Jump to content
Naimisiin.info

Sri Lanka/Malediivit


pörrö

Recommended Posts

Varasimme eilen Finnmatkojen matkan marraskuulle viikoksi Sri Lankaan ja viikoksi Malediiveille. Onko kenelläkään kokemuksia (hyviä ja huonoja) näistä paikoista. Entä ajankohta, onko siellä ok kelit näihin aikoihin? Mites ruoka? Ainakin Sri Lankan reissua odotamme innolla, sillä rakastamme kumatkin Intialasita ruokaa. Olen kuullut, että Malediiveilla porukka on kyllästynyt pelkkään auringonottoon. Meidän hotelli kyllä mainosti kaiken maailman aktiviteetteja ja päiväreissuja, joten toivon ettei se nyt niin tylsää ole. Lisäksi olemme innokkaita snorklaajia, joten eiköhän ajan saa kulumaan. Sri Lankasta sen sijaan en tiedä mitään....

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mille saarelle olette Malediiveilla menossa? Me lähdetään 30.9. Kuredun saarelle kahdeksi viikoksi. Voin sitten käydä kertomassa kokemuksia. Me ei pelätä kyllästymistä, haetaan nimenomaan sitä, ettei kelloa tartte katella ollenkaan eikä olla selvillä ees viikonpäivistä  ;) Ja Kuredullahan aktiviteettejakin löytyy, jos niitä etsii. Sri Lankassa ei tehdä kun välilasku mennessä.

Link to comment
Share on other sites

Pörrö, teidän matka kuulostaa todella hyvältä! Sri Lankassa kulttuuriannos ja Malediiveilla lepoa ja rauhaa...aah. Me ollaan joulukuussa viikko Malediiveilla, Embudu Villagessa. Saatiin todella hyvä tarjous siitä. Olemme vain viikon sen vuoksi, että Malediivit osuvat reitillemme paluumatkalla Suomeen. Minne saarelle olette menossa? Muuten, Matkaoppaassa oli vasta juttua Sri Lankasta, olikohan kesäkuun vai heinäkuun numero? Mulla on se lehti, voin lainata, jos et löydä kaupasta!

Link to comment
Share on other sites

Oih kiitos näistä teidän vastauksista. Täytyy tsekata mikä se saari oli mihin ollaan menossa. Joo ja täytyy katella tota Matkaopas lehteä. Mun kaverille tulee se, joten täytyy ensin kysyä häneltä. Kiitti tosi paljon vinkistä!

Kävin tsekkaamassa sen saaren.

Saari on North Malé Atoll. Onks se nyt sitten hyvä vai huono?

Link to comment
Share on other sites

Pörrö, North Male Atollilla on monta monta saarta  ;). Yleensä saarella on vain yksi hotelli/resort, esimerkiksi meillä se Embudu, joka sijaitsee samalla North Male Atollilla (Kaafu Atoll paikallisella kielellä). Katso esim. www.visitmaldives.com

www.hellomaldives.com

http://www.mackoo.com/maldives/embudu3.htm

http://www.hotelstravel.com/maldives.html

Link to comment
Share on other sites

No olinpa mä taas hömppä kun en ole ottanut selvää asioista tarpeeksi. Hotellin nimi on Thulagiri ja ilmeisesti saarenkin nimi on Thulagiri. Tässä kuva, joka sai meidät valitsemaan tämän hotellin:

23MLEATO91ETHU17249.jpg

Meidän haave oli saada ower water bungalow, mutta ne oli kaikki mennyt. Saatin sitten semmoinen mikä on ihan rannassa.

Link to comment
Share on other sites

tn_09_jpg_jpg.jpg

Tässä Embudu. Hyvältähän nuo kaikki näyttävät, huoh. Meille oli tärkeää matkaa varatessa saada tarpeeksi pieni saari, ja sellainen, jossa on nimenomaan bungaloweja, ei hotellihuoneita. Ja omalta terassilta täytyy olla käynti rannalle. Kaikista mieluiten olisin mennyt sellaiselle saarelle, jossa ei ole kuin alle kymmenen bungalowia, mutta budjetti ei enää kestänyt. Reppureissulla kun olemme, niin tuo Embudu passaa meille ihan hyvin. En odota viikolta muuta kuin rentoutumista, lämpöä ja rauhaa. Jos saamme suoritettua sukelluskurssin ennen Malediiveille menemistä, niin mahdollisesti käytämme pari päivää sukellukseen  8) Ei jaksa odottaaa....

Link to comment
Share on other sites

Tötty, lennot meillä maksoi 1045€. Siihen samaan hintaan kuuluu kyllä muitakin paikkoja, voit kysyä privana jos kiinnostaa tietää enemmän. Majoitus maksaa Embudu Villagessa 112$/yö/huone, hintaan kuuluu täysihoito, eli aamiainen, lounas ja illallinen. Tämä siis superior bungalowissa, jossa on koneellinen ilmastointi ja lämmin vesi. Matkat lentokentältä pikaveneellä maksaa 40$/hlö/meno paluu. Juomiin, siis veteen ja illallisella olueen/viiniin uskon menevän n. 15$/päivä yhteensä. Eli viikko maksaa meillä n. 1485€/hlö ruokineen juomineen.

Link to comment
Share on other sites

Meillä matkan hinnaksi tuli yhteensä 3559 euroa/2 hlö/2 vko. Hintaan kuuluu lentokenttäkuljetukset pikaveneellä ja puolihoito (lienee riittävä siinä ilmastossa). Majoitus on standard bungaloweissa, mutta kun sinne saakka lähtee, niin eihän sitä siellä bungalowissa sisällä istutakkaan  ;) Ja joka tapauksessa kaikki bungalowit sijaitsevat aivan rannassa. Ja paikka on siis Kuredu Island Resort.

Käyttörahaa varataan varmaan sellainen 1500-2000 euroa. Ruoka ja juoma siellä on kuulemma kallista ja tietenkin retkillä täytyy käydä.

PÖRRÖ ja OPOSSUMI: Mitä valuuttaa otatte matkalle mukaan? Joissakin matkaoppaissa kun sanotaan, että jopa eurotkin käyvät hotellisaarilla. Ajateltiin itse ottaa dollareita ja sitten tietenkin vinguttaa Visaa.

Link to comment
Share on other sites

Eli eurot siis tosiaan käyvät hotellisaarilla? Sehän onkin sitten hyvä juttu, ei turhaa rahanvaihtoa ja rahankulua :D

Me ajateltiin mennä sille Robison Crusoe -retkelle, eli 24h kaksin autiolla saarella. Vähän kyllä pelottaa. Mitä jos jotain sattuukin, eikö meillä ole mitään yhteyttä ulkomaailmaan  ??? Snorklaamaan ajattelimme myös lähteä ja mies kun harrastaa sukellusta, niin siihen varmaan uppoaa muutama euro  :P

Can't wait  8)

Missäpäin OPOSSUMI reissaatte ne kolme kuukautta?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Me vaihdettiin muistaakseni Sri Lankassa rupioita heti lentokentällä, mukana oli lähinnä euroja. Siellä Colombon lentokentällä on monta rahanvaihtotiskiä, joista on kätevä käydä vaihtamassa. Pankkeihinkin voi tietty mennä, mutta ei siinä mainittavasti säästä.

Sri Lanka on ihana paikka! Suosittelen ehdottomasti muun toiminnan ohella shoppailua Colombossa. Siellä on mielettömän halpoja vaatteita. Yksi parhaista ostospaikoista on Odelin tavaratalo (http://www.eodel.com/).

Link to comment
Share on other sites

Voih!!! Kiitti todella paljon vinkistä Viivu! Olen todella innoissaan tosta Sri Lankan viikosta. En vielä tiedä juuri mitään Sri Lankasta, joten jos sinulla on mielessä jotain hyviä juttuja, kuulisin mielelläni.

Tonne Colomboon pitää tosiaan mennä oikein urakalla ostoksille!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Me olimme juuri Malediiveilla elokuun alussa. Valuuttana suosittelen amerikan dollareita. Lisäksi, luottokorttia.

Homma toimii siten, että kun otat illallisella lasin viiniä signaat sen huoneesi laskuun ja maksat vasta lähtiessäsi kaiken pois.

Hinnat ovat aika korkeat. 0.4l (tai olikohan se 0.35...) lasi olutta maksoi 3$, lasi viiniä 4$ (tai eihän nämä varsinaisesti kovin kalliita ole). Eihän tuossa mitään, mutta jos haluat karkkia tai keksejä niin tourist shopista sai keksipaketti a 8$, Pringles a 6$. Joten kannattaa ottaa namia mukaan (mulla oli Tobleronet ja salmiakit omasta takaa).

Meillä oli puolihoito, joka oli meille se sopivin ratkaisu, koska minä en syö lounasta (koskaan). All Inclusive kannattaa ottaa vain ja ainostaan silloin jos tykkää ottaa drinksuja päivän mittaa useampia.

Meillä oli mukana sukelluskengät (tai siis sellaiset neopreenikenkulit), jotka olivat todella käytännölliset, koska korallia oli rannassakin niin paljon, että jalkapohjiin olisi sattunut ne kivikovat korallit (vaikka hiekka sinänsä olikin sitä valkoista pehmeää korallihiekkaa).

Olikohan muuta... Me olimme Filitheyon saarella...

-Marukka

Link to comment
Share on other sites

Mistä tommoisia neopreenikenkuleita saa? maksaako ne paljon? Meillä on ollut aina aikaisemmin jotkut sandaalit vaan jalassa, mutta nää sinun mainitsemasi taitaa olla paremmat?

Kaikista sukellusliikkeistä. Saa myös Stockalta. Me ostettiin omamme Helsingin Kisahallin alakerrassa sijaitsevasta liikkeestä (en nyt muista nimeä).

Mä ostin sellaset halvemmat tosi matala-vartiset ja mies osti sellaset nilkkapituiset oikein "kunnon" sukellus kengät. Mun kengät maksoi 25 euroa, miehen 35.

Toki siellä ilmankin pärjää, mutta meidän mielestä olivat todella käytännölliset. Tosin meillä oli omat snorklaus-kamatkin mukana... kuinka käytännöllistä sekin lienee...?

Meillä ei tullut missään vaiheessa kyllästymistä 10 päivän aikana (mehän oltiin häämatkalla ::)). Mä luin 6 kirjaa kylläkin ja myönnän, että oli kyllä kiva päästä Kuala Lumpuriin shoppaileen sen jälkeen!

Ihana paikka, vaikka ostoksia sieltä ei kovin paljoa kannata tehdä. Siis kallista.

Link to comment
Share on other sites

Marukka: Menittekö lentokenttäsaarelta vesitse vai ilmojen halki? Kun siitä venekuljetuksesta on kuullut pelkkiä huonoja kokemuksia. Meillä kuitenkin on varattuna venekuljetus ihan jo hintansakin puolesta. Ja eikös se nyt ole ihan mukavaakin seilailla Intian Valtameressä? Tietty pitkä lento väsyttää, mutta muuten...?

Ja sitten tooooosi tyhmä kysymys, oikein itteänikin nolottaa. Mutta tottumattomana etelänmatkaajana tulee mieleen kaikenlaista...Eli...Miten tuo vaatetus. Kun täältä lähdetään, niin mittari näyttää pakkaslukemia. Mutta perillä lämmintä on n. +30. Kannattaako vaihtaa kevyempiin vaatteisiin jo lentokoneessa vai vasta lentokentällä? Kun ei viitsisi Helsinki-Vantaalta pakkaslukemista lähteä shortsit jalassa  :P

Kerro Marukka jotain kuumia vinkkejä mitä kannattaa ottaa mukaan ja mitä ehdottomasti ei tarvitse  ;) Ja oliko teillä minkäänlaisia ongelmia matkalla? Tackar  :-*

Link to comment
Share on other sites

Heips Hessu, me mentiin vesitasolla. Minkälaisia huonoja kokemuksia venekuljetuksesta voisi olla? Paitsi jos myrskyää...

Suomesta lähtiessäni laittaisin pitkät mukavat housut ja jonkin pitkähihaisen kevyen paidan, jonka saa sitten pois. Lentokoneessa on usein kylmä.

Takkia en ottais mukaan ellei tarvi lähteä bussilla kentälle... Käsimatkabagaasiin (mulla reppu) voi laittaa shortsit, jos on tulee helposti kuuma. Sinne kannattaa laittaa myös hampiharja ja yhdet ekstra alusvaatteet. Tämä siis ihan yleisesti. (Mulla on nimittäin kerran hävinnyt matkatavarat ja voi kuinka ihanaa oli kun sai mennä nukkuun hotelliin ja laittaa aamulla puhtaat alkkarit ja sitten vasta alkaa miettiin sotkua.) Mutta asiaan...

Ei kannata laskea ostavansa mitään Malediiveilta. Me raaskittiin ostaa miehelle yks t-paita (9$). Eli kaikki mitä tarvitsette niin ottakaa valmiiksi mukaan. Meillä oli mukana noi neopreenikengät (ei mitenkään välttämättömät, mutta sangen miellyttävät) ja omat snorklausvehkeet  ;) ja pikkusnäkiä kuten pringlessejä, suklaata, salmiakkia... Alkoholia ei saa viedä maahan ollenkaan. Jos viet, ne jää tulliin, mutta saa sitten lähtiessä mukaansa.

Me oltiin tosi tyytyväisiä omiin valintoihimme, jotka olivat seuraavat: satsasimme asumiseen (otimme standardia paremman huvilan), mutta otimme vai half boardin (aamiainen + illallinen). Mies söi sitten jossain välissä lounaan (3-9$). Illalla otimme erikseen viinit ja oluet.

Kenkiä emme käyttäneet koko loman aikana kertaakaan! Kaikki käveli paljain jaloin illallisellekin. Oli hauskaa aina huomata ketkä oli uusia matkailijoita, koska naisilla oli usein ekana iltana korkkarit (toki löytyi pari hienohelmaa, jotka itsepintaisesti käyttivät korkkareita kaikesta hiekasta huolimatta. En voi ymmärtää. Ei vaan voinut olla miellyttävää). ;D

Pukeuduin toki mekkoon/hameeseen illalliselle, tosin ihan yhtähyvin olisi voinut olla shortseissakin.

Hyttysmyrkkyä meillä oli mukana ja siitä oli hyötyäkin. Ja omat aurinkorasvat. Ne tais olla kalliita siellä... Ja useita kirjoja... Pyyhkeitä meillä EI ollut mukana, sieltä sai useita käyttöön (eri pyyhkeet beachille ja suihkuun).

Olikohan tuossa kaikki...? Mitään ongelmia meillä ei missään vaiheessa ollut. Parilla ekskulla käytiin ja night-fishing oli tosi mukava reissu. Sitten me mentiin sellaselle whole-day-honeymoon excursionille (maksoi 150$), reissu ei ollut tuon arvoinen, mutta onneksi emme joutuneet sitä maksamaan (koska meille sattui pari trooppista myskyä).

Siellä satoi parina päivänä. Ei siis mitään kevyttä sadetta, vaan kaatamalla. Onneksi jokaisessa bunkalowissa oli omat sateenvarjot. En keksi muuta, johan tässä tuliki selitettyä vaikka mitä! Kysy vaan jos tulee vielä mieleen jotain.

terv Marukka

Link to comment
Share on other sites

Kiitti Marukka todella paljon noista sun vinkeistä. Hyvä huomio toi kenkäjuttu. Mulla tulee aina mukaan ihan liian monet kengät, kun Suomessahan joka tilanteessa on aina eri kengät. Ja pyyhe juttu. Pyyhe vie aina niin paljon tilaa matkatavaroissa, joten hyvä tietää ettei niitä tarvitse.

Muuten Marukka, oletan, että olette suorittaneet sukelluskurssin joskus aikaisemmin, joten voin ehkä kysyä sinun mielipidettä yhdestä mieltä askarruttavasta asiasta. Nimittäin meidän tekisi mieli mennä kokeilemaan sukellusta siellä Malediiveilla, mutta meillä ei ole PADI-kurssia suoritettu. Meille yksi kaveri täällä Suomessa sanoi, että "ei tarvitse oikeastaan, kun ostaa se kirja ja lukea se ja sitten tehdä ne kokeet vasta paikanpäällä". Nyt mietityttä tämä. Hyväksyykö ne siellä Malediiveilla tämmöistä järjestelyä. Ja jos ei niin, emme kyllä jaksaisi täällä Suomessa nyt ennen matkaa istua teoriatunneilla illat pitkät jne. Voiskohan siellä Malediiveilla kokeilla tätä sukellusta ihan kerran tai kaksi ilman tätä kurssia? Kyllähän Suomessakin järjestetään tämmöisiä kokeilujuttuja.

Muuten, kävin Stockalla ja siellä ei tällä hetkellä ollut niitä neopreenikenkiä eikä muitakaan "merisiilikenkiä", joten kuulemma kantsii katsoa jostain urheiluliikkeistä. Ihan vaan muille tiedoksi. Niitä kenkiä tulee kuulemma kyllä myöhemmin syksyllä Stockalle, mutta eivät osanneet sanoa milloin.

Link to comment
Share on other sites

Marukka: Menittekö lentokenttäsaarelta vesitse vai ilmojen halki? Kun siitä venekuljetuksesta on kuullut pelkkiä huonoja kokemuksia. Meillä kuitenkin on varattuna venekuljetus ihan jo hintansakin puolesta. Ja eikös se nyt ole ihan mukavaakin seilailla Intian Valtameressä? Tietty pitkä lento väsyttää, mutta muuten...?

Mulle sanoi joku matkatoimistovirkailija tai vastaava, että voi olla ikävä istua veneessä pitkän aikaa jos on suuret aallot ja sillee. Eli kuulemma suosittelevat lentokonekuljetusta jos matka on kovin pitkä, tyyliin yli tunnin veneellä. Mutta ei kai se, niinkuin Marukka sanoi, kamalaa ole ellei tosiaan myrskyä.

Meillä venematka on ilmeisesti joku puolisen tuntia, joten sen kait kestää sitten pahemmassakin tapauksessa.

Link to comment
Share on other sites

Niitä neopreenikenkiä tulee myyntiin kaikkiin marketteihin ja halpahalleihinkin aina talvisin, koska monet avantouimarit niitä käyttää. Ostettiin viime vuonna just joululahjaksi anopille sellaiset ja valinnanvaraa oli ainakin silloin joka kaupassa. Marketista voi saada 10 eurolla. Ainut huono puoli niissä neopreenikengissä on, että se materiaali on täynnä ilmaa, joten jalat kelluu esim .uidessa.

Lomapaikoissahan voi lähteä järjestetylle sukellukselle, jolloin minkäänlaista kurssia ei tarvitse suorittaa. Ei ne sinänsä mitään kokeilujuttuja ole, opastettuja sukelluksia, jolloin parina on joku kokenut. Eipä sinne yksin aloittelija uskalla heti mennä vaikka olis kurssitkin suoritettu sen verran uusia eliöitä on edessä niissä merissä.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...