pörrö

Sri Lanka/Malediivit

1068 viestiä aiheessa

Mirihillä olleet:

Majoituitteko water vai beach villassa? Minkä hintainen majoitus oli? Toinen teistä oli hoitanut kaiken itse, miltä firmalta ostit lennot ja mitä maksoivat? Entä minkä hintaisen paketin Helin matkat antoivat? Tiedättekö, minkä verran puoli- tai täyshoito siellä maksaa? Onko siellä siis vesilajien välineiden käyttö sekä kuntosali ilmaisia?

Kiitos  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mirihillä olleet:

Majoituitteko water vai beach villassa? Minkä hintainen majoitus oli? Toinen teistä oli hoitanut kaiken itse, miltä firmalta ostit lennot ja mitä maksoivat? Entä minkä hintaisen paketin Helin matkat antoivat? Tiedättekö, minkä verran puoli- tai täyshoito siellä maksaa? Onko siellä siis vesilajien välineiden käyttö sekä kuntosali ilmaisia?

Me majoituttiin Water villassa. Saarellahan on vain muutama beach villa, mutta niillä ei ole omaa rantaa, oma "takapiha" kylläkin, mutta villojen ja rannan välistä kulkee ihmisiä rantaa pitkin ("virallista " kulkureittiä siinä ei mene). Suosittelen ehdottomasti water villaa. Water villojen terassit ovat aika suojaiset ja terasseilta pääsee suoraan snorklaamaan varsinkin nousuveden aikaan. Paras snorklauspaikka on kylläkin toisella puolella saarta. Majoitus maksoi muistaakseni noin 250 dollaria yöltä (kesä 2006), beach villat olisivat ollet noin 50$ halvempia. Nämä hinnat siis pelkällä aamiaisella.

Me lensimme Finnairilla Lontooseen ja sieltä Sri Lankan airlinesilla Maleen. Molemmat liput ostimme suoraan lentoyhtiöiden nettisivuilta. Sri Lankan Airlinesillä oli todella hyvä palvelu ja tilavat siistit koneet (jokaisella matkustajalla oma telkkari), joka päivä lennot Lontoosta Colombon kautta ja ainakin kerran viikossa suora lento Maleen. Lippujen hintaa en muista, mutta selviää kyllä nettisivuilta. Olivat kyllä ihan edulliset, ja meille suuri plussa oli suora lento menomatkalla.

Puoli- ja täysihoidoista, hintoja en muista. Mirihillähän ei ole saatavilla all inclusive -pakettia, eli juomat maksetaan joka tapauksessa erikseen. Mielestäni juomat olivat samoissa hinnoissa kuin suomessa. Meillä oli vain aamiainen ja se oli jälkeenpäinkin ajateltuna ihan hyvä ratkaisu. Lounasta ei suursyömärimiehenikään kaivannut, reilu aamiainen ja lämmin ilma auttoivat jaksamaan iltaan asti. Muutamana päivänä kävimme päivällä haukkaamassa jotain pientä baarissa. Illalliset ovat hyviä missä vain. Me kävimme pari pääasiassa siinä samassa ravintolassa jossa puolihoitolaisetkin. Siellä on tarjolla seisova pöytä joka ilta vaihtuvalla teemalla ja ruokailun jälkeen vain kuittasimme kaiken huonelaskuumme. Muutenkaan saarella ei käsitellä rahaa ennenkuin huonelaskua maksettaessa, sitä ennen kaikki kuitataan sinne. Muutamana iltana söimme meren päällä olevassa ravintolassa, jossa on hieno lasilattia (kalat uiskentelevat alla) ja muutamana iltana tilasimme illallisen huonepalvelusta ja nautimme sen omassa rauhassa omalla terassilla. Muistaakseni tämä tuli hinnaltaan aika samoihin puolihoidon kanssa.

Vesilajien välineet (kanootit yms.) ja kuntosali olivat ilmaisia, snorklausvarusteista en tiedä (meillä oli omat mukana).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En nyt lukenut koko ketjua lapi kun on niin pitka, mutta selaamalla en ainakaan loytanyt. Onko kukaan ollut W Retreatissa Malediiveilla?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ohessa apuväline majoituspaikkojen paikallistamiseksi Malediiveilla

http://www.kiintopiste.com/gp.php?action=s...4715&zoom=7

Miksi tälläinen? Itseä jurppi kun oli vaikea paikallistaa missä paikka todellisuudessa sijaitsi ja mitä siinä oli ympärillä. Nyt hieman helpottaa

Jos jollain on heittää vinkki puuttuvasta tms. paikasta tai esim. erityisestä nähtäyydestä niin kertoilkaa koordinaatit tai lisää itse

Muokattu: , käyttäjä: harri

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tän triidin myötä myös meille muodostui käsitys ettei häämatkalle voi mennä minnekään muualle kuin Malediiveille :grin:

Meilläkin suuntana on Kuredu ja reissuun lähdetään 12.5 ja ollaan perillä 14 vrk.

Me pyydettiin tarjoukset lähestulkoon kaikilta Suomalaisilta matkatoimistoilta noin viikko sitten, osa ei ole vastannut vieläkään.

Halvin vaihtoehto olis ollu ottaa majotus suoraan Kuredulta ja ostaa lennot erikseen mutta päädyttiin kuitenkin varaamaan vingflexin kautta www.ving.se

Kahden viikon reissu puolihoidolla beach villassa maksoi 37 312 SEK eli hippasen alle 4 000 EUR. Lisäksi Quatar lentää Arlandasta Dohan kautta Maleen aikas hyvillä aikatauluilla, joten mitään lentokenttäöitä ei tarvii viettää eikä olla hotellissa Malessa. Ajateltiin upgradeta toi vielä AI:ksi paikan päällä, arvion mukaan lisää hintaa tulee 700 EUR.

Noissa Vingin listahinnoissa ei ole mukana sitä viimeistä lentoa Malesta Kuredulle vaan se tulee vielä erikseen 2000 SEK/ nassu.

Kävin tsekkailemassa noita Kuredun sivuja ja hirvee polte päästä katamaraanipurjehtimaan ja palmun alle löhöään. Tarvii selvitä noista häistä vaan ensiks :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oioi kun täällä onkin paljon juttua Malediiveistä. Olemme miettineet Mauritiuksen ja Malediivien välillä, Malediivit tällä hetkellä houkuttaa mua enemmän. Sulho pelkää kyllästyvänsä kahdesssa viikossa siellä, ja haluaisi ehkä yhdistää matkaan jonkin muunkin kohteen. Minä taas voin kyllä lähteä kahdeksi viikoksi paratiisiin :)

Olen netistä katsellut eri vaihtoehtoja ja aika monessa tulee Kuredu eteen. Olen lukennut edellisten kommentteja jonkin verran. Onko se edelleen edullisimmasta päästä, mutta ihana kuitenkin?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Olen netistä katsellut eri vaihtoehtoja ja aika monessa tulee Kuredu eteen. Olen lukennut edellisten kommentteja jonkin verran. Onko se edelleen edullisimmasta päästä, mutta ihana kuitenkin?

Mä olen ollut kahdesti Kuredulla, ensimmäisellä kerralla kaksi viikoa ja toisella kolme. Kuredu on saarista halvimpia ja suurimpia (olikos se noin 500m x 1500m). Mulla ei saaresta ole mitään negatiivista sanottavaa, tosin en muilla saarilla ole käynytkään. Veikkaisin kuitenkin, että Malediiveilla saari kun saari on paratiisi, ainakin maisemiltaan. Palveluissa tietysti on eroja riippuen loman hinnasta.

Ja onhan Kuredulla paljonkin aktiviteetteja, ei tarvitse makailla rannalla kokonaista kahta viikkoa, jos ei halua ;) Siellä on todella paljon erilaisia urheilumahdollisuuksia (tennis, kuntosali, aerobick, lentopallo, jalkapallo, sukellus, snorklaus), lisäksi löytyy pieni kylpylä, jossa saa hierontaa ym. hoitoja, paljon erilaisia retkiä, teemailtoja, jne.

Lähtisin koska vaan uudestaan, jos joku maksaisi B)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Terveisiä Malediiveilta :grin:

Palattiin keskiviikkona ja oli kyllä IHANAA!!!! Täällä siis yksi Malediiveihin rakastunut lisää porukkaan.... :-X

Me ostettiin matka Kontiki Toursin kautta, joka antoi parhaimman meitä miellyttävän tarjouksen. Lennot oli Finnairin ja Sri Lanka airwaysin. Meno Lontoon kautta ja paluu Colombon ja Pariisin. Takasin päin tullessa otettiin Colomboon kolme yötä Hiltonissa, joista se vika tosin oli vaan päivä, koska lento lähti yöllä. Ilman noita yöpymisiä Colombossa tuo lentomatka olisi ollut aivan älytön, koska vaihtoaika olis ollut tosi pitkä. Niin ja tulipahan nähtyä sitten Colombokin :)

Hotellina Malediiveillä oli Dhonveli Beach & Spa, joka oli todella hieno paikka. Huoneemme oli Water Bungalow, joka sijaitsi veden päällä ja jossa oli oma terassi, josta saattoi bongailla fisuja :rolleyes: Nähtiinkin ihan siitä vaan rauskuja, mustekala ja liuta isompia sekä pienempiä kaloja.

Majoitukseen kuului all inclusive, josta ei kyllä tietääksemme oltu maksettu =) Oli kyllä hyvä, että kuului pakettiin, koska jo pelkästään vettä tuli juotua todella paljon. Lisäksi ei tarvinnut sitten aamulla aikaisin herätä aamupalalle vaan mentiin lounaalle. Ruoat oli aivan ihania ja palvelu loistavaa. Tuon all inclusiven takia ei rahaa paljon kulunutkaan, viikon lasku oli jotain 300e, josta yli puolet vei kylpylähoito. Täällä on puhuttu noista poreammeista huoneesta, että kannattaako vai ei. Meillä oli myös poreamme ja kerran sitä käytimme, kun hotellin tarjooma shamppanjapullo tuhottiin :rolleyes: Kun tosiaan se turkoosi ja kirkas Intian valtameri on vieressä, tuntuu omat pikkuammeet aika vaatimattomilta :lol:

Malediivit on kyllä aivan loistava häämatkakohde. Pelkkää rentoutumista, tosin aktiviteettejäkin oli tarjolla kun halusi. Kaikki meni tosiaan uskomattoman hyvin ja itku silmässä lähdin sieltä kotia kohti :unsure: Kaksi ensimmäistä päivää oli pilvistä ja sateista, vaikka tähän aikaan vuodesta ei kai pitäisi olla. Yksi ukkoskuurokin saatiin päällemme. Kauaa ei sadekuurot tosin kestäneet, mutta niitä tuli usempi päivässä ja kun satoi niin se sitten todellakin satoi. Joten tiedä sitten onko sadekaudella kovinkaan mukava tuolle suunnalle mennä. Vaikka toisaalta bungalowimme oli niin ihana ja maisema upea, että kyllä siellä mielellään aikaansa vietti :grin:

Paluumatkalla tosiaan pysähdyimme pariksi päiväksi Colomboon, joka taas on sitten ihan eri maailmansa, etenkin tällä hetkellä kun pommiuhka on koko ajan olemassa. Mielettömät turvatarkastukset joka paikkaan, lentokenttätarkastukset oli tarkemmat kuin jenkeissä ja ostoskeskusten ovilla kaikilta tarkastettiin laukut. Teiden varsilla oli vähän väliä sotilasbunkkereita ja chekkauspisteitä, joissa konekiväärisotilaat tarkasti autoja ja tuktukeja. Ystävällistä palvelu kyllä sai kaikkialta ja halpaa oli. Mutta jotenkin ei tehnyt mieli esim. illalla lähteä kaupungilta ravintolaa etsimään :unsure: Muualla SriLankassa on kyllä varmasti kauniimpaa, mutta meillä ei aikataulu antanut myöden kun Colombossa pysähdyksen.

Siinä meidän matkakertomusta (tulipas siitä pitkä.... :) )

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

colombon tilanne kuulosti aivan samanlaiselta kuin tammikuussa 1998, kun itse pysähtyi siellä menomatkalla Malediiveille, eli ei ole tainnut kriisi helpottaa vieläkään.

Parasta aikaa olen kirjoittamassa tätä viestiä Akirri baarissa, Kuredulla ja vaikka saari on kokenut isoja muutoksia, sitten edellisen vierailun (2002) niin ilmapiiri on edelleen hyvä ja tuntui kuin olisi palannut kotiin. Pitänee kirjoitella lisää kun palaa taas suomeen.. Nyt koitan vain toipua nuhasta (#%^**%#) jotta pääsee taas sukeltamaan. Juuri meikäläisen tuuria sairastua heti loman alkuun.

Isto

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
vaikka saari on kokenut isoja muutoksia, sitten edellisen vierailun (2002) niin ilmapiiri on edelleen hyvä ja tuntui kuin olisi palannut kotiin.

Kerrotko jotain muutoksista? Mä olen ollut siellä viimeksi 2005 ja ilmeisesti senkin jälkeen on tapahtunut paljon...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

BrideToBe2009 kyseli aikaisemmin Malediivien saasta kesa-syyskuussa. Vietimme kaksi viikkoa One & Only Reethi Rah'ssa :-X viime syyskuun alkupuolella ja ilma oli mita parhain. Aurinko paistoi pilvettomalta taivaalta muutamaa poikkeusta (kevytta pilvea) lukuunottamatta ja kahden viikon aikana paivalla ei satanut kertaakaan. Sadekuurot tulivat iltaisin auringonlaskun jalkeen yleensa klo 20-21: saa muuttui 10 min tyynesta kovaksi tuuleksi ja vetta tuli kaatamalla. Noin puolen tunnin jalkeen sade loppui yhta nopeasti kuin oli alkanutkin. Koska kuurot ajoittuivat iltaan, olimme yleensa sateen aikaan illallisella (ainoastaan kerran beach barbequemme keskeytyi hetkeksi sateen takia) ja ei vaikuttanut lomailuun millaan tapaa - lampoinen trooppinen sade illalla oli oikeastaa romanttista! (mika nyt haamatkalla ei olisi ollut :grin: )

Yritin loytaa tahan sadekuvan, mutta kaikissa lomakuvissa naytti aurinko paistava...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Etsinnän jälkeen täältä löytyikin oikein kiva ketju, en vaan jaksa kahlata kokonaan läpi. Onkos muita Malediivien matkaajia ensi kesälle. Me meinataan lähtä heinäkuussa Mirihille, tosi pieni ja upee kohde, mutta upee on hintakin! :o Varataan matka Mr. Travelin kautta niin ei tarvi ruveta ite säätään. Joku tuolla totesi, ettei Malediivit ole mikään aktiivikohde. No en tiedä, en ole koskaan ollut, mutta me ainakin ollaan lähdössä sukeltamaan (siis laitesukellusta) sinne, joten aika aktiivia on sen puoleen. ;D Muuten mulle sopiikin, ettei siellä saarella paljon muuta elämää olekkaan! 8-)

Tulehan kertomaan sukelluskokemuksia sitten matkan jälkeen; itse aikeissa ehkä varata kanssa sukellusmatka ensi talvelle sinne North Malelle joten kokemukset kiinnostaa sieltä suunnalta yleisesti...

Ei siis kyseessä enää häämatka ja hotelliksi valkataan varmaan joku "edukkain" hotelli; tuo kohdehan tulee uusiksi Finnmatkoille ensi kaudeksi joten heidän kautta varmaan varaillaan tai Ruotsin Fritidsresorin kautta; tekevät varmaan kyllä matkat sinne yhteistyönä ja on muuten suora lento ainakin Arlandasta, hyvä juttu!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi,

Maanantaina aamuyöstä oltiin taas kotimaan kamaralla ja nyt kerkeää hieman kertoa matkasta...

Kuredu oli muutoksista huolimatta edelleen upea kohde. vuoden 2002 matkan jälkeen suurimmat uudistukset ovat, saaren jakautuminen kolmeen erilliseen resorttiin, Eli varsinainen Kuredu, Sangu ja viime vuoden puolella valmistunut O' resort.

Kuredun foorumilla väki on ollut melkoisen huolissaan, etteivät pääse Sangu puolella, vaikka ovat varauksen tehneet juuri sinne, mutta mielestäni huoli on aiheeton. Ruoka kaikissa paikoissa saman tasoista ja olin tyytyväinen omaan ruokailupaikkaamme, joka oli Koamas, (majoituimme beach bungalossa) ja varsinkin O resortin ravintola oli jopa hieman turhan tyylikäs, ilman hiekkaa lattialla jne...

majoituksesta sen verran, että emme edes harkinneet päivitystä parempaan, sillä varsinkin aktiivisempaa (sukelsimme koko reissun ajan) lomaa viettävä käy majassaan, vain päivällä suihkussa ja yöt nukkumassa. Jos aikooo viettää lomansa mökin äärellä, niin tuolloin voisi jopa harkita tasokkaampaakin majoitusta, mutta BB tasosta ei voi valittaa, eli ovat erittäin siistit ja viihtyisät, ainakin meidän tarpeisiimme. Eka matkalla Kuredulle, meillä ei ollut ilmastointia, eikä lämmintä vettä, ja silti silloinen reissu oli loistava!

Saaren vierailija profiili on päivittynyt/muuttunut aikaisempaan (6 vuoden takaiseen) verrattuna, eli keski ikä on vahvassa kasvussa ja vaikka majoituskapasiteetti on kasvanut melkoisesti, on sukeltavien matkaajien määrä laskussa. tämä ei ole pelkästään huono asia, sillä kun päivittäin liikkeellä oli muutamia veneitä, oli suosikkikohteisiin pääsy helpompaa, kun toivojia ei ole niin paljon kuin aikaisemmin ja mukavaa olla veneellä, kun se ei ole ihan tupaten täynnä.

Säät suosivat paria viimeistä lukuunottamatta, eli aurinko paistoi ja leuto tuulen vire toi hieman helpotusta ja nuo pari päivää sitten satoi useamman kerran ja tuuli yltyi melkoiseksi. Oli muuten eka kerta kun sukelluskohteelta palatessa tuntui palelevan, vaikka lämmintä oli edelleen +26 astetta... ;-) ei tule suomessa mieleen valitella kylmää, mittarin näyttäessä samoja lukemia.

nyt neöjä kertaa tuolla käyneenä, ei voi vielä sanoa, että seuraava kerta olisi jollain muulla saarella, eli kohde on edelleen suosikkilistalla kärjessä. Budjettipuoli onkin sitten toinen seikka... hinnoittelu voi jollain aikataululla vaikuttaa saaren vaihtoon, sillä samalla kun saaren tyypilliset kävijät muuttuvat enempi kalliiden mökkien (water villa) tyylisiin käyttäjiin, jotka eivät harrasta vesiurheilulajeja, niin tarjonta ja hinnoittelu tulee muuttumaan siihen suuntaan. Eli nyt oli edellisiä reissuja enemmän heitä, jotka viettivät aikaansa uima-altaalla aurinkoa palvoen ja drinkkejä nauttien. Mutta toisaalta kun aikaansa vietti sukeltavien vieraiden kanssa, ei tuota osaa vierasta oikeastaan edes huomaa.

Jos on lähdössä malediiveille sukeltamaan, kannattaa ehdottomasti tutustua kuredun web sivuilta löytyvään liveboard alukseen, Monsuuniin, sillä kävimme viimeisenä päivänä tutustumassa alukseen ja olimme myytyjä samantien! Alus on uusi ja todella tasokas. Viikon reissut suuntautuvat neljälle pohjoiselle atollille ja pääosin niin, ettei lähistöllä ole muita sukellusaluksia ja koitetaan kerätä ns. rusinat pullasta, eli kierretään vain parhailla kohteilla. hinnoittelu vaikutti alkuun kalliilta, mutta kun alkoi vertailemaan, mitä vuorokausi Monsuunilla versus maissa maksaa, niin eipä se ollutkaan enää niin kallis, sillä vuorokausihintaan sisältyy all inclusive, majoitus ja sukellukset, eli ollaankin äkkiä samassa hintaluokassa kuin BB + AI + sukellukset. Seuraavalla kerralla ollaan sitten viikko tuolla paatilla ja mahdollisesti reilu viikko Kuredulla tuohon perään.

Kuvia tuli otettua melkoisesti sekä maista, että varsinkin pinnanalta ja koitan saada lajiteltua noista sopivimmat ja pistää nettiin nähtäville. Odotellessa, voi käydä vilkaisemassa Lokakuun reissua punaiselle merelle ja siellä kuvattua (olympus digipokkarilla) videota, jossa saimme sukeltaa delffiinien kanssa reilun puolituntia, ja ihastella niiden leikkimistä ympärillämme!

http://gallery.mac.com/kukkonen

Samoin kevään projektina olisi vielä saada editoitua tämänkin reissun videoita, sillä nyt oli mukana jo varsinainen videokamera koteloineen, eli sai kuvattua jo 'hieman' parempilaatuista videota, mutta tuohon punaisen meren tasoiseen tunnelmaan ei ihan pääse...

Lennot oli tällä kertaa aika kohtuulliset aikatauluiltaan. menomatka Lufthansalla HKI-Frankfurt, lauantaina klo 14 suomen aikaa ja Frankfurtissa oli muistaakseni 3-4 tuntia aikaa odotella Condorin lentoa, jolla lennettiin maleen ilman välilaskuja vajaassa kymmenessä tunnissa. Malessa odoteltiin omaa vesitasokuljetusta vajaat kaksi tuntia, eli perillä kuredulla oltiin joskus alku iltapäivästä. Paluu matkalle lähdettiin Kuredulta paikallista aikaa noin klo 10:30 ja Malessa meinasi tulla kiire, sillä terminaaliin saakka päästyämme, oli oman lentomme boardin jo käynnissä, eli juosten terminaalin läpi ja koneeseen, jossa meille ilmeni, että muutamia matkustajia on saapumassa myöhässä ja sitten odoteltiinkin mattimyöhäsiä ja heidän laukkujaan noin 2,5 tuntia ja lopulta matkaan päästyämme, itse lento kesti hieman alle yhdeksän tuntia, vallitsevien itätuulten ansiosta. Frankfurtissa jälleen noin kolmen tunnin odottelu ja parin tunnin lento Helsinkiin...

Condorin lennolla palvelu ja sapuska asiallista, jalkatilaa kohtuullisesti, eli ei ihan sillipurkki meininkiä, mutta istuinten mukavuus ei ollut, ainakaan itselle parasta a ryhmää, sillä takamus ja selkä meinasivat puutua istuinten muotoilun vuoksi... tosin tuohonkin auttoi ajoittainen jaloittelu, esitettyjen leffojen välillä. Onneksi dubattujen leffojen katselu onnistui myös alkuperäiskielellä, sillä leffan äänet oli valittavissa kahdelta kanavalta.

laukuille tuli sukellusvarusteiden kanssa painoa 23-24 kiloa per nuppi + melkoisen painavat käsimatkatavarat ja missään vaiheessa ei tarvinnut ruveta neuvottelemaan lisämaksuista. Ainoa hieman arveluttava kohta oli vesi taksin check in, kun laskeskelivat montako matkustajaa ja minkäpainoisia laukkuja oli tulossa samalle lennolle, mutta tuolloinkaan eivät lisälaskua esittäneet, vaan tyytyivät laittamaan kamoille 'heavy' tarrat.

Tässä hieman kommetteja pikaisesti, mutta kyselkää ihmeessä lisää, jos jokin jäi vielä vaivaamaan.

EDIT: Lisätty linkki kuredulla otettuihin kuviin. Muutamia itse saarelta, mutta suurin osa otettu pinnan alta...

http://web.mac.com/kukkonen/Kuvat/Diving_t...dives_2008.html

-isto

Muokattu: , käyttäjä: isto

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

hei, olipa mukava lukea kokemuksia. saako vielä kysyä, minkähintaiset olivat lennot ja majoitus ja kauanko olitte?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aih ja voih mitä kuvia, isto! Oletkos huomannut tuolla alempana ulkomaat ketjustossa sukellusketjun...Tai ehkä oletkin siellä jo kirjottanut, mutten muista...Korjaus, se on siis matkailu nimellä eikä ulkomaat

Meillä suunnitteilla parin viikon reissu siihen North Malen tienoille, mitä ollaan netistä luettu, siinä lähistöllä on kiitettävä määrä sukelluskohteita ja jos reissu onnistuu, ei pääpaino ole suinkaan pelkällä sukeltamisella vaan myös löhöämisellä ja maisemista nauttimista..Sekä ajateltiin, että on ehkä mukavaa olla sen verran lähellä pääkaupunki-saarta, että voi sielläkin käydä tutustumassa.

Saas nähdä vaan, tuleeko suunnitelmista mitään, mutta jonnekin kauaksi ensi talvena lähdetään sukeltamaan ja löhöämään :-X

Muokattu: , käyttäjä: Dehi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
hei, olipa mukava lukea kokemuksia. saako vielä kysyä, minkähintaiset olivat lennot ja majoitus ja kauanko olitte?

Perillä oltiin 14 vuorokautta.

hieman yli 2700€ / nuppi tuli paketille hintaa.

Pyydettiin Mr Travelilta tarjous paketista:

Lennot: Helsinki-Frankfurt-Male-Kuredu ja takaisin

Majoitus: Beach Bungalow

All Inclusive paketti kahdelle.

Tuohon päälle tulee vielä jonkin verran kustannuksia, lähinnä sukelluksista ja paikan

päällä tehdyistä ostoksista. Sukellusten hinnat löytyy www.prodivers.com sivuilta.

Pitää vilkaista tuota sukellusketjuakin, sillä täällä foorumilla olen seurannut ainoastaan tätä Sri Lanka/Malediivit ketjua, joka on muokkautunut aikalailla Malediivi ketjuksi..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Paljon uusia kokemuksia, kiva :)

Tosiaan Finnmatkat alkaa myydä Malediivien matkoja 28.2. Resortteina ainakin Kuredu, Kurubma, Baros. Hintoja ei vielä vaan näe. Mitekähän sitä osaa valita paikkansa :S Oliko kokemuksia noista muista, kuinkahan ne eroaa Kuredusta?

Me ei olla koskaan sukellettu, mutta se kyllä kiinnostaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuo on tosiaan Finnmatkoilta ihme politiikkaa, ettei pysty etukäteen vertaamaan lähtöpäiviä, hotellien hintoja tms. Ja tuskin heillä on paljon paikkoja sinne kun on taas vaihteeksi uusi kohde sekä kuitenkin aika kallis varmaan.

Me varmaan hakuammuntana varataan sieltä jotain ja katotaan, voiko jälkeenpäin vaihdella päivää..Jos löytyy vaikka edullisempi lähtöpäivä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

finnmatkoilla näyttää olevan aika hankalat lähtöpäivät, keskiviikot malediiveille ensi vuoden talvella. tänään vihdoin tulivat myyntiin. en silti ymmärrä miten jotkut niistä voi olla jo buukattuja, kun ei se järjestelmä vielä aamulla toiminut. kyllä ne silti finnmatkoilla osaavat hienoja kuvia ottaa ja nätisti kirjoittaa. taidan kysyä tarjousta sieltä mr. travelilta..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Fmatkat käyttää Fritidsresorin lentoa Tukholmasta; käy sieltä kurkkimassa.

Mieheni eilen sai jonkun asiallisen virkailijan kiinni, niitä hotelleja tulee sieltä tiputtelemalla, meilläkin on siellä varaus JOS se haluamamme hotelli tulee myyntiin ikinä.

Varasimme Fritidsiltä toiseen atolliin ja hotelliin kun mihin olisimme halunneet, se oli hetken myynnissä Fmatkoilla kivalla hintaerotuksella 626 ekeä, törkeää rahastusta. Laskin tuossa juuri, että noin 300-400 ekeä maksaa itse meneminen Arlandaan ja siellä joutuu palatessa yöpymään kun kone laskeutuu iltamyöhään, joten jos ei muu auta, pidämme tuon Fritidsiltä varatun hotellin ja kuljemme itseksemme Tukholmaan...Edukkaammin pääsisi, kun varaisi kaikki itse, mutta se taitaa vaatia sitten visan vinguttamista samantien sekä taitaa olla aika huonot peruutus ehdot, jos jotain sattuu..?

Katselin eilen kanssa Helinin ja Kalevan hintoja sekä olen varmaan käynyt tuolla Mr.Travelissakin, aika tyyriiksi nekin hinnat menee..

Mutta katsellaan, mitä ensi viikko tuo tullessaan Fmatkoilla...Aika eriarvoisessa asemassa meitä suomalaisia pidetään...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan varattu Malediivien matkat saksan TUIn kautta http://www.tui.com/de/ ja viimeksi matka tuli aika tarkkaan 1000 euroa halvemmaksi kun Suomesta varatessa. Lennot Suomesta Saksaan kun saa aika halvalla. Ja kaikki järjestelyt toimi loistavasti, keine probleme :)

Mä en jaksanut selailla kovin monen resortin hintoja Finnmatkojen sivuilla, kun se on jotenkin niin hankalaa, mutta ne mitä katsoin, oli ihan järkyttäviä verrattuna Saksan TUIhin :blink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aika hyvä vinkki, paitsi kun ei ole tuo saksan kieli hallussa, en löytänyt ees ensimmäistäkään hotellia sieltä Malediiveille ;)

Fmatkoilla on outo politiikka muutenkin hinnoittelussa, osa on suht "ok" hintaisia Ruotsiin verrattuna, kun täältä lennätetään Arlandaan ja takaisin sekä se yöpyminen paluussa siellä jossain, hoksattiin vasta tänään katsoa, minkä hotellin se virkailija on meille varannut ja aika komia oli, Sout Ari atollilla, se ei niin paljon kalliimpi ole kuin mitä Ruotsin matkat kun laskee väliin nuo siirtymiset ja yöpymisen siellä, kun taas se minkä varasin sieltä Fritidsin kautta verrattuna Fmatkoihin jäi väliin paljon huimempi summa..Outoa. Aika kallis kuitenkin mitä ollaan budjettia ajateltu, mutta ehkä se paikka siellä on sen arvoista ja onhan ennustettu, että koko saariryhmä tulee jäämään meriveden alle eli ei varmaan enää kovin montaa vuosikymmentä tällä ilmaston sekoamisella kestä, ettei siellä enää ole mitään, minne matkustaa...?

Täytyy jäädä odottelemaan ensi viikkoa, että tuleeko heille lisää hotelleihin huoneita tai etsiä joku saksankielen taitoinen B)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Aika hyvä vinkki, paitsi kun ei ole tuo saksan kieli hallussa, en löytänyt ees ensimmäistäkään hotellia sieltä Malediiveille ;)

Eipä siinä välttämättä tartte saksan kielen taitoa. Vaikka mä saksaa jonkun verran osaankin, asioin TUIn kanssa aina englanniksi. Ja kun laitat tohon etusivulle Reisezieliin Malediven, niin eiköhän ala resortteja löytymään, vieläpä hyvä valikoima. Ja sitten voi valkata vielä, että miltä Saksan kentältä lähtee. Frankfurt on kohtuu hyvä valinta, sinne kun on Helsingistä usein lentoja.

Mä pyysin TUIlta suoraan sähköpostilla hinnat kun meillä oli saari tiedossa ja haluttiin olla reissussa tavallisen kahden viikon sijaan kolme. Todella hyvää ja nopeaa palvelua muuten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

no jo nyt on.. nuo finnmatkojen matkapäivämäärät on ihan surkeita (lennot keskiviikkoisin kuten ruotsistakin) ja mukamas kaikki jo varattu siihen meidän häiden lähelle.. tässähän on lähes vuosi aikaa!? luulis kuitenkin että saksan kautta matkoja saanee muinakin päivinä? kysyin yhtä hotellia suoraan malediiveilta, ja sieltä kohteliaasti vastattiin että vuoden 2009 hinnat eivät ole vielä edes päätetty.. että aika outoa että on jo täynnä nuo finnmatkat..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä noi Saksan TUIn matkatkin tuli myyntiin vasta myöhemmin, esim nyt ei vielä taida saada varattua matkaa vuoden päähän, ainoastaan tän vuoden loppuun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.