Jump to content
Naimisiin.info

Vaihtoehtoja kimpun/sukkanauhan heitolle


Tuhina

Recommended Posts

???

Lisää ideoita kaivataan!

Tällä hetkellä meillä on mietinnässä tietokilpailu, johon osallistuvat "satunnaisesti valitut" henkilöt (=naimattomat naiset), ja parhaalle vastaajalle tai vastauslappujen joukosta arvotun lapun täyttäjälle annetaan palkinnoksi hääkimppu - sen jälkeen kun on todettu, että kappas vain: kaikki osallistujathan olivatkin naimattomia naisia ;):-X

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä tulee toisenlainen "kimpunheitto". Kaikki naiset pyydetään tulemaan rinkiin morsiamen ympärille, ja morsiamen silmät ovat sidotut. Sitten piirissä olevat naiset alkavat pyöriä vastapäivään. Piiri pysähtyy, kun morsian kävelee haluamallaan hetkellä piirin keskustasta kohti piiriä, ja ojentaa kimpun sille henkilölle joka sattuu olemaan sillä hetkellä kohdalla.

Kimppu ainakin säilyy ehjänä... Ja luulen todella, että piirissä ovat muutkin kuin naimattomat, muutoin olisi aika pieni piiri  ::)

Authr

Link to comment
Share on other sites

Itse olin häissä, missä kimppu kiersi käsissämme musiikin mukana... kun musiikki lakkasi, niin se jolla oli kimppu joutui aina "pelistä pois". Viimeinen onnellinen sai sitten kimpun!

Satuin muuten olemaan tuo viimeinen villahousu ja tässä sitä ollaan menossa seuraavana naimisiin :D Noista häistä on kuitenkin jo yli neljä vuotta ja olin silloin vasta tavannut sulhoni, joten en olisi tähän kyllä uskonut...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Minà meinaan ihan ehdottomasti totetuttaa sen mummon jàttikalsonki-idean ennen sità oikeeta sukkanauhaa. Jos en ois tààltà saanut ideaa niin en olisis varmaan toteuttanut koko sukkanauhajuttua kun se on musta sinàllààn aika màlsà.

Aion ripustaa mummopòksyt vain hetkeà ennen sukkanauhan kalastusta, enkà meinaa paljastaa sulhollejkaan mitààn  ennen. Sulho ei edes tule mahtumaan mun hameen alle kun tulee niin kapealinjainen, pitàà vaan kàdellà hakea.

Link to comment
Share on other sites

Vaihtoehtona kimun heitolle voi olla Itkupolska, joka on vanha Suomalainen perinne 1600-luvulta, toisin kuin kimpunheitto, joka on periytynyt ilmeisesti Jenkkilästä.

Authr:in kuvailemassa kimpunluovutuksessa on mukailtu itkupolskan ideaa.

Itkupolskassa kaikki naimattomat naiset + morsian käyvät piiriin. Periaatteessa olisi tarkoitus tanssia polskaa ringissä, mutta kävelykin sopii nykyversioon. Singissä olevat alkavat laulaa Itkupolskaa. Morsiammella on kukkaseppele päässään. Itkupolskan sanat ovat kauniit, mutta haikeat, koska sen tarkoituksena on ollut hyvästellä naimisiin mennessään toiseen kylään muuttava morsian.

Ensimmäisen säkeistön jälkeen morsian siirtyy ringin keskelle, muut jatkavat ringissä pyörimistä ja lauletaan toinen säkeistö, jonka sanojen mukaan kaaso käy sitomassa morsiammen silmille huivin ja tämän jälkeen morsian luovuttaa sokkona seppeleen "tulevan morsiamen" päähän.

Sanat ja sävel ovat erittäin koskettavat ja mukava vaihtoehto kimun heitolle.

Hauskoja hääsuunnitteluja!

:)

Link to comment
Share on other sites

Mekin pähkäilemme kimpun heiton kanssa. En haluaisi heittää kimppua vaan tehdä jotain muuta. Sukkanauhan kyllä voi loppuillasta heittää, mutta jotenkin sen kimpun heitto ahdistaa. Ajattelin tällaista: Pyydettäisiin kaikki naimattomat parit ja miehiltä otetaan kravatti pois. Miesten tulee solmia kravatti uudestaan ja puoliso saa neuvoa solminnassa, mutta kädet kuuluu olla selän takana.

Tai sitten teetän floristilla pienet kimput ja laitan ne kaikille naimattomille naisille pöytään valmiiksi jonkin runon kanssa. Se vois olla koskettavampaa. Mua aina ahditaa tuo kimpun heitto. Meillä on pienet häät, joten kimppuja tulisi vain 3-4.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mä heitän kans irtoruusuja - aiemmin tänään luin tuolta jostain keskustelusta ja päätin näin :D

Vielä pitää ratkaista, että mitä se sulho heittää - vai heittääkö? Tarvitseeko teistä? Riittäiskö ne irtoruusut kaikille sinkuille sukupuoleen katsomatta? Vieheen heittäminen olis ainakin vähemmän noloa.. Tai sit se sukkanauhan metsästäminen pitää tehdä tosissaan - ja sieltä löytyykin kaikkea muuta. Mutta mitä.. Huoh. Toivottavasti sulho tulee pian kotiin ja antaa mielipiteensä, mä en enää keksi mitään :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

meillä löytyi morsiammen hameen alta ensin tosi isot naisten vanhanajan pitsi lahje pöksyt ja pitisieltä löytyä moottorisahakin kun harrastan sahailua mutta se oli hankala kuljettaa hameen alla ja vihdoin löytyi sukkanauhakin.

minä heitin perintesen kimpun tosin silmät kiinni ja ekaksi minua pyöritettiin että oli pää pyörryksissä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

toi irtoruusujen heittely on hyvä idea=)

mä luulen että haluan sukkanauhaa ennen löytyvän kanssa jotain tuollaista, pitkät kalsarit, isot sloggit ja sit vielä joku työkalu.. mies korjaa pyöriä työkseen..  ::)  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mun mielestä tää tavaroiden tonkiminen on oikein hauskaa ;D Mielessä käynyt jos tämän homman vetäis ihan tosissaan överiksi, niinkun joku tuolla kirjoitti että hameen alta löytyi makuupussi, sulhasen veli yms.

Tarkoitan siis juurikin sitä, että sitä tavaraa on paljon. Ensin perinteisesti jotkut isot ihonväriset slogit, sitten vaikka se vaippa, sitten tiskiharja, sitten kumikana, sitten vasara, sitten joku lehti, sitten kaulin jne. eli menis kokoaika vaan hölmömmäksi.. ja lopulta vasta se sukkanauha. Meidän vieraat on ei TODELLAKAAN ole mitään huumorintajutonta sakkia joten kävisi hyvin.

Joku voi olla erimieltä, mutta ainakin minusta tuo on hauskaa  ;D

Link to comment
Share on other sites

Meille sopis ainaki kissanruokapurkit

tai vaikka itse kissa  ;D

voi olla vaan hankala toteuttaa..

;D Helkkari että repesin! Kuvittelin tilanteen kun morsian käy nurkan takana pyydystämässä naapurin kissan ja tunkee sen jotenkin hameen alle, kävelee sitten takaisin juhlakansan eteen kissan mourutessa ja pyristellessä vimmatusti hameen alla  ;D Ei voi muuta kun hekottaa.. kissaparkaa tosin käy hieman sääliksi  :P

Link to comment
Share on other sites

HEHEE mikä idea! En ole ikinä kuullut että sieltä hameen alta voisi heittää muutakin! Moni sanonut, että mummon isot alkkarit on kulunut juttu. Mutta haluan ehdottomasti sen toteuttaa. Meitin suvussa/lähipiirissä ei piiitkiin aikoihin ole häitä vietelty niin suurimmalle osalle kaikki hyvät ideat ovat varmasti uusia.. Ostin muuten sukkanauhan eilen ja pähkäilin, että pitäisikö ostaa toinenkin kun haluan pitää sen muistona. Tämä ratkaisi senkin!!!  ;D ;D ;D

Mun puku on merenneitomallinen...pitää jotenkin köyttää ne kalsarit reiteen just ennen heittoa.  :-?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tai jos sulho heittäisi vieheen tms. Meille ei todellakaan tule sukkanauhan heittoa, mutta kun kerran kimpun heitto tulee, pitää sulhollekin keksiä jotakin heitettävää. Ideiota oteteaan vastaan  :)

Link to comment
Share on other sites

Minä en aio sukkanauhaa hankkia, joten sukkanauhan heittoa ei sitten tule. Mutta luulenpa, että meillä sukkanauhan sijasta lentää sulhasen viehe. Mutta tuo sormusrasiakin oli kyllä tosi hauska idea!  ;D Sitä paitsi, kun asiaa ajattelee tarkemmin, aika hassua, että molemmat heitettävät asiat kuuluu morsiammelle.  ;)

Link to comment
Share on other sites

Juuri olin mukana häissä, jossa kukkakimpun ja sukkanauhan heiton sijasta annettiin tiara/kruunu. Käytännössä juttu toteutettiin niin, että naimattomat naiset kiersivät musiikin tahdissa morsianta, joka seisoi silmät kiinni ympyrän keskellä. Kun musiikki loppui, morsian (edelleen silmät kiinni) käveli kohti ympyrän laitaa ja antoi tiaran kohdalle osuneelle neidolle. Sama toteutettiin naimattomien miesten kohdalla, ainoastaan sillä erotuksella, että annettiin kruunu tiaran sijasta. Kruunu ja tiara oli muovisia leikkijuttuja, mutta toteutus oli kiva ja ainakin itselleni uusi juttu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest kesäheinä(Guest)

Meidän häissä viime kesänä sulhanen vetäisi ensin hameeni alta mielttömän larget mummopöksyt ;D Porukka ulvoi naurusta! Sitten uudemman kerran sukkanauhaa metsästämään. Minusta ainakin tosi hauska lisä perinteiseen sukkkanauhan heittoon.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Guest Ghostrider

Loistavia ideoita! ;D Anteeksi että olen vähän tyhmä, mutta eikös sulhasen pitäisi ottaa se sukkanauha hampaillaan pois (kädet selän takana, näin on niissä häissä tehty missä olen ollut), nouseeko siitä kauhea älämölö yleisön joukossa jos sulhasen kädet livahtavat hameen alle? ;) Pitääkö sulhon olla nopea ettei yleisö "huomaa" (joku kaulimen tai pikkuauton ottaminen suulla voi olla vähän hankalaa... ::)) vai antaako yleisön vain mylviä?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...