12 kuukautta -leikki


Pepper

Recommended Posts

Pakko lisätä vielä tuohon meidän tuunaamaan versioon myös se että meillä ne "tehtävät" on sitten molemminpuolisia. Kun minusta se muistaminen ei ole sinänsä tärkeintä - vaan meillä pääpointtina on nuo hauskat muistot ihmisistä ja ne haluamme jakaa kaikkien kanssa.

Tehtävissä on "nakituksia" sekä vieraille, että meille hääparille - se on kiva lisä tähän juttuun, kun "saa syyn" pitää vähän pakostakin yhteyttä näihin ihmisiin...  :-X

Ja edelliseen kommenttiin - jokainen hääpari tehköön omanlaisensa juhlan. Kaikkien ei tarvitse pitää kaikesta - en minäkään tykkää tämän 12 kk leikin alkuperäisestä, yksipuolisesta tyylistä, mutta kun itse viitsii vähän ajatella ja nähdä vaivaa, niin johan jo homman tyyli muuttuu...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sulkku, lienenkö idean teiltä saanut vai mistä, mutta myös meille on nyt (kai) tulossa tuo leikki juuri tuollaisena muunnelmana. Puolet on meille päin tulevia, puolet toiseen suuntaan. Ja kyseessä ei ole mitään pahoja, esim. kummitädilleni glögien tarjoilu joulukuussa :)

Link to comment
Share on other sites

Tuo onkin hyvä idea, että muunnellaan leikkiä myös siihen suuntaan, että hääpari toteuttaa myös muutamat tai vaikka kaikki tehtävät. Itse myös vähän vierastan ajatusta, että pyytäisimme vieraita toteuttamaan tehtävät...

Tehtävät on myöskin meillä helppoja tyyliin, käykää kaikki yhdessä pulkkamäessä  !  ;D

Link to comment
Share on other sites

Kyllä vaan samoilla linjoilla ollaan Feyah. Ja nyt kun katsoin noita meidän tehtäviä, niin kaikki ovat yhdessä puuhastelua. Kahvittelua, leipomista, lätkämatsia, glögittelyä jne jne.. Eli sellaista mitä nyt muutenkin tulisi tehtyä !  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

tammikuu- kahvipullaa

helmikuu- tulppaaneja

maaliskuu- kabanossia

huhtikuu- pääsiäiskukka

toukokuu- kukansiemeniä

kesäkuu- saunaoluet

heinäkuu- uusia perunoita

elokuu- krysanteemi

syyskuu- kynttilä

lokakuu- viinipullo

marraskuu- villaista pukinetta

joulukuu- tervetuloa kahville! (vieras saa joululahjan)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Täällä tuntuu olevan enemmänkin keskustelua siitä onko leikki kulunut vai ei, kiva vai tylsä, kun ideoita sen järkevään, hauskaan ja toimivaan toteuttamiseen...

Nyt siis kaipaisin hyviä tehtävävinkkejä niiltä, joiden mielestä leikki on toimiva ja kiva! Olemme päättäneet valita omiin häihimme tämän ohjelmanumeron (en pidä sitä leikkinä; riippuu tietysti aivan toteutustavasta), varsinkin kun olemme vuosin varrella itse olleet VAIN yksissä häissä joissa 12kk on ollut ohjelmanumerona. Kyseisissä häissä leikki toteutettiin siten, että 12 kirjekuorta kiersi yksitellen häävieraiden joukossa bändin soittaessa musiikkia ja aina se kenelle kuori jäi, kun musiikki loppui, luki saamansa tehtävän. Näin ollen kukaan ei joutunut kummemmin esiintymään eikä osallistujia jouduttu myöskään etukäteen valitsemaan. Kaikki tehtävät oli valittu järkevästi; ei mitään "ikäviä" mattojen pesua tai renkaiden vaihtoa (nämä vain satunnaisia esimerkkejä täältä keskustelusta) eikä myöskään mitään kalliita tai muutoin syystä tai toisesta toteuttamiskelvottomia tehtäviä. Ajatustahan se tärkein on! =) Tehtävien pitäisi olla sellaisia, että ne on tehtävän saajan helppo toteuttaa, jolloin ne myös tulevat toteutettua. Mutta mutta, koska en enää muista mitä kaikkia tehtäviä yllä mainituissa häissä oli, kaipaisin hyviä ideoita :=)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

vaikka tää onki ärsyttävä leikki monien mielestä... :P niin mä hluisin kanssa hyviä tehtäväideoita. :) siis ihan vaan voi keksiä jotain mitä tulee mieleen, tai sitten niitäki millasia on ollu. ja mielellään just jotain tekemistä ei ostamista niinkää...

just esim. että joulukuussa leivotaan pipareita ja helmikuussa lasketaan mäkeä yms. :) onkos ideoita?

sitte yks toteutustapa tälle olis sellanen, että hääpari valitsee 12 ihmistä. ja sitten niille 12 sanotaan että hae vierailta avaimet. sitte jokanen hakee avaimet ja juoksee takasin. se ketä tulee viimeiseksi saa ensimmäisen tehtävän ja lukee ääneen. sitten sanotaan vaikka että hae vierailta kenkä. avaimet täytyy viedä takasin ja kenkä otetaan joltakin toiselta vieraalta. ja taas viiminen saa tehtävän ja lukee sen ääneen. jne.

mutta niitä ideoita tehtävistä tulemaan siis!!! ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meidän häissä kesällä oli 12 kk -leikki. Kaaso oli järjestänyt sen itse kokonaan, joten ei tiedetty siitä mitään. Mun mielestä se oli tosi kiva ja suuri kiitos kaasolle. :) Meillä tehtävät oli muotoiltu niin, että tehtävän toteuttaminen ei välttämättä vaatinut mitään ostamista. Mun mielestä joku kuukausi oli että pitää soittaa ja kertoa kuulumisiaan (siis huomattavasti nätimmin muotoiltuna). Tähän mennessä elo-, syys-, loka-, marras- ja joulukuun tehtävät on tehty.

Tosi ihana oli kun kuukauden päästä häistä tuli postissa kirje, jossa yksi tehtävän saanut toivotti hyvää 1 kk. -hääpäivää (se ei ollut varsinainen tehtävä) ja siinä oli mukana pari reseptiä mitä voi tehdä tämän kesän luonnon antimista (tää oli tehtävä). En uskoisi että kenenkään mielestä tollanen ole mitenkään ylen kallista toteuttaa.

Mutta muutama kehitysehdotus niille, jotka aikovat sen toteuttaa:

1. leikin järjestäjä voisi ottaa ylös että kuka saa minkäkin kuukauden. Meillä ei otettu ylös ja esim. joulukuussa oli tullut ulko-oveen roikkumaan joulukuun juttu, mutta missään ei ollut nimeä että keneltä. Ja en kuollaksenikaan muista kuka sai joulukuun, kun niitä kuukausia oli kuitenkin 12. Haluaisin kiittää, mutta kaasokaan ei muista. :(

2. meillä tehtiin niin, että kuukaudet ja tehtävät oli leikattu lapuille ja ne kiersivät korista, josta musiikin pysähtyessä se jolle kori jäi otti yhden kuukauden ja tehtävän. No leikin järjestäjä voisi aluksi sanoa, että max. yksi tehtävä per naama (nyt tuli muutamalla kaksi), en itse ainakaan kehdannut alkaa kommentoimaan, kun en kerran leikkiä järjestänyt. Toinen että musiikin soittaja voisi vähän vaihdella musiikin kestoa, nyt tuli aika saman pituisia pätkiä.

Se piti vielä sanoa, että meidän ystäväpiirissä on ainakin toistaiseksi ollut vain meidän häät, joten mua ei kyllä haittaisi yhtään vaikka seuraavissa häissä olisi sama leikki. Varsinkaan kun aika harvoissa häissä on edes puoliksikaan samat vieraat. Sulhanenkin piti leikistä, vaikka etukäteen sanoi ettei halua mitään leikkejä. :D

Link to comment
Share on other sites

Guest Vierailija1

Ymmärrän kyllä, että ihmistä, joka käy monissa häissä, voi jo kyllästyttää perinteiset leikit. Itse olen ollut vain muutamissa häissä ja tämä 12kk- leikki jäi serkkuni häistä tosi kivana mieleen, toinen oli parille tehty TuttuJuttu. Ei siinä 12kk:ssa ollut mitään mahdottoman kalliita juttuja, minulla on juuri tammikuun tehtävä suoritettavana (villasukat parille) ja aion toimittaa ne perille :)

Nuo toiset versiot vaikuttivat myös jotkin tosi hauskalta, voisikin olla niin, että hääpari muistaa kuutta ihmistä eri kuukausina ja kuusi ihmistä muistaa hääparia. Minusta tuollaisten ei pitäisi edellyttää minkään asian ostamista kuitenkaan, lähinnä juuri tuollaisia "kirjoita kirje" -juttuja :) Ja Sulkun ehdottama versio kuulosti myös kivalta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

mä ajattelin et tää ois kiva tehdä polttari porukalle.. ei mikään liian nolaava ja kuitenkin sellainen missä joutuu jotain tekemään :) ja siloin ainakin ihmiset on tuttuja.. eli siis molempien polttari porukat osallistuu (paitsi mun kaasot koska joutuvat muutenkin niin paljon tekemään päivän aikana juttuja että se riittäköön ;) )

ja tosiaan varmaan tuo pussukka/kortti kiertoon juttu tulee meille, ei vie niin paljon tilaa eikä aikaakaan...

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
Guest TIIA LUOSTARINEN

Tässä ois tälläinen runon muodossa

TAMMIKUU:

Tammikuusta vuosi uusi,vuodenvaihteen huumaa. Lupauksia mieli täynnä, päässä monta tuumaa. Mattia ja Maijaa lupaathan muistaa kuussa tässä. Vuodenvaihde ja liitto tuore, on juhlan syytä elämässä. Anna vuoden kaksituhattaviisi alkuun jotain fiiniä, jotain jolla juhlaa juhlistaa, kenties pullo hyvää valkoviiniä.

HELMIKUU:

Mitä kummaa, nuorenparin suksi ei nyt luista. Rasvaa kaipaa suksenpohja, voiteet siis sä muista. Jos kylmä nenää nipistää, pakkaskelin voide heille anna, suojasäällä metkut toiset, plussakelin voide eteensä siis kanna. Ja jos aikataulut yhteen sopii, tehkää hiihtoretki, talven riemut tuplaantuu, muistoja luo yhteishetki.

MAALISKUU:

Nyt linnut alkaa livertää ja päivä sisään paistaa, maaliskuussa kevään merkit tarkka nenä haistaa. Hääjuhlasta on on jo kuukausia ?kuusi?, rakkaus se vaan roihuaa, on lempensä kuin uusi. Kauniista näistä juhlista, onnensanat suloisesti puno. Oli sanat omia tai lainaa, ilahduttaa rakkausruno.

HUHTIKUU:

Kevät keikkuen tulee, vaikkei sää ehkä siltä näytä, jos epäily valtaa ihmismielen, kalenterias käytä. Siitä viimeistään huomaa, et on kohta vappu edessä, jolloin seilaa juhlakansa keväinen, kuin kala vedessä. Nuoripari vappuun varusta, iske käteen serpentiini, vappunenä, räikkä, pilli tahi raikas vappuviini.

TOUKOKUU:

Toukokuu, oi suloinen, ilmassa odotusta kesän. Puun silmut oottaa lämpöä, peippo laittaa pesän. Ja pesää laittamaan kai myös ihmislapsi herää, vuodenaikain kello tikittää, voimat kasaan kerää. Pikkupihaansa työkaluja tai siemeniä hanki. Jotain pientä, somaa tai jykevää kuin rautakanki.

Jatkoa seuraa myöhemmin ja sorry jos löytyy kirjotusvirheitä en kerkee tarkistamaan

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

On totta, että kuukausileikin tehtävien pitää olla tarpeeksi helppoja, että ne jaksaa tehdä. Tässä yhdeltä kotisivulta otettuja kuukausi-runoja, joista suurin osa on mielestäni toteuttamiskelpoisia kenelle tahansa. Ja ehkä tosiaan kaikkein fiksuinta olisi antaa isoimmat jutut kuten punaviini ja shamppanja jollekin hääparille läheiselle ihmiselle.

Lokakuu :-X

Nuoripari häämatkaltaan etelästä palaillut on vasta.

Mieli täynnä liittoa uutta, ja puolisoa kovin rakasta.

Vaan työt taas kohta kutsuu, arki eteen paukkaa,

kiire, kiire, arkeen iskee, taas mennään täyttä laukkaa.

Kevennä nuorenparin arjen ensipäiviä kukkaiskielellä,

ruusu- tai tulppaanitervehdys pitää pitkään ilomielellä.

Marraskuu :-X

Kun ilmassa leijuu marraskuun sumua

niin arkeen kaivataan juhlahumua.

Ja juhlan tunnun voi pienellä aikaan saada:

heitä aineet kulhoon, vatkaa, vuokaan kaada.

Tuoksuvan piirakan kanssa nuorenparin luo,

kynttilänvalossa herkuttelu se juhlamielen tuo.

Joulukuu :-X

Kas joulukuussa pimeys kasvaa hiipien,

on vuoden pimein aika.

Se masentaa, mieltä kavalasti riipien,

helpotuksen voi tuoda valon taika.

Siis Riikan ja Mikan kotiin viihtyisään

pieni valonlähde kanna.

Se juhlan hehkua tuo aikaan pyhimpään.

Kynttilä joulukotiin anna.

Tammikuu :-X

Tammikuusta vuosi uusi, vuodenvaihteen huumaa.

Lupauksia mieli täynnä, päässä monta tuumaa.

Riikkaa ja Mikaa lupaathan muistaa kuussa tässä.

Vuodenvaihde ja liitto tuore, on juhlan syytä elämässä.

Anna vuoden kaksituhattaneljä alkuun jotain fiiniä,

jotain jolla juhlaa juhlistaa, kenties pullo hyvää punaviiniä.

Helmikuu :-X

Mitä kummaa, nuorenparin suksi ei nyt luista.

Rasvaa kaipaa suksenpohja, voiteet siis sä muista.

Jos kylmä nenää nipistää, pakkaskelin voide heille anna,

suojasäällä metkut toiset, plussakelin voide eteensä siis kanna.

Ja jos aikataulut yhteen sopii, tehkää hiihtoretki,

talven riemut tuplaantuu, muistoja luo yhteishetki.

Maaliskuu :-X

Nyt linnut livertää ja päivä sisään paistaa,

maaliskuussa kevään merkit tarkka nenä haistaa.

Syksyisestä hääjuhlasta kulunut on kuukausia kuusi,

rakkaus se vaan roihuaa, on lempensä kuin uusi.

Puolta vuottaan juhlista, onnensanat suloisesti puno.

Oli sanat omia tai lainaa, ilahduttaa rakkausruno.

Huhtikuu :-X

Kevät keikkuen tulee, vaikkei sää ehkä siltä näytä,

jos epäily valtaa ihmismielen, kalenteriasi käytä.

Siitä viimeistään huomaa, kun on kohta vappu edessä

jolloin seilaa juhlakansa keväinen kuin kala vedessä.

Nuoripari vappuun varusta, iske käteen serpentiini

vappunenä, räikkä, pilli tahi raikas vappuviini.

Toukokuu :-X

Toukokuu, oi suloinen, ilmassa odotusta kesän.

Puun silmut oottaa lämpöä, peippo laittaa pesän.

Ja pesää laittamaan kai myös ihmislapsi herää,

vuodenaikain kello tikittää, voimat kasaan kerää.

Pikkupihaansa työkaluja tai siemeniä hanki.

Jotain pientä, somaa, tai jykevää kuin rautakanki.

Kesäkuu :-X

Onkohan ilma jo lämmennyt, lentääkö päältä pois paita?

Kesän alkuun sopii ulkojuhlat, grilli lämpiämään laita.

Makkarat ja salaatit mukaan pakkaa, varaudu herkutteluun,

suven houkutuksiin vastaa ja kutsu Riikka Ja Mika ulkona oleiluun.

Ulkona voi juhlia piknikin tai grillijuhlan muodossa,

tunnelma syntyy niin kotipihalla kuin kaukaisessa luodossa.

Heinäkuu :-X

Heinäkuun helteillä saa kansa loma-innon päälle

jos vähän sataa, ukkostaa, nauretaan me säälle.

Lomanvietto on kokopäiväistä puuhaa:

yksi lukee, toinen ui, kolmas kalliolla luuhaa.

Nyt kiire, stressi ei pilata saa oloasi omaa

kesäisellä kortilla toivota siis iloista lomaa.

Elokuu :-X

Elokuussa luonto antaa meille satokauden herkut.

Maan antimista nauttii niin ystävät kuin serkut.

Vitamiinia ja elinvoimaa voi monenlaista saada

näillä herkkueväillä ei pure pöpö, ei tauti kaada.

Riikalle ja Mikalle voit antaa marjaa taikka juuresta;

nuorenparin herkkukorin voit kasata valikoimasta suuresta.

Syyskuu :-X

Syyskuussa juhlitaankin jo ekaa hääpäivää.

Vuosi takana liittoa, eessä ei huolen häivää.

Rakkaus on loistavat kasvonsa heille näyttänyt

ja arkipäivät sydämen lämmöllä täyttänyt.

Siis pystyyn laita iloinen juhlakampanja,

toimita Riikan ja Mikan kotiin kuohuva shampanja.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me haluttaisiin tää leikki häihimme siinä muodossa, että oltais itse kirjoitettu toisillemme lupauksia esim 10 kpl molemmat ja sitten 12 vierasta nostais niistä kukin yhden jostain korista/pussukasta ja se mitä ja kumpi meistä on luvannut kirjotettaisiin aina yhden kuukauden kohdalle muistiin. Toisen lupauksia saattaa siis tulla enemmän kuin toisen, jolloin toinen pääsee vähän helpommalla. :) Nyt ei vaan keksitä, että millä tyylillä nuo 12 vierasta valittaisiin ja sisältyisikö tähän joku leikki tmv.. olisko kellään hyviä ideoita toetutukseen?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Haluaisin tämän leikin meidän häihin käänteisenä. Mitä tehtäviä hääpari voisi toteuttaa vieraillensa? Olisiko hassua lähettää vaikka postikortti joka kuukausi, jossa kerrotaan vieläkö rakkaus kukoistaa? :D Kortit voisi olla piilotettuna tuolien alle ja jokainen saisi vain täyttää nimensä, osoitteensa ja jäädä odottamaan postia.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...