Eeva

Erilaiset esittely- ja tutustumisleikit, huiskutusleikki jne. (yhdistetty ketjuja)

113 viestiä aiheessa

Kyllä minusta häävieraana olisi kiva tietää ketä on paikalla. Ei niin, että jokaisen nimi pitäisi sanoa, mutta ryhmittäin ainakin. Meille onkin tulossa jonkinlainen kason/seremoniamestarin vetämä tutustumisleikki siihen hetkeen kun ollaan itse kuvauksessa. Siihen tyyliin todennäköisesti että vieraat vuorollaan nousevat ylös kun ryhmän nimi sanotaan. Perusryhmien (kuten sulhasen ystävät tai morsiammet sedät) lisäksi voisi olla ryhmiä esim. ne, jotka ovat vaihtaneet sulhaselle vaippaa tai ne, jotka olivat morsiammen polttareissa jne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee vain n. 50 vierasta ja koska molempien suvut outoja keskenään, ajattelin että me hääpari voisimme esitellä pöytäkunnittain keitä pöydissä istuu. Nimeltä vain ja sitten mikä yhteys meihin, mielestäni tämä helpottaa esimerkiksi jonkun kaverin käymistä juttelemassa vaikka sulhasen isälle tjmv, kun tietää kuka hän on ja minkä näköinen :)

Mutta jokainen tyylillään!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Idea on vielä kehittelyasteella, mutta meillä jokainen vieras kirjoittaa oman paikkakorttinsa. Istumajärjestys on pöytäkohtainen, mutta jokainen saa valloittaa itselleen paikan kortilla, johon kirjoitetaan nimi ja lyhyt määritelmä, esim. morsiamen kummitäti tai kaason poikaystävä. Visuaalinen ilme pitää vielä suunnitella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me aiotaan tehdä niin, että periaatteessa kaikki vieraat esitellään, ei ehkä ihan yksitelleen kaikkia mutta kumminkin. Tyyliin: pöytä 3:ssä on morsiamen lukioajoilta tuttuja ystäviä puolisoineen, pöytä 2:ssa on sulhasen eno Matti ja täti Tuula ja heidän perheensä jne. Osa ihmisistä ei selkeästi kuulu mihinkään "joukkoon" niin heidät aiotaan esitellä ihan erikseen. Sulhanen esittelee oman puolensa sukulaiset ja omat kaverinsa ja minä sitten mun puolelta tulleet vieraat. Samalla myös tuossa vaiheessa ehkä kiitetään ihmisiä jotka on olleet apuna meille eri tilanteissa ja voidaan kertoa pieniä hauskoja juttuja miten jotkut ihmiset liittyvät meidän yhteiseen historiaan. Tiedän että tässä kestää jonkun aikaa, vieraita tulee reilusti yli 100, mutta itselleni on tärkeää että siinä samalla jotenkin huomiodaan kaikki paikalla olevat. Lisäksi sen jälkeen on minusta helpompi ihmistenkin kommunikoida keskenään kun vähän tietävät keitä tyypit on, vaikkei nimiä muistakaan. Olen itse ollut vieraana kun on toimittu jotakuinkin näin, eikä se ollut minusta ollenkaan tylsää koska minua kiinnosti tietää keitä paikalla on, jos joku tylsistyy niin ehkä voi lukea sit häälehteä siinä odotellessa :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

 

Haluaisimme häihimme esittelyleikin, jossa jokainen vieras nousisi seisomaan kun kuulee oman "ryhmänsä". Esim. Morsiamen vanhemmat, sulhasen vanhemmat.. yms.

 

Tässä olisi listaa jota olen miettinyt:

 

 

  • ketkä olivat morsiamen polttareissa
  • ketkä olivat sulhasen polttareissa
  • ketkä olivat paikalla kun morsian ja sulhanen ensi kerran kohtasivat
  • morsiamen vanhemmat
  • sulhasen vanhemmat
  • morsiamen sisarukset perheineen
  • sulhasen sisarukset perheineen
  • sulhasen kummilapset
  • morsiamen kummilapset
  • sulhasen serkut
  • morsiamen serkut
  • sulhasen kummit
  • sulhasen tädit ja sedät
  • morsiamen tädit ja sedät
  • morsiamen isovanhemmat
  • ovat morsiamen sukulaisia    
  • ovat sulhasen sukulaisia    
  • ovat olleet morsiamen ristiäisissä    
  • ovat olleet sulhasen ristiäisissä    
  • ovat hoitaneet, syöttäneet, vaihtaneet vaippoja tai työntäneet vaunuissa morsianta tai sulhasta
  • ovat käyneet samaa koulua morsiamen tai sulhasen kanssa    
  • muistavat morsiamen tai sulhasen syntymäpäivän päivämäärän    
  • ovat tuleet pitämään hauskaa ja juhlimaan    
  • haluavat toivottaa tuoreelle avioparille paljon onnea!    

Olisiko jollain vielä kivoja lisäyksiä listaamme?

 

Ehdotuksia, ideoita ja käytännön kokemuksia leikin toteuttamisesta otetaan myös ilolla vastaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miehen veljen häissä oli sellainen tutustumisleikki, että morsiusparin selän takana nostettiin ylös kylttejä, joissa oli ryhmitelty vieraita. Esimerkiksi "morsiamen työkaverit", ja nämä ihmiset sitten nousivat ylös ja morsiuspari yritti arvata, mikä näillä vierailla on yhteistä. Se oli ihan hauska leikki ja helposti touteutettavissa. :)

 

Meidän häissä ei ollut esittelyleikkiä, vaan minä aina pöydissä vieraillessani esittelin muiden pöytien ihmisiä.

Muokattu: , käyttäjä: aivansama

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee tutustumisleikki niin että kaasot miettivät nämä ihmisryhmät jotka nousevat seisomaan ja näyttävät lapuilla juhlavieraille esim. "kaikki morsiamen kaverit" tai "kaikki jotka ovat pitäneet sulhasta sylissä pienenä". Eli me emme tiedä ketkä ihmiset nousevat vaan meidän täytyy miettiä sulhasen kanssa mikä ihmisiä yhdistää. Kuulin tämän idean kaverilta ja se kuulosti ihan hauska. Tätähän voi varioida vaikka kuinka... "kaikki jotka ovat tanssineet morsiamen kanssa", "kaikki jotka ovat nähneet sulhasen kännissä" "kaikki morsiamen kaverit" jne jne... Katsotaan miten toimii...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee myös tutustumisleikki, kun molempien suvut ovat toisille vieraita. Todennäköisesti kaaso huutelee ryhmiä "vanhemmat/serkut/kaverit/" jne, ja kyseessä olevat nousevat ylös. Harkinnassa on, että viimeisenä huudetaan "paikalle pakotetut" ja silloin sulhanen nousee hitaasti ylös... :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Anteeksi vain, mutta minä en ole koskaan tajunnut, mitä hauskaa on siinä, että vihjataan, ettei toinen osapuoli ole halunnut avioitua? (tällaiset leikit, help me-tekstit ja kakunkoristeet, joissa sulhasta raahataan yms. Avioliitto on mielestäni yhteinen päätös, johon astutaan kumpikin omasta vapaasta tahdosta ja iloiten. Pidän kyllä itseäni huumorintajuisena, mutta vieraanakin jäisin kyllä miettimään tuollaisen heiton jälkeen, että oliko tässä verhottu totuus vitsiin, vaikka varmasti muun joukon mukana aluksi hymähtäisinkin. Olisipa myös vitsit vähissä, jos joku vieraista nousisi tuolloin ylös.. Mutta jokainen tyylillään :)

etanatar likes this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tipzilla, tietynlaista huumorintajuahan se vaatii. Siksi kirjoitinkin, että "harkinnassa", koska epäilen, että osa vieraista ei ymmärrä meidän huumoriamme. Toisaalta, se olisi ehkä enemmän heidän ongelmansa. ;) Tosin epäilen, että jos nyt oikeasti väkisin olisi jompikumpi avioitumassa, niin ei tulisi mieleenkään korostaa sitä. O.o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli salatehtävä ohjelmana ja olin todella otettu, että niinkin moni teki tehtävänsä :) Palkintoina meillä oli käsituuletin, kärpäslätkä, kynsiharja, selänraaputin, hiuskampa (Tigerista) ja suklaalevy vihkonen, josta on ns. pala purtu pois. Kaikissa oli joko meidän signeerattu tarra tai nauha jossa oli meidän nimet ja pvm.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Musta tuo sulhasen paikalle pakottaminen on melko kulunut vitsi jo tässä vaiheessa. Siitähän revitään huumoria (tai "huumoria") tosiaan kakunkoristeista lähtien, kuten Tipzillakin sanoi. Mutta minusta hauskan twistin tuollaiseen saisi käyttämällä tätä pohjaoletusta, että "ainahan se on sulhanen joka on paikalle pakotettu". Vieraatkin todennäköisesti tuntevat tämän tropen ja odottavat että tuollaisessa kohdassa sulhanen nousee ylös, koska se on niin käytetty. Sen sijaan sitä voisi hyödyntää vaikka jonkun pienen esityksen alustamiseksi (jolloin esiintyjä nousisi tuolloin ylös, erityisen toimivan saisi varmaan jos esiintyjä olisi jotenkin supliikki/stand-up-koomikko/jotain muuta vastaavaa). Tai palkkaamalla jonkun puolitutun nousemaan ylös ja kommentoimaan, että kadulta nappasivat mukaan, mutta nyt kyllä lähden. :D Nää nyt oli tällaisia, mitä tuli äkkiseltään mieleen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Jos seuraava "ohjelmanumero" on ruokailu, niin voisihan tämän vaihtaa  "ne, jotka ovat tulleet paikalle (vain) hyvän ruoan perässä"-kohtaan ja joku sovittu nousee ylös (vaikka se sulhanen, ja jos tässä kohtaa joku kuvittelee sulhasen olevan paikalle pakotettu, niin oma on ongelmansa :D), jolloin päästäisiin kivasti alustamaan ruokailun kulkua ja menun sisältöä. En tiedä onko tämäkin tosi kulunut juttu, en ole ainakaan itse yksissäkään häissä moiseen törmännyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään