-jossu-

Leikkien määrä ja jaksottelu (yhdistetty)

66 viestiä aiheessa

Huom! Jotka inhoavat hääleikkejä, älköön vaivautuko lukemaan tai vastaamaan tähän viestiin!

Olen kaasona hääparille, joista etenkin morsiamen tiedän pitävän hääleikeistä paljon, ja siksi niitä aiomme useamman suunnitellakin. Te, jotka olette olleet/järjestäneet "leikkihäitä" eli paljon leikkejä ja ohjelmaa sisältäneitä häitä, apua:

- Missä järjestyksessä olette ottaneet leikkejä?

- Kun leikkejä tulee useampaan kohtaan (ruokailun ja kahvituksen välissä, kahvituksen jälkeen, loppuillasta) niin miten olette ryhmitelleet leikkejä?

- Itse mietin tällaisia jakoja: hääparin leikittäminen vs. hääyleisön leikittäminen, klassiset leikit vs. uudet leikit, lapsia osallistavat vs. vain aikuisten leikit, rekvisiittaa vaativat vs. sanalliset leikit, liikkumista vaativat vs. paikallaan leikit ==> ajattelin, että jos yrittäisi saada aina peräkkäin mahdollisimman eri tyyppisiä leikkejä?

- Muodostavatko leikit jonkin kokonaisuuden tai loogisen järjestyksen esim. kronologisesti menneisyydestä tulevaisuuteen tai muodostaen moniosaisen kilpailun?

- Ylipäätään huonoja ja hyviä kokemuksia leikkien järjestyksestä ja ajankohdasta hääjuhlassa?

-Kaaso-Kukkis

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos on lyhyet häät, niin ei varmaan tarvi sen kummempaa. Koko päivän häissä voi kaivata sitten jo enemmänkin viihdykettä. Teillä kuitenkin leikkimielistä tunnelmaa löytyy varmasti sahtijatkoilta!  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vinkkinä haluaisin muistuttaa teille!Kannatta jaottaa kisat ja leikit mahdollisen bändin tai musiikin tauoille jotta ei tulisi kiusallisia ,pitkiä taukoja hääjuhliin.Vieraiden täytyy viihtyä ja heille jää muisto, että olihan hienot häät. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Riippuu kyllä vähän muutenkin illan aikataulutuksesta... Miellä oli ohjelma ruuan ja häävalssin välissä. Soittotauolle jäi vain morsisukimpun ja sukkanauhan heitto. Oli nimitäin jo suhteellisen myöhä, ja suurin osa vieraista pitkänmatkalaisia. Pystyivät siis lähtemään kotiin niin, ettei heistä tuntunut, että jäävät kaikesta kivasta paitsi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun ongelmana on se, miten järjestellä ohjelmanumerot häihin. Mitään sirkusta ei ole tiedossa, tittelivapaa vieraiden esittely, muutama musiikkiesitys, pari puhetta, häävalssi, mun yllätysohjelma sulhaselleni ja mahdollisesti joku kaason systeemi. Haluamme myös aikaa vapaalle seurustelulle ja sukulaisten kanssa kuulumisten vaihtamiselle.

Mitä olette mieltä, kannattaako musiikkiesitykset laittaa yhteen nippuun, puheet yhteen ja hauskutusohjelmat loppuun vai kaikki sikin sokin? Ohjelmaa rytmittää toki ruokailu, jonka olemme ajatelleet heti alkuun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on tulossa jotenkin näin:

15.00 vihkiminen

15.45 me valokuvauksessa

16.00 vieraat juhlapaikalla

-) seremoniamestareiden tervehdys, hääväen esittely

n. 17.00 me juhlapaikalla

-)maljat, morsiamen isän puhe

n. 17.15 ruokailu

n. 18.00 viraiden valokuvaus meidän kanssa

OHJELMAA

n. 19.00 kahvit ja hääkakku

MAHDOLLISESTI JOKU OHJELMA

N. 20.00 HÄÄVALSSI

BÄNDIN EKALLA TAUOLLA OHJELMAA

BÄNDI JATKAA

BÄNDIN TOKALLA TAUOLLA ILTAPALA

BÄNDI SOITTAA 3 SETIN.

BÄNDI LOPETTAA N. 24

BILEET JATKUVAT.....

Mä halusin et ohjelmaa on vähän ripoteltuna eri kohtiin ja sit bändi kun pitää taukooo niin siinä välissä ohjelmaa ja kivasti saadaan toi iltapala hoidetteua... kyllä mun mielestä voi laittaa sikin skokin eli siinne tänne lauluesitystä ja puhetta ja jne. Sollon mun mielestä ihmiset jaksaa keskittyä esim puheisiin paremmin ku ne ei tuu kaikki peräkkäin... mu ttietty jokaisella oma makunsa! Mut näin meillä.... Mukavia häitä teille!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaasoiltiin 7.6 ja hääparin kanssa teimme onnistuneen hääpäivän, koska kaikkea oli sopivasti siellä täällä

alkumalja ja puhe

onnittelut

tutustumisleikki ja polttarikansion luovutus

ruokailu sekä siinä samalla taustamusiikkina saksofonisti soitti muutaman kappaleen

hetki seurustelua

muutama rakkauslaulu pianistin säestämänä ja adjektiivitarina (Suosittelen tota "leikkiä"!!!)

seurustelua, valokuvausta

morsiusparin ryöstö (tuli ekstempore ohjelmana...) ja eräs tunnettu iskelmälaulaja lauloi 3 kappaletta, jolloin morsiuspari tanssi häävalssin ja ne muutamat muutkin tanssihalukkaat tulivat parketille

kahvi ja kakku

(alkoholitarjoilun puuttumisen takia ihmiset alkoivat heti kahvin jälkeen lähtemään....hääkimpun heitto ja yks toinen ohjelma jäi toteuttamatta kuten myös tanssit jäi tanssimatta. Ei sitä tanssia kyllä sen kummemmin oltu suunniteltukaan, mutta cd:t oli varattu kuitenkin)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eli kuin paljon 16-01 kestäviin häihin laittaisi?

jos ohjelma alkaa siinä 8 aikoihin illalla.. niin kuin monta siihen mahtuu ettei tuu ihmisille tylsää tai muuten vain paha olo niistä leikeistä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ainakin tehdään homma niin että syöminkien jälkeen on jonkin verran ohjelmaa, max. puolitoista tuntia, jossa mukana sukkanauhan ja hääkimpun heitot. Sen jälkeen ilmoitetaan tanssit alkaviksi ja ne aloitetaan häävalssilla. Siitä ilta jatkuu tanssilla ja tutustumisella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noh toi on kiva idea tuokin, mut mä tahtoisin pitkin iltaa jotakin ohjelmaa mut kuin paljon on sitte liikaa? meillä on jo 3 ohjelmaa varattuna yks ryöstö ja bestmanin ja kaason kosto sekä sukkanauhajuttu... sekä tietty kipun heitto ja sukkanauhan heitto. :D mut ne on vasta sitte yöllä ne kimpun heitto jne kun lähdetään..

entäs olisiko vielä paha esim pari kolme?

ois yks koko porukan ohjelma josta ei tehdä ohjelmaa muuta ku palkinnon jaosta...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Liikaa ei kannata ohjelmaa tosiaan olla. Jos on bändi soittamassa niin bändin tauot ovat hyvä aika ohjelmalle. 3-4 ohjelmanumeroa on mun mielestä tarpeeksi jos ohjelmassa on myös tanssia. Yli viisi ohjelmanumeroa kuulostaa jo aika paljolta, on kuitenkin kiva että ihmisillä on myös aikaa vapaaseen seurusteluun. Mutta jokainen tekee niin kuin itselle parhaalta tuntuu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja moni haluaa lähteäkin melko aikaisin kotiin. Eli mitään kovin upeita ohjelmanumeroita ei kannattane jättää myöhään... Me esimerkiksi lähettiin serkun häistä jo ennen tanssia (eikä oltu ainoita), kun se oli laitettu melko myöhäiseksi.

Tietenkin jos häissä on pelkästään kavereita, joiden kanssa on tarkoitus bilettää aina pilkkuun saakka, niin tilanne on erilainen. Mutta jos paikalla on esim. sukulaisia, niin monet varmaan lähtevät heti kakun jälkeen, tai viimeistään yhdeksän - kymmenen aikaan. Tai näin on ainakin ollut monissa häissä, missä oon ite ollut.

Mutta riippuu siis A) ohjelmasta B. vieraista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häihin tulee nyt sukunimen luovutus, yhteiskuvan ottaminen, kuvaus pöytäkunnittain, musiikkia, biisintunnistuskisa (ehkä), häätanssi, solmukisa (ehkä), powerpoint-esitys meistä (ehkä). Ehkä-kohdat ovat vielä suunnitteluasteella. Ohjelma ei kuitenkaan etene edellä mainitussa järjestyksessä :grin:  Ongelmana vain on se, että mikään noista ohjemanumeroista ei kestä hirveän kauaa (ja hääLEIKKEJÄ emme halua). Esim. sukunimen luovutus on hyvin lyhyt "seremonia", pöytäkuntien kuvauksessa taas toiset ovat toimettomina kun toisia kuvataan, häätanssikin on aika lyhyt ja meidän lyhyellä historiallamme emme varmaan saa koostettua mitään pitkää powerpoint-esitystä. Jos on hyvä sää niin ulkona voisi pelata jotain mölkkyä-mitä-lie, mutta mutta...

 

Kuinka kauan noiden ohjelmanumeroiden olisi hyvä kestää :D

Muokattu: , käyttäjä: maarit87

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ohjelmat kauaa kestänyt eikä niitä montaa ollut. Sulhasen musiikkiesitys muutama minuutti, sellanen sulhasparin kyselyleikki ehkä 10 minuuttia ja muunneltu 12 kuukautta ehkä 15 minuuttia (vierailla kesti kirjotella lappuja eihän se muuten kauaa kestäis). Välillä oli useita n.15- 20 pausseja ilman tapahtumia joista kaaso kuulutti, näin vieraat saivat käydä tupakalla, täyttää lasia ja seurustella. Ai niin, myöhemmin oli tietty vielä sukkanauhan ja kimpun heitot, ei nekään kauaa kestänyt. Häätanssista n. kl 21 lähtien alkoi musiikki soimaan ja sen jälkeen olikin lähinnä tanssi ja seurustelu ohjelmana.

 

Mä tykkäsin että oli väljää eikä kiirettä. Ja koko ajan oli jotain porukkaa liikkeella kuitenkin, tapahtumien aikaankin. Saatiin kyllä kehuja järjestelyistä, muutkin siis tykkäsivät.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ai niin meillä ei ihan aikataulut pitänyt sen mukaan mitä ohjelmassa oli. Kakunleikkuu oli esim puoli tuntia myöhemmin kuin paperilla. Kaaso siis ihan kysyi meiltä mielipidettä juhlissa ja sulhon kanssa tykättiin et ruokaa voisi vielä sulatella kun kakun aika jo olisi ollut. Kaasolla oli myös ollut pari leikkiä lisää hihassa jos olisi tuntunut että tapahtumaa pitää olla lisää jossain välissä. Koko ohjelman sulavuus oli isolti juontaja-kaasoni ansiota.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään