Sri Lanka/Malediivit


pörrö

Recommended Posts

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Fall in love(Guest)

Hessu: Tarkoitin juuri tuota Komandoota.  ::)

Kiitos informaatiosta ja kuvista. Olet saanut (ja myös te muut ketjussa kirjoittelevat) minutkin innostumaan Malediiveista ja Kuredusta hirrrmuisesti..   ;D

Link to comment
Share on other sites

Hessu: Tarkoitin juuri tuota Komandoota.  ::)

Joo, noilla saarillahan on kamalasti erilaisia kirjoitusasuja. Aina ei voi olla varma puhuuko samasta paikasta  ;) Mekin luultiin, että Kuredho on sama kun Kuredu, mutta ei se ollutkaan... ::)

Sinne vaan, en usko, että tulette pettymään  8-)

Sabrinan matkakuulumisia edelleen kuumeisesti odottelen...

Link to comment
Share on other sites

Onko kenelläkään kokemusta Kommondoo nimisestä pienestä paikasta Malediiveilla? Meillä suunnitelmissa matka syyskuun alussa 2007, onko silloin sadekausi "pahimmillaan"? Sattui myös silmään, että syyskuulle ajoittuisi myös Ramadan. Kokemuksia, miten se näkyy elämässä Malediiveilla?

Minäkin heitän mielipiteeni.

Komandoo on siis Kuredun sisarsaari. Kuredulla on 300 "huonetta" ja Komandoolla 45. Eri koko luokka siis kyseessä. Muuten resortit ovat käsittääkseni aika samanlaisia, esim molempien villat ja water villat on ylpeästi suomalaista tekoa ;). Komadoon vieressä on paikallissaari ja aivan kuten Hessu sanoi näkymät eivät ole kaikkein parhaimmat. Kuredulta näkyy vain autioita saaria ja läheisen resortin Kanuhuraan valot voi nähdä iltaisin. Kokoero on varmaankin suurin erottava tekijä. Kuredulla on jo kokonsa puolesta paljon tekemistä ja paljon ihmisiä joihin tutustua tai olla tutustumatta.

Heinäkuussa meillä satoi ehkä päivittäin. Kuurot kestää alle 10 minuuttia ja sen jälkeen auringonotto jatkuu. Kuurot ovat ainoastaan virkistäviä. Ainoastaan pari kertaa satoi pidempään (max puoli tuntia) ja joka päivä paistoi aurinko suurimman osan ajasta. Pahin sadekuukausi on kesäkuu. Eniten sadekausi vaikuttaa näkyvyyteen snorklatessa tai sukellettaessa. Parhaimpina kuukausina näkyvyys on 25 metriä, mutta sadekautena näkyvyys vaihtelee todella paljon.

Link to comment
Share on other sites

Kärsivällisyyttä Hessu ;D

Kotiuduttiin viime yönä 00.35.

Oli aivan uskomatonta

Alan väsäämään matkakertomusta...

Iiiiiiik, äkkiä nyt  ;) Äläkä unohda niitä kuvia  ;D

Ketä teillä oli muuten tarjoilijana ja huonesiivoojana?

Link to comment
Share on other sites

Kuurot ovat ainoastaan virkistäviä.

Ihan samaa mieltä. Jotenkin se sade piristi puhdisti ilmaa  :) Paitsi sitten meidän tokan reissun vikalla viikolla...silloin satoi kyllä vähän liikaa  :P

Link to comment
Share on other sites

Nyt tulee tyhmiä kysymyksiä...Koittakaa kestää. ;D

Eli kauhee ongelma häämatkakohteen valitsemisen kanssa. Ensin mietittiin safaria+mauritiusta, mutta ne hinnat...4500 euroo per nuppi 10 päivästä...ei siis taideta lähtee...

Siispä nyt täytyy alkaa kattoon muitakin kohteita ja Malediivithan näyttää ihan paratiisilta, mutta en kauheesti tiedä ko. paikasta. Eli saaret on käsittääkseni aikas pieniä, joten askarruttaa, että mitä kaikkee siellä voi tehdä? Siis muutakin kun snorklata, sukeltaa, ottaa aurinkoa ja kuherrella? ;D Me tykätään reissuilla aina käydä iltasin vähän istuskelemassa/syömässä eri paikoissa ja tehdä muutakin kun ottaa aurinkoo. Tai siis mähän makaisin rannalla vaikka kaks viikkoo putkeen, mutta sulho ei...Eli  onko Malediiveilla mahdollisuutta tälläseen vai onko elämä enemmän hotellikeskittynyttä? :-? Miten ootte siis kuluttanu aikaa muuten kun tolla em. tavalla?

Vastauksia varmaan löytyis aiempaakin, mutta oon nyt vähän laiska kahlaan kaikkee 40 sivua läpi...Ja tahtoo äkkiä päättää häämatkakohteen ja päästä suunnitteleen!  ;D

Ja jos on joku tuore hintaesimerkki heittää, niin saapi laittaa!

Link to comment
Share on other sites

Type...tässäpä tulee vastauksia... :) Mulla on kokemusta ainoastaan Kuredulta, joka on aika iso saari (n. 500m x 1500m). Kahteen kertaan ollaan siellä nyt käyty.

Saareltahan ei pääse omatoimisesti mihinkään, eli jos johonkin muulle saarelle haluaa lähteä käymään, täytyy turvautua retkiin. Niitä tehdään paikallissaarille sekä autioille saarille ja sitten on snorklaus- ja kalastusretkiä ja auringonlaskuristeilyjä sekä koko päivän risteilyjä, joilla vieraillaan autioilla saarilla.

Saarella sitten taas (ja nimenomaan nyt Kuredulla, muista en tiedä) voi pelata tennistä, golfia,  jalkapalloa, sulkapalloa, krikettiä ja pöytätennistä.  Joinakin iltoina järkätään pelejä turistit vastaan paikalliset työntekijät mm. jalkapallossa ja kriketissä.

Noiden lisäksi voi käydä hierottavana (joka on muuten ihan törkykallista) ja kaikenmaailman hoidoissa saaren kylpylässä.

Ja vesiurheilumahdollisuudet on ainakin Kuredulla hyvät. On vesihiihtoa, kite surfingia, crazy bananaa, katamaraaneja ja kanootteja.

Iltaisin voi istuskella baareissa, muuta tekemistä ei juurikaan ole. Siellähän on iltaisin ja öisin ihan säkkipimeää eikä saari ole valaistu.

Ruokaravintoloissa ei ole kovin monia vaihtoehtoja, eli ei todellakaan voi mennä joka ilta eri ravintoloihin. Meillä oli jälkimmäisellä reissulla all inclusive eli siihen kuului aamupala, lounas ja päivällinen ja kaikki mahdolliset juomat alkoholisekoituksia lukuunottamatta. Ravintoloissa on aivan älyttömän kallista, joten all inclusive tosiaan kannattaa ottaa jos ei ole rahaa törsättäväksi asti.

Mutta siis jos ei sukella, niin ei Malediiveilla varmaan kovinkaan aktiivilomaa voi viettää, enemmänkin se painottuu ranalla lekotteluun ja snorklailuun.

Ja hintaesimerkkinä...meidän kolmen viikon matka all inclusivella maksoi 5000e viime lokakuussa.

Ja edellinen matka syksyllä 2003 maksoi n. 3500e, kaksi viikkoa puolihoidolla.

Link to comment
Share on other sites

onko elämä enemmän hotellikeskittynyttä? :-?

Tähän pitää nyt tarttua sen verran, että Malediiveillahan ei sitten ole varsinaisia hotelleja (olikohan muistaakseni tasan yhdellä turistisaarella pääkaupunkisaaren lisäksi...), vaan huoneet on bungaloweja, jotka on ripoteltu pitkin rantoja.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Hessu! :) Sainkin tän ketjun kahlattua läpi, joten oon jo vähän viisaampi. Toki  noi arean, kalevan ym. nettisivut olin kattonu, mutta niissä kun ei oo niitä omakohtaisia kokemuksia. :P

Ollaan mietitty sellasta vaihtoehtoa, että oltais viikko Malediiveilla ja sit jatkettais matkaa johonkin Malesian suuntaan. Saatais siis siellä vähän enemmän eloa iltoihin. ;D Toi loikoilu loman alussa tuntuis aivan ihanalta ja loppulomasta ois enemmän aktiviteetteja. Mutta katsotaan nyt niitä hintojakin...Mennään huomenna käymään Arealla, ollaan sovittu sellanen "suunnittelupalaveri". Ite järkkäämällä sais varmasti edullisemmin, mutta ollaan valmiita vähän maksaan siitä, ettei tarvi kuljetuksista ym. huolehtia. On niin hyviä kokemuksia noista räätälöidyistä matkoista, että sellanen halutaan nimenomaan häämatkalle.

Niin vielä...toi sadekausi pikkusen mietityttää. Meillä on hääreissun ajankohta heinä-elokuun vaihde 2007, joten ei oo tietty kiva, jos sataa vettä. Mutta keleistä ei kai voi tietää missään päin maailmaa. :P Toisaalta voishan sitä lähtee vaikka myöhemmin (talvella) reissuun, jos häämatkalle ei noiden kelien vuoks tuonne Malediiveille lähdetä. Ja kyllähän sitä hintaakin täytyy tietty vähän katsoa...Toisaalta häämatkahan tehdään vaan kerran elämässä.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä on hääreissun ajankohta heinä-elokuun vaihde 2007, joten ei oo tietty kiva, jos sataa vettä.

Eiköhän me ihan kohta saada Sabrinalta lisäinfoa millainen sää niiden heinäkuun reissulla oli.... ;)

nimim. äärettömän malttamaton  ;D

Link to comment
Share on other sites

Ollaan mietitty sellasta vaihtoehtoa, että oltais viikko Malediiveilla ja sit jatkettais matkaa johonkin Malesian suuntaan. Saatais siis siellä vähän enemmän eloa iltoihin. ;D

Mekin mietittiin edelliselle reissulle tätä vaihtoehtoa ja ainakin Matkantekijät tarjoaa siihen mahdollisuuden ja niillä ei ole kovin pahat hinnatkaan.

http://www.matkantekijat.fi

Link to comment
Share on other sites

Odottelua, odottelua...

Majoitukset maksettuna, lennot maksellaan joulukuussa ja lähtöhän on kuten jo aiemmassa viestissäni kerroin, tammikuun alkupuolella ja reisussa ollaan 15 vuorokautta, siis perillä....

Ja Hessu: hyvin hoitu majoitusjärkkäilyt ja maksamiset sun muut suoraan Maleen ja Malediiviläisen agentin eli meidän tapauksessa Crown Toursin kanssa. Nähdään sitten reissun jälkeen miten kaikki oikeasti pelitti - olen toki ennen maksamista varmistanut että saarella on meidän varaus tehtynä... tähän asti siis kaikki vallan mainiosti.

On se vain hemmetin hienoa palata taas tuonne!!

-his-

siis noin 5 kk vielä...  ;D

Link to comment
Share on other sites

Ihanan nähdä, että tämä Malediivit -ketju on edelleen pystyssä!!!

Palasin itse tänne tullakseni kysymään tietääkö kukaan mitään saaresta nimeltä Dhuni Kolhu, jossa bungalovit ovat nimeltään Coco Palm Dhuni Kolhu?

Olen itse viihtynyt viime aikoina tuolla vauvat-palstalla, sillä saimme juuri kaksi kuukautta sitten pienen tytön. Nyt olisi tarkoitus koko perheen voimin lähteä takaisin Malediiveille häämatkamuistoja verestämään. Itse haluaisin takaisin Thulagirin saarelle, mutta mies oli katsonut, että tämä Coco Palm voisi olla hyvä. Eli mielipiteitä kaipailen, huhupuheetkin käyvät. Onko netissä muuten minkäänlaista keskustelupalstaa noista eri saarista? Voisi käydä vähän tsekkailemassa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

:'(

Tuskallista.....saatiin viestiä Saksan tjaereborgilta ettei heillä ole talvikaudella matkoja Malediiveille....

Laitetaan kyllä että ainakin teillä vielä viime talvena oli....

Muttei kyllä nettisivuiltakaan löytynyt...

Budjetti ei anna oikein periksi lähteä muuten....En kyllä mene kohta naimisiinkaan, jos ei pääse Malediiveille...Mutta nyt taas uusi tarjouspyyntö kierros...

Link to comment
Share on other sites

Tuskallista.....saatiin viestiä Saksan tjaereborgilta ettei heillä ole talvikaudella matkoja Malediiveille....

Laitetaan kyllä että ainakin teillä vielä viime talvena oli....

Höh  :-? No onpas kyllä kumma juttu!

Eikös jollain muullakin ollut jotain ongelmia Saksan Tjaereborgin kanssa? Hiskö se oli....?

Link to comment
Share on other sites

PÖÖ!

Ette olisi uskoneet, että saan matkasepostuksen vihdoinkin valmiiksi, hahaa  ;)

Unelmiemme häämatka sai "hieman" epäonnisen alun. Olimme varanneet lennot Tampereelta Helsingin kautta Frankfurttiin. Pirkkalassa paljastui kuitenkin, että kone jää teknisen vian takia maahan. Meillä oli tunti ja 45 minuuttia aikaa ennen kuin Frankfurtin kone lähtee Helsingistä ja meidän oli pakko ehtiä kyseiseen koneeseen. Hyppäsimme suoraa päätä taksiin ja kuski huristeli täyttä vauhtia meidät lentokentälle. Ehdimme viittä minuuttia ennen lähtöä portille ja matkalaukkummekin ehtivät mukaan. Vauhdikas loman alku ja parinsadan euron taksilasku.

Olimme ottaneet tietoisen riskin ja lähteneet unelmiemme kohteeseen sadekaudesta viis. Koneemme laskeutuessa Maleen pääkaupungissa satoi kaatamalla. Sade jatkui koko alkuselvitysten ajan ja loppui juuri ennen kuin lähdimme vesitasoterminaalista kohti Komandoota ja Kuredua. Kuredulla paistoi aurinko pilvettömältä taivaalta.

Beach villamme numero oli 202. Se sijaitsi kartasta katsottuna aivan numero kymmenen oikealla puolella. Tykkäsimme sijainnista paljon. Ranta suoraan villamme edessä oli ihana ja matka joka paikkaan oli lyhyt. Vesitasot toki laskeutuivat suoraan eteemme, mutta mies lentokonefriikkinä oli melusta vain enemmän innoissaan. Samaan aikaan kanssamme olleella saksalaisella pariskunnalla oli ollut ongelmia rottien/hiirien kanssa, jotka mellastivat heidän kylpyhuoneessaan. He saivat villan 260, joka oli syrjemmässä kuin meidän villamme.

faq_map.jpg

Saarella ollessamme emme kauheasti touhunneet mitään erikoista. Otimme aurinkoa, uimme, söimme, teimme kävelylenkkejä ja tietysti snorklasimme. Olemme varmaan ainut pariskunta joka selaa sivukaupalla naikkareita kun pääsee häämatkalle, unohdin nimittäin ottaa mukaan Hessun snorklausvinkkejä ;D. Minun yllytyksestä menimme Prodiversin järjestämälle Introduction for snorkeling- tunnille, joka oli ilmainen. Kävimme läpi perustekniikan, opimme sukeltamaan ja saimme vinkkejä parhaisiin snorklauspaikkoihin. Alun jälkeen kävimmekin joka päivä ainakin kerran veden alla ja näimme vaikka mitä. Osallistuimme myös snorklausreissuille. Mies meni yksin Shipyard- retkelle katsomaan kahta hylkyä joista toinen näkyy veden pinnalla. Hylyt olivat keskellä merta ja tuuli oli ollut kova eli olosuhteet olivat olleet rankat, mutta mies oli tykännyt. Yhdessä menimme sitten toiselle retkelle nimeltä Tinga Giri. Kyseessä oli uponnut saari. Veneretkellä kapteeni etsi meille ensin muutaman delfiinilauman ja hetken päästä löysimme ison Manta rayn eli suomeksi Paholaisrauskun. Ohjaaja kysyi haluammeko mennä aamu-uinnille Mantan kanssa ja sitten hyppäsimme äkkiä veteen. Laumassa rauskut ovat hyvinkin tuttavallisia, mutta tämä yksinäinen lipui aika pian syvyyksiin meidät nähtyään. Nousimme veneeseen ja jatkoimme matkaa kohti uponnutta saarta. Kovan tuulen vuoksi jätimme kuitenkin hankalan kohteen tällä kertaa väliin ja menimme suojaisampaan poukamaan nimeltä Aquarium. Paikka oli nimensä mukainen ja oli kuin olisimme uineet akvaariossa. Snorklauksen jälkeen suunnistimme kohti Kuredua syöden banaanikakku ja katsellen delfiinilaumojen menoa. Retket maksoivat 29 dollaria kerta ja olivat koko rahan arvoisia. Matkan kohokohta.

Pelkästään saaren edessä olevalla riutalla törmäsimme kilpikonniin, mureenaan, Sting Rayhin, kivikalaan yms. Laguunissa vietti muutaman päivän aikaansa myös seitsemän rauskun parvi.

>

DSC08198.jpg

Ei kauhean hyviä kuvia, mutta kuitenkin.

Emme syöneet kertaakaan saarella muualla kuin omassa buffetravintolassamme Coamasissa. Lykkäsimme menoamme loppuun asti. Viimeisinä päivinä miehen maha meni kuitenkin niin sekaisin, että emme halunneet ottaa riskiä. Beach- ravintola näytti uskomattomalta, pöydät keskellä rantaa. Far East oli laajennusremontissa. Yleensä vietimme iltaa Babuna barissa ja siellä katsoimme myös jalkapallon MM-kisojen finaalin. Muutamana iltana kävelimme aivan laiturin päässä sijaitsevaan Sai Kotariin ja nautimme siellä maailman parhaat kahvidrinkit.

IMG_1966.jpg

jos joku tunnistaa mut takaapäin niin...

Sää oli loistava. Ainut kerta kun sadekuuro kesti yli viisitoista minuuttia oli juuri jalkapallon finaali-iltana. Yleisti kuurot kestivät alle viisi minuuttia ja kuuroja oli noin kaksi päivässä. Auringonottoa voi jatkaa heti kuuron jälkeen ja muutama pisko ei pelästyttänyt ketään pois aurinkotuoleistaan, sadepilvihän voi mennä ohi ja sataa vasta naapurisaarella. Yhtenä iltana kuitenkin tuuli yltyi aika kovaksi ja sen illan jälkeen vesi oli paljon sameampaa. Noi meidän vedenalaiskuvat on otettu sen illan jälkeen ja niissä näkyvyys on aika huono.

IMG_2135.jpg

Matka oli täydellinen ja tottakai olemme jo haaveilemassa uudesta Kuredun lomasta laitesukelluksen parissa.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Onko kuvia Kuredun Willasta? Onko Ranta-Willalla oma ranta ja rauha enemmän kuin Ranta-bingalowlla?

Kiitos! Joissakin kuvissa ne kuin vieri vieressä, ne ranta-bungalowt, mutta villasta ei sitte oo :-?

Link to comment
Share on other sites

Onko kuvia Kuredun Willasta? Onko Ranta-Willalla oma ranta ja rauha enemmän kuin Ranta-bingalowlla?

Kiitos! Joissakin kuvissa ne kuin vieri vieressä, ne ranta-bungalowt, mutta villasta ei sitte oo :-?

On ne villatkin vierekkäin, bungalowit kuitenkin ehkä hieman lähekkäimmin toisiaan kuin villat.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Kirsus, nappi valinta  :)

Ja niissä bungaloweissa ei todellakaan ole yhtään mitään vikaa. En oikein ymmärrä miksi niitä karsastetaan  ::)

Moi,

piiiitkästä aikaa täälläkin.... enää about 2 kk ja Kuredulle!!!

Kuulin muuten huhua että nuo bungalowit puretaan kaikki ja rakennetaan uudet tilalle... olikohan arvio hommalle ensi vuoden aikana - sesongin jälkeen... tämä on siis HUHU.

Muutoksia huhun mukaan tulee myös minimi asumisaikaan jne. Mietityttää muuttuuko hintataso, koska jos tulee uusittuja majoituksia jne.

-h-

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.