Pepper

12 kuukautta -leikki

145 viestiä aiheessa

Olimme juuri ystävämme häissä missä tämä kyseinen leikki oli ja se toteutettiin niin, että pyydettiin 12 vapaaehtoista ja annettiin heille yksi kori jossa oli laput ja laitettiin musiikki soimaan ja ainakun musiikki katkesi niin se jolla kori oli otti sieltä yhden lapun ja luki sen ääneen ja tätä jatkettiin niin kauan kun lappuja riitti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuohon leikkiin voi keksiä melkein mitä vaan esim.

kutsu/vie hääpari kahville

tarjoa elokuvailta (ei tarvitse viedä elokuvateatteriin, vaan voi esim vuokrata jonkun leffan kotiin)

Kesällä voi esim. olla, että vie hääpari piknikille (siinäkin voi käyttää mielikuvitusta millainen se piknikin tarjoilu on, ei tarvitse olla mikään kallis).

Lähetä hääparille kortti kun häistä on kulunut 6kk tai vuosi.

Soita lämminhenkinen puhelu hääparille.

Tässä nyt muutama vinkki. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan kerran viety hääpari kalaan (kesällä siis) tuon leikin seurauksena. Kalaa ei saatu kun pari sinttiä, mutta hauskaa oli, varsinkin kun sekä hääpari, että me oltiin varattu eväät mukaan!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lisää vinkkejä:

puolivuotishääkakku

ekana hääpäivänä hääparille samppanjaa ja vaahtokarkkeja

syksyllä vie syksyn satoa hääparille

jouluna jouluntuoksua

vappusimat

virpomaan hääparille

lätkän mm-aikaan kisastudio

terassille

kesän parhaat jäätelöannokset

mielikuvitus on rajaton =D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mulla pyörii päässä sellainen versio. et laitetaan 13 tuolin alle pahvinen sydän. Sit kun on leikin aika seremoniamestari pyytää kaikkia katsomaan tuolinsa alle. Ne joilla se sydän on siellä penkin alla tulee eteen leikkimään...

Leikki menee sit siitä kuten normaali 12 kuukautta leikki, mutta koska leikkijöitä onkin 13, saa viimeinen jäljelle jäänyt palkinnon tehtävän sijaan... Tai sit, et hääpari järjestää tälle viimeiselle jotain kivaa seuraavan vuoden aikana.  Olis jotain uutta ja kivaa sit siihenkin kuluneeseen leikkiin.

Onpas hankalasti selostettu... mut toivottavasti ymmärsitte.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Älkää vaan laittako mitään tällaista, kuten mun ystäväni häissä; joka kuukausi hääparille piti antaa esim. jotain lämmintä, jotain pehmeää, jotain ilahduttavaa, jotain makeaa...Vieraat olivat ihan tylsistyneitä jo leikin puolivälissä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tai käännätte tilanteen toisinpäin: mitä kivaa te voisitte järkätä 12 onnelliselle voittajalle :)

Hmmm, meillä oli tehty tälleen. Meiltä asiaa etukäteen kysymättä.

Tuli valittua just kaikkia satojen kilometrien päässä asuvia tyyppejä kun annettiin joku sana josta piti sitten tulla joku häävieras mieleen. Eihän me sillon tiedetty kyseessä olevan tää leikki.

No, ihan mahdotonta ainakin meidän oli joka kuukausi lähteä millon kenenkin luona rakentelemaan millon mitäkin :-[

Ja sitten kun ei aikaa saanut järkättyä, niin vaikuttaa varmaan aika tylyltä kun hääpari ei sitten teekään sitä tehtäväänsä. Vieraille se olisi vain se yksi kerta,hääparille melkoinen rahallinenkin uhraus reissata eestakasin. Ainakin meille olisi ollut.

Asia on tietysti eri, jos itse haluaa tehdä näin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin juuri häissä joissa tämä leikki oli toteutettu siten, että isoon kirjekuoreen oli laitettu 12 tehtävää. Ja musiikin soidessa tuota kirjekuorta siirrettiin kädestä toiseen ja kun musiikki lakkasi, se henkilö, jolla oli kirjekuori kädessään, sai ottaa kirjekuoresta yhden tehtävän. Ei siis valittu vapaaehtoisia etukäteen.. Toisaalta olin aistivani, ettei kaikki pitäneet leikistä..  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä tähän leikkiin olisi syytä etukäteen valita "vapaaehtoiset" :). Joko kysymällä suoraan niitä vapaaehtoisia tai sitten niin, että hääpari on miettinyt etukäteen kavereiden/sukulaisten nimet, jotka asuvat lähistöllä ja joiden kanssa ovat muutenkin tekemisissä.

Mutta jotain erilaisuutta tähän leikkiin voisi saada seuraavalla tavalla (en ole nähnyt tätä itse, vaan kuullut/lukenut jostain 8)). Valitaan 12 henkilöä (6 naista, 6 miestä) ja sen jälkeen morsian kilpailee naisten kanssa ja sulhanen miesten. Lajeina voi olla vaikka renkaanheitto tai ilmapallonpuhallus, jotain yksinkertaista, jonka periaatteessa kaikki osaavat. Kilpailun häviäjä saa sitten tehtävä lapun, joka pitää toteuttaa kanssakilpailijalle. Eli siis tammikuun tehtävästä kisaavat esim. morsian ja kaveri 1, helmikuun tehtävästä sulhanen ja kaveri 2, maaliskuussa morsian ja kaveri 3 jne... Tää sama idea toimii myös jos 12 henkilön sijasta valitaankin 12 paria.

Tehtävien pitäisi mun mielestä olla yksinkertaisia ja helppoja toteuttaa :). Esim. ikkunoiden pesu ei oo kovinkaan kiva tehtävä, varsinkaan jos hääpari ei ole ihan joka päiväinen tuttu :-/. Mutta pääsiäiskortin voi lähettää oudommallekin, samoin jonkunlaisen muistamisen nimipäivänä :). Piparien, joulutorttujen, laskiaispullien, pääsiäismunien vieminen ei ole iso juttu, jos kaikki asuvat toisiaan lähellä, mutta 100 km päästä harvempi viitsii tuollaista lähteä tuomaan, jos ei ole muuten asiaa :-/.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

oma kokemukseni on, että leikkiin osallistuvat on syytä valita jo etukäteen. Läheisimmät ystävät ja sukulaiset ovat hyviä vaihtoehtoja. Siivous ja lounaan tarjoaminen ei ole kovin hyvä idea. Yhdelle kaverille tuli tuo lounaalle vieminen jo toista kertaa, tulee kalliiksi kun vie 2 ihmistä ja vielä itsensä ja puolisonsa syömään. Häälahjat ovat jo kuitenkin kalliita niin mielestäni rahankeruuleikit ym. ovat huonoja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me keksittiin seremoniamestarin kanssa sellainen versio, että ensin kyhätään hääparista tietovisa. Ja nämä lappuset sitten jaetaan siinä ruuan yhteydessä, jolloin helposti tulee luppoaikaa. Siinä sitten ruuan jälkeen tai sitä odotellessa jokainen saa visan täyttää. Siinä on siis monivalintakysymyksiä morsiamesta ja sulhasesta. Eli ne, jotka saavat eniten oikeita vastauksia, tuntevat morsiamen parhaiten. Näistä parhaat saavat sitten palkinnoksi niitä tehtäviä.

Tosin teimme 12 kuukauden leikistä 4 vuoden ajan leikin ja vain neljä parasta saa jonkun tehtävän itselleen. Yksi kesällä, yksi syksyllä jne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eräissä häissä oli juuri tämä leikki, ja se oli toteutettu niin että pöydissä kiersi kori jossa oli 12 lappua, niissä oli sitten kuukausi ja tehtävä. Kyllä oli ihmisillä kiire laittaa koria eteenpäin, vaikka tehtävät eivät olleet pahoja  ;D Siellä oli mm. lähettää keväinen kortti huhtikuussa, viedä kynttilä joulukuussa jne. Anoppini sai tehtäväksi leipoa suolaista tai makeaa, ja sehän sopii, anoppi kun on armoitettu leipoja!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me saimme sulhasen kanssa kumpikin kuusi kirjekuorta. Kaasot pyysivät meitä toimittamaan kuoret haluamillemme vieraille mahdollisimman nopeasti. Juoksimme siis vieraiden joukossa kuin tuulispäät ja toimitimme kuoret ystäville, sukulaisille, työkavereille...

Tämän jälkeen kaikki kuoret saaneet kutsuttiin lavalle ja he lukivat oman tehtävänsä. Tästä tavasta tykkäsivät vieraat ja me!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten varaudutte siihen, että joku saattaa olla niin pitkän matkan takaa, ettei voi noin vaan piipahtaa kylässä tuomassa jotakin? Onko teillä ideoita tehtäviin, jotka voi suorittaa kauempaakin?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Miten varaudutte siihen, että joku saattaa olla niin pitkän matkan takaa, ettei voi noin vaan piipahtaa kylässä tuomassa jotakin? Onko teillä ideoita tehtäviin, jotka voi suorittaa kauempaakin?

Olin kerran häissä, jossa leikki oli toteutettu niin, että joka kuukausi lähetettiin parille jotain. Ei ehkä niin kivaa kuin parin luona käyminen tai yhdessä tekeminen, mutta hääparin tuleva paikkakunta oli epäselvä, eikä siksi voinut kai yhdistää leikkijöitä ja tehtäviä edes etukäteen. (Siis niin, että samalla paikkakunnalla asuville olisi jo etukäteen mietitty erilaissia tehtäviä...)

Tehtävinä oli muun muassa ruokareseptin, valokuvien ja joulukalenterin lähettäminen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tästä on myös tälläinen versio: seremoniamertari pyytää ensin esim hääparia/toista anopeista valitsemaan hääväestä henkilön, jolla on esim kesäsin mekko, seremoniamestari antaa kyseiselle henkilölle tämän jälkeen kirjekuoren jossa lukee hänen tehtävänsä hääparille seuraavaksi kuukaudeksi ja  tehtävän jälkeen: valitse hääväestä henkilö jolla on mielestäsi näyttävin solmio. Näyttävimmän solmion omistaja saa oman kirjekuoren jossa on hänen tehtävänsä sitä seuraavalle kuukaudella ja "valitakriteerit" seuraavan kirjekuoren saajalle.  Tätä jatketaan niin kauan kunnes kaikki 12 kirjekuorta on jaettu.

Tehtävien sijasta henkilö voi myös päättä itse miten haluaa hääparia muistaa, jolloin kirjekuoressa olisi vain seuraavan henkilön valitakriteerit. Tällöin olisi hyvä olla vaikka seinälle kiinnitetty pahvi johon valitut laittaisivat kuukaudenkohdalle miten muistavat hääparia  ja nimensä, tällätavoin hääpari saisi itsellen myös mukavan muiston.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen kuullut monen monta versiota... Juuri niin, että esim. pahvisia sydämiä piilotetaan vieraiden tuolien alle, lautasiin yms. Tehtävät vuosien mittaan muuttunut "helpommiksi" ja juuri ikkunan pesut on vaihtunut lähtettäviin kortteihin, oma tekemiin runoihin yms.

Kaasoillessani tämä leikki toteuttettiin niin, että hääparia pyydettiin valitsemaan vieraista taiteellisin, urheilullisin, joukon jauhopeukalo yms. Porukka seisoi rivissä siihen asti, kun kaikki oli valittu ja tämän jälkeen jokainen sai lukea tehtävänsä ääneen. Esim. Koska Matti ja Maija ovat vakuuttuneet urheilullisuudestani ja suurista saavutuksistani, on kunniani toteuttaa heille urheilullinen iltapäivä pulkkamäen merkeissä. yms. muuta kivaa ja HELPPOA! Me kaasot saimme kovasti kiitosta hieman vaihtelua saaneesta leikistä.

Ystävämme häissä leikki toteuttiin niin, että pinossa oli 13 kirjekuorta, jotka annettiin morsiamelle. Hän avasi ensimmäisen ja luki ääneen jne. pino kulki häävieraiden joukossa. Kirjekuoren sisällä oli pätkä tuttua tehtävää ja "vihje" kelle kuori menee seuraavaksi. Vihjeenä oli esim. kaunein hymy, komein miehen takapuoli yms. Tämä oli mielestäni hauska, sillä jokainen vieras joutui miettimään kelle "kunnia" kuului. Kaikilla oli hauskaa!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

... ja kun lukisi tarkemmin, tuossa yläpuolellahan oli selitetty tuo sama ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee tämä leikki niin että otetaan 6 naista ja 6 miestä. He sitten saavat jollakin tavalla nämä laput käteensä. en tiedä miten kun kaasot sen organisoivat.

Lapuissa on lupauksia toisillemme, eli mitä minä teen miehelle ja mitä hän minulle, tyyliin tuo aamupalan sänkyyn tms romanttista. Ketään ei siis nakiteta tekemään meille mitään. Ainakin tulee sitten tehtyä jotain kivaa yhdessä, lapsia kun on.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei syki runo- eikä leikkisuoni... Ei kenelläkään sattuisi olemaan valmiina tätä 12kk leikkiä sinä kirjekuori versiona?!?! Siis ne valmiit tekstinpätkät?!?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

JOS meidän häihin tämä tulee, niin sitten niin päin käännettynä, että vieraista valitaan vaikkapa sisääntulojärjestyksessä 12 henkilöä, ja antaa heille muuten tyhjä kortti, vain kuukausi merkittynä. Henkilöiden tehtävänä on keksiä korttiin joku kiva tehtävä, jonka morsiamen tai sulhasen on tehtävä puolisolleen määritetyn kuukauden aikana. Nämä sitten luetaan ääneen jossain välissä ja kerätään hääparille talteen.

Paljon kivempi ainakin meidän häihin, en halua ketään pakottaa tekemään mitään tehtäviä joskus puolen vuoden päästä... Vain itseni ja mieheni  ;D

Authr

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yksissä serkkuni häissä oli vihjeet toteutettu niin että esim lokakuussa oli, että tulee tehdä valoa pimeään syksyyn, tammikuussa oli, että lämpöä kylmään talveen.. niistä jokainen sai itse päätellä, että onko kynttilä, halkokuorma, peite vai ihan vaan lämmin/iloinen kortti.

Negatiivisena asiana tosta, että kortin saajasta keksii juhlaväki vinkkije on se, että viime kesänä kun olin kaasona, porukka antoi sellaisia vinkkejä, ettei ollut koko salissa kuin yksi mahdollinen (esim. sellainen nainen kenellä on hattu). Oltiin vielä sanottu asiasta ettei ketään oteta silmätikuksi leikin johdannossa. Hyvänä olen kokenut sen kun jonkun serkkuni häissä oli kuukausien jakaminen toteutettu silleen, että pallo kiersi juhlijalta toiselle musiikin soidessa, ja kun musiikki loppui niin se kenellä pallo oli, sai tehtävän..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee hääkarkkeihin aforismien sijaan laulunsanoja... Joten olemme ajatelleet hyödyntää niitä tässä leikissä siten, että soitetaan/ lauletaan näitä hääkarkeissa olevia lauluja. Se jonka karkista kyseinen laulu löytyy saa kirjekuoren, josta löytyy tehtävä.

Meillä ei ole suunniteltu paikkoja etukäteen (ei paikkakortteja), joten on sattuman varaista kenelle nämä tehtävät tulee..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näitä käytin ystävieni häissä keväällä ;D                    

                                       TAMMIKUU -06

     

       Vuoden uuden kunniaksi annan hääparille jotain fiiniä,

               ehkä pullon kuohuvaa tai hyvää valkoviiniä.

                   HELMIKUU -06

     14.2 on päivä ystävien,  saa hääpari silloin yllätyksen.  

               MAALISKUU -06

           Laitanpa kahvin tulelle

                      ja pyydän hääparin vierailulle.

             HUHTIKUU -06

                Kun huhtikuu avaa keväälle portin,  

                  lähetän hääparille pääsiäiskortin!  

                      TOUKOKUU -06

                  Mikä se noin kiiltää? No auto Virtasten (nimi muutettu)

                       kun kesäkuntoon ensin pesen sen.      

                           KESÄKUU -05

           Jo joutuu armas aika ja suvi suloinen,  

                   Taidanpa ilahduttaa hääparia kera kukkasen.  

                         HEINÄKUU -05

                        Vaikka aurinko polttaisi kasvoille punan,  

                                     lähetän hääparille hauskimman lomakuvan!  

                           ELOKUU -05

           Kesän sadon herkkuja kun pakastan,

              leivon hääparille marjapiirakan.

                      SYYSKUU -05

                         Kun illat pimenee ja lehdet putoo,

                 laitan hääparin kanssa pihan talvikuntoon.

                  LOKAKUU -05

                             Suolaista vai makeaa?  

                    Selviää kun hääpari pakettini saa!  

                MARRASKUU -05

                     Jotta aika kuluisi joulua tehden  

                                    lähetän hääparille joululehden!  

                   JOULUKUU -05

                         Joulukin saapuu varmemmin,  

                                 kun lähetän hääparille joulukalenterin

Muoks. Kuukaudet ei oo siis järjestyksessä. Leikki aloitettiin kesäkuu-05 "kuoresta", koska häät oli toukokuussa (2005).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisiko kenelläkään sellaisia runoja, mitkä vain antavat suuntaa mitä pitää tehdä eikä konkreettisesti tekemistä (esim. helmikuun kylmiin, hääparille jotain lämmintä -> tällöin voi tehtävän saaja esim. soittaa, ostaa halkopinon, ostaa peiton tms..) (tai joulukuu -> hääparille joulumielen annan)..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään