Asenteesi hääleikkeihin?


Mimosa

Recommended Posts

  • Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nolausleikit on ikäviä ja inhottavia ja niitä ei tule. Samoin vapaaehtoisten on ehdottomasti oltava vapaaehtoisia. Huiskutus ym. koko porukkaa yhdessä aktivoivat ja naurattavat jutut on kivoja ja itse leikin hiiirmuisen mielelläni.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Muuten pidän leikeistä, mutta tuntuu, että omissa häissä riittää, jos on vain yksi tai kaksi. ettei mene ihan pelleilyksi.. :) ja toisaaltaan kaikki vieraatkaan eivät välttämättä pidä yhteisleikeistä. se on totta että leikeit vapauttavat tunnelmaa ja luo hyvää ilmapiiriä  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Muutama leikki, jotka ovat morsiusparin "näköisiä" ovat mielestäni ok. Mitään nolaus- tai rahankeruuleikkejä en halua häihini.  Mielestäni hääjuhlassa on tärkeintä se, että juhla on morsiusparin oloinen. Oli sitten leikkejä tai ei.

Link to comment
Share on other sites

Kuten muutkaan en itse pidä nolausleikeistä, enkä myöskään mistään sellaisista joissa silmät sidotaan piiloon (en haluaisi että meikki ja kampaus, johon rahaa urhataan menee pilalle vaan jonkun nilkanhiplailun takia).

Rahankeruu ja liika vapaaehtoisten kerääminen on kanssa vähän kiusallista...

Link to comment
Share on other sites

Toivottavasti kukaan nyt ota nokkiinsa tästä mun kommentista ;) mutta mun henkilökohtainen mielipiteeni on, että melkein kaikke hääleikita ja ohjelmanumerot on jotenkin korneja/väkinäisiä. En voi esim. sietää tätä perinteistä morsiamenryöstöä lunnaiden keruineen. Mielestäni ainoat  hyvät "ohjelmanumerot" ovat häävalssi/-tanssi ja morsiamen kimpunheitto. Sukkannauhanheitto menee mielestäni jo mauttomuuden puolelle.

Link to comment
Share on other sites

Kuten sanottua, mä pidän leikeistä, vanha partiolainen kun olen  ;D

Rajansa kuitenkin kaikella - en voi sietää nolauksia (kynnys on korkea, koska tunnen tulevani nolatuksi, mutta se ei sitten todellakaan saa ylittyä) enkä rahan kerjuuta missään muodossa. Meidän häissä ei tulla lunnaita keräilemään, sukkanauhaa huutokauppaamaan, morsiamen kenkää kaupittelemaan tai mitään vastaavaa!! Vieraat on meidän vieraita, eikä mulla ole tapana ruinata rahaa vierailtani  ::)

Siis kimpun viskaan, sukkanauhakin paiskataan, varmaan tulee jotain esittelysysteemejä suvulle, varmaan muutakin ohjelmaa, mutta nolostusta ei, eikä kinuamista.

Link to comment
Share on other sites

Hääleikit on ihan ok, kunhan niitä ei ole liikaa, eikä ne nolaa ketään. Itse olen kaasona ensi keväänä ja aion kyllä vähän udella hääparin mielipiteitä leikeistä, että minkä verran ja minkätyylisiä. Haluavatko itse osallistua (olen ollut häissä, jossa hääpari ei ehdottamasti halunnut esiintyä tai lähinnä sulho) vai leikitetäänkö häävieraita. Vieraitakin on yleensä hankala saada mukaan leikkeihin vapaaehtoisesti, eikä pakottaminen ainakaan ole kenestäkään kivaa. Ajattelinkin vieraille ainakin jotain tietokilpailua hääparista, jolloin kenenkään ei tarvisi olla liiaksi esillä. Itse inhoan yli kaiken morsiamen-/sulhasen ryöstöjä, jotka monesti menee vähän yli eli siinä sitten kyllästymiseen asti odotellaan ryöstettyä puoliskoa, kun sitä ei ymmärretä palauttaa aikanaan. Toinen inhokkiohjelmanumero on se pakettihomma, kun yleensä morsian saa sen kaulimen ja sulhanen tohvelit. Voi että on typerä koko leikki!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mun mielestä leikit on ihan hauskoja, tosin voin kuvitella, että jos useissa häissä on samat leikit leikitty, saattaa se olla tylsää pidemmän päälle. Niissä häissä joissa itse olen ollut, on todella vähän leikitty ja joissakin olen niitä kaivannutkin. Niissä kuitenkin tutustuu hääpariin ja muihin vieraisiin aika hyvin, etenkin kun edellisissä häissä en tuntenut ketään muita kuin avecini, eikä humpat pahemmin tanssijalkaa kutkuttaneet.

Mukavaa on kuitenkin aina ollut, joissakin häissä todella hauskaa. Tietenkin se vaikuttaa, että tuntee ihmiset ja kaveriporukalla juhlitaa. Mutta usein silloinkin on ihan mukava tutustua hääparin omiin juttuihin, joita ei aina ole kuullutkaan, vaikka luulee tietävänsä heistä kaiken. ;)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on jyrkkä EI kaikille leikeille. Ollaan itse vieraina viihdytty parhaiten häissä, joissa ei ole leikitty ja samaan linjaan luotamme. Eihän me normaalistikaan ystävien ja sukulaisten kanssa juhliessa tai iltaa istuessa leikitä, kyllä aikuisten ihmisten tulee kyetä seurustelemaan keskenään ilman mitään väkinäistä ja typerää leikkimistäkin. (Lapset onkin sitten asia erikseen, mutta meillä onkin aika aikuispainotteiset häät.)

Juhlien ohjelmassa on luonnollisesti hyvää ruokaa, juomaa ja musiikkia. Puheitakin toivottavasti kuullaan..;-)

Link to comment
Share on other sites

Aluksi olin, ettei mitään leikkejä tule, mutta kun BM halusi kärjestää ohjelmaa, niin mikä ettei. Ei tule olemaan mitään nolaamisjuttuja vaan ihan tutustumisjuttu, koska suvut ja ystävät ei tunne toisiaan hirveästi. Toisena ohjelmanumerona on 12 kk-leikki, johon BM:ä ohjeistettiin sen verran, että tehtävät jutut ei saa maksaa yli 10 euroa. Joku kohtuus hommassa täytyy olla.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Kaaso-Kukkis(Guest)

Leikeillä on merkitystä! Leikit pitää toteuttaa hääparia ja vieraita kunnioittaen, jopa imarrellen!

Kuten olen jo aiemmin toisaalla pidemmästi kertonut, leikkiperinne ei ole tyhjästä syntynyt, vaan mm. sukujen ja hääparin tutustuttamisen, taikauskon ja yhteisöllisyyden vahvistamiseksi hääriittiiin liittyviä osia. Tässä kylläkin näyttää olevan vaihtelua leikin määrittelyssä: onko esim. kimpun heitto leikki (on! siinä mennään ryhmässä tekemään leikkimielisesti kilpaillen tietty tehtävä, ja hauskuus tulee siitä, että leikki ja sen taikauskomerkitys tunnetaan eli "on kulunut" = esim. amerikkalaisissa häissä todellakin on leikkejä!). Häihin kuuluu siis tiettyjä vapaaehtoisia, jokaisen hääparin maun mukaan muokattavia ja mukaan otettavia tai pois jätettäviä ohjelmanumeroita.

Ja muuten: se "pelkkä" seurustelu ja bändin kuuntelu se vasta tylsää ja kulunutta VOI ollakin (en siis tarkoita että kaikille ja aina on). Kun on paljon vieraita, jotka eivät tunne toisiaan ja musiikkimaku se vasta vaihtelevaa eri ihmisten välillä onkin, niin silloin ne häät vasta tylsät ovat ja baarin puolelle ihmisiä karkuun ajavat! Omissa häissäni ainakin porukka hajaantui aika nopeasti juuri bändien soittaessa ja musiikin soidessa myös levyiltä: ei siis tanssi- tai musiikinkuunteluhaluisiakaan ole kaikki häävieraat! Samoin se "vapaa seurustelu" voi tarkoittaa sitä, osa istuu ihan tuppisuuna tai sitten tulee sellainen olo, että nämä nyt on ihan tavalliset illanistujaiset. Se olo, että häät ovat jotain erityislaatuista, tulee juuri siitä että tietyillä ohjelmanumeroilla ne erottuvat tavallisista bileistä.

Mutta juu, jokainen taaplaa tyylillään ja kun itse olen vieraana häissä, joissa ei ole leikkejä laisinkaan, yritän sitten olla tuplasosiaalinen ja jutella tuntemattomienkin ihmisten kanssa, tanssia ja nauttia!

Link to comment
Share on other sites

Kiitos, mutta ei kiitos. Häät eivät ole lastenkutsut.

Jees, samaa mieltä.

Toivottavasti saadaan sitten sitäkin enemmän hyvää musiikki-ohjelmaa, mahdollisesti pari iloista ja reipasta puhetta ja viihtyisää yhdessäoloa. Voin hommata heittokimpun ja viskata sen, jos siitä vieraat saavat hyvän mielen. Epäilen kuitenkin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Kun on paljon vieraita, jotka eivät tunne toisiaan ja musiikkimaku se vasta vaihtelevaa eri ihmisten välillä onkin, niin silloin ne häät vasta tylsät ovat ja baarin puolelle ihmisiä karkuun ajavat! Omissa häissäni ainakin porukka hajaantui aika nopeasti juuri bändien soittaessa ja musiikin soidessa myös levyiltä: ei siis tanssi- tai musiikinkuunteluhaluisiakaan ole kaikki häävieraat! Samoin se "vapaa seurustelu" voi tarkoittaa sitä, osa istuu ihan tuppisuuna tai sitten tulee sellainen olo, että nämä nyt on ihan tavalliset illanistujaiset.

Juuri tätä minäkin tarkoitan! Koko illan ei kuitenkaan voi soittaa musiikkia, joka kaikkia miellyttää ja kaikki eivät pidä tanssimisesta, vaikka se musiikki miellyttäisikin. Tylsistyminen on hyvin lähellä kun ei ole muita virikkeitä kuin boolikulho.

Toisaalta meillä kyllä pelaillaan tavallisissa illanistujaisissakin, miksi siis ei häissä!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Toisaalta meillä kyllä pelaillaan tavallisissa illanistujaisissakin, miksi siis ei häissä!

Kyllä meilläkin illanistujaisissa lautapelejä pelaillaan, mutta en ole kyllä kertaakaan vielä törmännyt sellaiseen, että bileissä olisi esim. sidottu naisten silmät ja käsketty heidän tunnistaa kumppaninsa kädestä/pakaroista/jalasta käsin koskettelemalla, eikä myöskään ainuttakaan bilevierasta ole vielä kertaakaan ryöstetty ja pistetty muita juhlijoita leikkimään lasten laululeikkejä vieraan takaisinsaamiseksi.  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mina olen leikki-ihminen!  :D

En millaan haluaisi olla viela 'tylsa aikuinen'  ;) vaan juhlia hauskat juhlat!

Siskoni haissa viime kesana ei ollut mitaan leikkeja, vain taustabandi soitti jazzia. Suoraan sanottuna kukaan ei muistele kyseisia haita ilolla tai ylipaataan muista millaiset ne oli. En haluaisi samaa kohtaloa minulle! Leikit muistetaan jalkeenpainkin, ja haluaisin etta haistani jaisi jotain ilolla muistelatavaa. En vain viela ole keksinyt, mita leikkeja toteuttaa... Huiskutteluleikki ainakin, ja jonkinlainen tietovisa.

Link to comment
Share on other sites

apua, ei leikkejä meidän häihin..  Kaasoni pelottelee mua tahallaan että luvassa on

"lupsakoita savolaisia leikkejä, tuolileikki sekä morsiamen ryöstö".

Siis luvassa rennot kaverihäät, missä pääasiana on ruoka, musiikki (=paljon tanssia ja loistava bändi!), puheet, rakkaiden ystävieni soittoesitys ja mieheni tekemä yllätys, mutta ei muuta. Jos joku yrittää ehdottaa jotain hassunhauskoja ja

viihdyttäviä lasten leikkejä, karkaamme omista häistämme ja yli puolet kavereista karkaavat mukana  ;)

Link to comment
Share on other sites

Parhaat häät (jos omia ei lasketa, sillä niiden suhteen katson olevani puolueellinen), joissa olen ollut, ovat olleet sellaiset joissa EI leikitty, vaan vieraita viihdytettiin erilaisilla musiikkiesityksilla ja tanssilla (hyvä bändi!). Mua ei ainakaa henk.koht. kiinnosta katsoa, kun aikuiset ihmiset taittelee lakanoita tms. Minusta kimpun- ja sukkanauhan heitot riittää mainiosti "leikeiksi".

Link to comment
Share on other sites

Itse olen pitänyt leikeistä toisten häissä, kunhan ne eivät ole nolaus- tms. juttuja. Vielä en tiedä, leikitäänkö meidän häissä, koska leikit jakavat niin paljon ihmisten mielipiteitä.  Toisaalta, meidän hääthän tässä on kyseessä ja saamme tehdä juhlista sellaiset, kuin haluamme. Meille ei tule bändiä soittamaan, vaan musiikki tulee levyltä, joten jos leikkejä ei ole lainkaan, voivat juhlat olla aika tylsät. Ja sitähän en halua!!!  :)

Link to comment
Share on other sites

Vaikka olen vakaasti leikkejä vastaan niin mieleen on tullut pari...  ::) Lähinnä ajattelin toisen kaason kanssa jos annettaisin mahdollisuus pelata mölkkyä tms pihapeliä kun häät on kuitenkin pienet. Mutta katsotaan nyt. Mihinkään muka-hauskaan ja nöyryyttävään ei ruveta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...