Tylsätkö häät? (yhdistetty)


Kieku

Recommended Posts

Odottelun tylsyyteen vaikuttaa suuresti pöytäseura. Jos kaikki pöydässä ovat tuttuja keskenään (esim. kaveriporukka), niin kuulumisia ja juttua riittää varmaan oikein hyvin ja odottelusta (tai jopa koko häistä) voi tulla pikemminkin sen porukan "illanistujaiset", varsinkin jos on tarjoilua ja pöydän yli ylettää hyvin keskustelemaan ja musiikkikin sen verran hiljaisella, että kuulee vinottainkin parin ihmisen päähän. Hankalampaa on, jos näistä johtuen keskustelua voi käydä vain vieruskaverin kanssa.

 

Tylsyys iskee nopeammin pöydässä, jossa pitää yrittää kannatella small talkkia tuntikaupalla. Vaikka olisikin plaseerattu vierekkäin henkilöitä, joilla on hääparin mielestä yhteistä, esim. harrastus, ammatti tms., se ei välttämättä käy ilmi ja hääparin ajatus jutunjuuresta voi epäonnistua. Siksi minusta yksissä häissä oli hyvä, että hääpari kiersi pöydissä juttelemassa ja vähän vinkkasi yhteisistä keskustelunaiheista.

 

Mielestäni on myös hyvä saada ihmisiä jaloittelemaan pöydästä, varsinkin jos ruokailu on pitempikestoinen (vähän breikkiä odotteluun, ettei väsähdä), juuri esim. Lailan mainitsemat vieraskirjat ym. tai tutustumistehtävät.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Olen kyllä Tipzilan kanssa samaa mieltä. Tämähän on varmaan persoonakohtaista, mutta itselleni tylsimmät häät joissa olen ikinä ollut olivat juuri sellaiset juhlat, jotka oli buukattu aivan täyteen ohjelmanumeroita, puheita, leikkejä ja seremoniamestrin höpötystä. Siis aivan minuutilleen aikataulutettu koko päivä, ei jäänyt yhtään aikaa sille vapaalle kiertämiselle ja jutustelulle, hyvä että ihmiset ehtivät vessassa tai tupakalla käydä kun oltiin jo hätyyttämässä takaisin seuraamaan seuraavaa ohjelmanumeroa. Vaikutti varmaan sekin että en tuntenut montaa ihmistä kyseisistä häistä, mutta eipä paljon annettu mahdollisuuksia tutustuakaan muihin kuin ihan siinä vieressä istuviin ihmisiin. Toisaalta jos sielä olisi ollut vaikka hyviä ystäviäni niin tuo tiukka ohjelma olisi harmittanut siksi ettei ehdi jutella ja liikkua mihinkään siitä pöydästä. 

 

Siitä lähtien tuollainen tyyli on ollut aivan painajainen omia häitä ajatellessa. Eihän nyt missään muissakaan juhlissa ole yleensä mitään leikkejä, että ihmiset viihtyisivät, siis vaikka jossain 50-vuotissyntymäpäivillä tai tupareissa. Silti siellä ihmisillä on hauskaa. En käsitä miksi juuri häissä ihmiset taantuisivat jotenkin sille tasolle että täytyy olla ohjattua puuhastelua.

 

Link to comment
Share on other sites

Huh, onpa helpotus lukea muidenkin mietteitä! Täällä kans yksi morsian, joka ei kovasti leikeistä tykkää. En myöskään mielelläni ole huomion keskipisteenä. Mietin kuitenkin paljon sitä, mitä muut ajattelevat, joten kieltämättä jännittää osaako vieraat ajatella asiaa samalta kantilta.. Ehkäpä sitä häissä on ohjelmaa tarpeeksi! Bändi meille tulee, mutta kun ei ole avointa baaria, niin enpä usko ihmisten tanssivan  :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Mut ehkä ymmärrettiin vähän väärin. Mielestäni häissä kannattaa olla jotain ohjelmaa (ei siis välttämättä leikkejä, mutta jotain, visa, valokuvaus, vieraskirja, häälehti jne. tai joku esiintyjä), koska muuten niille, keillä ei pöydässä juttu luista, tulee hyvin todennäköisesti tylsää.

Link to comment
Share on other sites

^ Joo, siis on meillekin tulossa ainakin joku visailu. Ja puheita, bändi, tanssia, todennäköisesti karaokea. Että ohjelmaahan sekin on. :) Mä kyllä aion istuttaa sukulaiset ja tuttavat samoihin pöytiin keskenään, en osaa ainakaan kuvitella että siellä tulisi kenellekään kauhean tylsää, siis juuri sen takia että on sitä juttuseuraa. Siis lähinnä siihen viittasin, kun kirjoitin olevani samaa mieltä kanssasi, että se pöytäseurueen koostumus todellakin vaikuttaa siihen viihtyvyyteen, olipa sitten ohjelmaa paljon tai vähän.  :)

Link to comment
Share on other sites

Meille ei myöskään tule leikin leikkiä, jos pöytiin valmiiksi jaettavia hääbingoja ei lasketa mukaan. Näissäkin ideana on, että jokainen saa itse päättää haluaako bingota.

Itse pidän puheista ja siitä, että hääparista kerrotaan hauskoja tarinoita ja muistoja, joten puheiden pitämiseen aiomme myös kutsussa kannustaa. Tämä kuitenkin kohtuuden rajoissa tietenkin ja niin, että asiasta ilmoitetaan meille ilmoittautumisen yhteydessä. Ei siis ole tarkoitus, että kymmenet ihmiset jaarittelevat jokainen vartin verran, mutta lyhyet puheet ja muistamiset ovat meidän juhliemme suola ja ohjelma.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...