leikkejä ei siis ole luvassa (toivottavasti) ollenkaan. Tämä kyllä liittyy myös hieman juhlapaikan luonteeseen, joka ei ole oikein otollinen leikeille.

Muiden häissä olen kyllä mielenkiinnolla seurannut hääleikkejä ja ainakin yksissä häissä huomannut, että morsiuspari veti niistä vähän herneet nenään (nimittäin tuosta lakananvetoleikistä). Jos siis leikkejä on pakko olla, ei niistä saa tulla paha mieli kenellekään.

Link to comment
Share on other sites

Guest Eloneito

Olen ajatellut, että "kamalin" nakki napsahtaa lähinnä niille henkilöille, jotka ovat suunnitelleet kauheimmat polttariohjelmani... Kostonhimoa?! Ei vaan, ihan kivoja hääleikkejä ne tulevat sitten aikanaan olemaan, mutta on kiva vuorostaan kiusata niitä, jotka kiusasivat minuakin...  :P

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ei leikkejä meille, kiitos :D Ollaan panostettu musiikkiin ja ruokailuun. Itsestäni on vieraana kiva jutella ihmisten kanssa joita en ole aikoihin nähnyt. Leikit on aina se pakollinen paha, joiden vaan odottelen loppuvan :-/  Kaikista hirveintä on ollut parikin erillistä rahankeruuleikkiä samoissa juhlissa: siis ensiksi hankit kalliit juhlavaatteet ja häälahjan ja sitten kehdataan vinkua vielä häämatkarahaa/pesämunaa...karseeta >:(

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä se 12 kuukautta oli parilla ekalla kerralla kiva, mutta ei enää.

Eikä hääparin laulamaa karaokea.

Eikä tuttu juttua.

Diaesitys parin historiasta on aika hauska, kun se täydentää molempien sukujen siihenastisen tietämyksen.

Mun yhen kaverin häissä oli paljon musiikkia: yks kuoro joka esiintyi monenkokoisilla koonpanoilla ja lauloi serenadeja, kansanlauluja, juomalauluja. Sit siellä oli  (nyt) aika tunnettu laulaja, joka lauloi pari biisiä yksin ja oli illan toisen bändin solistina. Bändejä oli kaksi, toisessa sukua ja toinen kai ihan tilattu. Ei yhtään leikkiä eikä puheita. Tosi hauskat bileet!

Link to comment
Share on other sites

En pidä hääleikeistä. Monet leikit ovat kuluneita tai tekohauskoja. Osa on vain pelkästään kiusallisia katsojille ja esiintyjille. Myös vanhempani, varsinkin isäni, inhoaa hääleikkejä niin syvästi, että ei tarvitse harkitakaan mitään leikkejä meidän häihin. Mun mielestä juhlat ovat juhlat ja funny gamesit ihan erikseen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sekä minä että sulho karsastetaan kumpikin hääleikkejä, joten meidän juhlaan niitä ei tule.

Kaikissa häissä joissa olen ollut leikit ovat olleet "muka" hauskoja, ts. hääpari, vieraat ja eritoten leikkeihin osallistuneet ovat olleet kiusaantuneita ja nolostuneita. Hääleikit tuntuvat usein väkisin ohjelmaan työnnetyiltä, eivätkä ole nähdäkseni koskaan "sujuneet" niinkuin pitäisi eli ilahduttaneet paikallaolijoita ja osallistujia.

On varmasti häitä, joissa hääleikit sujuvat kuten pitää ja ihmiset nauttivat niistä, mutta minun kohdalleni ei ole sellaisia pippaloita vielä tullut.

Link to comment
Share on other sites

Kaikissa häissä joissa olen ollut leikit ovat olleet "muka" hauskoja, ts. hääpari, vieraat ja eritoten leikkeihin osallistuneet ovat olleet kiusaantuneita ja nolostuneita. Hääleikit tuntuvat usein väkisin ohjelmaan työnnetyiltä, eivätkä ole nähdäkseni koskaan "sujuneet" niinkuin pitäisi eli ilahduttaneet paikallaolijoita ja osallistujia.

On varmasti häitä, joissa hääleikit sujuvat kuten pitää ja ihmiset nauttivat niistä, mutta minun kohdalleni ei ole sellaisia pippaloita vielä tullut.

Aivan kuin minun näppäimistöltäni ;D

Link to comment
Share on other sites

Guest Syysmorsian05

Kaikissa häissä, joissa olen ollut on joitain leikkejä ollut. Minusta ne on toimineet ihan kivasti - tosin en ole niin kovin monissa häissä käynytkään, jotka tuoreessa muistissa olisivat. Eli ei ole tullut tuota "aina samat leikit" -tunnetta, vielä ainakaan  ;)

Minä itse olen ajatellut asiaa niin, että kyllä meidän häihin saa joku "leikkikin" tulla. Mutta, erityisesti näiden leikkien ja oikeastaan kaiken muunkin ohjelman kohdalla haluamme sulhon kanssa itse olla ideoimassa ja miettimässä, mikä voisi toimia. Eli pahin painajainen olisi antaa tällaisessa ohjat kaasolle ja bestmanille, jotka joutuisivat tuntematta meidän vieraita keksimään jotakin viihdykettä koko porukalle! Mutta kyllä minä uskon, että vieraat huomioon ottaen ja hyvin suunnitellen voi keksiä jonkun oikeasti hauskan ja toimivankin leikin. Tai sitten olen aivan liian ylioptimistinen  ;D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...