Aava

Ideoita puheen tilalle kaivataan!

5 viestiä aiheessa

Olen kaasona heinäkuussa emmekä ole bestmanin ja toisen kaason kanssa kovin innokkaita puheenpitäjiä. Nyt pitäisi siis keksiä jotain korvaavaa puheen tilalle. Meidän häissä kaasot olivat tehneet "puheen" laulun muotoon eli keksivät uudet sanat yhteen vanhaan biisiin ja häissä kaikki naisvieraat lauloivat sen yhdessä bändin säestyksellä. Eli meidän tarina tuli kerrottua sanoituksessa. Jotain tän tyylistä haluttais nytkin keksiä, mutta eipä tule mitään mieleen. Ehdotelkaahan siis jotain!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä vähän sama juttu bestmanin kanssa...

Tehdään yhdessä vuoropuhelu, taustalle heijastetaan vanhoja valokuvia ja käytetään niitä puheen runkona!

Ajattelin että juhlaväki kiinnittää huomion kuviin, eikä meihin ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostetaanpas tätä aihetta vähän, koska en äkkiä vastaavaa tuolta ylempää löytänyt!

Vaihtoehtoinahan voi olla suomalai-eestiläinen hääpuhe tai sitten tuo savolainen häärauhanjulistus:

Tännään on Herra ja Roova hiäparin armorikas juhlapäevä; ja täten siis julistettaan ite kullekkii ylleenen ja rikkomaton hiäraaha kehottamalla kaekkia tätä juhloo antaamuksella viettämmään ja asiaankuuluvalla hilipeyvvellä kunnioettammaan. Toeseks manataan ankarasti, jotta on vältettävä liikoo syömistä, liikoo juomista, turhanpäeväsiä valoja sekä muitten pahheitten ja helemasyntiin harjottamista, sillä se joka tätä raahoo rikkoo ja tylsämielisyyvvellään tae alakulosuuvellaan muihin juhlamieltä puatoksella parjoo taekka muute hapattaa henkeesä, on raskaattavviin asianhuaroen vallitessa syypiä siihen rikokseen, jonka rangastuksena on tiskiorjuus juhlatalon keettiössä. Manataan kaeken lisäks, että olutta, viinoo taekka muita väkijuomia ei piä juuvva ennen kuin palavelus kirkossa on piättynä… Joka tok taessii männä jo. Olokoot siis nämä kaekille teelle juhlan ohjeena vuan ee laenalasena siäntönä. Loppuin lopuks toevotamme juhlaväelle sekä anopeille riemullista hiäjuhloo. (mannoominen tarkotti keskiaejalla miäreemisen ja kehottamisen väljmuotoo) (sivviiljvihkimisen kohalla voejjaan käättee kappaleessa kolome ”ennen kun palavelus voudin luona on piättynä”.)

Nappasin tämän tuolta toisesta ketjusta tähänkin aiheeseen... :-*

Molemmat voivat toki vaikuttaa kuluneilta, mutta suomi-eesti puhetta voi varioida aika pitkälle, varsinkin jos osaa eestiä itsekkin ja tietää lisää hauskoja, puheeseen sopivia sanoja! ;)

Ja mikä estää varioimasta myös tuota häärauhanjulistusta enemmän parille sopivaksi. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä voisitte morsmaikulle sanoa, että ette oikein pidä esiintymisestä ja pyytää voisiko teidän puheen skipata ohi.

Mä en halua pakottaa ketään esiintymään, iskäkin on vähän ujomman sorttinen joten hänenkään ei tarvitse puhetta pitää jos siltä tuntuu. Hän ottaa muutenkin niin kovan stressin jo sen takia että saattaa mut alttarille, enkä halua enää lisätä sen paineita juhlassa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään